Invidia

Tuesday, 15 September, Year 1 d.Tr. | Author: Mircea Popescu

Cu ceva timp in urma, un fan mai hotarat (sau mai multi, da' am zis sa nu ma flatez chiar din prima fraza) s-or apucat si-or tiparit niste pagini de prin Trilema, pe care le-or lipit prin Timisoara.

Un numar de blogeri, dintre cei foarte preocupati de "trafic" si ceva mai putin preocupati de calitatea blogurilor proprii au sarit ca arsi. Pentru ei problema principala nu-i ca de ce nu se gaseste nimeni printre cititorii lor (pe care-i influenteaza ei, vezi bine, in augusta lor relevanta) sa faca acelasi lucru pentru ei, copiind modelul daca nu le-o traznit prin cap lor intai. Pur si simplu, nu-i o problema, nu se discuta, nu exista.

Daca totusi, prin absurd, se intampla sa le puna cineva afise, atunci sa te tii batai pe umar reciproce de cat is ei de marketeri si felicitari de ce super initiative, idei, proiecte scl. Dar cum nu s-a intamplat sa le-o faca lor, ci mi-a facut-o mie, se schimba foaia. E de rau. E de foarte rau. Vezi doamne, e ilegal! Ca aia de-or lipit n-or lipit cu autorizatie, sau asa ceva, de parca toate stencilurile facute pe toti peretii de toata lumea, de la protv la guerilla au autorizatie. De parca ala-i criteriul in bransa, de parca omu' responsabil de chestie de la firmele respective a primit penalizare la salar ca "n-o fost legal". Si pun ramasag ca nici grafitti nu le place baietilor astora, ca artistii strazii nu obtin dom'le autorizatie prealabila, cum scrie la regulamentul primariei. Sigur ca da.

Vezi doamne, acu' e spam, si anume nici mai mult nici mai putin. Ca de-aia avem cuvinte, si definitii la ele, ca sa le foloseasca baietii cum le vine, ca doar ei au prasit cuvintele pe lumea asta. Ei le fac, ei le omoara, sa fie clar, doar ei is cu internetu'. Si atata-s de relevanti si atata autoritate au ca nici nu mai sunt tinuti sa explice cum de nu le pune nimeni afise.

Ca sa fiu intru totul cinstit, am facut mai demult un concurs, in care-am dat niste reincarcari gratuite unor tineri de-au afisat poze cu Trilema prin universitati sau pe unde, deci da, sa recunoastem ca nu-i chiar si cu totul o idee spontana.

Dar chiar si asa, ramane un lucru simplu : voi incercati sa vindeti publicitate pe niste bloguri care n-au nici atata influenta cat sa miste pe unu' de-acasa pana pe strada, si mai incercati sa va dati de influenti, autoritativi, relevanti si formatori de opinie, auzi soro, cand nici dracu' nu se oboseste sa citeasca ce scrieti, las' sa faca una alta asa, de dragu' vost. Si cand apare altcineva, care se afla putin intr-o alta categorie, strambati din nas.

Frumos. Invidia e o virtute provinciala.

Category: Zsilnic
Comments feed : RSS 2.0. Leave your own comment below, or send a trackback.

15 Responses

  1. Eu dupa cativa ani grei in internet, 6 inainte de blogging si 2-3 de bloguri am ajuns la niste concluzii:
    - cea mai eficienta arma este indiferenta
    - cuvintele mele nu fac lumea sa se invarta
    - opinia mea nu va schimba un presedinte
    so, in consecinta am renuntat absolut la a mai avea un interes fata de personaje asa zis "importante" din blogosfera; am renuntat a mai "socializa" atat de languros cu toti boracii care'si fac blog; am renuntat la interesul meu ptr blogosfera. Blogosfera nu exista, ceea ce exista e o haita de caini care latra la luna doar doar le'o pica ceva si lor ... care latra mai tare primesc mai mult care nu stie sa latre sta in spate si priveste !

    cred ca trilema e aproape singurul loc unde mai intru din cand in cand si asta pentru ca poet unele randuri refelcta ceea ce gandesc si eu ...

  2. Mircea Popescu`s avatar
    2
    Mircea Popescu 
    Tuesday, 15 September 2009

    Nu esti singurul care mentine un singur, ultim contact cu blogosfera prin Trilema.

    Da' si cu primitu' asta... mai greu din latrat.

  3. Acuma na,
    - unii latra,
    - altii urla,
    - unii maraie
    - altii scheauna
    4 metode fac mai multi $ decat una :D !!!

  4. Mircea Popescu`s avatar
    4
    Mircea Popescu 
    Tuesday, 15 September 2009

    Ie, sa mai puna un banner, zic.

  5. blogo...ce?
    sfera?

    imi aminteste de bancul ala cu romanul inchis intr'o camera, timp de o saptamana, dimpreuna cu doua bile de crom-vanadiu. cand au deschis camera, tipul plangea intr'un colt. l'au intrebat ce'a facut cu bilele, si a raspuns, "Una s'a stricat si p'ailalta am pierdut'o..."

    nu exista blogosfera. iar tu, Mircea, esti vinovat ca nu vinzi pantofi, celulare si chiloti pe blog. nu'i prima data cand iti spun.

  6. Mircea Popescu`s avatar
    6
    Mircea Popescu 
    Wednesday, 16 September 2009

    Nu asa era bancu ma! Ci dupa cum urmeaza mai jos, si anume :

    Se face un experiment, in care trei tipi, un japonez, un indian si-un roman sunt incuiati in cate-o celula de izolare, fara nimic alt decat doua bile de (asa cum corect subliniezi) crom-vanadiu.

    Dupa o saptamana, celulele sunt desigilate in prezenta unei echipe de experti (si cu un sobor de preoti), si se constata cu uimire ca :

    Japonezu' facuse, din ceva paie si pietricele de le gasise pe jos, folosind cumva bilele ca un stabilizator inertial, un aparat de ras mai performant decat orice masina Gilette.

    Indianu' sedea cumva in transa, se invarteau bilele de nebune in fata lui si-n spatiul astfel descris se putea vedea trecutul, prezentul, viitorul si fofoloanca lu' Eba.

    Romanu sedea proptit in zid si fluiera.
    Ce faci ma ?
    Io ?
    Da, tu.
    Ce-i cu mine ?
    Ce faci ?
    Ce sa fac ?
    Pai ce faci!
    Bine.
    Si bilele ?
    Care bile ?
    Bilele!
    A, bilele.
    Da! Bilele. Ce-ai facut cu bilele ?
    Io nimic.
    Si unde-s ?
    Pai una s-o stricat si pe ailanta am pierdut-o.

  7. Legat de ce zicea Byrev - are dreptate, trilema e o chestie la care sa revii pentru ca, legat de ce zicea urangutanita, are un stil unic.
    Macar de plictiseala, intru din cand in cand sa vad ce ti-a mai copt mintea. Partea ironica e ca nu te includ in categoria persoanelor din blogosfera care-mi "plac", dar in perioadele cand nu deschid readerul, blogul tau e privilegiat. :P
    Ar mai fi si faptul ca, daca mi-e lene sa citesc un post kilometric, ai o exprimare destul de clara cat sa ma lamuresc din titlu + primul paragraf despre ce-i vorba (bine, nu chiar la toate articolele).
    In alta ordine de idei, eticheta care ti se potriveste cel mai bine, din punctul meu de vedere, e "machiavelic", dar ia afirmatia asta ca pe un compliment. :D

  8. damnit! normal ca stiam bancul, am zis numa' sa nu ocup tot spatiul. era o sugestie pentru ca stiam ca'l stii, dimpreuna cu majoritatea cetitorilor, eee. si da, zice Catalin bine, esti macchiavelic, eu ma gandesc mereu la Rommel, stii, "baiat bun da' s'o dat cu cine nu trebuie." :D

  9. Mircea Popescu`s avatar
    9
    Mircea Popescu 
    Wednesday, 16 September 2009

    @Catalin Esti in buna companie, majoritatea cititorilor sunt oameni care nu citesc alte bloguri.

    @andix Noa da cu cine m-am dat io ?!

  10. Nu stiam ca ai fani atat de inraiti :))

  11. am trecut in careva zi prin fsega. ala de la etajul 2 mai este inca lipit pe acolo. nu stiu daca l-am pozat. ala cred ca o sa stea acolo cu anii! :D

    cat despre invidie, e si asta o forma de apreciere.

  12. Mircea Popescu`s avatar
    12
    Mircea Popescu 
    Thursday, 17 September 2009

    @Ciolanus Nici eu, pana n-am aflat.

    @fanita Una dintre cele mai sincere.

  1. [...] tot am tratat recent celalalt pacat capital (invidia), sa ne oprim putin si asupra [...]

  2. [...] Mai multe persoane mi-au cerut in particular instructiuni despre cum sa-mi obtina celebrele afise, [...]

  3. [...] iulie 2009 : Prima campanie de advertising in offline a unui blog naste obisnuitele reactii : invidie prost disimulata, scarpinare in basca si emisii [...]

Add your cents! »
    If this is your first comment, it will wait to be approved. This usually takes a few hours. Subsequent comments are not delayed.