De interfonibus

Friday, 09 October, Year 1 d.Tr. | Author: Mircea Popescu

Cel mai probabil ca locuiti la bloc, daca umblati ziua pe net sa cititi bloguri. Daca locuiti la bloc, cel mai probabil aveti un interfon la intrare. Locuind in Romania si muncind pentru un salar romanesc, locuind la bloc alaturi de alti tipi si tipe ce muncesc tot pentru un salar romanesc, probabil ca interfonul cu pricina nu-i cine stie ce sofisticat. Dimpotriva, probabil ca-i o chinezarie ieftina.

Probabil ca seamana mai mult sau mai putin cu un post telefonic, un receptor agatat intr-o masca din plastic. Probabil ca masca cea din plastic este detasabila, fiind prinsa ori in niste (doua ?) suruburi, ori in niste cleme tot din plastic. Ambele pot fi indepartate cu o surubelnita. Probabil ca aveti in casa o surubelnita, daca stati si cititi pe bloguri. Probabil ca va si deschideti masca interfonului, sa vedeti ce-i acolo.

Probabil ca veti observa doua fire care fac legatura cu sistemul de control al usii, si o placuta mica de integrate. Care, pentru a evita costurile, este probabil programabila pe sistem FPS (front panel switching). Va amintiti ce-i ala FPS ? Probabil ca nu. Sa va povestesc, dara.

Panou de control, System360, model 91

Panou de control, System/360, model 91 - o imagine cat 1111101000 cuvinte

Ei, fiind programabila astfel, probabil exista o coloana de pini, in perechi, oarecum asemanatori cu cei de pe placa de baza a calculatorului. Probabil ca ati vazut o placa de baza, nu-i asa ?

pins

Ei, numarul apartamentului dvs se gaseste codat acolo, pe pinii ceia, in sistem binar. Daca locuiti la apartamentul 11, asta inseamna 8 + 2 + 1. Probabil ca pe sistem negativ, deci perechea de 4 va fi legata, in timp ce perechile de 8, 2 si 1 nu vor fi. Depinzand cate apartamente aveti in bloc, coloana va arata ceva precum xxoxoo.

Ce inseamna asta ? Inseamna ca va puteti modifica numarul de apartament dupa bunul plac. Daca de exemplu la apartamentul 27 locuieste un taur de tip, la care vin in fiecare seara in vizita, asa incepand de pe la 10-11 postmeridiane tot felul de domnisoare cu ochi sticlind si piepturi grele, surubariti putin la interfon si puteti sta la povesti cu ele.

Nu uitati sa le lamuriti sa citeasca Trilema, ca uite cate chestii interesante afla omul pe-aici.

Category: Trilenciclopedia
Comments feed : RSS 2.0. Leave your own comment below, or send a trackback.

9 Responses

  1. lol. la mine oricum e pe mute interfonul. cine trece pe aici, oricum suna inainte.

    de ce pe mute?! poi cand lucram noaptea m-am obisnuit cu treaba asta. numai ce ajungeam acasa sa ma culc si nici nu bine atipeam, incepea sa sune ba postasu, ba unul care si-o uitat cheia, ba menajera, ba agentul de vanzari...

    poi cu tot stupul ala de oameni care se cuvin daca stai la numarul 3, nu era de trai cu interfon cu volum.

  2. Un bun exemplu de hăcuit device-uri, în scopuri mai mult sau mai puțin ortodoxe (după placul fiecăruia). La cât mai multe.

  3. zi repede puisor cine te-a invatat pe tine de-astea? :D

  4. kokofifi`s avatar
    4
    kokofifiinsigna de criptograf 
    Friday, 9 October 2009

    evil mind! asta era ultimul lucru pe care ma asteptam sa-l citesc aici :))))
    dar se spune ca gasesti de toate pe net, de la workshop de manufacturat bombe pâna la...de ce nu, manipulat interfoane.

  5. Mircea Popescu`s avatar
    5
    Mircea Popescu 
    Friday, 9 October 2009

    @fanitza Da' ce-are numarul 3, e mai atractiv el asa ?

    @spyked Phreakin' da intercoms.

    @skythes Eu stiu totul, si chiar ceva in plus.

    @kokofifi Pe net nu bag mana-n foc, da pe Trilema... :D

  6. pe vremea mea faceai carding in Coreea de Sud de la interfonul blocului.
    doh.

  7. Se pare ca si tu faci parte din locuitorii la bloc, cu un salariu de Romania, iar de stat pe bloguri nu mai zic. Si se mai pare ca, din lipsa de ocupatie, te-ai apucat sa desfaci intefonul si sa-i analizezi componentele :)))

  8. Mircea Popescu`s avatar
    8
    Mircea Popescu 
    Tuesday, 8 November 2011

    Y u stereotype ?

  1. [...] nu poti avea doar branza fara zar. Dar, daca tot am descoperit ocazia, si-n continuarea traditiei do-it-yourself cu care v-am obsinuit, am trecut la [...]

Add your cents! »
    If this is your first comment, it will wait to be approved. This usually takes a few hours. Subsequent comments are not delayed.