Andrei Plesu, sau la ce servesc ai batrani.

Wednesday, 31 December, Year 0 d.Tr. | Author: Mircea Popescu

Dupa propria-i marturisire (aici), omul a calcat in strachini. Se mai intampla.

Ei, dar uite ca s-a intamplat tocmai printre straini, ba inca mari intelectuali strainii astia, si ne-a facut de ras pe acolo. Tot dupa propria-i marturisire.

Mie unul imi pare bine.

Nu pentru ca as vrea eu raul, nici lui Andrei Plesu, nici strachinilor strainilor, dar pe de alta parte, cine-si pune strachina-n drumul oamenilor, cat de mare intelectual ori strain, ori amandoua o fi el, sanatos la cap tot nu este. Si nu-mi vine mie a crede ca la varsta lui s-a apucat Plesu sa danseze pe mese.

El spune din contra, ca umbla pe unde se umbla, asa cum au mai umblat multi altii inainte, si in memoria lui personala, si in memoria scrisa a lumii. El spune ca era cam frig in parcul asta al strainilor, si ca sa nu inghete de tot, a incercat si el asa, doi pasi, mai mult ca sa nu steie, de fapt. Si, cand colo - pac! ciobul, trosc! oala.

Ce asteapta, in fapt, Romania, culturala ori altminteri, de la Andrei Plesu ? Mari acrobatii intelectuale, abisale revelatii, fulgurante descarcari de genialitate, vizibile de pe Luna ? Vaste sisteme compuse din complexe constructii filosofico-intelectuale vizibile de pe Marte ? Un fel de Casa Poporului, din vorbe ?

Posibil. Eu unul nu astept nimic anume. Si deocamdata sunt foarte multumit cu ce livreaza, chiar daca, dur cu sine, se trateaza de stricator al imaginii Romaniei. (Duca-se, si imaginea asta. Prea ne agitam cu imaginea, n-o fi ajuns nici Romania chiar asa o cocota incat sa-si petreaca toata ziua la oglinda. Avem treaba.)

N-om fi avand cultura, dar avem un om batran care inca mai tine minte cum era inainte de astia. Nu prea conteaza care astia. Astia cu socialismul, astia cu discriminarea, astia cu omul nou, astia cu nu-i-voie-sa-zici-negru, toti is aceasi astia, astia cu toate prostiile.

Sa ne traiasca. Si daca toata contributia romanilor si Romaniei in veac e sa calce in strachini, tot n-om sta asa de rau. Vom ajunge expertii Europei in falsificarea pozitionarii strachinilor, si ne va merge bine.

Doar n-or fi nici strachinile astea sfinte, coborate cu harzobul din cer.

Category: Trilema Presei
Comments feed : RSS 2.0. Leave your own comment below, or send a trackback.

6 Responses

  1. E un prostanac foarte interesant.

  2. da, adevarat, intai sa avem Romania si ulterior daca mai e timp si nevoie sa avem imaginea ei

  1. [...] In sensul acesta, imi amintesc cum Mircea Popescu, autorul Trilemei, l-a numit la un moment dat pe Andrei Plesu “primul blogger al tarii”. Intre proiectul unui “blogger”, insa (si chiar al unui blog insusi) si ceea ce ar trebui macar sa fie proiectul – pe termen lung – al unui “tiitor de scoala” e o diferenta…ori macar ar trebui sa fie…Despre lipsa de asteptare, insa, si despre “cine n-are batrani sa-si cumpere“, puteti citi un articol de arhiva aici. [...]

  2. [...] Uite ca razboaiele se dau pe twitter, uite ca nu se mai cere prietenia, uite ca viata chiar este in alta parte, niciunde. Si uite ca nu mai stim la ce servesc ai batrani. [...]

  3. [...] se implinesc 365 de zile (cunoscute in vorbirea comuna si drept "un an") de la primul post de-aici de pe Trilema (chestia aia cu "In vizita" e o fosta pagina, decazuta din paginatie si [...]

  4. [...] in the news, MPEx introduced the STATJSON command and users can now download copies of the MPEx database for extra security. Category: [...]

Add your cents! »
    If this is your first comment, it will wait to be approved. This usually takes a few hours. Subsequent comments are not delayed.