Consiliul Judetean Timis.

Wednesday, 25 February, Year 1 d.Tr. | Author: Mircea Popescu

Acum aproape o luna de zile, TION anunta noul portal al consiliului judetean Timis. Aceasta constructie a costat 174,000 de lei. Noi. Aproape 40,000 de euro.

N-am reusit sa gasesc nici o urma a organizarii unei licitatii, n-am reusit sa gasesc nici o urma a publicitatii facute din timp de CJ Timis, prin care sa anunte onor. public spectator ca urma sa se cheltuie atare suma pe atare proiect.

Nu mi se pare ca ce se vede justifica pretul, asa incat intrebarea mea este simpla : De ce a executat acest proiect Expertissa Timisoara ? Care a fost caietul de sarcini, ori descrierea initiala a proiectului, cum a fost aleasa aceast firma, ce alte firme s-au prezentat, cum a decurs licitatia, care au fost celelalte oferte, cum a decurs procesul de selectie, care au fost criteriile de departajare, care a fost contractul semnat, ce criterii exacte urma sa indeplineasa softul odata livrat si asa mai departe.

Consider ca in calitate de platitor de impozite, am dreptul sa obtin niste raspunsuri civilizate la aceste intrebari. Am scris Consiliului Judetean, fara a primi un raspuns. O luna mi se pare un interval suficient in mileniul III, asa incat, anunt oficial pe aceasta cale ca voi introduce o actiune in contencios administrativ contra CJ Timis.

Ca exercitiu de activism civic, voi publica aici cererea de chemare in judecata, de indata ce va fi depusa la Tribunal, actele ce vor fi depuse de ambele parti, comentariu despre mersul procesului, link-uri la luari de pozitie, tratamente in presa etc, asa incat alti oameni intr-o pozitie similara sa aiba oarecare indicatie despre calea normala de parcurs intr-o asemenea situatie.

Asa incat, tineti aproape, si duceti mai departe.

Category: Activism
Comments feed : RSS 2.0. Leave your own comment below, or send a trackback.

29 Responses

  1. 40.000 EUR? O nimica toata. Salariul meu pe trei trimestre din patru, daca nu m-am incurcat la calcule. Brutto! De banii aia le trageam si eu un portal traznet!

  2. Mircea Popescu`s avatar
    2
    Mircea Popescu 
    Wednesday, 25 February 2009

    Chestia e ca mi se pare ca intregul site a fost construit pe un template pre-existent, ca sa fie si mai bine dospita Africa-n noi.

  3. Mircea Popescu`s avatar
    3
    Mircea Popescu 
    Wednesday, 25 February 2009

    Ei, uite ceva amuzant, apropo, asa, ca cireasa pe tort :

    This message was created automatically by mail delivery software.

    A message that you sent could not be delivered to one or more of its
    recipients. This is a permanent error. The following address(es) failed:

    officeTM@expertissa.ro
    SMTP error from remote mail server after RCPT TO::
    host mx-82-78-60-205.expertissa.ro [82.78.60.205]:
    550 5.1.1
    : Recipient address rejected:
    User unknown in relay recipient table

    Just in case ca-s io bou, ziceti si mie ce scrie acolo in albastru subliniat : http://www.expertissatm.ro/index.php?meniuId=2&viewCat=4&lg=ro

  4. Faza cu adevarat faina e asta : Errors found while checking this document as HTML 4.01 Transitional!

    CSS-free website coding pe 40,000 de euroi. Hai ca-i bine.

    <div class="container">

    <!-- START header -->
    <table width="990" border="0" background="templates/default/images/header_up.jpg" cellpadding="0" cellspacing="0">

    Sa mori in chinuri nu altceva.

  5. mp, traim in romania!

    sa ne tii la curent! :)

  6. :) !!

  7. Nici prostia de site evz pe platforma Ascenta nu a costat atat de mult si pana una alta, ala arata mai ok.

  8. Mircea Popescu`s avatar
    8
    Mircea Popescu 
    Wednesday, 25 February 2009

    Faza faina e ca site-ul e copiat cam 99% dupa cel al Consiliului Judetean Mehedinti.

  9. Ia uite ce frumos te sustine blogosfera : http://www.lamaie.ro/dar-acru-rau/mircea-popescu-este-un-retard-si-o-leguma-stricata/

    De-aia si merita sa-ti faci blog, ca te intalnesti cu multi oameni inteligenti si echilibrati, care nu-s invidiosi, nici cat negru sub unghie, si daca cineva e mai bun decat ei, nu mai stiu cum sa-l ajute si sa-l laude. Plus ca au prioritati bine alese.

  10. Mircea Popescu`s avatar
    10
    Mircea Popescu 
    Wednesday, 25 February 2009

    Se flateaza domnisoara lamaie.

    N-am avut onoarea sa-i vizitez domiciliul de la prima intalnire, in care facea pe desteapta cam in acelasi ton/stil, cam pe acelasi subiect, acu vre-o luna.

    Ma tem ca nu prea voi avea vreme nici in viitor.

  11. Lol, deci nu-i comentariul scris de tine?

  12. Mircea Popescu`s avatar
    12
    Mircea Popescu 
    Wednesday, 25 February 2009

    Nope.

  13. I-am bagat si eu un comment sa o intreb daca ea si cu cealalta posterita de suport vad nevestele drept animale, si sunt maritate cu pestii din acvariu, dar vad ca l-a sters.

    Vaca!

  14. Ce tare. Nu ma mir, de fapt, daca exista comentariul nu il punea ca screenshot.

    Ai ajuns atat de sus, maestre, incat umbla tampitii sa faca posturi in onoarea ta, citand biletele pe care chipurile li le-ai fi adresat.

  15. Mie mi se pare mai degraba scris de zoso, ca stil, tradeaza modul lui retardat de gandire in care daca scrii "x e un cacacios" asta schimba ceva, asa, magic. Marie jeanne nu e chiar atat de proasta, in general.

  16. Mircea Popescu`s avatar
    16
    Mircea Popescu 
    Wednesday, 25 February 2009

    Hehe, gandirea samanista in blogosfera. Sa bem pentru asta !

  17. nu cred, anonimosule. eu cred ca ceva tampit, umbla dandu-se drept mircea!

    din ce am inteles, multi care s-au luat in gura cu zoso au patit faze din astea(asta am zis-o ca samanta de scandal). :)

  18. Hahaha, parca ii si vad, tiparind cate 100 de grafice Alexa sa aiba ce taia in bucatele mici, de ars una cate una.

  19. cool luci, aceasi idee, in aproape acelasi timp! :D

    cred insa ca nu e musai ca zoso sa scrie, ci ceva admirator infocat de a lui, la care mircea a ajuns sa ii comenteze pe blog in rushul sau!

  20. Mircea Popescu`s avatar
    20
    Mircea Popescu 
    Wednesday, 25 February 2009

    Pare ca am lamurit problema : Zamolxis a scris despre cum un misterios anonim bine intentionat il avertiza despre cat si anume de periculos ma aflu, facand eu trolling. Si daca nu s-o gasit la examinare vre-un exemplu in sute de comentarii, nu-i bai, ca s-or apucat sa manufactureze unul.

    Bravo lor, cine stie, poate intr-o zi isi gasesc si vre-o utilitate la atata dedicatie.

  21. Ei, asta chiar ma intereseaza, nu de alta dar, am si eu ceva cu un anume CJ, chiar vreu sa vad cum vor decurge "hostilitatile".
    Sa stii ca esti spuuus, am un frate mai mare care o sa te prinda (na, o facut 30 de ani atletism si fuge repede), sa vezi ce-ti face el tie (parul cret ... aaa deci daca-l ai cret deja inseamna ca nu-ti face nimic)!

  22. Da, deci tu ai cojones destule sa duci treaba la bun sfarsit. Eu din pacate is destul de lasa, incat sa nu ma bag "total" in faza asta, mai ales ca nu is cel mai iubit dintre pamanteni pe la "conducatori", pentru ca am gura spurcata pe ora de emisie. Iti tin pumnii, tu esti barbat adevarat :)

  23. Mircea Popescu`s avatar
    23
    Mircea Popescu 
    Thursday, 26 February 2009

    Dragilor, e o situatie normala si sanatoasa, intr-un stat de drept (ceea ce eu cred ca Romania este, ftr), ca autoritatilor sa li se ceara socoteala de catre cetateni mai des decat invers.

    Cea mai sigura cale pentru ca un stat sa decada din situatia de a fi de drept, e lasand autoritatile necontrolate de catre cetateni. Pentru ca intotdeauna vor exista un numar de cetateni ce se cer chemati sa dea explicatii in public, si daca totalul cazurilor cand cineva cheama autoritatile pentru acelasi motiv este 0, balanta s-a inclinat in directia rea.

    Ramanand inclinata astfel suficienta vreme, statul devine incet incet irecuperabil pentru cetateni ca un bun al lor, si acumuleaza tot incet incet o valoare economica, pe care mai devreme sau mai tarziu se va gasi un stalinhitlerceausescuidiamin sa incerce, si uneori sa reuseasca sa o acapareze pentru sine.

    Nu ma intereseaza, sincer, parerea pe care diverse oficialitati si-o formeaza despre mine, mai mult decat aiurelile debitate de Marie Jeanne Chiriac. Parerea cuiva care are un interes sa nu-i plac nu poate fi de mare valoare, cel putin pentru mine.

    Mi-ar place sa vad cati mai multi concetateni cerand explicatii de cate ori e nevoie. Admiram Elvetia sau alte state pentru diverse calitati ale spatiului public, asta este calea prin care le putem obtine, la noi acasa, si fara mare efort, de fapt.

  24. ROMÂNIA
    JUDEŢUL TIMIŞ
    CONSILIUL JUDEŢEAN TIMIŞ
    2418 / 25/02/2009

    Către,
    MIRCEA POPESCU
    Referitor la solicitarea Dvs. din 25.02.2009 vă comunicăm următoarele:
    Consiliul Judetean Timis a lansat o Cerere de oferta prin publicarea unei Invitaţii pe SEAP cu nr. 79.682 din 10.09.2007, organizată pe două coduri CPV:
    1 Achiziţia unui Sistem Informatic de Management de Documente integrat cu Portal web
    2 Implementarea şi mentenanţa Sistemului Informatic de Management al Documentelor integrat cu Portal web

    Obiectivul principal al Cererii de ofertă a fost achiziţia, implementarea şi mentenanţa Sistemului Informatic de Management de Documente integrat cu Portalul web. Durata de desfăşurare a proiectului a fost de 16 luni.
    Ca şi cerinţe minime de participare la selecţia de oferte au fost cele prevăzute de legislaţia în vigoare, printre care:
    - ISO 9001 sau echivalent
    - Experienţă similară prin minim două contracte similare încheiate cu autorităţi contractante din Administraţia publică sau Instituţii publice cu valoare cumulată egală sau mai mare de 340.000 RON însoţite de certificate de bună execuţie
    - Certificate de înregistrare ORDA prin care să se dovedească că ofertantul este deţinătorul legal al produsului software ofertat sau distribuitorul legal al acestuia.
    Ca si criterii de evaluare s-au luat: preţul, timpul de intervenţie postimplementare şi calitatea tehnică a demo-ului prezentat.
    Documentele au fost ridicate de un număr de şase societăţi din Timişoara, Bucureşti, Sibiu, dar probabil, datorită cerinţelor minime foarte profesionale solicitate în documentaţie, singura ofertă depusă a fost cea a firmei QCT Connect Timisoara, actualmente Expertissa Timisoara.
    Procedura nu a fost restricţionată în nici un fel, publicitatea ei fiind făcută în SEAP, dovadăşi numărul de societăţi care au ridicat documentaţia de atribuire.
    Valoarea de 174.000 lei se referă la două componente distincte:
    - Crearea, administrarea şi hostarea Portalului web integrat cu Sistemul Informatic de Management de documente (până la acest Portal, C.J.Timiş a avut doar un site de prezentare) cu preluarea din vechiul site a informaţiilor relevante;
    -Achiziţia, implementarea şi mentenanţa pe 16 luni a unui software specializat de Management de documente şi Fluxuri de lucru, integrat cu Portalul web.
    În legătură cu răspunsul pe care îl aşteptaţi din partea C.J.Timiş, vă comunicăm că nu figuraţi în evidenţele noastre cu nici o solicitare, iar anunţul din TION, la care faceţi referire, a apărut în data de 03.02.2009.
    Intocmit: Elena Dragomir, Şef Serviciu Informatică
    26.02.2009

  25. Mircea Popescu`s avatar
    25
    Mircea Popescu 
    Friday, 27 February 2009

    Ei, imi face placere sa vad CJ Timis (prin Elena Dragomir, Şef Serviciu Informatică) raspunzand la e-mail a doua zi. Probabil trebuia sa folosesc acest mod din prima, nu sa astept dupa posta. Sincer, nu mi-as fi inchipuit, si este o surpriza placuta.

    Din raspunsul dumneavoastra retin urmatoarele elemente :
    1. Publicitatea a fost facuta prin SEAP, unde a si fost inregistrara Cererea sub numarul 79.682
    2. 6 societati au ridicat caietul de sarcini, o singura societate a depus o oferta, licitatia nu a fost reluata, oferta a fost acceptata.
    3. Pe partea de web, responsabilitatea firmei contractante a fost "crearea, administrarea si hostarea Portalului".
    4. Pe partea de managementul informatiei, Portalul web se integreaza cu un software specializat de management de documente si fluxuri de lucru (in termenii industriei imi inchipui ca asta inseamna CMS + WFM)

    In ce priveste punctul 3, vreau sa va atrag atentia ca websitul http://cjtimis.ro raspunde de pe un server la IP-ul 194.117.236.17, care se localizeaza dupa cum urmeaza :

    inetnum: 194.117.236.0 - 194.117.237.255
    netname: SC-ETP-CONSULTING-SRL
    descr: SC ETP Consulting SRL
    descr: Zambilelor 96
    descr: Bucuresti sector 2
    country: ro
    organisation: ORG-SECS2-RIPE
    org-name: SC ETP Consulting SRL
    org-type: OTHER
    address: Zambilelor 96
    address: Bucuresti sector 2
    address: Romania
    phone: +40-314-016560

    In masura in care SC ETP Consulting SRL nu este noul nume al Expertissa Timisoara, fosta QCT Connect Timisoara, parte din caietul de sarcini a fost subcontractat unei alte firme.

    In ce priveste punctul 4 (si intrucat din Cerere nu rezulta), as dori sa stiu daca produsul finit livrat a fost dezvoltat special pentru proiectul dumneavoastra, ori a fost eliberat sub licenta de proprietar. Cu alte cuvinte, CJ Timis detine acum proprietatea intelectuala asupra produsului finit, sau foloseste un produs software sub licenta dezvoltatorului ?

    Cu multumiri pentru raspunzul dvs prompt, si cu speranta ca el va ramane astfel si in continuare,
    Mircea Popescu.

  26. Asistenta Sociala din Timis consuma cca 60 la suta din bugetul C.J.T Timis,poate nu stiti ca costul mediu pe un copil este de cca 4500 RON /Luna.in timp ce un asistent maternal primeste salariul minim pe economie si se mai deconteaza ceva cheltuieli Exista Complexe de Servici care pe timpul verii au si 5-6 copii in supraveghere in timp ce numarul angajatiilor este de 55 ,probabil ca acestia au in fisa postului inclusiv manechiura pt copii .,,, ce bine de unii sa tot fi bugetar.

  27. cum s-a finalizat chestiunea? a ramas in aer?

  28. Mircea Popescu`s avatar
    28
    Mircea Popescu 
    Friday, 23 October 2009

    A ramas "in lucru".

  29. Cata mafie e peste tot prin Romania! Toate licitatiile bag de seama ca sunt asa. Pacat.. Anyway, pana la urma i-ai mai dat in judecata?

Add your cents! »
    If this is your first comment, it will wait to be approved. This usually takes a few hours. Subsequent comments are not delayed.