Femeia proasta

Wednesday, 25 November, Year 1 d.Tr. | Author: Mircea Popescu

Sa incepem cu studiu pe caz :

EL: Noi 3, eu cu tine si cu ala mic (NU TU , MAICA-TA SI ALA MIC!), nu MAI AVEM NICI O SANSA??? Te rog frumos mai gandeste-te.
EA: NU!

EL: OK. Nu sunt de acord cu decizia ta, dar ti-o respect. Mai departe ce facem?
EA: Cum adica, ce facem?

EL: Simplu. M-ai dat in judecata. Nu inteleg de ce, copilul sta la tine, e pe numele tau, ca nah nu suntem casatoriti si alte cele. Exista 2 variante si stii asta. Iti cedez tutela copilului (pe care legislatia romana ti-o va da oricum) si te dau in judecata pentru drept de vizitare.

EA: DE CE SA MA DAI IN JUDECATA?!?!?!?! CE NU-TI VEZI COPILUL ZILNIC?! CE MAI VREI?!?!

EL (uitandu-se in ochi ei): De unde sa stiu eu ca dupa ce o sa castigi tutela O SA MA MAI LASI SA-L VAD?!?! Scuza-ma, dar actiunile tale recente... nu imi dau incredere in asta.
EA isi pleaca ochii pentru o secunda, apoi ii ridica, vrea sa spuna ceva si tace.

EL: Se uita la ea si are siguranta ca mai e ceva acolo. Sau mergem la avocati si semnam o hartie prin care am drept de vizita, s.a.m.d. si apoi iti dau tutela, ca sa nu mergem sa ne tiganim.
EA(deja nervoasa): Da' ce mai vrei? Nu iti vezi copilu'? Avem si noi viata noastra. Realizeaza ce a spus, apoi revine. Ce nu-ti ajunge? Iti vezi copilul zilnic. Am si eu viata mea. Vreau sa-mi vad de ea.

EL (incepe sa fiarba. adrenalina, disperarea, dorinta, incapatanarea,neputinta, toate acestea isi fac efectul): TU CONSIDERI CA MIE IMI ESTE INDEAJUNS SA-MI VAD COPILUL 2 ORE CAND VREI TU? EVENTUAL SA IMPING CARUTU', IN TIMP CE EL DOARME?
EA: Eu am viata mea, vreau sa am viata mea si il vezi cand vrei!

EL: La tine "cand vreau" inseamna, CAND VREI TU, CUM VREI TU, UNDE VREI TU?! Adica tu si maica-ta puteti sa faceti ce vreti, cum vreti cand vreti SI am voie asa, uita-te si nu pune mana?
EA: DA' CE, COPILUL ARE PROGRAM, NU CAND VREI TU!NOI NE FACEM PROGRAMUL DUPA EL, NU EL DUPA NOI!

EL(incepe sa ridice glasul): Adica copilul are program cand vrei tu, doar cu voi si eu sa-mi vad de altceva? TU NU REALIZEZI CE SPUI?!?!?
EA: Nu ridica vocea!

EL: Azi l-am plimbat 2 ore. Tu mi-ai dat cu flit si ai zis ca ai program... CE, NU PUTEAM SA STAU EU CU EL, NU BUNICA-SA?!?!?
EA: L-ai vazut, l-ai plimbat, copilul are si alt program.

EL(din ce in ce mai nervos): Si inca o data de ce m-ai dat in judecata? Copilul e la tine? Castigi bani, esti directoare pe 2 fabrici, esti la casa ta, e pe numele tau, e "minunea ta data de Dumnezeu"? De ce m-ai dat in judecata totusi?
EA(cu ochi scaparandu-i): Da, multumesc lui DUMNEZEU, am cu ce, pot sa am grija de noi nu-mi trebuie nimic de la tine! VREAU COPILUL si cu acte!

EL: si totusi de ce m-ai dat in judecata? Acuma trebuie sa-mi caut de lucru! Nu-ti pasa asa de loc? Si apropo cand maica-ta mai spune in fata mea: CE TOT ZICE MAMA, BAGA MANA IN SERTAR SI DA-I NISTE BANI SA NE LASE IN PACE, ii fut doua. Eu nu sunt copilul ei, nu m-a luat de pe strada, SI EA NU ARE DE CE SA SE BAGE INTRE NOI!!!
EA(nervoasa): Ce-i cu amenintarile astea? Acum ameninti? Nu ti-e rusine? I-ai fost ca un copil. S-a comporta cu tine ca un copil? Nu tie rusine?!?!?

EL: Nu este o amenintare. Nu am avut nevoie de mama, am una. SI EA NU ARE CE SA SE BAGE!
EA: CUM ADICA? E MAMA MEA ARE TOT DREPTUL! Si apropo de asta, de ce a sunat-o maica-ta pe maica-mea sa-i spuna ca noi te lasam cu datorii?!?!? Ce, ai luat tu ceva vreodata in casa MEA? Ai pus tu vre-un ban? Ai facut tu ceva in casa mea?

EL (SOCAT): Cum adica are tot dreptul? Si cum adica maica-mea a sunat-o pe maica-ta sa ce??? Si eu de ce nu stiu?!! Si apropo, patutul, carutul care sunt mobile in casa ta, nu am dat TOTI BANII mei de atunci... si au fost multi rau... ca mnoah suntem si snobi si ne permitem sau iti permiti! TI-AM CERUT EU VREODATA CEVA?!?!?!? PARCA TREBUIA SA NE FACEM O CASA CU CURTE SI CAINE!?!?!?!
EA: Pai alea le-ai luat pentru copilul tau. Da a sunat mama ta si s-a luat de maica-mea ca noi facem si noi dregem.

EL(tremurand de nervi ,pune mana pe telefon si suna in ITALIA): Buna mama! Ai sunat-o tu pe mama ei si ai spus ca ma lasa pe drumuri, ca m-au bagat in datorii... Nu mama, eu am sunat sa vorbesc cu ala mic, si i-am spus maica-si ca ce au de gand cu tine ca aveti un copil. Ce ele nu stiu ca cealalta si-a batut joc de tine si s-a intamplat ce s-a intamplat. Si-apoi i-am zis ca o sa vin la anul in tara si o sa vreau sa stau si eu cu nepotu-miu cateva zile. Si soacra-ta a zis ca NU SE POATE si i-am zis ca o sa le dam in judecata, ca doar e copilul vostru nu al LOR!
EA: Dar asta a fost mai demult, de ce-ai sunat-o?!?!

EL: Cum adica a fost mai demult. Ii inchide telefonul mamei sale in nas se uita la ea si exclama: EU DE CE NU AM STIUT DESPRE ASTA? De ce nu mi-ai spus? Cine minte? PLM!!!! SI TU DE CAND TE UITI IN GURA LU' MAICA-MEA SI A LU' MAICA-TA? CE AU ELE CU NOI? Si de ce nu se poate ca maica-ta sa fi inteles gresit? SI TOTUSI DE CE TE UITI IN GURA LOR?!?!
EA(NERVOASA) Cum adica. MAMA MEA ARE TOT DREPTUL SI ARE DREPTATE!!!

EL:Vezi asta incerc sa-ti explic de atata timp. Casa ta, mama ta, copilul tau... Si eu! Cum sa va spun ceva, cum sa fac ceva cum sa... cand eu nu am nici un drept. Doar tu si mama ta!
EA: E MAMA MEA SI ARE TOT DREPTUL.

Sigur, povestea este redata prin filtrul foarte probabil defect al unui inginer tacnit, care nu stapaneste intru totul nici folosirea trasurii de unire, nici i-urile finale nici alte destule subtilitati ale limbii romane in general depasite de majoritatea carcalacilor pana in anul intai de liceu pe stil vechi, asa fel ca m-am vazut silit sa corectez in vreo douazeci sau treizeci de locuri.

Indiferent de aceste chestii, fragmentul imi pare un ideal studiu de caz, si nu gasesc ca impedimentele de mobilare a mintii culegatorului se transmit in materialul cules (pe verificate, daca doriti).

Femeia proasta nu minte, nu ascunde, nu inseala. Aceste notiuni sunt aplicabile fiintelor constiente, ori femeia proasta nu este constienta. Ea nu stie ca exista, ci isi duce viata intr-un mod vegetativ. Ca atare a spune despre femeia proasta ca "a mintit" e o licenta, la fel cum ai spune ca "mi s-a stricat calculatorul" sau "m-a scuipat buda". Propriu vorbind, ai a spune "am stricat calculatorul" si eventual ceva precum "m-am scuipat prin intermediul buzii".

Femeia proasta nu are capacitatea de-a forma reprezentari abstracte ale unor semne, pe care reprezentari sa opereze logic, mergand de la premise spre concluzii, pe care concluzii apoi sa le re-traduca in semne comunicabile. Pentru femeia proasta coerenta argumentativa sau rigoarea deductiva sunt niste mistere, simple simboluri lipsite de continut. Pentru femeia proasta actiunea preopinentului de-a verifica pe loc o afirmatie pe care ea o face este pur si simplu surprinzatoare. Femeia proasta nu percepe ce anume se schimba in contextul discutiei functie de rezultatul verificarii, cum nu percepe ca se schimba ceva.

Femeia proasta nu are scopuri, in vederea carora sa planifice, urmand ca apoi sa implementeze si la nevoie sa corecteze planurile. Femeia proasta are pulsiuni si dorinte, si identifica oportunitati in mediul imediat, in vederea fructificarii carora aplica o singura, foarte simpla strategie : deschide lista de actiuni proprii posibile (care este data si nu se schimba pe parcursul vietii), isi imagineaza rand pe rand, pentru fiecare, scena imediat urmatoare aplicarii, si o aplica in fapt pe cea care ii pare, intr-un mod emotional-ingalat si confuz cea mai "buna".

In subsidiar, aceasta procedura rudimentara explica fascinatia femeii proaste pentru telenovele : Telenovela ilustreaza intocmai procesul "cognitiv", sa-i spunem astfel, care se desfasoara in ganglionul ei. Toate acele stop-cadre cu oameni care se uita toti inspre camera sunt de fapt nodurile gandirii femeii proaste. Daca va plictiseste de moarte un sfert de ceas dintr-o poveste de 1900 de episoade in care totusi nu se intampla absolut nimic, ganditi-va ca femeia proasta traieste asa pana moare.

Tot in subsidiar, merita observat ca datorita acestui foarte slab algoritm, femeia proasta este incapabila de orice fel de productie originala ori munca creativa, activitati care o fac sa se simta nesigura pana la panica, singura activitate cu o aparenta de cognitie de care se poate achita la nivel social acceptabil fiind emisia de judecati etice, "x ar trebui, y trebuie, z n-ar trebui" scl. De aici vine fascinatia femeii proaste pentru culte religioase, fie ca se consuma in cadrul bisericii predominante, a vre-unei secte neoprotestante sau a altui sistem etic (socialismul ori comunismul fiind bune exemple).

Femeia proasta nu planuie, nu speculeaza momente, nu joaca si nu se joaca. Singurul epitet care i se poate aplica, in acele (sper eu, rare) cazuri cand am calcat in cate-o balega slobozita de vacuta in calea noastra este "vicleana". Si asta-i deja mult spus.

Femeia proasta nu este un produs natural, ea se construieste integral prin educatie. Societatile arhaic-paternaliste, precum este si cea romaneasca, se afla prinse in urmatoarea problema pur economica : in timp ce valoarea unui copil mascul vine din activitatea sa, asa incat si experientele nefericite adauga valoare masculului care le supravietuieste (cicatricile sunt sexy pe barbati, nu-i asa ?), valoarea unui copil femela vine din inactivitatea sa. Disparitatea survine din problema sarcinii, care natural vorbind este un efort economic doar pentru femela insarcinata, fara un beneficiu economic atasat.

Ca atare, sistemul educativ traditional procedeaza la o discriminare intre cele doua genuri, educand copii masculi sa incerce, si copii femele sa nu incerce. Rezultatul net al acestei oprimari culturale desfasurate pe toate planurile educative, din familie in scoala, din carti la discoteca si de la televizor la grupul de prieteni este femeia proasta.

Lipsita de capacitatea de a-si schimba lista de activitati, dupa zece, douazeci, cincizeci de ani in care i-au fost infundate in cap idei simple precum "tot adevarul se gaseste dat dinainte", lipsita de capacitatea de-a analiza critic centrii de putere, dupa zeci de ani in care i-au fost stranse degetele in usa lui "mama are dreptate" si "mama are tot dreptul", femeia proasta se gaseste in imposibilitatea de-a deveni om, ramanand pana la moarte intr-o stare infantilizata, vegetand pana la vestejire fara a atinge vre-odata maturitatea intelectuala ori emotionala.

Femeia proasta isi traieste viata in deriva, de la o telenovela la o reclama (care in general sunt gandite si croite pentru a specula exact slabiciunea algoritmului pe care actioneaza, captiva si fara posibilitate de evadare, femeia proasta), de la un stapan la altul, de la un tarm incetosat la altul, din pacla in pacla.

Eu personal, manat cum poate intuiti de cel mai pur egoism, refuz net sa tratez cu femeia proasta, indiferent cine-ar fi si ce-ar face ea. O concediez fara mila si fara exceptii din orice functie pe care-o controlez sau de care raspund, convins fiind ca singurul loc care i se potriveste e in fata unei benzi rulante. O tratez cam asa cum tratati dumneavoastra animalele de companie atunci cand vizitez vre-un prieten care a ales sa-si ia caine sau pisica bipeda, si asa mai departe (si da, am astfel de prieteni, si da, suntem de acord, cu unii tacit, cu altii explicit ca astfel stau lucrurile).

Nu toate femeile proaste sunt in fapt lipsite de inteligenta nativa, ceea ce este adeseori un pic trist. Daca sunt inca tinere, douazeci, cel mult treizeci si ceva de ani, pot fi in principiu recuperate. In principiu.

In practica, recuperarea ia o groaza de timp si efort, adeseori necesita masuri dintre cele mai dure (si cand va reprezentati ce vreau sa spun prin "dure" probabil ca subestimati realitatea) dar condusa de o persoana competenta si experimentata este cel mai adesea incununata de succes, in masura in care cei doi factori limitativi (varsta si inteligenta femeii) o permit. Din fericire, identificarea femeii proaste ia cel mult doua minute de observatie sau trei-patru intrebari aplicate direct, asa incat mari pericole ori surprize nu rezerva decat barbatului naiv (despre care vom discuta, poate, alta data).

PS : Am aflat intre timp de la @chinezu ca azi e ziua internaţională pentru eliminarea violenţei asupra femeii. Ca sa vezi coincidenta. Pentru a inrepta lucrurile, promit c-am sa-mi bat sclavele comemorativ, dupa-masa.

Comments feed : RSS 2.0. Leave your own comment below, or send a trackback.

33 Responses

  1. Radu Ciocan`s avatar
    1
    Radu Ciocan 
    Wednesday, 25 November 2009

    trist e ca mai toti copiii crescuti de astfel de femei copiaza si perpetueaza modelul mai departe ...

  2. Stai stai .. am pierdut niste minute sa citesc idiotenia aia lunga ce are si momente de haos in exprimare ca sa nu zic de lipsa de coerenta ...

    Femeile nu-s toate proaste, sunt si el ca niste oameni!

    O femeie proasta isi va gasi pereche potrivita ei, de cele mai multe ori un om mai prost ca ea ... Aaaa era sa uit, sa fie proasta dar cu sanii rotunzi si fermi, atunci trec cu vederea totul! :D

  3. Mircea Popescu`s avatar
    3
    Mircea Popescu 
    Wednesday, 25 November 2009

    @Radu Ciocan Na, de fapt majoritatea rebeliunilor mama-fiica vin tocmai din faptul ca fiicele sunt in general codate s-o rupa cu mamele, si daca restul societatii nu conspira, transmiterea defectelor astora n-are nici o sansa.

    @Ionut Pai cine zice ca femeile-s toate proaste ?

  4. Puteai să spui omul prost, cred că prostia e generală nu specifică doar femeii sau bărbatului. Cred că asta vroia să spună Ionuţ.:)

  5. Mircea Popescu`s avatar
    5
    Mircea Popescu 
    Wednesday, 25 November 2009

    Prostia in general e generala, dar femeia proasta e foarte specific femeie.

  6. Hai că m-ai dat gata.:))
    Problema e că aşa vei jigni femeile...în general.

  7. Mircea Popescu`s avatar
    7
    Mircea Popescu 
    Wednesday, 25 November 2009

    In general, si anume, dupa cum urmeaza :

    Femeile care nu sunt proaste vor reusi, citind cele scrise, sa observe ca nu-i vorba despre ele, in timp ce femeile care sunt proaste nu vor reusi.

    Sigur, faptul ca nu reusesc dovedeste ca sunt chiar proaste, ceea ce transforma articolul intr-o observatie de fapt, care deci nu poate fi o "jignire", si la fel de sigur aceasta chestiune nu le va impiedica pe femeile proaste sa se comporte ca si cum ar fi fost jignite.

    Ceea ce pe mine chiar ma intereseaza. Incepand cu data de februarie 30, 2010.

  8. Replica ta mi-a adus aminte de o întâmplare din liceu.
    O voi povesti mâine pe blogul meu.:)

  9. moaaaama, eu de mult ii scapam muierii asteia un dos de palma peste bot...

    @starsgates: uite ca eu nu m-am simtit vizata, fin' ca, vorba lui Mircea, nu-i vorba de mine ;)

  10. starsgates`s avatar
    10
    starsgates 
    Wednesday, 25 November 2009

    esk, vezi, nu cred că ai reuşit să citeşti până în capăt, aici mi se pare că prostia ţine de om nu de bărbat sau femeie;
    Nu e vorba că m-aş simţi vizată ci am sesizat un pic mai mult.
    1. lipsa de comunicare între cei doi
    2. influenţa puternică a celor două mame, chiar dacă el nu vrea să recunoască partea de vină a mamei lui -,,şi i-am zis că le dăm în judecată,, zice mama lui.
    Asta încercam să explic înainte.
    Şi da, sunt împotriva violenţei de orice natură.
    ,,Dosul de palmă,, reprezintă tocmai recunoaşterea superiorităţii celuilalt şi incapacitatea ta de a da o replică usturătoare-desigur în cuvinte.:)

  11. Mircea Popescu`s avatar
    11
    Mircea Popescu 
    Wednesday, 25 November 2009

    @stargates Eu nu impartasesc opinia ta despre violenta "de orice fel". Violenta adecvata face minuni. Ideea ca ar reprezenta ceva recunoastere a vre-unei superioritati e cam la fel de ridicola ca orice alte propuneri contrare realitatii cunoscute generic sub titulatura de "gandire pozitiva".

    In rest, e clar ca mamele au o influenta majora in problema (ceea ce confirma teoria apropo, fiind parte din descriere daca ai observat) si e clar ca omul care spune povestea e bou cu asupra de masura (ceea ce se mentioneaza, dar cu asumptia ca asta nu influenteaza datele de care ne ocupam). "Lipsa de comunicare" e asa in sinele ei o notiune vida, ca si un calculator "stricat" sau un program care "nu merge". Cum e stricat si de ce nu merge ?

    @esk Ce minune ca esti ;)

  12. starsgates`s avatar
    12
    starsgates 
    Wednesday, 25 November 2009

    Buun, aşa cum sunt sigură că ştii, ăla mai deştept cedează;) dar asta sigur nu înseamnă că îţi împărtăşesc opiniile.:)
    Noapte bună.:)

  13. "moaaaama, eu de mult ii scapam muierii asteia un dos de palma peste bot…"

    Si ce rezolvai?!!!

    Cu asa mentalitate nici nu poti sa te mai miri de abuzurile asupra femeilor din Romania. Proaste sau nu, a le lovi este pur si simplu inacceptabil!

  14. Mircea Popescu`s avatar
    14
    Mircea Popescu 
    Thursday, 26 November 2009

    Partea amuzanta este ca Esk se gaseste de sex si anume feminin.

  15. "Nu toate femeile proaste sunt in fapt lipsite de inteligenta nativa, ceea ce este adeseori un pic trist. Daca sunt inca tinere, douazeci, cel mult treizeci si ceva de ani, pot fi in principiu recuperate. In principiu.

    In practica, recuperarea ia o groaza de timp si efort, adeseori necesita masuri dintre cele mai dure (si cand va reprezentati ce vreau sa spun prin “dure” probabil ca subestimati realitatea) dar condusa de o persoana competenta si experimentata este cel mai adesea incununata de succes, in masura in care cei doi factori limitativi (varsta si inteligenta femeii) o permit. Din fericire, identificarea femeii proaste ia cel mult doua minute de observatie sau trei-patru intrebari aplicate direct, asa incat mari pericole ori surprize nu rezerva decat barbatului naiv (despre care vom discuta, poate, alta data).
    "

    foarte mare dreptate ai! cateva luni indrumata de o mare maestra(anorexica dracului), doi ani si s-a facut femeie despteapta! :)

  16. ''Sarbatoarea'' aia s-a cuplat si cu celebrarea (!?!) mortii lui Sophie Lancaster, o moarte inteleasa de minoritati ca fiind uciderea unei persoane pentru ca era diferita (adica la fel cu restul in cazul de fata).

    Oricum, revenind la problema si la recuperarea feminina : Chestia asta merge in masura in care respectiva este dispusa sa invete ori cazul prostiei totale elimina invatarea ca proces in favoarea judecatilor de valoare.

  17. Mircea Popescu`s avatar
    17
    Mircea Popescu 
    Friday, 27 November 2009

    Conditiile necesare si suficiente sunt doua : ori ca respectiva sa fie absolut hotarata sa invete, ori ca tu sa fii absolut hotarat s-o inveti.

    In practica se intalneste mai des primul caz, pentru ca de ce s-ar dedica in asa masura o persoana competenta si experimentata educarii unei femei proaste ?

  18. Pentru ca a facut un copil cu ea ? (In cazul prezentat, desi nu vad unde-i educarea)

  19. Mircea Popescu`s avatar
    19
    Mircea Popescu 
    Friday, 27 November 2009

    A, nici o sansa odata ce i-ai facut proastei un copil s-o mai educi, povesti. Una la mana ca situatia exemplificata dovedeste clar si limpede ca nu-i omul ala nici competent nici experimentat, tot asa cum un muncitor cu pula prinsa-n strung nu se poate zice ca-i mare expert in munca cu strungul.

  20. dar totusi mircea, de ce atata ura in articol. eu asa simt cand citesc, vad o situatie obiectiva, prezentata subiectiv. e ura doar de forma, sau si de fond?

  21. Mircea Popescu`s avatar
    21
    Mircea Popescu 
    Friday, 27 November 2009

    E ura. Ura e pentru persoane mei, nu pentru obiecte.

    Da-n rest, ce alt poate intra pe bloguri, decat situatii obiective prezentate subiectiv ?

  22. mno bun, dar ce nu inteleg e cam asa:

    -vad ura fata de femeia proasta;
    -vad ura fata de femeia desteapta;

    cum trebuie sa fie femeia ca sa o poti iubi?

  23. Mircea Popescu`s avatar
    23
    Mircea Popescu 
    Friday, 27 November 2009

    Hehe cred ca ai tu niste ura pe ochelari mei fanitza.

    Femeia proasta nu poate fi urata, ca nu-i persoana, e obiect. Ura n-are sens decat pentru persoane. (Acu in retrospect vad c-am scris rau "e ura" in loc de "e, ura").

    Femeia desteapta nu exista, ca atare, cum nu exista nici barbatul destept, nici oameni geniali scl. Un rationament anumit poate fi corect, dar nu s-a inventat inca hartia pe care sa se poata scrie doar rationamente corecte. Tot asa, un om poate avea dreptate, dar numai retrospectiv. Nu s-a inventat inca o metoda prin care sa stabilim aprioric ca orice va zice el va fi corect, si ca atare geniul, desteptaciunea etc sunt notiuni goale de fapt de sens.

    Dupa cum zice si expresia localnica, "Unde-i multa minte, si prostie destula". Da' nu-i suparare, ca la fel e si frumusetea, si orice alt compliment, pana la urma nici n-ar fi compliment daca n-ar fi gaunos.

    Iar cum sa fie femeia ca s-o pot iubi nu-ti pot raspunde dinainte, hai tu cu femeia, eu vad si-ti spun pe urma, hmm ?

  24. Radu Ciocan`s avatar
    24
    Radu Ciocan 
    Friday, 27 November 2009

    "Femeia desteapta nu exista, ca atare, cum nu exista nici barbatul destept, nici oameni geniali scl."

    Cred ca inca persista mentalitatea ca a fi destept sau geniu e o stare de fapt asa cu care te nasti. La fel cum unii au a spune ca a avea succes sau bani e echivalent cu a avea noroc in viata.

  25. Mircea Popescu`s avatar
    25
    Mircea Popescu 
    Friday, 27 November 2009

    E foarte raspandit viciul asta de reprezentare, omul crede ca el este destept asa, universal si uniform, daca el e destept, atunci si tot ce face e bine, dar absolut totul si fara discutie. Cam ca seful care crede ca are intotdeauna dreptate.

  26. romania inedit`s avatar
    26
    romania inedit 
    Saturday, 28 November 2009

    Eu nu prea am cam inteles cum sta treaba !

  27. @ Mircea-- O situatie dificila pentru un parinte! Dialogul e bine scris! Explicatia care urmeaza aproape ne-necesara--

  28. Mircea Popescu`s avatar
    28
    Mircea Popescu 
    Sunday, 29 November 2009

    @romania inedit Pai vezi?

    @Ligia Tu vrei sa-mi iei painea de la gura ? :D

  29. romania inedit`s avatar
    29
    romania inedit 
    Sunday, 29 November 2009

    Trebuie sa adaug ca din pacate numarul barbatilor prosti este mai mare decat al femeilor proaste , iar o femeie prostuta se inmintoseaza mult mai repede decat un barbat !

  30. Mircea Popescu`s avatar
    30
    Mircea Popescu 
    Sunday, 29 November 2009

    Mai ales la ultima chestie ai absoluta dreptate.

  31. ce rezolv cu o palma peste bot? rezolv ca tace de la soc, timp in care po' sa-i bagi replica aia super usturatoare care o s-o trezeasca definitiv din prostia ei si o s-o faca sa devina desteapta. presupunand c-o intelege, ca de la un anumit grad de prostie incolo, ironia nu mai percuteaza - cum zicea candva un amic de-al meu, "i'm good at shooting smart arrows (the effect is delayed until the victim gets the proper IQ)".

    si da, is femeie, da' tot i-as trage una. pe tine te las sa te gandesti la replica, fin'ca mie acuma nu-mi vine.

  1. Femeia proasta pe Trilema - Un blog de Mircea Popescu-...

    Din camara cu vechituri....

  2. [...] Una dintre sclavele mele, o fata altfel inteligenta si supusa m-a scos din rabdari intr-o discutie recenta prin atitudinea complet deplasata in raport cu hmmm... vedeti voi, nu se discuta oricum. Are si discutia regulile ei, pe care poate ca le-om explora si impreuna candva. Cu siguranta nu se discuta asa. [...]

Add your cents! »
    If this is your first comment, it will wait to be approved. This usually takes a few hours. Subsequent comments are not delayed.