Korea Socialista Romania

Wednesday, 08 July, Year 1 d.Tr. | Author: Mircea Popescu

Nu ne prea vine sa ne gandim la chestii de-astea. Avem rate la masina, la casa, la nevasta si la copii, avem dealine-uri de respectat, sefi de multumit, colege de bazait, alti soferi de injurat ca uite la ei ce dobitoci sunt, vecini de epatat si doar o viata de trait. Ma rog, eu nici rate n-am, si-s si mort de mult, dar asa, in general vorbind.

Nu ne prea vine sa ne gandim ca exista un loc pe lumea asta unde oamenii traiesc cu paie si creveti. Unde se ia curentul periodic, unde nu se da apa calda, unde se baga orez si tre' sa fii pe faza ca ramai fara, cu tot cu cartela de ratie in mana.

Un loc unde exista o singura pizzerie in capitala, si nu-i pentru golani precum, de exemplu, simplii membrii de partid. O tara in care singura televiziune de stat da o singura reclama la singura bere care ar putea sa existe (dar nu exista, cel putin nu in sensul pe care il ia existenta unui produs in mintea noastra actuala), si lumea o recepteaza ca material educativ. Iar analistii se intreaba unde oare e barul in care-s filmate imaginile ?

Va mai amintiti Adidas Torshion si V-am prins, vrajitoarelor! ? Va mai amintiti cand priveam si noi reclamele pe post de filme, vrajiti catodic si incapabili de a discrimina intre imagini ? Sucul TEC ?

Asa am fost si noi, cu douazeci de ani in urma. O hoarda de nenorociti, traind aproximativ cam ca oamenii strazii, de pe o zi pe alta, in gauri de beton, impartind fericiti o paine si-un ou, imbracati in zdrente de care v-ar fi rusine si sa le aruncati la gunoi, astazi. Mai aveti poze din 82, 86, 88 ? Cordelute mai aveti ?

Ce era un aparat de ras, o guma de mestecat, o pereche de blugi, un pachet de sapun "adevarate", "de-afara", "capitaliste" ? Toate rahaturile de care ni se pare ca n-avem nevoie si fara care nu putem trai, care ne sufoca casele si orasele, care ne ingrijoreaza politicos prin amprenta lor de carbon si drac mai stie ce, c-un sughitat si trei degete apasand gratios la lingurica.

Eu unul astept cu interes inexorabila, ineluctabila, indenidibila prabusire a regimului comunist in Republica Populara Korea. Pe care am de gand s-o vizitez, imediat dupa. Imi pare o sansa fantastica. De cate ori poti privi facerea lumii, intr-o viata de om ?

Category: AICMF
Comments feed : RSS 2.0. Leave your own comment below, or send a trackback.

15 Responses

  1. Constantin`s avatar
    1
    Constantin 
    Thursday, 9 July 2009

    @De cate ori poti privi facerea lumii, intr-o viata de om ?

    lol cam amar.. ai dreptate.

    lasa un semn cand pleci si vin si eu.

    R E A L I T A T E A

    imi aduc aminte cum ne luau babele din spatele blocului, sa stam cu ele 3 minute la coada la pui, sau tacamuri, sa poata cumpara 2 portii. noi primeam 3-5 lei pt 5 minute, cam atat dura.
    pacat ca din memorie nu se pot face poze. cum statea lumea cu scaunelul de dimineata ca pe la 3-4 dupa amiaza venea masina pe care scria mare cu rosu CARNE.

    …10kg banane verzi invelite in ziare; apa calda de ziua lui, de ziua ei si de 23 august; pif-uri; rahan-e; continuarea mai jos.

    http://www.navigatorconsult.ro/constantin_blog/?p=37

  2. Bai, sper sa mai ai ce vizita dupa :)

  3. Mircea Popescu`s avatar
    3
    Mircea Popescu 
    Thursday, 9 July 2009

    @Constantin A fost o data ca niciodata, ca daca n-ar fi, nu s-ar povesti.

    @krossfire Glodul tot ramane.

  4. Pacat ca inca mai sunt tari care trec prin aceasta nenorocire. Noi trebuie sa fim happy ca nu mai trecem prin chestiile astea :)

  5. Hm. Prăbușire? Am câteva îndoieli, cel puțin în ceea ce privește viitorul imediat apropiat. Totuși, Korea de Nord nu e Iran sau România, cu totul alți oameni, altă distracție. Intuiția-mi spune că mai degrabă ar evolua spre ceva gen China din ziua de azi, dar asta cel mai probabil după ce moare liderul ăl bătrân.

    Plus că așa ceva ar avea loc doar cu acordul ălora mari, iar Rusia nu știu dacă are vreun interes în treaba asta. China nici atât.

    Adică bun, n-am apucat prea mult din vremurile *alea*, dar uită-te la Moldova cu 20 de ani mai târziu față de noi, sau chiar la Iran. Tind să cred că la ei situația a fost/este la fel de împuțită cum a fost la noi, dar cât timp prolii (în care știm că stă puterea) n-au fost lăsați să facă tărăboi, lucrurile au rămas tot pe-acolo. Dacă în România exista interesul să se acționeze organizat pentru înăbușire, probabil că revoluția din '89 ar fi fost un alt Tiananmen. Dar așa, a fost începutul unui haos din care și acum tragem (mai puțin decât atunci, ce-i drept) să ieșim.

  6. ăi mari ne-au deschis cu mărinimie supermarketurile,
    să nu murim proști. mental, 80% din românia
    e coreea de nord combinată cu afganistanul,
    pakistanul, absurdistanul etc. aur, frate, aur să ai!
    (gulerele albe sau corporatizat, gulerele aurii
    ("golden collar"- specialiștii) au emigrat în virtual, mofturos).

    românia e o dictatură securisto-consumeristă.

  7. strelnikov`s avatar
    7
    strelnikov 
    Thursday, 9 July 2009

    m'am dus odata la ikea si ma gandeam: uite ba cat de putin trebuia sa "dea" ceasca - niste cantine mai spalate, niste [i]mobile oleaca mai finisate - si poporu era perfect multumit.

    lucrurile nu curg in acelasi fel, in aceeasi directie. uita'te la china, rusia, venezuela. nici blugii si rocku nu mai sunt ce'au fost.

  8. Mircea Popescu`s avatar
    8
    Mircea Popescu 
    Thursday, 9 July 2009

    @strelnikov Problema s-ar zice ca era de ambalaj, uite cu cata fericire inghit hipsterii soia.

    @ana pauper Sincer iti spun ca nu vad la ce s-ar obosi careva sa mai dicteze. Cui crezi ca-i pasa de oameni atata cat sa stea sa joace Simpsons cu ei ?

    @spyked Pai noa, ideea era ca mai devreme sau mai tarziu, tot va fi. Eu astept lustratia in Koreea de nord.

  9. si ma rog de ce nu o vizitezi acuma? plm 10 zile 2000 euro pentru ghizi, tur, haleala si etc platit e suficient. plus ca fiind tu turist, ei trebuie sa iti arate maretia popurului, deci o sa incerce sa te pupe cat mai mult pe talpi.

    asa poti sa faci comparatie intre ce era si ce e acum.

  10. blogger rus din lolkorea http://ashen-rus.livejournal.com/

  11. Mnoa, hai c-o dat coltu' Kim Jong-il. Poate pun astia de-o revolutie, ceva. Is curios de niste live-blogging de pe taramurile ochilor oblici.

  12. Mircea Popescu`s avatar
    12
    Mircea Popescu 
    Monday, 19 December 2011

    Doamne-ajuta.

    Si eu.

  13. Sa-mi bag pula ce stiri am pierdut.

    Lmao conspiracy : http://www.enational.ro/online-live/kim-jong-il-a-murit-si-in-2003-114048.html/

  14. Mircea Popescu`s avatar
    14
    Mircea Popescu 
    Monday, 19 December 2011

    Kim Jong-il (born: Yuri Irsenovich Kim). Pe aia o stiai ?

  15. Ce hater esti.

Add your cents! »
    If this is your first comment, it will wait to be approved. This usually takes a few hours. Subsequent comments are not delayed.