Detergentul minune

Friday, 04 December, Year 1 d.Tr. | Author: Mircea Popescu

Ei da, recunosc, citesc in baie. Nu-s constipat, nu petrec lungi si plicitcoase ore canonindu-ma pe tron, dar ma plictisesc repede, si-mi place sa citesc. Rezultatul n-ar trebui sa uimeasca pe nimeni : citesc in baie.

Uneori nu-s la mine acasa, ci intr-o baie noua, o baie straina, diferita, avatar al alteritatii. Ceea ce transforma totul intr-o aventura. Spre exemplu, am vizitat odata incaperea unui prieten care avusese umorul sa tina acolo, intr-un teanc, intr-un colt, operele complete ale lui Ion Baiesu. M-am imprastiat (razand).

Ieri vizitand o amica, si atins de-o nevoie, am avut ocazia sa-i studiez baia. O incapere mare si spatioasa, cu o cada de-asta noua si complexa pe colt, cu tot soiul de jeturi. Chiuveta uriasa, oglinda inca si mai mare pe perete, cu becuri de-o mie de watti imprejur. Ce-i drept, gandindu-ma retrospectiv, n-am vazut-o niciodata cu genele ingalate de rimel. Stativ de prosoape incalzit, o masina de spalat, si-o punga de detergent. Nici o carte. Nici un ziar (hartie igienica femeiasca, prea moale etc). Nimic. NIMIC.

M-am foit. M-am scobit in nas. Ei da, hai, sunt eu singurul, bine, treaca. M-am plictisit. Ce-i de facut ? Pai, ce sa fie de facut, am citit indicatiile de spalare ale prosopului. O suprafata mica, indicatii putine, bumbac, trebuie spalat in apa cu cuburi de gheata, intins delicat pe-o suprafata inclinata la 32 de grade si uscat prin suflare aer cald cu paiul. Sau asa ceva. Am terminat repede. Si-acu ? Pai sa citim si punga de detergent. S-o citim.

detergentul_minune

Deci, din capul locului sa fie precizat ca asta-i un detergent foarte bun, si foarte eficient, care scoate foarte multe pete, mult mai multe decat un detergent obisnuit(tm), lalala-blablabla. Bun.

Si anume, ce feluri de pete scoate ? Pai, ciorba de burta. Bun. Iaurt de fructe. Hmm. Ce iaurt ? Ce fel de fructe ? Oare cum au obtinut oamenii abstactizarea asta, au incercat mai multe feluri ? Au incercat doar un fel, generic ?

Imi inchipui femei inalte cu parul prins intr-o coada stransa, supraveghind cu ochi de vultur pe sub gene lungi cum robotei specializati ating de-un numar prescris de ori bucatele de bumbac (spalare cu cuburi de gheata etc) manjite cu Iaurt de Fructe de camasi croite special pentru scopuri stiintifice, intr-un laborator urias ingropat undeva, in Centrul de Cercetari Detergentiale.

Lipici lichid. Bun, hmm... superglue ?! Scoate cianoacrilat ? Nu se poate, pur si simplu n-are cum. Chimic vorbind. Fetele mele cu ochi de vultur nu mai privesc chiar asa de inteligent, sunt de-acum mai aproape de niste receptioniste de firma romaneasca in ochiul imaginatiei. Probabil se refera la lipici de hartie. Bine. Fard de obraz. Hm. Transpiratie. Bun. Spuma de ras. Hmm... N-am avut niciodata o spuma de ras care sa pateze. Poate ca mai nou exista, colorate.

Oare cum le-or fi colorand ? E, cum, exact cum coloreaza inghetata. Sau iaurtul. Probabil in aceleasi utilaje, sigur cu aceleasi E-uri. Bine, dar atunci ce rost are sa scrii iaurt de fructe si spuma de ras, cand de fapt ce vrei sa comunici este ca scoate dom'le colorantii sintetici din tesatura sintetica, ce-i asa de greu ? Deh, comunicare, poate ca oamenii citind n-ar realiza ce se intampla. Si de ce sa nu invete ? Pai nu-i chiar asa de dorit sa invete. Mda, bine.

Solutie de curatat covoare. Pai... stai. Deci scoate petele lasate de solutia de curatat covoare ? Si solutia de curatat geamuri... pai ce solutii de curatat is astea, daca pateaza ?! Si inca la un loc cu carbunele ?! Carbunele nu pateaza, totusi, se periaza si iese. In fine, sa zicem, daca-i ud poate pateaza.

Glicerina citrica pentru maini. Sampon cu betacaroten. Mai frate, astia au studiat serios problema, nu-i joaca, laboratorul ala de cercetari detergentiale chiar o fi existand. Oare cu ce curata glicerina ? Probabil cu perfluoroctanoat. Pana la urma, chiar si soda ar merge. Da' betacaroten ?! Hmm. Suc de morcovi practic, ala pateaza, ce-i drept. Oare cu ce iese ?

Si ochiul fuge, si ce vedem ? Dulceata de afine. Bai, al dracului, nu stiam ca poti scoate afinele. Gem de piersici. Da' de caise nu ?! Poate vor sa spuna asa, in general. Gem de coacaze. Fix de coacaze ? Oare au incercat in disperare sa scoata peltea de portocale si nu le-a reusit nicicum, sunt frunti imbrobonate si-acum de efortul intelectual, de cercetare, proiectare si masurare, care sa rezulte intr-o molecula imbunatatita capabila sa adauge cuvintele "peltea de portocale" pe aceasta incarcata eticheta, si numele cercetatorului victorios, scris cu litere de foc si aur, in Cartea Implinirilor Detergice ?

Poate azi maine se realizeaza un progres care adauga in sfarsit dulceata de trandafiri la lista. Sa le tinem pumnii si sa le uram succes neinfrica...da' asta ce-i ? Musli ? si anume, "Musli traditional" ?!

E da' lasati-o jos mai baieti, io nici nu m-am patat niciodata cu musli traditional, nici nu-mi dau seama cum dracu m-as putea pata, ca-i SOLID. Cum obtii o pata de musli traditional, in urma unui accident in tunelul aerodinamic ? Daca-ti cade in cap un meteorit de musli traditional in timp ce lucrezi in gradina ? La caz ca niste teroristi detoneaza o bomba cu musli in metrou, politia va adauga doua lingurite de detergent de-asta la un litru de apa din cisterna pompierilor ?

Pe scurt, sa-mi aduca cineva un ceva, orice, precum de exemplu o batistuta patata cu musli traditional. Sa vaz si eu minunea cu ochii, s-o pipai, s-o miros. Multumesc.

Category: Zsilnic
Comments feed : RSS 2.0. Leave your own comment below, or send a trackback.

20 Responses

  1. Flaviu Comănescu-Balla Luchian`s avatar
    1
    Flaviu Comănescu-Balla Luchianinsigna de criptograf 
    Friday, 4 December 2009

    : ))) Tanțooo

  2. Pe lîngă porţia sănătoasă de râs pe dimineaţa asta, îmi mai făcuşi un bine.... ţie ţi-a scăpat.... nu scrie nimic de muştar şi ketchup dulce.... numai de cel picant...

    Cum muştarul şi ketchup dulce folosesc des...nu o să cumpăr detergentul minune :D

  3. Cam prea mult timp ai stat sa citesti ... sper ca nu te-a excitat lectura! :)) Nici eu n-am nimic, dar sunt si puturos sa arunc o revista acolo, un rebus ... poate si pentru ca eu nu stau mult ca sunt practic, imi fac treaba si plec! :D

    De citit am citit de pe Calgon, de pe pungi de dero ... si imi place sa citesc in alte limbi, pentru ca mai pe toate sunt tarile astea din Europa de Est (nu stiu daca ai observat) si citesc in belarusa, in ucrainiana si tot asa .. e amuzant sa ma prostesc!

    P.S. Ai observat steagul Romaniei si Moldovei e despartit de un "/" si scrie in aceeasi limba? Pai ce dovada mai trebuie sa aveam ca "limba moldoveneasca" nu exista? o zice Ariel si daca nici el nu stie, nimeni nu stie!

  4. Mircea Popescu`s avatar
    4
    Mircea Popescu 
    Saturday, 5 December 2009

    @Flaviu Comănescu-Balla Luchian Flaviu Comănescu-Balla Luchianeeeeeee :D

    @Cristian Dar macaroane cu branza ? Pate de porc ? Gris cu lapte ? Gogonele in otet ?

    @Ionut E, tu esti tanar dom'le, tanar.

    PS. Limba moldoveneasca nu exista, dar s-au mai vazut momente penibile de-asta, dupa implozia iugoslaviei, cand toata lumea vroia translatori, si dracu', traducea din sarba-n croata si din ambele in muntenegreana e asa, o translatie.

  5. Pe mine m-a distrat recent o reclama cu eterna tanti Maria. Tipa era cu alte babete la un ceai ceva pe terasa. Una dintre amice se plange ca nu stiu ce a patit la bluza ei buna iar tanti Maria ce face ? Fara poseta, fara nimic, scoate aparent din kiloti o punga de 5KG de detergent !!?

  6. @krossfire
    asta cu scosul din chiloti imi aminteste un numar de magie combinat cu striptease la montreal.

  7. Mircea Popescu`s avatar
    7
    Mircea Popescu 
    Saturday, 5 December 2009

    Mie-mi aminteste bancul cu barbatul diabetic al carui nevasta face chlamydia.

  8. Porcul de York`s avatar
    8
    Porcul de York 
    Saturday, 5 December 2009

    Urina ! Nu am citit nimic despre urina. Vorbim de acea picatura blestemata si despre faptul ca oricat ai scutura-o, ultima picatura tot in chiloti ajunge...deci...NU SCOATE URINA ??? pffff... nu mai bine bag eu un Mare J ...aici la tine la Cluj fiind, la un etaj 10 ... si treziti-ma din filme cand o scoate deterjentu cela si ce ma doare pe mine. Super articol !

  9. Mircea Popescu`s avatar
    9
    Mircea Popescu 
    Saturday, 5 December 2009

    Pai daca citesti cu atentie, vezi ca scrie "pipi". Ceea ce eu zic ca-i oarecum acelasi lucru, hmm ? :p

  10. :))) cum s-au adunat ei aicea, cititorii de ambalaje !

  11. Porcul de York`s avatar
    11
    Porcul de York 
    Saturday, 5 December 2009

    Jdiuuuuuuuu...l-am depistat. Limbajul meu violent de adult era de vina..hehe

  12. FiicaBucurestiului`s avatar
    12
    FiicaBucurestiului 
    Saturday, 5 December 2009

    ai citit "terms and conditions"? recomand. :)

  13. Ciolanus`s avatar
    13
    Ciolanus 
    Tuesday, 8 December 2009

    calgon = pierdere de bani. cat dai pe calgon iti iei in cativa ani o alta masina de spalat.
    sa citesti si vanish :D

  14. Mircea Popescu`s avatar
    14
    Mircea Popescu 
    Tuesday, 8 December 2009

    @FiicaBucurestiului Pai decat sa-mi recomanzi aici, invita-ma la o cafea, surprinde-ma cu strudel si plaseaza-l strategic in baie. Aud ca asa se face :)

    @Ciolanus Buna observatie cu Calgon.

  15. :) iu ar veri fani

  16. Bibliotecaru`s avatar
    16
    Bibliotecaru 
    Tuesday, 6 July 2010

    În listă există şi pete de... praf, transpiraţie?

    Este o soluţie de marketing excelentă... Dacă ai vrea să se spele mizeria pur şi simplu şi nu se spală... firma va răspunde... păi dacă nu l-ai pătat cu musli sau alte 98 de pete aprobate... noi ce să-ţi facem? :)

  17. Mircea Popescu`s avatar
    17
    Mircea Popescu 
    Tuesday, 6 July 2010

    @oana Dar mersi.

    @Bibliotecaru Corect.

    Din ciclul cum sa facem detergent care nu deterge da' nu-i problema noastra.

  1. 18
    O baie, două băi. Sau băiuri ? - donTed (via Pingback)
    Friday, 18 December 2009

    [...] de la articolul scris de Mircică, adică ăsta, arunc și eu câteva idei despre baie, despre a citi în baie și despre alte chestii ce au [...]

  2. [...] realizat toate acestea ieri, vizitand o amica (da, alta decat data trecuta - se mai intampla) si privind afara pe geam. Ce-am vazut ? Un vidanjor la lucru, priviti [...]

  3. [...] o tura prin masina de spalat, in compania unui detergent pesemne foarte performant, petele au fost scoase. In mod cu totul inexplicabil, au ramas in urma lor niste pete, de exact [...]

Add your cents! »
    If this is your first comment, it will wait to be approved. This usually takes a few hours. Subsequent comments are not delayed.