Problema cafetierei

Monday, 14 December, Year 1 d.Tr. | Author: Mircea Popescu

Situatie concreta : Se dau niste fursecuri cu nuca de cocos facute in casa de harnice maini mai inainte, intr-o atmosfera de haz si voie buna. Alaturi de ele, banane corespunzator tolerabil coapte, si lapte.

Problema : Singurul lucru care lipseste din perfectiune (momentan) este niste ciocolata, care de altfel se afla la dispozitie, in stare de agregare solida. Ideal, ea s-ar afla in stare de agregare vascoasa, pentru a fi trase-ntr-ansa fursecurile. Dupa care se poate intari la loc cat pofteste.

Solutie : Intrucat trecerea de faza a ciocolatei necesita caldura, s-a executat fara respectarea normelor de protectia si securitatea muncii un dispozitiv constand din folie de aluminiu intinsa peste partea metalic-incalzitoare a filtrului de cafea. Pe folie s-a depozitat o cantitate de ciocolata solida, si agregatul a fost pus in functiune. In decursul functionarii, a rezultat o cantitate de ciocolata lichida, parte pe degetele tehnicianului, parte pe fursecuri, parte pe diverse alte elemente utilitare sau de decor din cadrul mai larg al spatiului de lucru.

Intrebare : Intrucat eu nu obisnuiesc cafea, rog persoanele mai versate decat mine in materie sa estimeze (de preferinta, in procente, cu una pana la doua zecimale exacte) sansele ca dintr-un motiv necunoscut cafetiera sa se fi stricat.

Mentionez ca aceste estimari imi vor folosi pentru a estima la randul meu numarul de fursecuri trase in ciocolata pe care sa nu le ingurgitez, evitand astfel situatii neplacute precum zgariatul pe ochi si respectiv cataratul fara funie asiguratoare pe pereti, maine dimineata, cand se trezesc fetele. Care beau cafea.

Va multumesc !

Acest post este un kadou pentru cocofifi cadou pentru kokofifi, intrucat.

Category: AICMF
Comments feed : RSS 2.0. Leave your own comment below, or send a trackback.

34 Responses

  1. Flaviu L. Comănescu-Balla`s avatar
    1
    Flaviu L. Comănescu-Ballainsigna de criptograf 
    Monday, 14 December 2009

    În ipoteza că marginile foliei erau generos existente, șansele devin 42%.

  2. "Intrucat eu nu obisnuiesc cafea, rog persoanele mai versate decat mine in materie sa estimeze (de preferinta, in procente, cu una pana la doua zecimale exacte) sansele ca dintr-un motiv necunoscut cafetiera sa se fi stricat."

    cristoase, cat as vrea sa iti pot raspunde. dar ma tem ca nici eu nu obisnuiesc cafea. ca sa pot raspunde ar trebui sa o sun pe maica-mea. doar ca e cam tarziu. :D

  3. Mircea Popescu`s avatar
    3
    Mircea Popescu 
    Monday, 14 December 2009

    @Flaviu L. Comănescu-Balla Mentionez ca la nici un moment nu au existat scurgeri de material in interiorul aparatului. Fac aceasta precizare pentru a inlesni actul estimativo-evaluativ.

    @mihai Of all the reasons you could wake up your mother...

  4. Backup solution, data viitoare topeste ciucalata pe un aragaz, si pentru cafetiera lasa-le fetelor banii sa-si cumpere una noua :D

    Desi ma indoiesc sa o fi stricat pe asta.

  5. Mircea Popescu`s avatar
    5
    Mircea Popescu 
    Monday, 14 December 2009

    Pe aragaz ?!?! Cum sa faci asa ceva ?! Daca se strica ?

  6. eh, nu se strica un filtru de la atata lucru ... eu zic 7,32 %

  7. Io subscriu la ce zice dAImon. Lasa-le 50 de lei pe noptiera.

  8. Mircea Popescu`s avatar
    8
    Mircea Popescu 
    Monday, 14 December 2009

    @red devil Deci pana acuma cam 24.66% in medie ?

    @lexy229 Impreuna sau la fiecare ?!

  9. Mikael Eon`s avatar
    9
    Mikael Eon 
    Monday, 14 December 2009

    Daca ai pus folie pe partea de aluminiu a filtrului pe care se incalzeste cafeaua, inseamna ca o fi facut vreun scurt circuit si cel mai probabil adio filtru, te costa mai mult reparatia decat sa cumperi unul nou. Ar putea fi o posibilca cauza, asta mai ales daca nu ai impamantare la priza la care e conectat filtrul, caz clasic in romanik mai ales la bloc. Data viitoare iti recomand sa cumperi fursecuri deja trase in ciocolata, nu sunt cu mult mai scumpe si te scutesc de efort si de cheltuieli suplimentare. Uof, nu o sa intelegem niciodata cum sta treaba cu societatea de consum. :)

  10. Mircea Popescu`s avatar
    10
    Mircea Popescu 
    Monday, 14 December 2009

    Da' ai remarcat partea unde se zice ca fura facute in casa, cuvantu' #11, functie si de cum numeri ?

  11. sa se strice? eu zic undeva la 11,27%! N-are cum, ce dumnezeu ... astea nu au moarte! Al meu a fost batut, injurat, violat, abuzat , otravit si injunghiar si tot e viu! (poate am exagerat putin)

    pare ca-l folosesti ca pe o plita electrica daca am inteles eu bine ... 0% posibilitatea de a se strica daca nu da ciocolata pe afara si nu o stergi!

  12. Mikael Eon`s avatar
    12
    Mikael Eon 
    Monday, 14 December 2009

    asta e partea miraculoasa ce mi/a scapat din vedere, ai dreptate, nu se compara nimic cu atmosfera aceea calda in familie atunci cand se pregateste ceva bun de mancare impreuna, aia da, sunt lucruri pe care nu la poti cumpara cu visa. :)

  13. Mircea Popescu`s avatar
    13
    Mircea Popescu 
    Monday, 14 December 2009

    @Ionut Asa ma, zdrobeste corola de minuni a cafetierei :D

    @Mikael Eon Ie, sa vezi atmosfera fierbinte din cadru' in fine, sa trecem.

  14. Aaa, cacafengiu inrait, pot sa spun ca de multe ori mi-o dat zama pe dinafara, ori am scapat apa pe cafetiera, nu s-o difectat niciodata numai dintratat. Si daca apa intra mult mai usor (si prin crapaturi) ca sa faca un scurt, si tot nu o facut scurt, ma gandesc ca de la ciocolata nici macar atat.
    PS. am vazut la tine 'separat si dechilin' (ori invers), io stiu de decilin, stiu rau ?

  15. Mircea Popescu`s avatar
    15
    Mircea Popescu 
    Monday, 14 December 2009

    Ma, io asa l-am prins de la mama-mea, da' n-as merge pana acolo sa zic ca asta chiar demonstreaza ca stii rau. Cine stie...

  16. eu estimez sansele de defectare ca fiind direct proportionale cu durata de functinare a topitoriei (si invers proportionale cu garantia ramasa a aparatului).

  17. parerea mea e ca fetele astea ar trebuie sa stie, iar daca nu, sa invete, sa faca o cafea la ibric, situatie in care s-a rezolvat problema cu filtrul, nemaifiind nevoie de el.

  18. oricum, te inteleg pentru ce atata bataie de cap, si mie imi plac chestiile trase prin ciocolata.

  19. Mircea Popescu`s avatar
    19
    Mircea Popescu 
    Tuesday, 15 December 2009

    @Dr.A Esti numa' bun de customer support.

    @ioana S-ar fi rezolvat in sensul ca n-aveam pe ce topi ciucalata... dupa acelasi principiu, ar putea rezolva toate problemele in stil Bovary. Da' io zic sa inca nu.

  20. adica vrei sa te referi ca se cere un nou filtru pentru o viitoare tragere prin ciocolata, in cazul in care e stricat acesta... pentru ca ieu am spus "ar trebui sa' de-acum inainte, si nu "ar fi trebuit sa", ca sa fi fost tu privat de fursece ciocolatoase.

  21. Mircea Popescu`s avatar
    21
    Mircea Popescu 
    Tuesday, 15 December 2009

    Actually... ai spus "ar trebuie", da mnoa, nu ti-o luam in nume de rau ca stim cat ie de greu gramaticile si cate patasti, blonda fiind. Da' nici tu sa nu te superi atunci daca interpretam ce-ai zis altfel decat intentionai :D

  22. Da tu acolo in romanica microunde n-ai ?

  23. Mircea Popescu`s avatar
    23
    Mircea Popescu 
    Tuesday, 15 December 2009

    Eu am asa un ban pe microunde ca nu doar ca nu folosesc, dar nici nu-s dispus sa stau intr-o camera in care exista masinaria. Ca de exemplu in vizita.

  24. Fix. Si te misti doar in afara ariei de acoperire GSM, CDMA, UMTS.

  25. Mircea Popescu`s avatar
    25
    Mircea Popescu 
    Tuesday, 15 December 2009

    Stii tu sa calculezi disiparea spatiala a unei surse de putere data, nu ma indoiesc.

  26. pai stiu. din care cauza rad de cei care n-au incercat niciodata sa-si verifice semnalul la mobil sau acoperirea wifi in cuptorul cu microunde.

  27. Mircea Popescu`s avatar
    27
    Mircea Popescu 
    Tuesday, 15 December 2009

    Cusca magica a lu' Faraday ? Bine. Bine, bine.

  28. chiar am citit articolul asta inainte de a-ti lasa un comment, am vrut sa-ti las un comentariu din curtoazie dar pentru ca m-a dezgustat continutul, nu am stiut ce altceva sa-ti scriu, asadar am lasat impresiile care mi-au venit la indemana cel mai repede. atunci nu stiam ca obisnuiesti sa te falosezi cu experientele tale, dupa aceea am inteles ca asa iti sta tie in fire si deci am luat-o ca atare. pot sa-mi zici ca sunt pudibond dar fazele astea in care-ti etalezi masculinitatea debordanta nu te disting deloc de Zoso.

  29. Mircea Popescu`s avatar
    29
    Mircea Popescu 
    Friday, 11 February 2011

    0.0

  30. n-ai putut sa scrii zero barat, asa ca a trebuit sa dai si in zecimale:)))) da' ma intreb acum ce te-o suparat asa tare la mine, de nu merit nici macar atentia de a sacrifica o propozitie de 2-3 cuvinte? sa fie oare faptul ca am indraznit alaturarea persoanei tale de cea a lui Zoso, infamul blogosferei? nu cred, e altceva, mai adanc. dar ce oare?

  31. Mircea Popescu`s avatar
    31
    Mircea Popescu 
    Friday, 11 February 2011

    Mei da 0.0 e o expresie de uimire pe internet. Reprezinta ca un smiley asa, doi ochi cascati.

  32. ah, scuze, retrag cele spuse :)))) iarasi imi dovedesc ignoranta internauta. scuzele mele inca o data. am interpretat gresit raspunsul tau, ma gandeam eu ca nu te deranjeaza o afirmatie asa de usor nici daca asta presupune a te compara cu personajul Zoso. o seara faina!

  33. ah, cred ca nu stii la ce ma refer, sa-ti explic: m-a cam dat peste cap un comentariu de al tau de aici http://reinvented.ro/toate/umanizandu-l-pe-mircea-popescu/#comment-17110 unde ma dadeai exemplu ca comentariu irelevant. nu l-am descoperit decat acum, la un an de la publicarea articolului, nici eu nu stiu cum naiba de am dat de el. oricum, decat hater mai bine irelevant.:))))

  34. Mircea Popescu`s avatar
    34
    Mircea Popescu 
    Saturday, 12 February 2011

    Lol.

    Mei, io ziceam ca n-ai citit chiar cu atentie articolu', ceea ce fara suparare, din comentariul ala in discutie, #11, cam asa si rezulta. Si tocmai aia era exemplificarea, ca daca i se intimple unuia sa-i scape un amanunt nu inseamna acuma ca tre' si impuscat pentru asta. Ceea ce nici nu.

    Deci care-i problema ?!

Add your cents! »
    If this is your first comment, it will wait to be approved. This usually takes a few hours. Subsequent comments are not delayed.