Economia sexului.

Monday, 19 January, Year 1 d.Tr. | Author: Mircea Popescu

Stiti care este recordul la maraton ? 2:03:59, stabilit anul acesta la Berlin de un Etiopian, Haile Gebrselassie. Barbat. La femei, este 2:15:25 (Paula Radcliffe, 2003). Femeile sunt mai lente.

Dar la sprint ? 9.69 la barbati, 10.49 la femei. Femeile sunt mai lente.

In general, la exercitii fizice, femeile au performante mai slabe decat barbatii. Cu o exceptie, dar si aia exceptie, nu gluma.

In 1995, Annabel Chong s-a intretinut amoros de 251 de ori, in aceeasi zi, si s-a oprit mai mult de durere - nu din cauza sexului propriu zis, ci de la zgarieturi si alte accidente cu unghiile oamenilor in zonele ei mai delicate asa. Cat de delicate or fi fost.

De atunci au mai fost cateva femei ce-au incercat, si posibil chiar reusit sa-i depaseasca performanta, problema majora fiind ca nu pare sa existe cineva in stare sa numere peste 200 de copulari fara sa piarda sirul.

Diferenta dintre donsoara Chong si orice alta femeie, ca de exemplu prietena celui mai bun inamic al dvs, nu este atat vre-o calitate fizica anumita, cat mai degraba lipsa de inhibitie - o calitate psihica, cum ar veni. In principiu, o femeie bine hidratata poate intretine raporturi sexuale vesnic.

Din nefericire, un barbat nu poate. Si de aici, incepe catastrofa.

Pentru a balansa cele doua ore saptamanale ale barbatului sanatos cu cele 168 ore saptamanale ale femeii sanatoase, solutia traditionala a fost simpla si, din perspectiva socotelii asteia, rationala :

Represiunea cat de dura a sexualitatii femeii, cu un factor macar de 1000 la 1 daca se poate, pe de o parte, si prezentarea situatiei catre barbat in termeni de raritate. Cu cat mai dificil si exceptional este sa te intretii cu o domnisoara in intimitatea ei, cu atat mai mult efort vei depune in campul acestei activitati. Logic, nu ?

Ei, dar venind alte vremuri si alte idei, mai ales asta cu libertatea si auto-determinarea individului, asemenea considerente societale au facut un pas inapoi. Femeile libere in sfarsit sa-si exprime nevoile si pulsiunile sexuale au creat rapid o supra-oferta pe piata, asa, cu un factor de 1000:1 cel putin.

Confruntati cu supra-oferta, barbatii au devenit doua lucruri. Dezinteresati si selectivi. Logic, nu ? Doar daca se gaseste la toate colturile, ce sa-ti mai si bati capul.

Pe masura ce tot mai multe femei ze zbat sa-si imparta cata manopera sexuala mai exista pe piata, situatia ajunge tot mai incordata, si cursa inarmarilor ia proportii de nedescris. Implanturi. Haine, farduri, rujuri, pregatiri, figuri, impresii, teroare fara limite.

Evident, plaja de acceptabilitate se ingusteaza. Fetele care mai au o sansa trebuie sa fie intre 16 si 29 de ani. Intre 18 si 22. Intre 18 1/4 si 18 2/5. Sa aiba sanii pana la cot. Pana la brau. Sa ii duca cu roaba. De-astea.

Ei, eu unul sunt foarte curios sa vad ce solutie se va gasi in aceasta problema neasteptata. Ce se incearca la ora actuala, un soi de romantism reincalzit, vandut prin Cosmo si filme proaste, si un soi de injugare economica - e nevoie de doi oameni sa poata plati chiria la o garsoniera, asa ca poftiti si alegeti-va una - imi par sa aiba slabe sanse sa rezolve mare lucru.

Ce vom face, deci, si unde se va ajunge ? Ne reintoarcem la represiunea religio-sociocratica ? Gasim vre-o alta solutie ? Poate sa chiar existe o alta solutie ?

Sunt curios sa aud profetiile dumneavoastra.

Comments feed : RSS 2.0. Leave your own comment below, or send a trackback.

20 Responses

  1. Interesanta lectura.
    Ai atins cateva idei care mi-au trecut si mie prin cap, dar fara legatura intre ele (la acel moment).
    Tinand cont ca "retro is in", cred ca o sa pendulam intre ce-a fost si ce e, pastrand totusi un echilibru. Pe scurt, n=am nici cea mai vaga idee ce se va intampla. :-j

  2. Mircea Popescu`s avatar
    2
    Mircea Popescu 
    Monday, 19 January 2009

    O solutie o aplica cu oarecare indarjire chinezii si indienii. Find limitat numarul de copii la unul per familie, ei prefera baieti si omoara fete pe capete. Cateva sute de milioane de fete sunt in deficit deja in acea zona a lumii.

  3. Anonimosu`s avatar
    3
    Anonimosu 
    Monday, 19 January 2009

    E interesant cum daca aplicam teoria asta economica a ta, ne putem explica de exemplu de ce se preocupa fetele asa de care-i curva si de ce sunt asa de atacate de pornache.

  4. Bogdan Grigore`s avatar
    4
    Bogdan Grigore 
    Tuesday, 20 January 2009

    mi-a placut articolul Mircea....cateva din raspunsuri s-ar putea sa le gasesti in prelegerea lui Bruno Medicina despre razboiul sexelor...care am postat-o pe blog..

    ps..just a thought...te-ai gandit ca poate cineva are interesul sa incurajeze toate lucrurile astea ? - poate vreo companie mare de cosmetice sau lenjerie intima pentru femei + 10.000 de trusturi de presa ?

  5. Mircea Popescu`s avatar
    5
    Mircea Popescu 
    Tuesday, 20 January 2009

    Cu siguranta ca este in interesul multora, tot asa cum este si in contra interesului multora. Stiu ca indeobste ideea omului confruntat cu miscari la nivel social e sa-si reprezinte aceste miscari o data drept cauzate, si a doua, cauzate de un agent de dimensiunea lor, ceva mare adica, vre-o companie ori trust daca nu de-a dreptul o conspiratie.

    Faptul este totusi ca miscarile sociale sunt local dezorganizate, si global organizate de cauzalitati non-intentionale si impersonale, precum caracteristici subtile ale naturii umane insasi ori compozitia chimica a acestui colt de univers si distributia ei in spatiu. Faptul ca avem doi ochi, ambii in fata, de exemplu, sau faptul ca pamantul este facut din nichel si fier au influente mult mai profunde decat orice dorinta ori scop al unui grup de oameni, fie ei si initiati in orice.

    Celalalt fapt este ca evenimente minore pot avea impacturi majore, si aici iti includ prin referinta toata povestea cu fluturele si furtuna.

    Deci, sigur ca este in interesul multora, si sigur ca este in dezinteresul mutlor altora, dar nu cred ca asta are vre-o treaba.

    In general eu nu prea pot urmari continut video pe web, ca n-am rabdare. Zau nu inteleg de ce oamenii insista sa-l produca decat sa scrie frumos si civilizat ce au de scris. Voi incerca totusi.

    (proiectii apropo).

  6. Mircea Popescu`s avatar
    6
    Mircea Popescu 
    Tuesday, 20 January 2009

    Am incercat, si mi-a amintit de ce nu vreau si banui ca nici nu pot sa mai merg la scoli frate. Pai daca tu iti inchipui ca eu am doua ceasuri sa stau sa-l ascult pe unu' debitand banalitati, platitudini si alte chestii ce le-am citit deja, macar de 4-5 ori, si probabil din surse cu 2-3-4 grade mai apropiate de origine, pe fundal de chiraieli de proaste, te inseli sa moara copilasii mei ce nu-i am.

  7. "Pe masura ce tot mai multe femei ze zbat sa-si imparta cata manopera sexuala mai exista pe piata, situatia ajunge tot mai incordata, si cursa inarmarilor ia proportii de nedescris. Implanturi. Haine, farduri, rujuri, pregatiri, figuri, impresii, teroare fara limite."

    Toate s-ar potrivi daca cei care platesc pentru cele de mai sus nu ar fi de fapt barbatii...

    In ce priveste orele de sex, a nu face diferenta intre abilitate si activitate inseamna a pierde din vedere trasatura fundamentala a homo sapiens si anume lenea.

    Cat despre motivul pentru care femeile nu fug asa de repede, explicatia este mult mai simpla: femeile traiesc in medie cativa ani mai mult decat barbatii, asa ca nu au nici un motiv sa se grabeasca.

  8. Mircea Popescu`s avatar
    8
    Mircea Popescu 
    Tuesday, 20 January 2009

    Hehe nu mai e mai, plateau barbatii, dar mai nou cam platesc femeile, din jobul lor propriu.

    Pe chestia cu lenea, zice colo sus la buche, doua puncte. O data ca fiind suficient, barbatii devin dezinteresati si selectivi. Dara ca de lene. Si a doua, ca trebe prezentata chestiunea in termeni de raritate. Daca nu mai e o ocazie rara, iarasi, intervine lenea.

    Dar cine era prea lenes sa si-o puna, cu gagica disperata langa el, in 1960 ?

  9. daca o femeie e mai lenta la alergat decat un barbat si nu-si face probleme de ce si-ar face probleme un barbat ca e mai lent decat femeia in alte cazuri?

  10. Mircea Popescu`s avatar
    10
    Mircea Popescu 
    Tuesday, 20 January 2009

    Pai prima diferenta care imi vine in minte e ca alergarea nu e un joc cu suma nula, spre deosebire de sex, unde exact atatia barbati trebuie sa faca sex cu o femeie cate femei fac asemenea cu un barbat.

  11. Ce-si doresc barbatii !
    Un tamagochi lansat in japonia le invata pe femeile de 20, 30 de ani care vor sa se casatoreasca din dragoste ce-si doresc barbatii.

  12. Mircea Popescu`s avatar
    12
    Mircea Popescu 
    Sunday, 25 January 2009

    Pai si asta atunci ii mai mult femei ce se casatoresc din pricepere, eh ? :D

  13. "ps..just a thought…te-ai gandit ca poate cineva are interesul sa incurajeze toate lucrurile astea ? - poate vreo companie mare de cosmetice sau lenjerie intima pentru femei + 10.000 de trusturi de presa ?"

    Clar sunt incurajate, dar resping ideea ca e ceva concertat. Fiecare isi vede de propriul interes socio-economic, iar cand majoritatea au acelasi interes, se naste situatia de fata.

  14. Femeia e mai lenta, dar mai rezistenta. Care o fi recordul de rezistenta a barbatului, pe zi ?

  15. skythes`s avatar
    15
    skythes 
    Friday, 9 October 2009

    se mai echilibreaza prin diferenta de libido. legalizam prostitutia! (stiu, n-are nici un sens, dar e tarziudevreme)

  16. rouademunte`s avatar
    16
    rouademunte 
    Sunday, 11 October 2009

    Hehe..intereant articolul..nu mi-am pus niciodata problema referitor..la rezistenta unei femei...dar e bine de stiut si treaba asta!

  17. Femeile sunt mai lente si in gandire, lucru dovedit de cat de mult'si pun ele baza in toate alifiile posibile, menite sa le mentina cat mai frumoase si cat mai mult timp ... lucru dovedit a fi fals pana la urma. In cel mai bun caz, alifiile sunt utile in alte zone :D

    Femeile reactioneaza mai lent la stimuli exteriori, de ai ele nu performeaza in ca pilot de vanatoare, pilot de curse, unde timpi de reactie de oridul sutelor de milisecunde sunt esentiali: 0.3s intariezere si adio.

    Femeile sunt "mai stangace" : cine a vazut un meci de fotbal (cu piciorul) cu femei intelege :D.

    Femeile se descurca mult mai slab cu matematica, dovada fiind raportul dintre numarul de barbati ingineri/fizicieni fata de numarul de femei in domeniu. Exceptiile sunt rare, si in general in domenii ca biologie sau chimie, unde este esentiala si o memorie mai buna, lucru la care posibil sa fie mai bune.

    Femeile reactioneaza foarte diferit in comparatie cu barbatii, cand sunt sub stres, si asta din cauza hormonilor diferiti, lucru imposibil de echilibrat intre cele doua "specii". Femeia in caz de pericol se va alipi langa un protector si va incerca sa se protejeze pe ea si copii (predispozitie genetica), pe cand barbatul are doua optinui, in functie de imprejurari: "fight or flight", adica lupta cu pericolul sau pur si simplu fuge din calea lui, vb aia : fuga nu-i frumoasa da-i sanatosa.

    Femeile sunt mult mai emotive, tot ca predispozitie genetica. Motivul este ca ele trebuie sa aiba anumite abilitati psihice de a'si educa copii si a comunica cu alte persoane, insa reversul este evident mai ales in perioada menstruala, cand din cauza hormonilor femeia tinde sa "fraternizeze" ceea ce o face incompatibila cu functii strategice de comanda in linia de razboi.

    Creierul barbatilor este cu 11-12% mai are decat al femeilor, motivul nu este inteligenta ci necesitatea de a controla un corp cu functii diferite, muschi mai mari etc.

    Femeile percep durerea fizica mai puternic decat barbatii, si asta tot din predispozitii genetice, legate de functionarea creierului. De aici si motivul : "Plec la mama ca mi'ai dat o palma", in loc sa intoarca raspunsul cu aceasi moneda :D, au impresia ca le'a lovit un tren. Poate ca unele o merita, ca exista si femei putori de nu se poate, unele au o gura cat o sura ... nu le suport de dreaq.

    Spatialitatea la femei este inferioara, sunt mult mai slabe la a percepe procese dinamice, orientarea in spatiu sau re-orientarea unor forme.

    Femeile sunt diagnosticate mai des decat barbatii cu depresie si anxietate.

    Si in final: femeile s-ar fute ore in sir, uita de toate, de casa, de copii de tot ... pana cand se trezesc din betia pulii si'si dau cu capu' de pereti :D. Pe cand in general, barbatul dupa ce si-o scutura, 'si ia teleutele acasa la familie, multumit de sine ca a mai "insamantat" o femela: predispozitie genetica pentru perpetuarea speciei si prezervarea familiei.

  18. Mircea Popescu`s avatar
    18
    Mircea Popescu 
    Sunday, 26 September 2010

    Poate fi si de la lipsa de practica cuplata cu populatia mult mai mica din care iti alegi. Uite de exemplu una e sa alegi jucatori de fotbal din 3 miliarde de baieti care asta fac de la 9 la 15 ani, bat mingea, si respectiv din 10 milioane de fete care-s oarecum interesate, intre o revista lucioasa si-o partida de birfit in baie.

    Pe scurt zic ca reflecta mai mult asteptarile sociale decit natura femelelor, eu unul pot aduce in garantie faptu' ca de cite ori am pus femei in situatia de-a astepta de la ele sa faca sau sa moara au facut, poate chiar mai bine decit barbatii. Faptu' ca exemplare selectionate sunt indefinit educabile nu are neaparat relevanta statistica, da' pe mine ma persuadeaza.

    E drept ca n-am aplicat niciodata la femei cu copii, da' la femei fara n-am constatat diferente, sub presiune reactioneaza la fel. Ca unele incep sa plinga ca proastele e un artefact al antrenamentului defectuos, dupa 3 luni de bootcamp plinge o pula.

    Fals chestia cu durerea fizica, e exact invers, si pe verificate (vezi numa' la dentist) si biologic vorbind.

  19. Treaba cu marea concurenta imi pare ca tine perfect doar daca e pe principiul ca la nuit tous les chats sont gris.

  20. Mircea Popescu`s avatar
    20
    Mircea Popescu 
    Monday, 27 September 2010

    Zici ?

Add your cents! »
    If this is your first comment, it will wait to be approved. This usually takes a few hours. Subsequent comments are not delayed.