Libertate si rahaturi.

Tuesday, 22 September, Year 1 d.Tr. | Author: Mircea Popescu

Niste nechemati, gasindu-se ei mari experti la toate celea, ca de exemplu online, stiri, pareri, informatii, calculatoare, sisteme de operare, uzabilitate, societate si orice altceva, absolut totul, dau din ei opinii si pareri. Ca doar ce altceva pot sa si faca o Lavinia Sandru, un Bobby Voicu, un nea Petrica, un Vali Petcu, decat sa dea din ei rahaturi ? Carei alte exigente sociale, carui alt nobil scop decat perpetuarea si fericirea mustelor ii pot raspunde asa oameni, asa caractere ?

Daca mai iese si de-o bere, situatia-i clara. Hai sa facem reclama pentru Microsoft, compania care a inventat cam jumatate dintre toate relele existente in software, si, mai grav, le-a aplicat pe toate cu o naucie demna de-o cauza mai buna. Hai sa facem reclama pentru cel mai de cacat sistem de operare din toate timpurile, in toate timpurile : Windows. De la Windows 3.1, care nu folosea la nimic pe lume, pana la Windows 7, care nu foloseste nici el la absolut nimic pe lume, 20 de ani mai tarziu. Trecand prin Windows 2000, mai tineti minte Windows 2000 ? Trecand prin Windows ME, mai tineti minte Windows ME ? Mai mult rahat decat poate duce lumea, ambalat in carton si vandut fraierilor.

Sa nu intram in detaliile ba, pardon, hai sa intram in detalii. O fractie oarecare, intre 99 si trei firtale, si imensa majoritate a spamului care circula pe internet e produs de calculatoare ruland un sistem de operare produs de Microsoft, si botezat Windows-cumva. Ca sa fim clari. Cel mai mare producator de spam, si in forma de emailuri spam, si in forma de comentarii spam pe bloguri, si in orice alta forma este Microsoft, prin Windoze-urile lui.

In mod normal, intr-o lume normala erau legati la stalpul infamiei, si obligati sa plateasca macar doua-trei zeci de miliarde de dolari daune ISP-urilor si utilizatorilor obsinuiti pentru faptul asta, simplu, ca exista spam. Dar nu traim intr-o lume normala, din pacate. Traim in lumea lu' Voicu, Petcu si Petrica. Stiti de ce ? Pentru ca in loc sa le dam rahatilor astora peste cap cand se umfla prostia in ei si incepe sa dea pe gura, noi stam si dam din cap intelegator. Lasa-i si pe ei saracii, ce vina au ca-s prosti ? N-au nici o vina ca-s prosti, dar au o vina cam cat China ca prosti fiind, vorbesc. Si avem si noi o vina, nu chiar cat China, da' asa, cat Patagonia de Nord, ca nu le spunem. Ei de unde sa stie ca-s prosti, daca noi nu le spunem ? Sa-si dea seama singuri, prosti cum is ?

S-au pierdut milioane de ore de munca, de la prasirea Cacasoftului si pana in ziua de astazi, de catre oameni care incercau sa faca una-alta si-n loc de asta erau obligati sa discute cu agrafa. Auzi frate indeletnicire. S-au pierdut milioane de ore de munca privind abulic ecrane albastre. Mai tineti minte moaca de bou a lu' Bill Gates cand i-a crapat versiunea de demonstratie in conferinta de presa ? Si eu o mai tin minte. Mai tineti minte maimutarelile lui Balmer, cand era sa rupa scena dand din maini ca o gorila beata ? Si eu mai tin minte.

Si nu gust, dar nu gust deloc, faptul ca vin niste prosti azi, sa vanda aceleasi cacaturi unei trupe de pustani, care-s prea tineri ca sa mai tina minte. Luati-va mogulu', berea si "parerile" si duceti-le la alta masa, ba. Noi pe-aici n-avem nevoie de programe inchise, si nici nu vom avea veci pururi. Pentru ca cel mai prost sistem open source este infinit mai bun decat cel mai bun sistem closed-source, si gratis sa fie, tot asa cum cea mai prapadita coliba in proprietate e mai buna decat orice cusca, chiar daca suflati temporar zabrelele in aur de 14 karate.

Category: Activism
Comments feed : RSS 2.0. Leave your own comment below, or send a trackback.

41 Responses

  1. Adrian din Arad`s avatar
    1
    Adrian din Arad 
    Tuesday, 22 September 2009

    Yey !!! Esti si tu parte din lumea "piratilor" Apple :P Asa gandesc cam toti utilizatorii de Mac :P

    Ce imi place !!!

    Ufff ... da' ma simt bine sa scriu asta de pe un MacBook frumos si stabil cu Mac OS X Leopard (soon Snow Leopard) :P

    Hehehehehehe ... uraaaa ... inca cativa care vor pleca de la Winblows :P

  2. Am tot văzut în ultimul timp că se dezvoltă fenomenul ăsta de "fanboy"-ism și la unii utilizatori de softuri Microsoft și nu înțeleg de ce. Adică nu înțeleg care-i rostul să faci reclamă gratuită Windows-ului, când Microsoft știu și singuri să își facă, și încă cum.

    Eu am o vorbă: vrei marketing, folosește Windows. Vrei ceva care să meargă, bagă un *nix. În realitate, nu poți să spui că MS nu au și produse solide (cel puțin pe piața de server, unde se învârt alți bani), dar un FreeBSD sau un RedHat Enterprise (sau, preferatul meu, Debian) sunt din cu totul altă ligă. În plus, un GNU/Linux merge fără probleme în mâna unei persoane care nu are cine știe ce aptitudini tehnice dar știe să citească manualul.

  3. Ai vreo alternativă viabilă? Adică VIABILĂ?

  4. Mircea Popescu`s avatar
    4
    Mircea Popescu 
    Wednesday, 23 September 2009

    Uite, inginerule draga, doua alternative mai sus. Ambele-s viabile.

    @spyked Si eu tot deb rulez.

  5. Linuxul sau orice altă formă de Unix nu sunt alternative pentru Windows, decât dacă foloseşti softuri gen Office, te dai pe net sau te uiţi la filme. Dacă foloseşti calculatorul la lucru şi ai nevoie de softuri specializate, probabil 80% din ele nu au alternativă pentru Linux. Eu de exemplu folosesc 2 softuri mari şi late, nici unul neavând versiune pentru Linux.

    Asta trecând de faptul că pentru ca să faci unele chestii simple (gen instalat hardware, conectat la reţele) trebuie să te apuci să-l configurezi şi să scrii cod.

  6. Mircea Popescu`s avatar
    6
    Mircea Popescu 
    Wednesday, 23 September 2009

    Acum, in masura in care tu esti decis (sau s-a decis pentru tine) ca trebuie sa rulez programe windows only la servici, pai asta-i chestia, n-ai alternativa din insasi structura lucrurilor, dar asta nu spune nimic despre os-uri, spune ceva despre locul de munca si-atat.

    N-am idee de unde iti vin parerile despre ce si cum, dar sa-ti dau un exemplu simplu : Am instalat odata debian pe-o masina in urmatorul fel : am introdus cd-ul de instalare, installer-ul a autodetectat conexiunea la retea, si s-a apucat sa downloadeze tot ce ii cerusem a instala. Intr-o jumatate de ceas era gata toata magaoaia. Singura. N-am atins cu mana mea decat atat sa-i spun ca da, e ok sa se conecteze la internet, si da, e ok mirror-ul asta.

    Deci, depinde.

  7. Dacă nu ai, folosești Windows pentru ce îți trebuie. Probabil că nu o să se facă, de exemplu, softuri de CAD pentru Linux în viitorul apropiat, la fel cum nu o să se scoată softuri pentru simulare de rețele neuronale pentru Windows, alea rulând pe mașini specializate, cu OS-urile lor și optimizările de rigoare. Nici eu nu folosesc Linux pentru jocuri, n-are rost să îmi chinui sufletul.

    Treaba e că, pentru chestii uzuale, în ziua de astăzi o distribuție free își face treaba. Mai bine decât acum un an și mai prost decât peste șase luni, dar ăsta e costul free-ului. Spun asta în calitate de free software/open-source zealot în cazul de față.

  8. Eu nu pot veni sa comentez daca in viata mea nu am pus destul pe altceva decat Windows. Nu am avut niciodata chef sa incerc o alternativa atat timp cat rulez 2 xp-uri home edition inca, venite cu laptoapele si merge absolut OK. Nu vad insa faza cu "fanboy" cu ochi buni, de oricare parte a baricadei am fi. In multe cazuri este o alegere "fortata" de anumite imprejurari. Mi-e bine asa si mi-e lene sa incerc altceva.

  9. Interesant blog, dar observ ca unele articole incep a semana a OTV...
    Vrem audienta ? dam scandal, ca asta place.

    Cateva remarci, totusi
    1. Spamul provine 99 la suta de pe Windows pentru ca marea majoritate a calculatoarelor ruleaza Windows. Daca/cand se va schimba situatia, se va schimba si procentul (la fel cum numarul de vulnerabilitati din Firefox a crescut odata cu adoptarea lui de mai multi utilizatori)
    2. Eu mai tin minte Windows ME si Windows 2000. Tu mai tii minte RedHat Linux 6.2 sau Mandrake 7.0?
    3. La ce te ajuta ca folosesti softuri open-source ?

  10. Mircea Popescu`s avatar
    10
    Mircea Popescu 
    Wednesday, 23 September 2009

    @Dojo Pai fa odata, asa de-un experiment, daca ai vreme. Altfel esti ca ala ce sta toata ziua in Timisoara si n-o fost niciodata pana la Lugoj, macar de curiozitate.

    @pgeo2000 Stii cum e, nu-s dispus sa iau atat de in serios OTV incat sa nu mai pot face scandal ca daca seamana ?! Sa semene, chiar nu ma ingrijoreaza. Cat despre puncte :

    1. Nu se compara o afirmatie de fapt cu o speculatie despre viitor. Altfel esti in pozitia aleia de-o calcat o femeie pe trecerea de pietoni si se apara cu argumentul ca de n-o calca ea o calca altu', respectiv a violatorului idem.

    2. Parca iara nu-s chiar comparabile, da' poate fi si biasu'.

    3. La aceea ca pastrez controlul asupra vietii si productivitatii mele. In lumea mai preocupata de viitor si libertate decat de "sentimentul imediat al starii de bine", exista grupuri care se opun de exemplu deschiderii unui supermarket in comunitate, explicandu-se si in urmatorii termeni : inchipuiti-va un urias care vine intr-o livada, sade cat ii convine pe un scaun, care se fisureaza sub greutatea lui, dupa care pleaca. Uriasul a incasat odihna, si stapanul livezii are a plati reparatia scaunului.

    Sistemele inchise implica un cost major asupra comunitatii, neputand niciodata oferi beneficii comparabile, indiferent in ce termeni e prezentata situatia de un departament de marketing sau altul (cu alte cuvinte, indiferent ce parte a ecuatiei e acoperita pe moment cu o catifea verde).

  11. 1. Femeia de pe trecerea de pietoni nu are nici o relevanta aici. Afirmatia mea a fost ca Windows-ul are cea mai mare raspandire ACUM; deci este normal ca dintre toate spam-urile, majoritatea sa fie produse de Windows.

    Speculatii despre viitor facem cu totii si trebuie sa facem, altfel nu ar mai exista meteo, planuri de afaceri, ecologie etc.

    2. Trebuie sa compari ce au insemnat la vremea lor sistemele respective, nu ce sunt acum.

    3. Nu esti neaparat productiv daca te incapatanezi sa folosesti open-source "doar asa ca mie-mi place ideea". E frumos sa ai idealuri, dar productiv e sa alegi ce e mai bun, adica ce te ajuta sa iti termini treaba mai repede si mai bine. Asta daca nu cumva scopul tau in viata e sa folosesti sistemul de operare X, sa te plimbi cu masina Y sau sa vorbesti la telefonul produs de firma Z.

    Controlul asupra vietii ? softul din computerul de bord al masinii, care iti controleaza airbag-ul si abs-ul, e closed-source). Si eu, si tu si celelalte miliarde de oameni care circula cu masina isi lasa viata pe mana lui.

    Lume preocupata de viitor? vrei sa spui speculatii despre viitor?

    Nu inteleg comparatia cu uriasul. "Uriasul" Microsoft aduce beneficii. Uriasul tau nu aduce nimic. Daca ar si culege fructele care sunt foarte sus si la care stapanul livezii nu poate ajunge pentru ca nu vrea sa foloseasca scari 'closed source', atunci poate ca ar fi o afacere buna, chiar daca strica scaunul. Dar e adevarat ca in cazul in care exista si pitici care sa faca acelasi lucru fara sa strice scaunul, e de preferat sa alegi piticii.

    De la caz la caz.

  12. romania inedit`s avatar
    12
    romania inedit 
    Monday, 28 September 2009

    Nici eu nu-i inteleg pe cei care fac reclama gratuita Windows dar pe unii ii banuiesc de prostie , iar pe ceilalti de ipocrizie , deoarece au avantaje de pe urma reclamei facute sistemului de operare Windows !

  13. @romania inedit: De obicei persoanele care fac remarci din astea ori le scriu de pe Windows, ori de pe Linux dar au si windows intr-o forma sau alta (Wine, VMWare, VirtualBox).

    Cat timp exista incomparabil mai multi oameni care se descurca doar pe Windows decat cei care se descurca folosind DOAR Linux, ar trebui sa iti tii insultele pentru tine, pentru ca altfel jignesti pe 99 virgula ceva din totalul utilizatorilor de calculatoare

  14. Mircea Popescu`s avatar
    14
    Mircea Popescu 
    Tuesday, 29 September 2009

    La 1 : Nu este "normal" sa existe spam. Este anormal sa existe spam. Aceasta anormalitate se datoreste raspandirii anormale a folosirii unui sistem de operare prost, si anume, prost in sensul tehnic : Tot asa cum Ford Pinto nu-i o masina care sa aiba permisiunea de-a circula pe sosea, indiferent ce cred cumparatorii, tot asa Windows nu-i un sistem de operare care sa aiba voie sa fie comercializat. Din pacate, calitatea nu-i asigurata cu aceeasi forta intr-o industrie ca si in cealalta.

    Odata ce nu-i normal sa existe spam, propunerea ca pe un sistem de operare functional, aceeasi anomalie s-ar prezenta ca si pe un sistem de operare disfunctional nu-i o speculatie despre viitor de aceeasi natura cu planurile de afaceri, ci de aceeasi natura cu venirea lui Hristos.

    2. Tot nu-s comparabile. Nu te sfii sa scrii comparatia cu mana ta.

    3. Productivitatea pe termen scurt, aleasa in detrimentul ratiunii si supravietuirii pe termen lung a adus prabusirea unui numar de banci. Ti se pare ca e o strategie buna si aplicabila ?

    Scopul meu in viata este sa aleg solutii corecte, indiferent cat de simple pot parea solutiile gresite, la o analiza superficiala. Loc in care probabil si intervine divortul intre modurile noastre de gandire.

    Mai departe, analogia cu softul care controleaza airbag-ul e absolut aiurita, punctul de contact fiind irelevant. In acelasi sens puteai sa spui ca softul care controleaza pulsatiile soarelui e tot closed source.

    Uriasul Microsoft aduce beneficii actionarilor Microsoft, si din nefericire pagube utilizatorilor Microsoft, si tertilor neimplicati. Uriasul despre care vorbesc eu este o metafora des folosita pentru diverse supermarket-uri, in general WallMart, care fac exact acelasi lucru. Ceea ce nu ma indoiesc ca stii si singur, de altfel.

  15. pgeo2000, de unde pustie si creierii mortilor si ranitilor ai scos 99 virgula ceva ? Si ma rog framos, de ce sa se simta jigniti ? Ce, iti inchipui ca daca folosesc Dacia, imi si place si-s si multumit ?
    1,46556467745647% din nemti folosesc Dacia, daca spui ca-i o masina de cacao, asta nu inseamna ca nemtii ceia ar fi intr-un fel jigniti.

  16. Cumparati "licente" de software oameni buni, ca si pgeo are rate de platit.

  17. Florin: ma refeream la cei care folosesc SI Windows (aici intra si utilizatorii de Linux care au si Windows pentru ca... ei bine, pentru ca pe Linux nu pot face chiar tot ce au nevoie).

    Insulta nu e cand zici ca masina aia, sau sistemul de operare celalalt e mai bun; e cand spui ca cei dintr-un grup (fie el grupul celor care folosesc Windows, sau al celor care au Dacie, sau al celor care au parul lung) sunt toti ori prosti ori ipocriti, si sa refuzi sa le vezi motivele.

    Daca nu esti multumit cu Dacia, ai putea sa-ti iei o alta masina. A, nu stii sa o conduci, nu iti permiti alta sau cu un Ferrari nu poti cara cartofi pe camp ? Atunci inseamna ca Dacia e cea mai buna masina PENTRU TINE.

  18. Mircea Popescu`s avatar
    18
    Mircea Popescu 
    Tuesday, 29 September 2009

    Argumentul asta cu cea mai buna masina "pentru tine" ar putea functiona intr-o situatie teoretica si ideala.

    Situatia reala e cam asa : Nestle distribuie mamelor sarace din Africa esantioane de lapte praf pentru copii. Acestea, naive fiind, folosesc produsul strain. Ca-i "mai bun" intr-un mod nespecific pe care nu-l pot explica. Pe cand termina esantionul, numai bine le-a secat si laptele, copilul este tot flamand, si-acum sunt libere, dar libere, ma intelegi, sa plateasca Nestle pentru lapte praf in continuare. Ca aia este, nu-i asa, "Cea mai buna solutie pentru ele".

    Faptul cert este pe de-o parte ca sunteti niste mincinosi jegosi, si pe de cealalta parte ca noi stim asta. Nu vad ce-ar mai fi de spus, dar chiar nu vad.

  19. Pai am inceput de la o treaba (softul open-source, spam, linux-windows etc.) si am ajuns la cu totul altceva.

    Tot ce incercam eu sa zic e ca ar trebui sa te abtii, si tu si altii care generalizeaza si ii fac pe toti cei care nu sunt de acord cu ei "mincinosi jegosi", tampiti, prosti, ipocriti etc.

    Nu inteleg ce incerci tu sa sustii cu cazul Nestle in Africa. Am zis eu ca sunt de acord cu ce s-a intamplat acolo ??

    Hotaraste-te si in legatura cu spam-ul. Daca nu ti se pare normal sa existe spam, atunci nici acel 1 procent sau cat o fi provenind din Linux nu e normal sa existe. Adica daca e rau spam-ul Windows, e rau si spamul Linux.

    Tu poti sa iti faci un scaun GRATIS din scanduri de la groapa de gunoi, si niste cuie ruginite tot de acolo. Va fi si open-source - vei sti tot ce e inauntru, il poti analiza, poti sa-i determini punctele slabe, si mai presus de toate - esti LIBER sa il demontezi si sa il montezi la loc sau sa ii aduci oricate imbunatatiri vrei. Spor la treaba. Eu ma duc la magazin sa cumpar (sau comand pe internet) un scaun cu 50-100 euro pe care nu am dreptul sa il dezasamblez sau sa ii bat cuie in spatar dar pe care o sa-l folosesc 5 ani de acum inainte fara nici o problema. Si daca am probleme, am garantie si un numar de telefon de la serviciul clienti.

    Tot nu pricepi problema? Am spus eu ca esti prost pentru ca vrei sa iti faci tu scaunul? Nici vorba - am spus doar ca pentru mine e mai convenabil sa cheltui 100 de euro si sa castig orele de bataie de cap si confortul pe care tu nu le ai.

  20. Mircea Popescu`s avatar
    20
    Mircea Popescu 
    Tuesday, 29 September 2009

    Nu-i vorba de "cei ce nu sunt de acord cu ei", in postul meu, ci de cei ce fac publicitate mincinoasa unui produs inferior, cu buna stiinta, din pura dorinta de castig (nemeritat). Nu-i vorba, in comentariile anterioare, de "utilizatorii simpli" sau "obisnuiti", ci tot de cei ce fac publicitate mincinoasa, unui produs inferior, cu buna stiinta, din pura dorinta de castig (nemeritat).

    Pentru economie de litere, ma voi referi pe viitor la cei ce fac publicitate mincinoasa, unui produs inferior, cu buna stiinta, din pura dorinta de castig (nemeritat) prin sintagma mai scurta mincinosi jegosi.

    Inca o data : am facut atata scoala, si avem atata discernamant sa recunoastem cazurile cand niste mincinosi jegosi incearca sa se ascunda indaratul unor categorii respectabile, precum publicul in general, de unde sa-si continue munca de dezinformare mai mult sau mai putin bine platita.

    Si-am facut si atata scoala, si avem si atata discernamant ca sa nu ne fenteze nici unul din seria de heringi rosii cu care iesi tu la atac, de exemplu aceasta ultima tristete cu groapa de gunoi. Un programator scrie cod, tot cu o tastatura, tot pe un ecran. Ca incerci tu sa asociezi o valoare negativa cu competitia, si sa sugerezi (exact ortogonal realitatii) ca ar fi ceva structural putred in modelul net superior, si din contra ceva avantaje in modelul pe care-l propui (si care asa din intamplare este si net inferior, la toate capitolele) te priveste. Valoare nu are, de convins nu convinge, chiar daca s-or fi gasind niste fraieri sa te plateasca la efort, nu la rezultat.

    Deci, sa-ti repet. Ia-ti scripca si muta-te la alta masa. Pe-aici iti pierzi timpul.

  21. Aha. Deci pe site-ul tau au ce cauta doar cei care aproba tot ce spui tu. Pentru ca asa zici tu. Asa intelegi tu libertatea ?

    Din pacate ce sustii tu cu reclama mincinoasa este absolut o utopie.
    In lumea ta in care nu se face publicitate mincinoasa, va exista un singur produs din fiecare categorie; zero concurenta. Asta pentru ca e imposibil sa fie 2 produse egale - unul va fi mai bun, toata lumea trebuie sa stie asta, si clar cei care fac reclama la cel mai slab sunt "mincinosi jegosi". Si sustii ca ar trebui sa dispara, produsul si cu tot cu ei.

    Ceva similar s-a intamplat in istorie de cateva ori, chiar si in Romania. Se numeste comunism (nu teoria, ci modul de implementare) si se pare ca inca suntem afectati de el.

  22. Salut ! :)

    ... mah, nu vad ce tot vor astia, care in afara de Windows, nu mai stiu altceva, ... parerea mea ca in viata de zi cu zi tot asa fac, ... nu mai incearca nimic altceva !
    Treziti-va, Lumea Evolueaza !!!

  23. Mircea Popescu`s avatar
    23
    Mircea Popescu 
    Thursday, 8 October 2009

    @pgeo2000 Nu-i o "utopie", o utopie nu se intampla in practica. Disparitia produselor inutile se intampla in fiecare zi. Sigur ca o dorinta de diversitate prost inteleasa a facut posibile catastrofe precum surubelnita Philips, si in fapt cam singurul rol rational al statului in economie este sa interzica asemenea rahaturi. N-am nevoie de 15 tipuri de surubelnite, pentru ca sa car cu mine un cap magnetic cu 60 de fittinguri pentru 60 de tampiti care si-or facut standard de capul lor. Se stabileste un standard si se respecta acel standard.

    N-are a face cu comunismul, are a face cu ratiunea. Decat daca nu vrei sa explici cum W3C e o institutie comunista, si-ar fi trebuit sa ingaduie reprezentantilor M$, colegi de retorica cu tine, sa distruga orice urma de standard si pe internet.

    Motivul pentru care internetul aproape functioneaza ca platforma de publishing azi este pentru ca lumea a dat cu M$ de pamant in consiliile de standarde, si mai-mai ca le-au scos rahaturile de IE in afara legii. Motivul pentru care asta a durat 10 ani, si a consumat o groaza de timp al unor oameni inteligenti (deci, prin proxy, a costat omenirea un numar oarecare de produse cu adevarat utile care n-au mai aparut) sunt mincinosii jegosi (ca si tine), care se baga in vorba.

    @yo9fah Nu-i chiar asa de simplu si trezitul asta, cata vreme se gasesc ceterasi sa cante de somn usor.

  24. pgeo2000`s avatar
    24
    pgeo2000 
    Thursday, 8 October 2009

    Pai frate, capurile de surubelnite sunt o cu totul alta treaba decat sistemele de operare sau browserele sau masinile. Tu visezi la lumea in care sa ai un singur sistem de operare, cu un singur browser si cu o singura marca de masina ?? Si in plus, sa fie cele pe care tu stabilesti ca-s mai bune, cei care nu-s de acord cu tine fiind "mincinosi jegosi" ?

    Tu chiar mai realizezi ce spui sau scrii pe blogul asta doar de dragul scandalului ?

    Sau e pur si simplu prostie imbracata in propozitii lungi si neologisme ?

  25. Mircea Popescu`s avatar
    25
    Mircea Popescu 
    Thursday, 8 October 2009

    E amuzant pentru mine, geo draga, sa exploatez o relatie precum a noastra. Eu pot sa scriu cand am chef, ce cred eu, om liber fiind. Tu, sclav, angajat, piarist sau cum te-i fi numind, n-ai aceleasi optiuni la dispozitie. Eu pot ignora o tema o saptamana si mai bine, tu ai la dispozitie cat, jumatate de ora ? O ora ?

    In care trebuie sa produci ceva, dar nu orice, ci ceva anume, un hering vopsit acolo care sa tina loc de raspuns. Si nu orice raspuns, continutul este fix si dat dinainte, forma mai poate varia, oarecum, dar nu cine stie ce. Per total, o sarcina nu doar neplacuta, dar de altfel si foarte dificila, cum sa faci din rahat bici pana la urma ?

    Dar degeaba incerci sa deplasezi discutia. Nu vorbim aici nici de "cei ce nu-s de acord cu mine", ca tu nu esti intr-o pozitie sa fii sau sa nu fii de acord, aia-i rezervata oamenilor care gandesc pentru ei. Tu nu gandesti pentru tine, tu muncesti, e cu totul altceva.

    Nu vorbim aici nici de problema optiunii, nici de drepturile consumatorilor, nici de oricare alta din duzina de false piste pe care te tot stradui sa duci discutia. Vorbim de faptul simplu ca nimeni, absolut nimeni, indiferent cati bani are, cati bani cheltuie, indiferent cator geoi le da de mancare, nimeni nu are dreptul sa ocupe o masa in piata publica pe care sa vanda peste stricat. Asta-i tot, si asa ramane.

  26. pgeo2000`s avatar
    26
    pgeo2000 
    Friday, 9 October 2009

    Ma bucur ca ai adoptat in sfarsit un ton mai normal. Vezi ca nu-i asa de greu ?

    Am totusi cateva obiectii referitoare la ultimul tau mesaj:
    De unde ai dedus tu ca eu as fi "sclav, angajat, piarist" ? Chiar daca as fi, care e legatura cu subiectul de fata ?
    Faptul ca tu "poti ignora o tema o saptamana si mai bine" dovedeste doar ca poate nu ai timp, nu ca ai fi mai putin sclav decat ceea ce presupui ca sunt eu.

    Ce am incercat eu sa produc in "jumatatea de ora pe care o am la dispozitie" a fost:
    1. sa schimbi tonul pe care tu incerci sa comunici.
    2. sa asculti si alte pareri, ca poate or fi justificate;
    In conditiile in care articolul e despre Microsoft si mai precis Windows, tu ai fost acela care ai "deplasat discutia" de mai multe ori (Walmart, Nestle, surubelnita Philips etc.), nu eu.

    In legatura cu oamenii "care gandesc pentru ei": o data spui ca ma gandesc doar la binele personal si nemeritat, deci ca sunt "mincinos jegos", apoi spui ca eu doar muncesc, nu intru in categoria celor gandesc pentru ei.
    Pai hotaraste-te, ca deja dai din gard in gard - gandesc sau nu si mai ales - pentru mine sau pentru altii ?.

    In plus: poate imi arati si mie exact unde am zis ca Windows/Linux/MacOS-ul etc. ar fi mai bun sau mai rau.

    Despre pestele stricat - problema e ca tu nu ai dreptul sa decizi care peste e stricat si care nu. Si chiar daca e stricat, nu ai dreptul sa decizi daca poate sau nu poate fi vandut.
    Uite, de dragul informarii (a ta):
    http://en.wikipedia.org/wiki/Surströmming
    http://en.wikipedia.org/wiki/Gorgonzola_(cheese)

    http://en.wikipedia.org/wiki/Volstead_Act

    Asa incat mai lasa-ma cu complexul asta de superioritate si de dreptate absoluta. Pentru ca daca tu ai un calculator acasa pe care tot ce faci e sa te joci quake si sa te certi pe blog cu cei care indraznesc sa te contrazica, nu inseamna ca esti expert in calculatoare.

  27. Mircea Popescu`s avatar
    27
    Mircea Popescu 
    Friday, 9 October 2009

    Mnoa dar pleosc, deci eu n-oi fi expert in calculatoare, ca nu citez destul din wikipedia, pesemne.

    Alcoolul nu-i Microsoft. Microsoft e un cacat inventat ieri, si care va disparea pana maine, alcoolul a insotit civilizatia umana de la inceputurile ei, si va disparea odata cu ea. Inca o comparatie fara sorti. Astept cu interes momentul in care vei incerca sa sugerezi printr-o intorsatura de fraza mestesugita ca Windows-ul a fost un fel de Gutenberg.

    Si nu, eu nu am dreptul sa decid, tot asa cum n-am dreptul sa decid daca Luna are lumina proprie sau reflecta lumina altui astru. Pentru ca asa ceva nu-i o chestie care se "decide".

    Oricine poate sa observe, in cel mai stiintific mod cu putinta, ca Windows-ul este un sistem de cacat. De exemplu, privind la lista sistemelor de operare care ruleaza pe cele mai puternice computere ale lumii. Intre primele 20, 1 este Windows. Celelalte 19 sunt o forma de linux, mai cu precadere SUSE. Asta e doar asa, un exemplu intre multe, si anume : toate.

    Obiectiv, nu dupa pareri si discutii, Windows-ul e un sistem de cacat. Asta nu-i o problema de marketing, nu-i o deficienta de pozitionare pe piata, e o problema tehnica. Solutia nu este a cheltui bani pe o armata de oameni care sa inventeze "dovezi" cum ca problemele de fapt nu exista, nu sunt probleme, bla bla. Solutia e sa cheltui bani pe o armata de oameni care sa remedieze problemele.

  28. Capitanul Nema`s avatar
    28
    Capitanul Nema 
    Monday, 12 October 2009

    Ce vorbiti voi aici, Windows-ul e foarte bun asa cum este. Fii destept, hai cu patchu'

    "Microsoft lanseaza marti cel mai mare patch de pana acum. Pachetul include 13 rezolvari pentru 34 de vulnerabilitati din mai multe produse ale companieie, printre care Office, SQL Server, Internet Explorer. Opt dintre ele sunt critice, doua vulnerabilitati fiind deja exploatate."

    http://www.hit.ro/software/Patch-urias-de-la-Microsoft

    "Se pare ca toamna ii pune pe ganduri pe cei de la Microsoft, tinand cont ca anteriorul pach gigantic a fost in octombrie 2008, la aproape un an dupa cel din 2007 din noiembrie."

  29. Mircea Popescu`s avatar
    29
    Mircea Popescu 
    Monday, 12 October 2009

    Lol, fii destept, plateste sute de dolari pentru ceva ca sa ai de unde instala "reparatii", si anume cate 30 in fiecare an.

    Asta-i de fapt marea problema, costul Windows-ului este cateva sute de dolari catre Microsoft, cateva mii/zeci de mii/milioane de dolari sub forma de insecuritate si inca atatia sub forma de munca pierduta. Cineva ar trebui sa faca o paginape care sa explice chestia asta.

  30. Amice, ecuaţie e simplă. Se dă un articol:

    http://www.zoso.ro/2009/09/cele-15-minute-ale-lui-ubuntu.html

    unde faci de căcat un sistem de operare, altul în afară de Windows. Unii se întreabă DE CE?

    Răspunsul: De ce un bloagher, care îşi haleşte pîinica cea de toate zilele din publicitate, se apucă să dea muie unui sistem de operare gratuit?
    Oare nu cumva din cauză că rataţii ăia nu bagă o grămadă de dolărei spaţiali în campanii de imagine în online (inclusiv pe bloguri) sau aiurea?

    Treaba e simplă. Doar ochii trebuie să fie deschişi.

    E mişto blogăreala pentru unii flămînzi!

  31. Mircea Popescu`s avatar
    31
    Mircea Popescu 
    Wednesday, 14 October 2009

    Ce la fix pe tema articolului urmator ai scris tu, cu 5 minute inainte de publicare. Psionicule.

  32. DEVELOPERS DEVELOPERS DEVELOPERS DEVELOPERS
    DEVELOPERS DEVELOPERS DEVELOPERS DEVELOPERS

    4 WORDS: I LOVE THIS COMPANY WHOOUOOO oneone

  33. http://whosaidsitdown.ytmnd.com/

  34. in numele celor 3700 de dumnezei, wtf.

  35. Mircea Popescu`s avatar
    35
    Mircea Popescu 
    Wednesday, 8 June 2011

    Ce-aveti buei apucatilor ?!

  36. TU I-AI PLĂTIT SĂ-ŢI LASE COMENTARI DEGEABA ŞIAPOI SĂ TE LAUZI CĂ AI CELE MAI MULTE COMENTARI DIN BLOGOSFERĂ.

    WE'RE ONTO YOU!

  37. Mircea Popescu`s avatar
    37
    Mircea Popescu 
    Thursday, 9 June 2011

    A da ?

    Eu am cele mai multe comentarii din blogosfera!

  1. [...] sa recunoasc ca nu m-am documentat suficient atunci cand am scris despre Cel mai bun sistem de operare din toate timpurile si oamenii care-l sustin, numind in mod nedrept si nereal pe primul "rahat" si pe ultimii [...]

  2. [...] o campanie pentru un produs de rahat si o campanie contra concurentei, remarcabile mai ales prin platitudinea minciunilor colportate, [...]

  3. [...] am scris contra minciunilor Windows, si jegului din niste oameni care aspira sa fie formatori de opinie, care aspira sa fie cititi si eventual [...]

  4. [...] Here's how this works, for the record : at time t0 you have a bunch of small stores catering to their specific clients, in complex and fragmented demographics. As a result of this very fragmentation, total satisfaction aggregated over the various groups is significant. At t1 a "supermarket" shows up, and while it caters to absolutely nobody, it does offer cheaper alternatives for ~some fraction~ of everyone's purchase. Over a slow (adjustably slow -- by the supermarket) grind from t1 to an eventual t2, the original small stores lose enough of their business to Satan so as to no longer make economic sense, and consequently they are closed. Once sufficient small shops are closed, Satan can finally move undisturbed to its programme of "total national transformation", turning the once vibrant scene of 1960s New York into the sad absence you can perceive today, from Greenwich village to Hell's Kitchen. That'd be t3, where you currently live. [...]

Add your cents! »
    If this is your first comment, it will wait to be approved. This usually takes a few hours. Subsequent comments are not delayed.