Politia Comunitara

Wednesday, 12 August, Year 1 d.Tr. | Author: Mircea Popescu

Tocmai ce mi-am facut o omleta, din patru oua, cu cas ras pe dansa, si cu doua rosii taiate frumos felii, am intors-o, si-am dat-o cu busuioc, si-a iesit cea mai zemoasa omleta din istoria recenta. Dupa care m-am asezat in sufragerie s-o ingurgitez. Nu-i asa ca frematati de entuziasm sa descoperiti ca da, uite, intr-adevar, Trilema e blog? Bun. Dar nu va impacientati, ca se intampla totusi ceva.

Sezand eu cu hrana la o discutie, aud ceva afara. Doua voci, doi barbati. Unul intreba si al doilea se chinuia sa persuadeze. Nu-i prea iesea. Chestia m-a intrigat, prima voce imi dadea senzatia distincta de caine care-a luat o urma. Stiti cum e asta ? Daca ati avut caini de vanatoare, stiti sigur.

Asa ca m-am dus la geam sa vaz ce-i chestia. Chestia era asa : persuasivul era un om, pe la 40 de ani, imbracat saracut, cu o handrama pe doua roti, "vehicule trase sau impinse cu mana", si pe ea cladite diverse. Deasupra diverselor, o usa. Peste usa, un cadru de bicicleta.

Ei, usa aceea era o fosta usa metalica de siguranta. Cat "de siguranta" sunt ele sa nu intram la discutii, pana in momentul in care vin eu sau altul acasa la dvs in vizita, va proptim un umar serios in usa de la intrare, si zboara din cadru cu tot cu spuma poliuretanica care cumva, magic, indeplineste pe aceste plaiuri rolul pe care otelul sudat il indeplineste in tot restul lumii.

Usa aceasta fusese clar fortata, si anume, cu o ranga. Era indoita frumos si vizibil de la etajul 3, in toate punctele de inchidere, si zgariata in punctele de prindere.

Cealalta persoana, cea care ma ridicase de la masa dandu-mi impresia de ogar era chiar asta, un ogar. Un politist, mai spre 30 de ani, de la politia comunitara. Mirosise el ca nu-i tocmai normal sa umble cineva cu o usa fortata cu ranga, intr-un carut. Logic vorbind, singurul mod in care obtii o usa fortata este fortand-o. Noul ei apropritar n-ar fi putut-o obtine decat de la cel ce-o fortase, ca era el sau altul. Sigur, acela putea fi proprietatul de drept al usii, si-al casei pe care usa o inchiddea, si de asemenea al rangii care-o deschisese. Dar la fel de bine putea fi proprietarul de drept doar al rangii.

Ei, asta inseamna politie comunitara, beat cop in englezeste. Asta-i rolul ei sub soare, sa fie cineva care intreaba bun dom'le, cine esti dumneata care duci usa sparta, si de unde ai obtinut-o ? Sigur, pe langa a-mi spune mie unde gasesc strada cutare, a ajuta batranici sa treaca strada, si a readuce copii rataciti in hogeacul parintesc.

Mi-am intrerupt azi dejunul pentru a urmari un om care-si facea, competent, meseria. Si mi-a parut bine.

Category: Zsilnic
Comments feed : RSS 2.0. Leave your own comment below, or send a trackback.

8 Responses

 1. uau, o alunecare spre ideea de blog, un semi-viitor-aproape-forum si o mostra de umor, toate in aceeasi zi pe trilema.

 2. Majoritatea si-o fac. Problema, so to speak, e ca nu si-o mai fac atunci cand nivelul complexitatii depaseste o anume limita :)

 3. Mircea Popescu`s avatar
  3
  Mircea Popescu 
  Wednesday, 12 August 2009

  @ioana Am beut.

  @dAImon Pai aia-i, si e grava.

 4. Bine , Politia Comunitara e facuta si sa-mi raspunda mie la reclamatii pe tema ''Vecinii baga manele la 12.00 noaptea si imi acopera Black Metalul de la woofer !''

 5. Mircea Popescu`s avatar
  5
  Mircea Popescu 
  Wednesday, 12 August 2009

  Aia-i mai dificil, ca si vecinii is omini. Ideal, politia nu ar interveni nici sa te oprime pe tine, nici pe ei.

 6. Omul incerca sa execute/recupereze ce se mai poate dintr-un credit ipotecar.

 7. Concluzia, sau, daca preferi, morala este :

  Omleta din 4 oua cu ceva cas ras pe dansa si (etc etc) induce - pe cai oculte si nebanuite, prin metamorfoza vibratiilor - in organe nevoia si placerea de as-i face datoria.

  Intrebarea este ce se intampla daca omleta era din 5 oua ? Sau daca varsai pe dansa si niste chechap iute ..

 8. asa-i Valentin :))

Add your cents! »
  If this is your first comment, it will wait to be approved. This usually takes a few hours. Subsequent comments are not delayed.