Femei si barbati.

Saturday, 11 July, Year 1 d.Tr. | Author: Mircea Popescu

Imobilul in care locuiesc are un lift, facut pe vremea cand Romania inca mai producea utilaje, in loc sa le importe. Deci n-are un design atractiv, e o bucata de metal. Nu-i probabil nici eficient, nici fiabil, nici n-are sales proposition, sales team, advertising si alea. Dar merge. Inca merge.

De altfel, are si-o varsta, daca ma gandesc bine, a fost facut pe lume inaintea mea. Ca tot si toate-n etate, are micile lui idiosincrazii, despre care aflii prin practica, ca n-are scris.

In hol, venind de la cumparaturi, apas butonul. Un cuplu tanar, el si ea (mai nou nu-i destul sa zici "cuplu") intra, si eu ii intreb daca urca. Ei urca. Intr-un acces de efluviune, eu trag de usa. Liftul tine cu dintii. Becul indica P. Trag de usa. Nu se lasa deschisa dom'le. Apas pe boton. Lumina se aprinde, clar cabina-i dupa usa, dar liftul nu se lasa.

"S-a blocat" zice fata.
"Oare din cauza c-am tras de el prea devreme ?" intreb eu.
"Nu" zice el. "Da" zice ea. Amandoi, simultan, ca un cor conjugal.
De-aici incolo, pana cand el zice "Am sa-l chem eu de la 2, se rezolva" ea zice "Mi s-a mai intamplat si mie".

Situatia este simpla. Un ghibol (eu) tocmai ce bloca liftul. Situatia e familiara prin experienta proprie si unui barbat (ca altfel n-ar sti el cum se rezolva) si unei femei (ca altfel n-ar marturisi de nebuna). Asta inseamna ca un altul fu ghibol la un moment dat, anterior, si respectiv o alta vita. Se mai intampla, dobitoacele sunt printre noi insine, ce va asteptati ?

Ce face el ? Pai, neaga ca io-s de vina. Ca doar intre noi, barbatii, tre sa ne aparam si sa ne salvam fata, nici lui nu i-ar place "sa-l faca unu' de ras in fata femeii" si deductiv, nici mie nu mi-o fi placand, asa ca hai, solidaritate. Ce face ea ? Pai o spune pe-a dreapta.

Ce face el mai departe ? Pai, vine cu o solutie. Ce face ea mai departe ? Pai imi ofera empatie. Noa vedeti, ce bine ca un cuplu e la adica, un el si-o ea ? Varietatea sa traiasca, ce ne-am face fara ea ?

Si pana-n final, daca ne gandim bine, nici nu-i asa un mare capat de tara sa fii ghibol ocazional, cu conditia sa recunosti, sa existe solutii si sa se gaseasca empatie. Nici una din cele trei nefiind, la o analiza mai atenta, chiar atat de dificile incat sa trebuiasca importate.

Sa traiti bine.

Category: Zsilnic
Comments feed : RSS 2.0. Leave your own comment below, or send a trackback.

4 Responses

  1. kokofifi`s avatar
    1
    kokofifiinsigna de criptograf 
    Saturday, 11 July 2009

    Ia spune tu drept, Trilemoiule, n-ai vrea tu sa fii un pui de ghibol alb? A?
    Sa stii ca la cuplurile ne-mixte functioneaza exact la fel :D

  2. Mircea Popescu`s avatar
    2
    Mircea Popescu 
    Saturday, 11 July 2009

    Pai cred, kokofifo.

  3. Ce chestie! Vezi de aia e bine sa citesti bloguri casa afli ce li se mai intampla la oameni care au asa o viata de interesanta.

  4. majestic creature`s avatar
    4
    majestic creature 
    Saturday, 10 October 2009

    Trilema e un fel de dilema cu inca o problema si daca da, cum exista bila exista si trila? tu esti trila? de aici si trilul lilu vine de la piramide? piramide....e cu pi adica 3,14 deeeeci trilamide virgula 14 inseamna trilamide in esenta virgula paishpe?
    deci ce e cu piramidele din fundal?
    auzi da cum trifermentu ce legatura are cu mitologia egiptului antic?

Add your cents! »
    If this is your first comment, it will wait to be approved. This usually takes a few hours. Subsequent comments are not delayed.