Amuzamente juridice.

Wednesday, 05 August, Year 1 d.Tr. | Author: Mircea Popescu

Adevarul este ca la cat timp petrec prin tribunale, as avea material suficient pentru o rubrica permanenta cu acest titlu, dar sa incepem cu binisorul.

Am un sofer, e un baiat de treaba, destul de tanar, dar ii place sa munceasca si se tine de cuvant. La varsta lui, nici nu se prea poate cere mai mult. Nu mai conteaza acum exact ce prostie facu, dar a venit la mine destul de suparat ca i se ridicase permisul, chiar inainte cu cateva zile de-a pleca cu familia in ceva calatorie, si nu pot sa-l ajut cumva ?

Ajutorul aproapelui fiindu-mi in sange, i-am scris o hartie prin care sa atace procesul verbal in instanta, pe care urma s-o depuna la judecatorie, si sa-si recupereze permisul pana la solutionare. Cazul fiind de asa natura, i-am explicat dintr-inceput ca e doar o masura paliativa, mai devreme sau mai tarziu tot va trebui sa renunte la permis pentru intervalul respectiv. Lucru pe care omul a declarat ca-l intelege, si-si va face penitenta mai in toamna. Asta se intampla prin mai.

Cazul a mers inainte, s-au audiat parti, in iulie intr-un final a sosit hotararea, care mentine procesul verbal initial. Din nefericire, la partea unde se zice, cum e obiceiul, formula "Instanta, in numele legii, hotaraste", nu-i trecut numele soferului meu. E trecut un alt nume, cu care n-are nici o legatura.

Asa ca am ras, si i-am scris o noua hartie, prin care sa faca recurs, aratand ca nu cunoaste cine este persoana numita, si nu are calitate in cauza.

Instanta a trimis citatie pentru recurs, pe 2 septembrie, si la cateva zile distanta, o notificare de rectificare a erorii materiale, la care s-a procedat din oficiu si fara citarea partilor, cum de altfel si prevede legea. Corectand numele persoanei impricinate (care ar fi trebuit sa fie soferul meu, dar era un tert fara legatura), intr-un...alt nume.

Sigur, noul nume seamana in proportie mult mai mare cu numele omului, s-ar putea spune chiar 90-95%, deci da, se inregistreaza progres, avem in fata o imbunatatire neta. Dar, si aici e un mare dar, tot nu-i numele omului.

Pe hartie scrie, "cu termen de recurs in 15 zile", asa ca ma gandesc ca va ganditi ce urmeaza.

Ei, cam asa merge justitia, cum i-am explicat si baiatului, mai draga, traiesti si tu ca Adrian Nastase. De belit e clar c-o belesti, pur si simplu nu se stie cand.

Category: Zsilnic
Comments feed : RSS 2.0. Leave your own comment below, or send a trackback.

14 Responses

 1. Se poate si mai rau, se poate si mai bine. Mie mi-o anulat instanta noo puncte amenda cand de fapt militianul ma sanctionase cu sase. Mie mi-o luat doo ore toata treaba asta, justitia o avunt nevoie de aproape sase luni.
  Astea cred ca ar fi greseli, ca nu-s voite, si-mi par de inteles, insa cele facute cu voie si bunastiinta ma inspaimanta.

 2. Cu singura diferenta e ca in cazul lui Adrian Nastase se stie exact cand: niciodata.

 3. Mircea Popescu`s avatar
  3
  Mircea Popescu 
  Wednesday, 5 August 2009

  @sorin Cum le deosebesti ?

  @dadatroll Niciodata in 2065 sau niciodata in 2665 ?

 4. Mircea, p'ale altora ? Nu vad cum sa le despart. Le stiu insa pe cele in care am fost (mai mult sau mai putin) implicat. Banuiesc ca nu-s singurul.

 5. Mircea Popescu`s avatar
  5
  Mircea Popescu 
  Wednesday, 5 August 2009

  Aia zic, nu se prea poate descrie normativ situatia, aia-i nenorocirea.

 6. Ai dreptate, cum sa-l prinda ei pe bombonel cand nu sunt in stare sa scrie clar un nume pe o foaie.

 7. romania inedit`s avatar
  7
  romania inedit 
  Sunday, 9 August 2009

  Si mai vor si niste salarii de nababi !
  La munca , nu la intins mana !

 8. @dadatroll - Parerea mea e ca acest celebru caz al lui nastase e o mare prostie, pentru ca sunt hotii mult mai mari in aceasta tara decat o casa si niste termopane. ma rog sa nu ajung vreodata sa depind de justitia din Romanica.

 9. nu-nteleg, de ce ar face el recurs la o hotarare care nu-l vizeaza? n-ar fi asta treaba procurorilor?

  in alta ordine de idei, e el "soferul" de sub tine? sau permisul de conducere era pentru camila? nu mai inteleg nimic!

 10. Mircea Popescu`s avatar
  10
  Mircea Popescu 
  Friday, 16 October 2009

  Face recurs la o hotarare care respinge cererea lui de a casa decizia organului administrativ de-ai suspenda permisul de conducere. Procurorii n-au nici o treaba, fiind o chestiune pur administrativa (de contencios deci, nu de penal).

  Si in Egipt n-aveam sofer, ca n-aveam nevoie. Aici in Romania, am.

 11. citadel`s avatar
  11
  citadel 
  Monday, 19 April 2010

  Daca mana stramba a legii nu e in stare sa trimita o citatie pe numele cui trebuie, iti dai seama ce greseli se fac in cazuri mai importante gen bombonel.

  Anyway problema e ca nu e informatizat sistemul si totul se face pe hartiutze, dosarele, care din cand in cand "se pierd".

 12. Mircea Popescu`s avatar
  12
  Mircea Popescu 
  Monday, 19 April 2010

  Culmea e ca sistemu-i destul de informatizat, da' totusi, inca nu s-o inventat informatizarea care sa elimine cu totul elementul uman.

  Oricum, sunt ingropati in dosare oamenii, nu ma mira ca gresesc.

 13. Garfield`s avatar
  13
  Garfield 
  Tuesday, 4 December 2012

  Cu singura diferenta e ca in cazul lui Adrian Nastase se stie exact cand: niciodata.

  The less a man makes declarative statements, the less apt he is to look foolish in retrospect.

 14. Mircea Popescu`s avatar
  14
  Mircea Popescu 
  Tuesday, 4 December 2012

  Noa ca-n prima faza am crezut ca io oi fi zis. Ma bucur sa constat ca iata, m-am abtinut.

Add your cents! »
  If this is your first comment, it will wait to be approved. This usually takes a few hours. Subsequent comments are not delayed.