Cine-l impusca pe Berceanu ?

Wednesday, 07 October, Year 1 d.Tr. | Author: Mircea Popescu

Ministerul Transportului, pe care gunoiul numit in titlu il conduce cam dintotdeauna (la fel cum este si membru in Parlament fara intrerupere din 1990 incoace) a scos pe sest o nenorocire cu pretentii de act normativ, care propune un numar de magarii intolerabile, precum eliminarea martorilor din procedura contraventionala. Deci daca Lache Militache zice ca tu esti de vina, pai tu esti de vina frate, ce mai conteaza ca varu-sau conducea cealalta masina si opt sute de oameni l-or vazut intrand in tine de bou, pe sens interzis.

Precum obligativitatea testarii alcolemiei, la toate opririle. Nu conteaza ce-ai facut sau n-ai facut, politistul te testeaza cum iti cere actele. Ce urmeaza, proba de urina ? Examenul proctologic la marginea drumului ? Pentru siguranta dumneavoastra, bineinteles. Precum renuntarea la examenul de sange, si introducerea Breathalyzer-ului ca mijloc unic de proba. Daca te pune dracu' sa sufli in fiola pe langa o fabrica de bere, ai rupt-o-n fericire. Sa nu mai vorbim de cazul in care politistu-i beat si sufla el.

Dar toate astea sunt nimicuri. Motivul pentru care spun ca Radu Berceanu trebuie impuscat in procedura de urgenta este ca omul, ca si FSN-ul din care face parte, nu are nici un fel de respect pentru proprietatea privata. Ca s-o demonstreze, propune doua chestii. Prima este sa confiste masina celor ce depasesc viteza legala. Sa fim bine intelesi, masinile nu-s distribuite de catre statul proprietar, in folosinta temporara persoanelor private care le conduc. Dimpotriva, masinile sunt in proprietatea celor care le conduc, si statul e si el un lache pe langa. Daca se confisca ceva, va fi chipiul politaiului si girofarul de pe masina de politie, iara nu masinile oamenilor. Aici nu-i SUA sa stam ca oile. Se lasa cu pistoale, cu sabii, cu topoare.

Dar asta nu-i tot, s-o vedeti pe a doua. Cica sa se infiinteze o agentie de stat, care ar avea dreptul sa emita ordine de plata pe conturile persoanelor fizice. Fara nici o procedura, nici macar executor judecatoresc (ceea ce-ar fi oricum un abuz, amenzile nu-s exigibile pur si simplu pentru ca asa zice statul). Deci, nu tu proces, nu tu procedura, pur si simplu jaf.

Eu imi voi muta, bineinteles, conturile afara din Romania in ziua in care asa ceva devine lege, chiar daca nu conduc si n-am condus niciodata, pur si simplu pentru ca o tara socialista nu-i o casa buna pentru banii nimanui. Dar si in conditiile in care aceasta ultima tampenie emisa de Berceanu nu devine lege (cum de altfel nici nu pare ca poate, avand aviz negativ atat din partea Consiliului Suprem al Magistraturii, cat si din partea Politiei Romane, ca pe cetateni logic ca nu-i intreaba nimeni), animalul tot ramane pernicios pentru sanatatea statului roman si a societatii romanesti.

Nu doar prin prostii precum cele de mai sus, ci si prin faptul ca minte si fura fara rusine si fara intrerupere din 1990 incoace. Fiecare delapidare, fiecare izida a bunului public, fiecare sac de ciment furat, kilometru de autostrada promis si nelivrat si pod nereparat are de-a face cu Berceanu, cu partidul lui Berceanu, cu prietenii lui Berceanu si cu averea lui Berceanu.

Lipsa de respect pentru proprietatea privata este o boala grea, si adesea incurabila. Singurul tratament cunoscut, si singurul remediu eficient este moartea. Radu Berceanu trebuie impuscat. Trebuia impuscat mai demult, dar niciodata nu-i prea tarziu. Daca se gaseste un tanar care sa faca fapta buna, sa-mi trimita factura pe glont, am s-o platesc. Pentru ca eu respect proprietatea privata.

Poftiti la vanatoare de berbeceanu.

Category: Activism
Comments feed : RSS 2.0. Leave your own comment below, or send a trackback.

28 Responses

  1. grija mare ca se gasesc nebuni eventual care sa-ti indeplineasca sfatul

  2. Păi asta e şi ideea, să se găsească.

  3. Vaz ca ti-e mila de biet, vrei sa-i fie curmata suferinta iute. Io zic ca ar trebui facuta treaba incet si trecut prin suferinte grele.

  4. Mircea Popescu`s avatar
    4
    Mircea Popescu 
    Wednesday, 7 October 2009

    @skythes meet @Ingineru

    @Florin Ba, o moarte toti suntem datori, da' acu chiar sa te apuci sa chinui oameni e prea mult.

  5. Vrei IP-uri de la STS & SPP?

  6. Si totusi, doar pe un glont?

  7. ...pai împusca-l tu, compadre, ca de instigat la fapte marete vuiesc blogurile :D

  8. Mircea Popescu`s avatar
    8
    Mircea Popescu 
    Wednesday, 7 October 2009

    @Dr.A Da, vreau sa-i recrutez in programul de abtibilde Trilema. O sarcina mai apropiata de nevoile si capacitatile oamenilor, ce sa se riste sa-i prinda Niki-n trafic sa-i faca de ras.

    @dAImon Pai ce-s io, boier ca Dinescu ? De unde bani de bere ?

    @kokofifi M-ai lovit :D

  9. mircea... de ce nu te duci sa bagi o scoala de condus? se merita... e un feeling mai fain decat sa fi calaret.

    cat despre berceanu. sincer, ma cam indoiesc de noile legi. oricum ar fi ideiile astea sunt opera unor promovati pe acolo care nu au nicio treaba cu realitatea ci taticu si mamicu. asta e clar, avem poponet si syda in parlament.

    despre fiola m-as bucura si eu, daca nu as fi naiv. chiar ii ziceam bunicii mele mai deunazi ca in, imediat 4 ani de cand am permis nu m-a oprit nimeni sa ma puna sa suflu in fiola. zice bunica-mea: "'poi doamne fier"! zic eu, "sapoi, de ce? ca de aia is atatea accidente. eu as sufla bucuros, cu conditia sa sufle si marii mahari laolta cu mine". din pacate aici doar cei din decor au de suferit daca gresesc. gunoaie, precum ioan becali se plimba liberi cu masina pe strada, dupa ce au lovit copii pe trecerea de pietoni, fie-le mormantul grabnic lor.

  10. Mircea Popescu`s avatar
    10
    Mircea Popescu 
    Wednesday, 7 October 2009

    Nu-mi trebe mie sa conduc, mersi.

    Chestia cu suflatul e asa, un suflet. Oricum, nu-i lege, e pornpunere, si nici sa treaca nu cred, dar e de jalea lumii sa te prezinti tu drept "ministru" cu asa tembelisme pe site.

  11. mircea, sa stii de la mine, am oarecare experienta in transportuiri. tatal meu lucreaza in domeniu de dianintea unor parveniti precum basescu, mitrea ori berceanu.

    o sa iti ca acest minister e cel mai important din romania. ca doava basescu, fost ministru a ajuns acum predesinte, da, basescu care acum vreo 10 ani, declara ca romania nu are nevoie de autostrazi, dat fiind ca grosul traficului de mare tonaj se desfasoara prin serbia.

    eu, iti zic sincer, cu coe oameni avem la conducere, nu ma mir ca suntem unde suntem. ma mir ca nu suntem mai rau.

  12. Ciolanus`s avatar
    12
    Ciolanus 
    Thursday, 8 October 2009

    1. Mi-a zis un marinar ca berceaunu ar fi cel mai bogat din ro, ca are multe afaceri pe numele rudelor.
    2. Politistii te "trag de limba", adica incearca sa incropeasca un dialog ca sa simta halena alcoolica sau nu. De abia apoi se poate trece la testarea cu etilotestul.
    3. Referitor la confiscarea vehiculelor, ce vina as avea eu daca imprumut masina unui vecin si acesta incalca legea? De ce sa-mi ia mie masina?

    ps: cade guvernul si nu mai e cazul sa-l impuscam.

  13. Mircea Popescu`s avatar
    13
    Mircea Popescu 
    Thursday, 8 October 2009

    Cotoiul va cadea, din nou, in picioare. Merita impuscat pe meritele lui proprii, nu pe ce-o facut sau n-o facut guvernul.

  14. domnilor, dupa cum am scris, e evident ca nu berceanu a propus legile, ci niste paraleli ajuns acolo datorita parintilor.

    e clar ca lumina zilei ca aceste lucruri propuse nu se vor aplica, nu are nimeni interesul sa le aplice in romania. chestia asta, propusa de berceanu, peste care, foarte probabil nici nu s-o uitat, are rolul de a tulbura putin apele iainte de alegeri. tot asa si cu legile propuse de basescu, trebuie sa se creeze un pic de agitatie pe aici, sa se prinda lumea ca vin alegerile.

  15. Il impusc eu cu cea mai mare placere:D

  16. Asta e Romania, asa a fost din 90 incoace si asa va continua sa fie.

  17. Mircea Popescu`s avatar
    17
    Mircea Popescu 
    Friday, 28 May 2010

    Bon deci, s-ar parea ca la vreo 8-9 luni dupa ce l-am cerut, fetele vesele din PDL (Udrea + Macovei) vor livra capatana despartita de trup a paduchelui. E bine.

    Sper sa nu dureze atata amar de vreme si-n celalalt caz. Nu-s, totusi, entitati comparabile.

  18. Florin`s avatar
    18
    Florininsigna de prim sositinsigna de trolinsigna pentru 1000 de comentarii 
    Thursday, 8 July 2010

    Cineva ar trebui sa-si sa-l puste mai repede. Mai nou, socoteste cum va taxa soferii care tranziteaza autostrazile din Romania, din 2011.

    Conform OG. 15/2002 art 1. Alin1 lit d si OUG 43/97 art.6 alin. 1, autostrazile fac parte din reteaua de drumuri nationale a Romaniei si, pentru utilizarea lor, se plateste, dupa cum bine stie toata lumea, contravaloarea rovinietei.
    Drept urmare, in momentul in care se taxeaza autostrazile, rovinieta reprezinta dubla taxare si nu mai este justificata.

    Is tare curios ce o sa zica nenii din UE daca nenul Berceanu o sa taxeaze separat utilizatorii autostrazilor si o sa le ceara si banii de pe roviniete.

  19. Mircea Popescu`s avatar
    19
    Mircea Popescu 
    Thursday, 8 July 2010

    N-o sa faca nimic. Anul trecut a incasat rovinieta de doua ori, desi oamenii ce-o platisera prima data cumparasera, pe banii aia, tot anul. Da' dac-o ramas drumurile fara bani prin iunie, or anulat tot ce-or vandut si or mai incasat o data.

  20. o sa iti ca acest minister e cel mai important din romania. ca doava basescu, fost ministru a ajuns acum predesinte, da, basescu care acum vreo 10 ani, declara ca romania nu are nevoie de autostrazi, dat fiind ca grosul traficului de mare tonaj se desfasoara prin serbia.

  1. Cine-l impusca pe Berceanu - pe Trilema - Un blog de Mircea Popescu-...

    Glontul se deconteaza....

  2. [...] noastra de cetateni “beneficiaza” din plin de “dreptul la viol” . Cu glontul gratuit pe masa si legalizarea prostitutiei de la Cotroceni pe teava, ramane sa ne intrebam cine mai da [...]

  3. [...] maini. Ambele sunt reprezentate de mincinosi notorii, ajunsi in halul final, perfect ilustrat de Berceanu mai zilele trecute : "E adevarat ca am promis 800 de kilometri acu 2 ani si poate livram primii 40 [...]

  4. [...] pulovar. Cu Mircea Sandu la fotbal, cu Eugen Simion la Academie, cu Ion Iliescu la Cotroceni si cu Radu Berceanu la transporturi, impliniri [...]

  5. [...] suta de mii de euroi pe luna, e scuipat de toata lumea si il paste parnaia, daca nu de-a dreptul glontul. Pai merita ? Ce soi de fraier tre' sa fii, ca sa faci bani putini in cel mai dificil, riscant si [...]

  6. [...] mai gasim daca mai cautam. Berceanu e un ministru al transporturilor atat de iubit incat lumea ii cere pur si simplu sangele. Dar el insusi, conducand peste Transfagarasan si vazand ca-si rupe pur si simplu masina are o [...]

  7. [...] ticalosia lui Traian Basescu, si-a sistemului lui ticalosit, cu ticaloasa de Udrea si ticalosul de Berceanu si ticalosul de Videanu si ticaloasa de Elena si restul de ticalosi avem nevoie... de inca si mai [...]

  8. [...] mea e cam asa : mai dureaza mult sa-l impuste careva pe Berceanu ? Ca as mai avea o recomandare in persoana Soficai Dumitrascu, cetateanca faimoasa prin eliberarea [...]

Add your cents! »
    If this is your first comment, it will wait to be approved. This usually takes a few hours. Subsequent comments are not delayed.