O umilinta de neuitat

Sunday, 11 October, Year 1 d.Tr. | Author: Mircea Popescu

Din ciclul "iubitule, ai ingustat tu usa la garaj asta noapte ?" am pierdut si noi un meci de calificare in Campionatul Mondial ieri seara, in fata sarbilor. Cu 0-5.

Eu nu stiu daca se aude pana la Bucuresti, nu stiu daca prin zgomot de noroi si paie ude ajunge pana la creierii "oficialilor", "federalilor", "managerilor" si tampitilor care cica administreaza fotbalul romanesc. Se aude bre ? 0 - 5. Daca stateati dracu' acasa, nu mai osteneati jucatorii degeaba, saracii, fortati sa plateasca 5 euro pe shot prin barurile de fite din Belgrad, nu mai ardeati gazul de pomana mergand pana acolo si venind inapoi, si pierdeati cu 0-3.

Se aude, ba, Mircea Sandu ? Ca de tine-i vorba acolo mai sus, cu noroiul si paiele ude. In capul tau e vorba ca-i moloz, paie si coconi de molie. Chiar si fix la tine ma refeream. Esti prost. Esti slab. Esti incompetent. Habar n-ai ce-i aia fotbal. Du-te acasa, si stai acasa. Ia-l si pe Iliescu c-un drum, ca de Eugen Simion ne-am scapat si faceti-va undeva o rezervatie de prosti ramasi cumva, inexplicabil, de pe urma altei ere geologice. Pe Becali nu, cat o fi el de pitecantrop, e totusi un produs de data mai recenta, n-a expirat inca, mai avem sa ne distram cu el. Da' cu voi, nu.

Avem acelasi golaveraj ca si insulele Faeroe. Ia hai, repede pe harta, unde-s alea ? Cati 50,000 de locuitori au ? Stiti voi cand s-o mai vazut asa batjocura ? Parca prin anii 60 am incasat-o cu 1-10 de la Elvetia, sau asa ceva, dar acolo macar am dat si noi un gol ma! Un gol de onoare, dar pe-atunci era gol de onoare pe teren, nu prin cladirile administrative.

Sarbii saracii sunt chiar politicosi, nu cred ca se asteptau sa ne calcam singuri pe mandibula 90 de minute, gem forumurile de mesaje de sustinere, "Good game,respect for Romania,long live Serbia and Romania" si "...Respect to Orthodox Romanian brothers" si "It was a good match, btw all my respect to the Romanian people! Long live the brotherhood between Serbia and Romania! Greetings from Serbia". Ca pentru copii prosti ma! Fotbal nu stim juca, da' macar suntem si noi ortodocsi. Asta am ajuns, suntem copilu' ala retardat pe care celilalti copii il lasa sa dea si el un sut in minge, sa nu stea tot pe margine, saracu'. Si pe urma il felicita si-l incurajeaza. Am ajuns in halul ca le e mila sarbilor de noi, ma!

Si cum am ajuns aici ? Tot asa cum am ajuns cu Academia in balta, tot asa cum mai-mai ajungeam sa implementam un capitalism autentic local. Cu prosti ramasi in loc din 1990, cand se dadeau functii oricui stia pe ce parte-i gaura in pulovar. Cu Mircea Sandu la fotbal, cu Eugen Simion la Academie, cu Ion Iliescu la Cotroceni si cu Radu Berceanu la transporturi, impliniri marete.

Fi-v-ar sarea afurisita sa va fie.

Category: Rautati si Mizerii
Comments feed : RSS 2.0. Leave your own comment below, or send a trackback.

15 Responses

  1. vai vai catamai patima

  2. klubbingman`s avatar
    2
    klubbingman 
    Sunday, 11 October 2009

    macar daca s-ar auzi pana la Bucuresti ...in Cluj se aude

  3. Ecologie Umana:"Mircea Sandu a demisionat? Nu, nu are onoare! "`s avatar
    3
    Ecologie Umana:"Mircea Sandu a demisionat? Nu, nu are onoare! " 
    Sunday, 11 October 2009

    Jucătorii naţionalei când sunt convocaţi în cantonament parcă sunt în tabără. Formează bisericuţe şi îşi laudă fiecare noua fiţă de telefon, iPod, amantă, laptop, etc. Apoi îi vezi că fumează, unii mai trag pe nară, se îmbată, merg la discotecă şi apoi încearcă să fută pe vreo "fofeză" din zonă.
    Exact parcă asta făceam şi eu acum 18 ani când mergeam în tabără....continuare...

  4. Mircea Popescu`s avatar
    4
    Mircea Popescu 
    Sunday, 11 October 2009

    @skythes Pathos. We've got it.

    @klubbingman Pai da, ca la Cluj ii cu ce ma, ii cu ce.

    @Ecologie Umana Interesanta ideea cu ...continuare... doar ca nu se intampla nimic.

  5. reactia federatiei romane de fotbal? vrei s-o tii? ea s-a produs de fapt inainte de meci cand suporterii romani care au vrut sa mearga pe maracana din belgrad au fost blocati la granita din ordinul frf. iata ce zice liderul unui grup de suporteri din craiova:

    "Este incredibil ce sa intamplat. Cei de la FRF ne-au interzis sa mergem la meci. Am plecat in aceasta dimineata la ora 05.00 din Craiova si dupa doua ore jumatate am ajuns la granita. Romanii ne-au atentionat ca nu vom fi lasati sa trecem de catre sarbi, ca au ordin de la FRF sa nu ne permita sa mergem la meci. Noi ne-am interesat de bilete, inca de saptamana trecuta. Cei de la FRF au trimis insa biletele inapoi la federatia sarba. Am facut rost, ne astepta cineva la Belgrad cu biletele dar vamesii sarbi ne-au anuntat ca acesta este ordinul. Chiar si consulul a spus ca si daca aveam bilete nu puteam trece. Si-au batut inca o data joc de noi cei din FRF"

    sursa: http://www.sport.ro/cm-2010/vezi-echipa-probabila-a-romaniei-cu-serbia-tu-ce-ai-schimba.html

    oare nu suna a aranjament la pariuri? adica ei incearca sa alunge fanii de pe stadioane pentru a nu fi deranjati in socotelile lor. la sarbi erau 50000 de mii de oameni ieri seara pe stadion. la noi nici stadion nu se prea face, iar din cei care vin pe ceea ce este, frf incearca din rasputeri sa faca sa ramana cat mai putini.

    in opinia mea, cei precum mircea sandu, dragomir si multe alte institutii publice ar trebui cercetati penal si trasi la raspundere pentru cum au disparut banii din acele institutii.

  6. deşi am avut abonament la CL pe vremea cînd venea Chelsea la Cluj, acum m-am schimbat şi ţin cu Viruşii verzi. Vreţi să ştiţi ce deviză au?

  7. noi sa fim sanatosi? :D

    dar de fapt ar trebui sa se numeasaca virusurile verzi! :D

  8. da:) sînt foarte simpatici

  9. Mircea Popescu`s avatar
    9
    Mircea Popescu 
    Sunday, 11 October 2009

    Lmao noi sa fim sanatosi :D tare.

  10. Valentin`s avatar
    10
    Valentin 
    Sunday, 11 October 2009

    Mircea !!!

    Sterge repede postul asta, nu mai este de actualitate.

    S-a facut reclamatie la ONU, UEFA, FIFA, si CE si deja contestatia este aprobata, sunt propuneri ca meciul se se rejoace in decembrie, cel mai probabil pe 24 sau 25, pe un stadion neutru - inca nu s-a stabilit unde si cand, pentru stadion sunt oferte din Uganda, insulele Canare si Nepal.

    Motivul ?

    2 spectatori sarbi care au incurajat frenetic propria echipa, creind o atmosfera neprielnica echipei noastre. Cei doi nu aveau bilete ...

    Se rejoaca .. deci mai e o sansa.

  11. Mircea Popescu`s avatar
    11
    Mircea Popescu 
    Sunday, 11 October 2009

    Lol asta-i ca si teoria ca sa scoatem violatoru' de la inchisoare, ca-i dispus sa se insoare cu fata.

  12. Porcul de York`s avatar
    12
    Porcul de York 
    Monday, 12 October 2009

    Fotbal ? Nu-i de noi !!! Come on.. ar trebui sa inventam un sport numai pentru noi, oina ne depaseste deja de vreme buna, propun ca sport national "rishca". Sau "tzaca", jucam asta in copilarie in fata blocului, e cu abtibilduri colorate si ...se preteaza.

  13. Fotbal? Nu stim ce e ala.
    Orice comentariu este de prisos..... oricat am vorbi.... oricat am argumenta... rezultatele vorbesc de la sine...

  14. Din tot dea una ma amuzat chestia asta cum le pasa la oameni de echipa nationala. Au pierdut, au castigat, sau taiat in cutite in Serbia, au prins paduchi, cu ceti schimba tie viata?

  15. Mircea Popescu`s avatar
    15
    Mircea Popescu 
    Saturday, 17 October 2009

    Da ce-s io, rama, sa nu ma intereseze decat ce-mi "Schimba viata" ? Si ce-i aia, "schimba viata" ? Ca doar nu traiesti pe jumatate in grup de control, sa verifici ce "s-o schimbat".

Add your cents! »
    If this is your first comment, it will wait to be approved. This usually takes a few hours. Subsequent comments are not delayed.