Pro memoria

Thursday, 12 November, Year 1 d.Tr. | Author: Mircea Popescu

Cel mai important eveniment privind mediul online in anul 2009 nu a fost organizat de Cristian Manafu/Evensys.

Cel mai important eveniment privind mediul online in 2009 a fost World Blogging Forum 2009, "Eveniment organizat sub inaltul patronaj al Presedintiei Romaniei", si cu suportul Agentiei pentru Strategii Guvernamentale a Guvernului Romaniei. Organizat de catre Asociatia Studentilor din Facultatea de Limbi Straine, Fundatia Imagine Romania, Asociatia Studentilor Economisti din Romania, Business Organisation for Students, Organizatia Studentilor din Inginerie Electrica, Centrul de Resurse pentru Organizatii Studentesti si Asociaţia Romană a Utilizatorilor .NET. Lista partenerilor media e cam o mila patrata, incluzand majoritatea actorilor importanti in mediul online, cam toate companiile din topul traficului sunt acolo.

Dintre invitati/participanti retinem nume destul de grele in online (da, chiar daca nu a auzit Xulescu.ro de ei. Auzeniile lui Xulescu.ro spun ceva despre el, si eventual despre *.ro, nu invers.) precum Loic Le Meur (creatorul Seesmic), Zhou Shuguang (un fel de Alexandru Ioan Cuza al Chinei), Ramon Stoppelenburg (un fel de "daca e marti e Belgia".nl), si diversi altii, vreo 30 de nume. 30 de nume. Spre deosebire de Valentin Petcu, Bogdan Voicu, Cetin Ametcea sau Constantin Cocioaba, de care nici n-a auzit nimeni, nici nu va auzi prea curand.

Trupa de auto-importanti din online.ro din care v-am numit cativa a "boicotat", bineinteles, evenimentul. In sensul ca nu s-au dus, desi (unii) au fost invitati. Dupa care n-au scris despre eveniment. Sa moara Presedintele Romaniei, Loic le Meur si organizatiile studentesti de ciuda cu unghia-n gat. Ceva imi spune ca nici ASG nici CROS nu vor muri de dragul prostilor astora, si presedintele se schimba oricum curand, deci nu prea conteaza.

De ce l-au "boicotat" ? Pai, pentru ca "au fost mintiti", pentru ca "ei nu-s dispusi sa-si alature (inexistentul) nume unora dintre organizatori" (s-ar parea ca Bogdan Gavrila a avut si el ceva - neclara - contributie) si pentru ca e cu politica, si pentru ca nu le-a placut logo-ul, si pentru ca pagina de html de pe site-ul evenimentului n-a inchis un <div>. De asemenea pentru ca laptele batut este de fapt doar covasit (fara a se scrie clar pe plic) si pentru ca soarele nu rasare in fiecare zi la aceeasi ora.

Dar mai ales pentru ca copchii astia prosti nu conteaza, si la un eveniment care nu-i organizat de Manafu n-au la dispozitie un fraier care le tina lor spatele cu orice risc. Si atunci se poate intampla sa descoperim cate una, alta despre dureroasa lor irelevanta. Sau ca sa citez din twitter, "MisterDevil @Mircea_Popescu normal, ploile de rosii nu cred ca sunt placute ;)"

Sa citam putin din prostalaul-sef, Petcu ("articol" pe 14 octombrie 2009) :

Logo făcut pe genunchi, site la fel. Susţinerea Ministerului Comunicaţiilor şi Camerei Deputaţilor, deşi oamenii de acolo nu ştiu nimic de asta? Nema listă de vorbitori cu două săptămâni înainte de eveniment? (aici o să râdă unii care ştiu că un speaker international e ocupat cu câteva luni înainte) Bloggeri din 30 de ţări, dar nici o listă de invitaţi sau preţuri la bilete?

Cam astea sunt coordonatele unei ţepe româneşti. Aviz amatorilor, sponsorilor şi invitaţilor străini, care se pare că nu prea dau buzna.

Nihasa a dat alarma, Dragos se întreaba cine organizează, de ce presimt că vorbitorul cel mai celebru e recent concediatul Javrilă?

update: dupa niste sapaturi prin ministere, evenimentul nu pare sa fie sponsorizat sau sa aiba sustinerea vreunei institutii a statului roman. mai mult, orice eveniment la care Ministerul Comunicatiilor participa in orice fel este mentionat pe siteul lor oficial.

update2: Raspuns oficial de la MCSI este ca nu stie absolut nimeni nimic despre eveniment, nici ministrul. Va fi dat un comunicat de presa pe site-ul www.mcsi.ro in cel mai scurt timp prin care isi vor declina orice implicare in eveniment. Mai mult ministerul va lua masurile de inchidere ale site-ului sau stergere ale logo-ului ministerului si/sau masurile legale care se impun pentru folosirea abuziva si fara consimtamant a numelui si antetutului ministerului.

Si comentarii alese :

Marketosaurus a scris pe 14 Octombrie 2009, 8:10 pm
30 dintre cei mai influenti bloggeri din lume?! Pai agaricii astia de organizatori cred ca bloggerii respectivi se inroleaza ca ai nostri si merg incolonati la Blogaria? Sigur pun aia botul la evenimentul unor studentzasi parliti.

Dragota a scris pe 14 Octombrie 2009, 8:53 pm
Suntem plini de conferinte si evenimente de acest fel. Inca unul in plus este deja prea mult. Ce rost are implicarea ministerelor in fenomen din moment ce o fac doar singular.

Dan a scris pe 14 Octombrie 2009, 9:52 pm
Domeniu inregistrat acum o luna, clar tzeapa.

Si un contra-comentariu, tot acolo, ca sa ne amuzam impreuna observand cum un incepator sincer are mai bune sanse sa nimereasca adevarul decat un Petcu corupt sau un tuter maro la bot :

Dorian a scris pe 14 Octombrie 2009, 10:10 pm
Site-ul arata de 10 ori mai bine decat orice blog romanesc. Ma distreaza panica instalata printre bloggerii romani atunci cand o sindrofie de genul asta nu e organizata de aceleasi persoane care trag sforile de ani buni in Romania. “Cine-s astia???” “De ce n-au poze cu noi???” “Cum isi permit???” ))
Au si altii dreptul sa faca bani pe spinarile fraierilor. Din cate stiu eu, inca nu exista “doctori in blogologie”…

In final, am a reaminti ca "zeii" sunt dezbracati, si a emite un avertisment catre esalonul doi, abonati la pupat in fund pe baza de cartela : e razboi, mai baeti. Aveti grija cum va alegeti partea, sa nu sfarsiti repetand frustrarile Romaniei din al doilea razboi mondial. Mai este timp sa va aruncati cartelele si sa va apucati serios de munca. Sigur, ar fi fost bine s-o faceti la primul avertisment, acu 6 luni, dar inca nu-i timpul pierdut. Peste inca 6, cine stie.

Category: Meta psihoza
Comments feed : RSS 2.0. Leave your own comment below, or send a trackback.

21 Responses

  1. huo! sa-tz' fie rushâne! nesâmțitu-le!

  2. Mircea Popescu`s avatar
    2
    Mircea Popescu 
    Thursday, 12 November 2009

    Asa zici ? Noa, gata, esti banat!

    Sa te inveti minte, mai animalule!!1

  3. Marius Patrascu`s avatar
    3
    Marius Patrascu 
    Thursday, 12 November 2009

    De fiecare data soarta ma atrage in scandal, dar vorba aia noi sa fim sanatosi.
    Voi vorbi strict despre o idee : A fi invitat la conferinte in afara, reiesita dintr-un comment in articol.

    Matt Cutts (head of Google Webmasters Support) si SEO Guru a vorbit la mai multe conventii studentesti decat am scris eu commenturi online.
    Aaron Wall (seobook.com) si-a batut capul cu mai multi prosti decat vom intalni noi in viata noastra si a predat in fata atator multimi pe jumatate adormite.

    Cum ma astept ca trolii sa nu aiba idee cine-s astia si ce treaba au ei, nu continui.
    Daca am fi in SUA si am face microblogging, denumindu-l "blogging" ar rade toti de noi. In Romania personalitatea cititorului lipseste cu desavarsire.
    Nu am nimic cu Vali Petcu, da, stiu, l-am facut drogat si alea alea, dar asta a fost pentru cretinul de Zoso, cu Vali Petcu ca om de online nu am nimic, el doar a exploatat foarte bine o mentalitate paguboasa, sa fac o comparatie :
    Acum multi ani, cand dadeam bacul (vreo 6) am citit toate operele la limba romana, in timp ce colegii mei au citit toate comentariile operelor, dar nici unul nu a citit operele. Reiese ideea mea cu mentalitatea paguboasa? Sper!
    @Mircea, te rog editeaza-mi gramatical comentul sunt cu ochii intr-un proiect cand scriu acest mesaj si nu-l revizuiesc din lipsa de timp.
    ----------------
    Un comment de la un anonim in Romania, contributor/consultant Wordpress si Joomla de peste de 4 ani.

  4. Cam aceeasi idee si intr-un link din post, poate primul articol intr-un blog din Romania care arata clar cat de putin conteaza oamenii astia. O fi coincidenta.

  5. Intrebare nedumerita: apropo de "update2" ala din quote, s-a dat ceva dezmintire pe site-ul mcsi dot ro ? ca eu nu vaz ...

  6. Mircea Popescu`s avatar
    6
    Mircea Popescu 
    Thursday, 12 November 2009

    @Marius Patrascu Bine ma, da ce-s io, serviciu de corectura ? In tot cazul, trolii am observat ca nu se prea inghesuie pe-aici, desi (tocmai pentru ca) nu-i baga nici dracu' in seama si s-ar putea desfasura linistiti.

    Dar la obiect, subscriu la chestia cu audienta. Se poate face training politic in comuna Birda, se poate vorbi oricui si oricand, restrictiile nu vin din "calitatea" audientei, restrictiile vin din calitatea vorbitorului.

    @Anonimosu O fi.

    @Valentin Nu s-a dat, dar nici nu pare sa conteaze asa ceva. Doara omu' are el surse, si oricum stie mai bine. Totul.

  7. Am fost si eu acolo si mi-am luat notite; trebuie doar sa le adun intr-un articol; am stat chiar pe fotoliul pe acre a stat Basescu; :) lucky me, langa moderatorul conferintei, domnul Dumitru Bortun; a fost un eveniment reusit si s-a terminat si cu ceva concret: un fel de constitutie a bloggerilor; dar despre asta voi scrie in articolul meu;

  8. coincidenta: penultimul meu articol se in tiltuleaza In memoriam ... :)

  9. intituleaza

  10. Ewww, vezi sa nu iei ceva. Remember the tractor story?

  11. Marius Patrascu`s avatar
    11
    Marius Patrascu 
    Thursday, 12 November 2009

    @Mircea Popescu tu esti gazda si trebuie sa faci onorurile :P
    Glumesc, daca faci click pe nume vei vede despre ce-ti vorbeam aseara, este insa doar la ziua 1.

  12. vecinadeblog`s avatar
    12
    vecinadeblog 
    Thursday, 12 November 2009

    Tocmai discutam ieri cu o prietena care a fost si ea prezenta la WBF, ce diferenta fata de evenimentele cu "blogosfera romaneasca". La Digital Marketing Forum cei mai buni prezentatori au fost tot cei straini, care au avut efectiv ceva de spus, nu romanii care bat campii cu gratie. Ma bucur ca nu au vorbit bloggerii romani la WBF, nu stiu vreunul care sa fi avut ceva important de transmis, deci ar fi fost pierdere de timp.
    Dar asa-i la noi, tot ce are valoare trebuie "boicotat". E adevarat ca cititorii lor sunt prea ignoranti si apatici ca sa urmareasca ce s-a discutat la WBF.

  13. recunosc ca habar n-am de blogging, dar uitindu-ma pe lista de keynotes de la WBF am vazut doi din republica moldova, citiva din azerbaidjan, din bulgaria, estonia etc.

    chiar asa de relevanti sa fie cetatenii aia? or fi, nu zic, dar puteau naibii sa puna si macar un roman la keynotes. sint convins ca tu de exemplu ai fi tinut un spici jos palaria. asta doar asa ca sa nu ma banezi ca pe amicu skytes:)

  14. si io boicotez China! :D

  15. Mircea Popescu`s avatar
    15
    Mircea Popescu 
    Thursday, 12 November 2009

    @newdada Foarte bine. Besica urma sa fie rupta, mai devreme sau mai tarziu.

    Eu te-as ruga sa chiar scrii, azi, maine, cand reusesti sa le aduni. Pana la urma, asta inseamna sa fii bloger.

    @lexy229 Gonorrhea ?!

    @Marius Patrascu Spor!

    @vecinadeblog Cum ziceam si la @newdada, besica trebuia sa se sparga la un moment dat. Scuza asta cu cititorii nu tine, priveste o comparatie simpla ftw/fain@polimedia.us. Cititorii ar fi interesati, nu acolo-i problema.

    Acum am avut ocazia sa facem o comparatie, si sa-i vedem pe diversii melteni cantandu-si manelele fara disc, in comparatie cu invitati straini. Cred c-a fost instructiv, si vad ca s-a observat diferenta.

    @lektor Din cat inteleg, prima parte a fost o alegere politica, hai sa sustinem jurnalismul cetatenesc in tari unde supravietuirea in fata statului este dificila. Poate oamenii aia n-au avut mari fineturi de widgets si seo de impartasit audientei, dar totusi, sunt niste tipi care aduc cu ei o alta valoare, ce s-ar putea sumariza simplu in "Ba, eu ma pot trezi ca vin sa ma impuste intr-o noapte daca-l injur pe x". Nu cred c-a fost o idee proasta sa manance si ei un piscot cu noi.

    Puteau lejer pune si-un roman la keynotes, si ma gandesc c-ar fi si pus, daca romanii nu erau prea obositi cu a boicota Soarele si timpul probabil.

    @kokofifi Stii bancu' cand declara Oltenii razboi ?

  16. zamolxis`s avatar
    16
    zamolxisinsigna de prim sosit 
    Friday, 13 November 2009

    aha! acu' stiu despre ce-i vorba.. :)

    nu stiu cum a mers wbf, sper sa aiba niste filmulete pe youtube

    permite-mi un mic sfat, umil si neavenit: zoso a fost injurat de-atatea ori, c-a devenit cliseu. foloseste pronumele de politete, si vei inregistra o crestere semnificativa in originalitate. care dupa cum stim, este un important factor seo. :p

  17. Ti-ai gasit cui sa-i dai sfaturi SEO.

  18. Mircea Popescu`s avatar
    18
    Mircea Popescu 
    Saturday, 14 November 2009

    @zamolxis Un mod de-a privi lucrurile demn de-o varsta mai frageda, Zamolxis draga.

    @lexy229 Noa da' ce, am devenit expert ? :D

  1. [...] ca trasi cu cheia. Oameni care fac tot soiul de lucruri nemaipomenite, ca de exemplu nu se duc la cel mai important eveniment online al anului, dar scriu cate 2-3 posturi si 20-50-1800 de comentarii ca sa demonstreze prin argumentatie ad [...]

  2. [...] din copilarie. Sau mincinosi. Sau hoti. Sau invidiosi. Sau mincinosi. Sau prost crescuti. Sau invidiosi. Sau desocializati. Dupa cum vedeti, e lunga si nesfarsita lista neajunsurilor care pot apasa pe [...]

  3. [...] noiembrie 2009 : De departe cel mai important eveniment al anului pentru mediul online uita sa-i invite, sau macar sa-i bage cumva in seama, pe [...]

Add your cents! »
    If this is your first comment, it will wait to be approved. This usually takes a few hours. Subsequent comments are not delayed.