Incalzirea globala loveste Timisoara

Saturday, 19 December, Year 1 d.Tr. | Author: Mircea Popescu

Uite c-am avut ghinion si m-o prins incalzirea globala cunoscuta si sub numele vulgar de iarna in Timisoara anul asta. Spre deosebire de San Jose sau Panama City, nu se poate numi oras tropical, chiar daca smochinii cresc de capul lor prin curtile oamenilor, si spre deosebire de Luxor sau Cairo nu-i chiar langa un desert, desi oltenii lucreaza la asta.

Ei bine, e 18 decembrie, minima se anunta la -18 grade Celsius pentru maine, si azi a nins toata ziua, punandu-se minim 10 centimetri. Odata cu seara a-nceput sa ninga viscolit, si vantul taie. Da' taie, ca un cutit, ca-n Maramures de postul Ignatului, e mai frig ca-n Cluj, oameni buni. Nu vreau sa zic decat e acum in Cluj, vreau sa zic, decat era in Cluj inainte sa inceapa isteria cu incalzirea globala.

Incalzirea globala loveste Timisoara.

Incalzirea globala loveste Timisoara.

In figura alaturata aveti reprezentata starea lampilor care asigura iluminatul public intr-un colt de oras. Bratele caracatitei luminoase sunt de fapt turturi de gheata, ca de vreo 20-25 de centimetri daca-i sa judec scara, care s-au format azi, in urma faptului ca lampa de sodiu functioneaza undeva la 1500 de grade, si deci incalzeste sticla protectoare, care sublimeaza zapada, care se recristalizeaza de indata.

Iarna asta, aspra si timpurie, ne-a nenorocit pur si simplu, economia Romaniei se mai tinea intr-un fir de par si doi scuipati, dar cu asa temperaturi, si data fiind piata energiei, ne-am supt literalmente. Nu ma mai mir c-a ajuns un bou incaltat zis si Videanu ministru, pur si simplu nu inteleg ce om cat de cat calificat in ale economiei ar fi acceptat sa preia asa o nenorocire. Sanatate buna, cu un buget gandit pe taxe de consum, un sector privat injumatatit in estimarile optimiste si asa mai departe.

Asa-i ca-ti vine chefu' sa cumperi niste credite de carbon ?

Category: Zsilnic
Comments feed : RSS 2.0. Leave your own comment below, or send a trackback.

19 Responses

  1. Iti vine, iti vine chefu' ca cu ce dreacu' sa platesti Rosia Montana, doara nu cu banii de buzunar ai neveste/tii, care apropo se numeste Miorita, nu/i asa ca e frumoasa viata pe plaiurile romanesti...

  2. Flaviu L. Comănescu-Balla`s avatar
    2
    Flaviu L. Comănescu-Ballainsigna de criptograf 
    Saturday, 19 December 2009

    Bre, ce faci tu e manipulare. Schimbi opinia oamenilor prezentând o chestie singulară, cum e temperatura într-o perioada relativ scurtă de câteva zile. Io azi l-am văzut pe nenea de la Institutu' Național de Meteorologie, un domn care părea foarte rezonabil, care zicea că în medie temperatura în iarna asta e ceva mai ridicată decât iernile trecute și se încadreaza într-un trend crescător. No io nu zic că asta înseamnă că vine Apocalipsa climatică, dar și el de fapt a zis-o în cu totul alt context (la Stelian Tănase vorbind despre drumurile blocate). Bună treabă cu lampa, nu m-am gândit niciodată deși de ani buni șade una chiar sub fereastra mea. Dar, dacă aș fi știut, de ce aș mai fi citit eu Trilema...

  3. Mircea Popescu`s avatar
    3
    Mircea Popescu 
    Saturday, 19 December 2009

    O dar lasa-ma, ai vazut raportul rusilor care au descoperit, cu ocazia recentei razii organizata de anonymous asupra serverelor astora cu minciuna climatica, au descoperit zic ca folosisera cam 15% din datele puse la dispozitie ? Si anume, din zone urbane, din statii mutate, etc. Si-au ignorat 100% datele unor statii bine documentate si recunoscute pentru stabilitate ?

    Da' evaluarile pe bune si cele "ajustate", comparate pe grafic le-ai vazut ? Emailurile interne despre cum sa faca manaria le-ai vazut ?

    Noa, nu-mi zi mie de manipulare, ca-s chiar scarbit de cacanarii respectivi.

  4. Flaviu L. Comănescu-Balla`s avatar
    4
    Flaviu L. Comănescu-Ballainsigna de criptograf 
    Saturday, 19 December 2009

    Interesant. Io te cred pe tine, da' am citit un articol de la nuș ce ziar american care o pus vreo 6-7 reporteri să citească toate emailurile alea și cică-s multe și drept concluzie o reieșit că de fapt datele nu-s mânărite, decât că aveau ei niște temeri pe bază de metodă etc.. Io la treaba cu încălzirea globală îs ca la treaba cu Băse versus Gioană.

  5. Mircea Popescu`s avatar
    5
    Mircea Popescu 
    Saturday, 19 December 2009

    Poate ar trebui sa construiesc o aglomerare de link-uri pentru documentare facila.

  6. Flaviu L. Comănescu-Balla`s avatar
    6
    Flaviu L. Comănescu-Ballainsigna de criptograf 
    Saturday, 19 December 2009

    Io știu... e bine noa să fim informați corect pe teme de-astea de-a dreptul globale în legătura cu care nu putem schimba nimica (încă), dar parcă-i mai bine să interpretăm corect informațiile ce le primim (dar care nu știm dacă-s toate adevărate).

  7. baga cu linkurile.

  8. Marius Ola`s avatar
    8
    Marius Ola 
    Sunday, 20 December 2009

    Încălzire sau neîncălzire globală, poate fi şi viceversa, conform unor studii, ne cam iau toate pe nepregătite. Interesant este că iarna nu e vara. Dacă vara ne luptăm cu seceta, iarna ne prinde şi ea pe neprgătite. Bine, nu pe noi, ci autorităţile. Înteodeauna vor fi scuze că e prea frig sau prea cald. Infantilismul ăsta exacerbat mă face să prefer o încălzire globală pe frigul ăsta:)

  9. Mircea Popescu`s avatar
    9
    Mircea Popescu 
    Sunday, 20 December 2009

    @dAImon
    Chestia cu rusii :
    http://blogs.telegraph.co.uk/news/jamesdelingpole/100020126/climategate-goes-serial-now-the-russians-confirm-that-uk-climate-scientists-manipulated-data-to-exaggerate-global-warming/

    Lord Monckton :
    http://www.timesonline.co.uk/tol/news/environment/article6954160.ece

    O calculatie de calorimetrie :
    http://www.abovetopsecret.com/forum/thread523496/pg1

    Mai sunt o groaza de discutii, despre cum o clica de oameni de stiinta politicieni cu agenda incalzirii globale au incercat si in mai multe locuri reusit sa modifice sistemul de peer-review si peer-ii respectivi pentru a impiedica difuzarea de stiinta care contravenea intereselor lor politice, in paralel cu o campanie de piar in care incercau sa reprezinte parerea opusa drept "rea", de parca asa ceva e posibil sau acceptabil in cercetare, si despre cum aceeasi au refuzat permanent sa divulge datele pe care isi bazeaza "rezultatele", chiar distrugand unele seturi de date, respectiv declarand in particular ca "le vor distruge inainte sa le dea lui X". De asemenea, o teorie destul de bine articulata care leaga evolutia climatului de petele/furtunile solare (a caror absenta in ultima decada ar trebui sa duca la o racire semnificativa a climei pe Pamant) si asa mai departe.

    @Marius Ola Sincer iti spun ca n-ar strica.

  10. Mircea Popescu`s avatar
    10
    Mircea Popescu 
    Sunday, 20 December 2009

    Sa nu uit : Articolul patrupedului, mult mai detaliat (si motivul pentru care nu simt nevoia sa scriu si eu unul) : http://patrupedbun.net/climategate-sau-ascundeti-declinul-incalzirii-globale/

  11. "Asa-i ca-ti vine chefu’ sa cumperi niste credite de carbon ?"

    numai din ala solid rau, diamant, sau cum ii zic ei.

    @Mikael Eon

    e.on, numai tu esti de vina!

  12. Flaviu L. Comănescu-Balla`s avatar
    12
    Flaviu L. Comănescu-Ballainsigna de criptograf 
    Monday, 21 December 2009

    http://www.todayandtomorrow.net/2009/12/21/i-dont-believe-in-global-warming/

  13. foarte interesant,dar fiecare are opinia lui,si sunt foarte multe opinii
    --------------------------------------------------------------------------------------
    click on my name and come in our community:X

  14. Mircea Popescu`s avatar
    14
    Mircea Popescu 
    Tuesday, 22 December 2009

    How's the spammunity coming along ?

  15. Porcul de York`s avatar
    15
    Porcul de York 
    Tuesday, 22 December 2009

    Specia umana va merge mai departe cu conditia ca Bear Grylls sa traga in timp util cat mai multe progenituri mancatoare de carne cruda care crescand vesel si sanatos sa isi verse samanta in stanga si in dreapta facand loc incetisor unei specii noi de fiinte fara blana, deloc deranjate de problema prezentata in foto. Vor alerga prin nameti in chilotei jucand nestingheriti leapsa. In concluzie, angajati omul ista pentru monta, invitati-l pe Muntele Gaina si-om rezolva cumva problema conservarii speciei (daca vrem asta musai...da' vrem?). Yo daca as fi planeta as vrea sa ma lepad de oameni. Am fost porc ?

  16. Mircea Popescu`s avatar
    16
    Mircea Popescu 
    Tuesday, 22 December 2009

    Nu prea, adevaru-i ca "porcu' de york" e cam misnomer, asa :D

  17. Mircea Popescu`s avatar
    17
    Mircea Popescu 
    Wednesday, 23 December 2009

    Mnoa, surprize surprize, astazi a venit primavara, vant cald de moartea caprioarelor si s-a topit aproape tot.

    Iarna romaneasca, cum s-ar zice, nu tine.

  18. Cu incalzirea asta globala o sa ajungem cu incendii si iarna, ca cei din Australia. Ar trebui sa ne asiguram din timp cu niste stingatoare!

  1. [...] plumbuit si-n general ar putea fi o foarte credibila Noiembrie acum in mijloc de Mai. Aparent incalzirea globala nu se lasa, ci revine si loveste contraatacind. Sau ceva de [...]

Add your cents! »
    If this is your first comment, it will wait to be approved. This usually takes a few hours. Subsequent comments are not delayed.