Nivea fail.

Friday, 19 June, Year 1 d.Tr. | Author: Mircea Popescu

Eu cumpar produse Nivea For Men de vre-o zece ani. Dintotdeauna, practic. Am incercat un deodorant candva, pustan fiind, mi-a placut si de atunci am fost impreuna. Pur si simplu nu mi-am mai pus niciodata problema de alternative. Nu-s femeie, sa tot stau sa incerc si sa tot compar, n-am inclinatie. Pana nu ma calca pe coada, sunt fidel. Am refuzat de-a lungul anilor cine stie cate oferte ale competitiei, sample-uri, free, free with a smile, free with a smile and really nice tits, toate ofertele pamantului. Oamenii astia au castigat un ban de la mine in tot acest timp.

Astazi urma sa-mi cumpar deodorant. Am incercat altul. Nu alt brand Nivea. Alt producator. Imi place si ala. De-acum incolo, nu voi mai cumpara Nivea. Sa nu zic niciodata, ca-i un termen destul de lung, dar 10 - 20 de ani cred ca pot sa arunc. Nivea m-a pierdut de client. De ce oare ? De-asta :

Nivea Fail

Nivea Fail

Cum fac ochi dimineata, prima actiune e ca apas butonul calculatorului, ca tot onlineru'. Si in timp ce incercam sa-mi deschid Trilema, sare si yahoo messenger. Cu reclama. Nivea. Ce-a zis mintea mea ? Va reproduc textual. "Tii, Nivea! Asta folosesc si eu. Uite ca fac reclama pe Yahoo. Oare mie mi-or venit sa-si faca reclama pe blog ? Nu. A, zau ? Jet."

Daca te adresezi segmentului tineri barbati cu produse premium, trebuie sa intelegi ca astia probabil au bloguri. Si cum ei nu-s tocmai economy class, probabil ca n-au bloguri cacacioase pe blogspot, ci din contra. Poate sunt chiar formatori de opinie, acolo, in satul lor, la ei in comuna, prin trib, cum o fi. Ca de-aia-s premium, nu te trezesti peste noapte, sculer matriter, agent de paza, tanchist adjunct, si devii brusc upmarket.

Si trebuie sa-ti pui problema ca ei vor observa ca tu dai o punga de galbeni corporatiei yahoo, ca sa le pui bannere pe desktop, dar lor nu le faci o oferta sa iti puna bannere pe bloguri. Trebuie sa-ti pui problema ca au deja iphone, si ca ii roade fix in rectum de oferte de "concursuri". Oamenii astia cumpara excursiile, masinile, cosmeticele, hainele, electronicele cu bani pesini, nu asteapta sa le castige la concurs.

Trebuie sa-ti pui problema ca poate aia 0.x euro ce i-ai dat pe un CPM te pot costa oricate mii de euro, multiplicate cu oricati oameni din mia aia care erau de fapt chiar target-ul tau.

Trebuie sa gandesti. Pentru ca daca nu gandesti, in zilele noastre ai toate sansele sa-ti faci mai mult rau decat bine.

Category: Zsilnic
Comments feed : RSS 2.0. Leave your own comment below, or send a trackback.

24 Responses

 1. Chiar daca ii pe langa, astazi i-am suduit si io pe cocacolezi, fir-ar capacele lor sa le fie, zici ca-s ultimul cretinoid "uita-te sub capac", parca altceva mai bun nu as avea de facut. Mnoa, imi ramane schweppes.

 2. Mircea Popescu`s avatar
  2
  Mircea Popescu 
  Friday, 19 June 2009

  Da tu apa nu poti bea ? Fructe nu stii stoarce ? Femei lauze nu-s prin preajma ?

 3. zamolxis`s avatar
  3
  zamolxisinsigna de prim sosit 
  Friday, 19 June 2009

  @Sorin: din wikipedia - In the USA, Schweppes-brand products are currently manufactured by Dr Pepper Snapple Group. In other countries including the UK and Turkey, it is manufactured by The Coca-Cola Company. :D

  @mp: exista multe explicatii pentru care cineva ar putea avea un blog blogspot, majoritatea nu tocmai magulitoare pentru cei de pe wp, dar nu ti le zic, sa nu te superi. hai sa-ti zic una neutra si on-topic: este posibil sa fii pe blogspot fiindca esti fidel marcii Google?

 4. Mircea Popescu`s avatar
  4
  Mircea Popescu 
  Friday, 19 June 2009

  Mane, sigur ca este posibil. Totul este posibil, cand e vorba de oameni, tu ce crezi, ca aia de or executat ordinele lui Ceausescu erau toti manati de acelasi gand ? Da' orisicat, io de suparat nu ma supar, fii pe pace.

  Aud ca blogspotu' are mai nou google ads direct in control panel. Dreptu-i ?

 5. zamolxis`s avatar
  5
  zamolxisinsigna de prim sosit 
  Friday, 19 June 2009

  Iar nu mi-e clar ce-ntrebi. Daca zici ca are butonul de "monetize" care-ti permite sa introduci AdSense in blogurile tale superfacil, in cativa pasi, da, au asta si e, intr-adevar, nou, de cateva luni. Daca ma-ntrebi daca-mi baga ads sa le vad eu in Dashboard, nu cred. Dar chiar dac-ar fi, nu le-as vedea, intrucat eu blochez advertising la vreo 3 nivele: OpenDNS, firewall si browser.

  De fapt, asta m-a si mirat in articolul matale:
  1. ca, desi uber-sexual, folosesti Yahoo Messenger, cu toate limitarile si gaurile sale de securitate si
  2. ca permiti anunturi comerciale pe desktop - asta cu atat mai mult cu cat adservers sunt frequently hijacked sa planteze trojans & viruses

  Dar, vorba ta, totul este posibil :P

 6. Mircea Popescu`s avatar
  6
  Mircea Popescu 
  Friday, 19 June 2009

  Ba de-a doua intrebam.

  Da' io-s ubersexual ? E de bine ?

  Nu-mi bat je capul ca or planta cine stie ce, din motive solide in ale caror detalii n-as chiar intra, decat sa zic c-am instalat un ym destul de scopit (de mana) ca sa pot face trilterviuri, ca eu altfel nu prea folosesc messaging ca nu-mi place, si nu m-am bagat sa-i scot si partea cu ads, ca pana acu' nici nu m-o deranjat. bluelithium.com e in 127.0.0.1 de-acu incolo.

 7. zamolxis - multam, da' macar nu trebuie sa ma uit sub capac :D
  Mircea - he he, de la lapte ma stric

 8. Ingineru`s avatar
  8
  Ingineru 
  Friday, 19 June 2009

  N-am înţeles de ce zici că Nivea e premium. Mie mi se pare că e chiar economy. Sunt printre cele mai ieftine.

 9. Mircea Popescu`s avatar
  9
  Mircea Popescu 
  Friday, 19 June 2009

  Hum, pai probabil ca din ignoranta. Care-s premium, zici tu ?

 10. zamolxis`s avatar
  10
  zamolxisinsigna de prim sosit 
  Friday, 19 June 2009

  cu ubersexualul, a scris simona tache un articol mai demult despre bucurenci, da-i lung si n-am chef sa-l caut. uite ceva mai scurt: http://bleen.ro/tag/ubersexual/

  c-o fi bine, c-o fi rau, ce e scris si pentru noi.. :)

  daca zici ca nu te superi, am sa te-ntreb ceva. ai pretentia ca toate brandurile carora le esti fidel sa-ti propuna sa faca advertising pe blogul tau, iar daca nu, sa nu mai faca reclame ca daca nu, nu le mai cumperi produsele?

 11. Ingineru`s avatar
  11
  Ingineru 
  Friday, 19 June 2009

  De exemplu STR8, Adidas, Rexona, Intesa sau Axe sunt mai scumpe. Astea din cele cu preţuri normale. De acolo în sus găseşti probabil cu cât vrei.

 12. Mircea Popescu`s avatar
  12
  Mircea Popescu 
  Friday, 19 June 2009

  @zamolxis Da. Ti se pare o pretentie prea mare ? Vor sa discute, sa vina sa discute, nu sa umble dupa terti care sa ma lamureasca ei, chipurile.

  Tot asa cum nu lucrez cu agentii imobiliare, tot asa cum nu folosesc nici un fel de serviciu in masura in care pentru a-l folosi trebuie sa apas 1,2 sau 3, tot asa. Ori fac treaba, ori isi cauta de treaba.

  @Ingineru Lol fii serios mei om bun, alea de care zici costa cam 1:10 din cat stric pe stickurile aqua cool. Par ele comparabile, pana cand observi ca asta din urma-i 99% ambalaj.

 13. făniţă`s avatar
  13
  făniţăinsigna de prim sositinsigna de trolinsigna pentru 1000 de comentarii 
  Friday, 19 June 2009

  "N-am înţeles de ce zici că Nivea e premium. Mie mi se pare că e chiar economy. Sunt printre cele mai ieftine."

  nivea sunt mainstream. economy sunt altele.

 14. făniţă`s avatar
  14
  făniţăinsigna de prim sositinsigna de trolinsigna pentru 1000 de comentarii 
  Friday, 19 June 2009

  ţi-ai făcut user pe mybrute? azi mi-am făcut şi eu şi mă interesează să ştiu cu ce te ajută dacă îţi accesează cineva contul? doar cu şanse de a forma un pupil? ori sunt şi alte beneficii?

 15. Mircea Popescu`s avatar
  15
  Mircea Popescu 
  Friday, 19 June 2009

  Pai poa sa te ia la bataie.

 16. făniţă`s avatar
  16
  făniţăinsigna de prim sositinsigna de trolinsigna pentru 1000 de comentarii 
  Friday, 19 June 2009

  :) dacă te ia la bătaie îţi formează un elev. de fiecare dată când face level-up elevul, primeşti puncte de experienţă. aşa am observat până acum. cu cât ai mai mulţi elevi, cu atât faci mai repede level up.

  m-am uitat pe la ranking, ăla ce e pe primul loc are vreo 10000 de elevi.

 17. Mircea Popescu`s avatar
  17
  Mircea Popescu 
  Friday, 19 June 2009

  Noa bun... Pentru mine e doar o metoda comoda de-a ingadui oamenilor sa-si take out agresivitatea... Sigur sunt macar 1-2 persoane ce mi-ar trage palme pana acum.

 18. Eu zic ca e tot vina Iphoneului....fara a avea un motiv real pentru presupunere :D

 19. Mircea Popescu`s avatar
  19
  Mircea Popescu 
  Friday, 19 June 2009

  Bun, dar cam care-i avantajul sa ai nivel mai mare ?

 20. fa un test cu spuma de ras (Gel)
  Nivea
  Malitia
  Gillette
  ====
  dupa ce verifici volumul de spuma-expandata/per-recipient revii cu rezulatele si ne spui cine'i mai tare.

  Eu deja stiu rezultatul :)

 21. Mircea Popescu`s avatar
  21
  Mircea Popescu 
  Friday, 19 June 2009

  Pai eu nu ma rad cu spuma, ca am masina.

 22. uh ... nu am reusit sa ma adaptez cu mecanica ;) probabil ca nu am gasit una ptr barba mea !

 23. Ce ma enerveaza reclamele astea in YM

 24. da si pe mn alex ....

Add your cents! »
  If this is your first comment, it will wait to be approved. This usually takes a few hours. Subsequent comments are not delayed.