Oh, the drama!

Saturday, 28 February, Year 1 d.Tr. | Author: Mircea Popescu

Acest post este despre DRAMA! in blogospirocheta romaneasca. Daca subiectul nu va intereseaza, ma gandesc ca nu aveti mare lucru de vazut aici.

Aceasta grozavie nemainchipuita si infioratoare, si anume aparitia unui personaj inteligent, educat si disciplinat, capabil sa creeze peste noapte un blog bun, si sa-l impinga spre pozitii de frunte e o catastrofa pur si simplu. Intre oameni sanatosi la cap n-ar fi mai mult decat un eveniment curent, si altfel binevenit, dar se intampla ca nu-s tocmai multi blogeri sanatosi la cap, inca.

Cativa dintre ei, ca spre exemplu Vali Petcu, Marie Jeanne Chiriac, si care-or mai fi, se gasesc intr-o pozitie destul de proasta. Nu-s nici cine stie ce destepti, nici nu or citit sa se omoare cu asta, nici sa scrie tocmai bine nu le iese, nici idei de vre-o valoare oarecare nu le vin. Tot ce pot ei face e sa munceasca, din greu, ca orice bou ori tractor, cum preferati.

Acum 3-4 ani, cand oamenii destepti scriau in engleza, castigau bani in .com, etc, ei, bietii, mancau paine cu apa si frectionau limba romana in primele bloguri romanesti, pe care nici nu le citea nimeni, nici nu interesau pe cineva.

Astazi, in virtutea acelei inertii, s-au trezit "bloggeri de top". Nu sunt, in mod fundamental, altceva decat niste oameni de pe strada, perfect intersanjabili cu oricare altii, si primul Mircea Badea e un Zoso la fel de bun ca primul Zoso din linia altfel nesfasita de Zosi si Zoaie ce le va da acest domeniu.

Pe masura ce adevaratii bloggeri intra in paine si isi iau locul, care este in fapt al lor de drept, zosii si zoaiele se trezesc impinsi afara, spre marginea de unde au pornit, si care ii cheama inapoi acasa, fara mari menajamente. E trist, imi inchipui ca o fi vre-o mare drama personala asta, sa descoperi ca tu esti de fapt bun de ceva cu conditia sa nu intereseze aia pe nimeni, cam ca si copii ce au voie sa "conduca" masina, atata vreme cat este oprita. Asta e viata, plina de drame.

Ecranizarea acesteia are cateva acte :

ACTUL I. Pe un oarecare blog apare un post de recenzie despre Trilema, mai degraba pozitiv. "Cineva", nu stim cine, tre sa ai curaj, s-o dai anonima, ii scrie autorului, sa-l convinga de nsite teze importante, si anume cum ca eu fac "trolling". Autorul postului raspunde nedumerit ca, desi nu poate sa-mi citeasca toate cele 600+ de comentarii, din cate-a citit n-a vazut nici unul sa nu fie macar la subiect, daca nu macar inteligent, ori de-a dreptul "un cadou".

ACTUL II. Or fi stat amenintatii ori n-or fi stat sa citeasca cat pot eu sa scriu, in totul lui, nu stiu. Fapt e ca negasind ce aveau nevoie, si-or facut singuri. Brava mai baieti, o mare descoperire si Photoshopul asta.

Entr'acte (Unde fumati si dvs o tigara sa nu va rapuna suspense-ul).

ACTUL III. Amuzat de traznaia "opozitiei", le-am facut cadou un obiect echivalent, in care aflam cateva picanterii cu totul incredibile despre fructa cea cu legume stricate. Chestia asta a uimit putin o parte din audienta de pe aici, si a generat o dublare de trafic pe blogul fetei (s-or fi gandit oamenii ca are si poze).

ACTUL III si-un sfert. Intamplator, careva se apuca sa posteze sub numele Simonai Ionescu. Acest rarisim eveniment a avut loc cel putin de 5 miliarde de ori incepand cu cel putin 100 de ani in urma. Doamna Ionescu, fiind mai degraba un profesionist in viata reala decat un traitor in virtualitatile panzei, reactioneaza naiv, baga in seama, si cere ajutorul lumii. Care nu se lasa mult asteptat.

ACTUL IV. Doi tantalai, si anume unu dumb si-alalalt dumber or "descoperit", vezi doamne, ca trebe ca io-s. Bravo lor. Decat ca biata femeie, tot naiva in ale weburilor, si tot de buna credinta, nu se prinde care-i intriga si ce ar trebui sa zica piesa.

Bancheru, draga Vasile,
Am verificat IP-ul lui Mircea Popescu, fiindca a postat de cateva ori si la mine pe blog. Dar e cu totul altul decat cel indicat de Tiberiu Lovin. Asa ca, in cazul meu, nu-l putem invinovatii.

In traducere libera din Samuel Clemens, e mai bine sa taci din gura si sa pari dobitoc, decat sa o deschizi si sa elimini orice dubiu. Este, evasilica ? Ori ai descoperit tu ceva nou si interesant, hm ?

Actul V nu s-a scris inca, dar banui ca il vom vedea in curand : Eu am rapit-o pe Elodia, am prasit-o pe Nikita si am ragait criza asta asupra lumii intregi. Cam asa arata mintea, preocuparile si viata unor oameni ce n-au minte, preocupari sau viata. Foarte interesant, foarte instructiv, ne mai vedem la anul, ma gandesc.

Category: Zsilnic
Comments feed : RSS 2.0. Leave your own comment below, or send a trackback.

11 Responses

  1. simona_ionescu`s avatar
    1
    simona_ionescu 
    Saturday, 28 February 2009

    Ok, oi fi eu mai fraiera, mai putin exersata in ale web-ului decat multi dintre voi (n-am pretins niciodata ca-as fi un as in domeniu), dar nu pot accepta sa-mi foloseasca altcineva numele in niste razbunari abjecte. Asa cum, atunci cand cineva ti-a pronuntat numele, eu nu l-am inghitit ca pe-o galusca si, cu minimele mele cunostinte in ale netului, te-am scos din carti. Ba chiar am reusit sa-l depistez si pe uzurpator. Pe mine nu ma preocupa intrecerile din blogosfera, razboaiele sau impartirea teritoriilor, dar minciuna sau imprumutarea identitatii altuia, da.

  2. Lisandru Cristian`s avatar
    2
    Lisandru Cristian 
    Saturday, 28 February 2009

    "Vinovatule"!!! Nu cumva tu ai furat şi praful de pe tobă?

  3. Mircea Popescu`s avatar
    3
    Mircea Popescu 
    Saturday, 28 February 2009

    Ba, si l-am pus pe prezervative.

  4. Mircea Popescu`s avatar
    4
    Mircea Popescu 
    Sunday, 1 March 2009

    Simona, eu te inteleg, si ai dreptate.

    Problema nu e ca nu ai dreptate, nici intr-un caz. Ai. A balacari sub numele altuia e la fel de pernicios online cum e off.

    Problema e ca nu ai ce face. Pur si simplu, oricine din milioanele de oameni, pe milioanele de calculatoare, prin mii de metode, se poate preta la asa ceva. Internetul e construit ca un fel de orgie la care nu poti intra decat legat la ochi.

    Parte din cultura internautica o constituie recunoasterea unor atari situatii si tratamentul lor adecvat - nu de catre victima, ci de catre restul lumii - tot asa cum parte din alfabetizare o constituie recunoasterea cuvintelor scrise gresit.

  5. Sincer, si pe mine ma irita chestia cu furtul de identitate desi nu ma gandeam ca ar fi vorba\ai fi acuzat tu (stiam de primul scandal). Am sugerat si pe blogul ''victimei'' (pentru ca stiu senzatia) : Daca omul are vreo scapare serioasa, cel mai bine e sa-l incolteasca fizic, palpabil.

  6. Mircea Popescu`s avatar
    6
    Mircea Popescu 
    Sunday, 1 March 2009

    Eu sincer cred ca cel mai bun tratament e acelasi ca pentru afte.

    Altfel ce faci, petreci trei zile pe saptamana batand la prosti/copii/cetateni cu diverse debilitati mentale/etc ? Devii asa un fel de batator de prosti ? Cine-ti da salar ?

  7. Ba eu cred ca tu ai "facut" comenturi folosind diverse nume. Cum dealtfel te banuiesc ca ai postat in locul lui Mircea Badea o data (mi-a zis cineva ca a gasit in blogul lui un post inteligent ...)

    In ceea ce priveste "oferta" lui crossfire, uite ca unii deja au trecut la fapte .. nu "pe blogeri", dar poate fi adapata ideea ..

    http://wimp.com/twitterpolice/

  8. Mircea Popescu`s avatar
    8
    Mircea Popescu 
    Wednesday, 22 July 2009

    Bine, pana la urma, tu crezi ce vrei, ca nu costa (si daca costa, tot tu platesti). Si-n rest, haha-funny. Sorta.

  1. [...] irelevanti. Sau mincinosi. Ramasi cu oarecare sechele din copilarie. Sau mincinosi. Sau hoti. Sau invidiosi. Sau mincinosi. Sau prost crescuti. Sau invidiosi. Sau desocializati. Dupa cum vedeti, e lunga si [...]

  2. [...] februarie 2009 : O copila toanta scrie o minciuna care sa confirme teza prietenului prietenului ei. Pentru ca asta-i orizontul, aspiratiile si [...]

  3. [...] concrete, ca adica nu-mi plac animalele, sau ca "fac spam" (inteles in termenii cei mai televizuali, nu ne place de asta ? zicem ca face [...]

Add your cents! »
    If this is your first comment, it will wait to be approved. This usually takes a few hours. Subsequent comments are not delayed.