Sa se revizuiasca, primesc!
-
Se tot agita lumea incolo si incoace pe tema revizuirii Constituiei Romaniei. Foarte bine, sa se revizuiasca. Primesc.
Da' sa se revizuiasca de preferinta precum urmeaza :
TITLUL I
1. Romania este corporatia persoanelor vorbitoare de limba romana si pastratoare ale istoriei romane. Ea se organizeaza ca entitate independenta si suzerana in fruntariile proprietatilor apartinatorilor sai in vederea apararii proprietatilor, drepturilor si intereselor membrilor (denumiti pentru convenienta istorica "cetateni").
2. Existenta si activitatea Romaniei ca si orice interactiuni ale oricarei entitati externe cu Romania se desfasoara in exclusivitate dupa principiile si pastrind formele precizate de acest document, completate dupa nevoi dar fara incalcare de alte acte si conventii legal executate.
3. Orice incalcari ale punctului anterior, de catre cetateni sau de catre necetateni, se va intimpina cu toata puterea si toata violenta necesara pina fie la completa nimicire a incalcatorului fie la reparatia complet satisfacatoare.
4. In Romania se pot emite legi, reguli, regulamente si alte acte publice obligatorii pentru toti cetatenii doar in conditii exigente care necesita imperios si de neinlaturat modificarea sau completarea legilor, regulilor, regulamentelor ori celorlalte conventii deja prezente. Actul legiferarii va fi tratat ca o exceptie si va fi intotdeauna temeinic justificat.
5. Toate legile, regulile, regulamentele si orice fel de alte acte publice care sunt obligatorii pentru fie si un singur cetatean fara a necesita consimtamintul sau dat in scris si liber se vor putea emite exclusiv de catre o adunare speciala, denumita Adunarea Legislativa, in conditiile enumerate mai jos. Aceasta putere exclusiva nu se deleaga, Adunarea Legislativa fiind considerata dizolvata de facto prin simplul act al delegarii.
6. Observarea si asigurarea aplicarii universale si fara exceptii, la timp si fara a incomoda interese legitime ale cetatenilor sau necetatenilor a tuturor legilor, regulilor, regulamentelor si celorlalte conventii ale Romaniei se va asigura de catre Puterea Executiva, in conditiile enumerate mai jos.
7. Verificarea tuturor actelor Puterii Executive, precum si a legalitatii oricarui act emis de la Adunarea Legislativa, precum si observarea si asigurarea aplicarii fara exceptii, la timp si fara a incomoda interese legitime a conventiilor private intre cetateni, necetateni ori corporatii ale lor in orice compozitie, precum si apararea intereselor legitime ale oricarui cetatean in fata oricarei incalcari anumite a oricui se va asigura de catre Puterea Judecatoreasca, in conditiile enumerate mai jos.
8. Controlul asupra Adunarii Legislative, Puterii Executive cit si Puterii Judecatoresti este apanajul exclusiv, inalienabil si garantat al cetatenilor Romaniei si nu poate fi limitat.
8.1. In vederea garantarii controlului cetatenilor Romaniei asupra Romaniei insasi se vor lua masuri specifice prin legi si regulamente care sa asigure accesul oricarui cetatean la informatie precum si posibilitatea oricarui cetatean de a se exprima liber fara ingradiri.
8.2. Este expres interzisa orice ingradire a libertatii de comunicare sau de expresie prin intermediul retelelor electronice, indiferent de continutul comunicarii. Aceasta exceptie se aplica fara deosebire oricaror informatii, chiar daca ele sunt considerate "secrete" sau au fost clasificate ca atare de catre o alta corporatie sau chiar de catre Romania, si indiferent daca respectiva corporatie se intituleaza "stat" sau altminteri.
8.3. Distribuirea de informatii false precum si distribuirea de informatii adevarate in pofida unei conventii publice sau private facute aducind atingere intereselor legitime ale cetatenilor, necetatenilor sau corporatiilor se pot urmari in formele rezervate de Puterea Judecatoreasca litigiilor intre entitati private, dar nu pot face niciodata obiectul unei cauze penale.
8.4. Cetatenii pot demite orice persoana din orice functie publica si pot dizolva Adunarea Legislativa in bloc in conditiile enumerate mai jos. Cetatenii nu pot dizolva in bloc nici Puterea Executiva nici Puterea Judecatoreasca.
9. Teritoriul Romaniei se fixeaza de catre Puterea Executiva prin tratate aprobate de Adunarea Legislativa.
10. Cetatenii precum si necetatenii au dreptul sa calatoreasca si sa se stabileasca oriunde pe teritoriul Romaniei si sa contracteze conventii de orice natura cu respectarea legilor, regulilor, regulamentelor si conventiilor in vigoare.
10.1. Cetatenii au drept de vot.
10.2. Necetatenii au dreptul, dupa o convietuire continua si netulburata de cinci ani in care nu au fost condamnati pentru violente, sa ceara cetatenia romana, care li se va acorda in urma unui examen de limba si a unui examen de istorie dupa formele stabilite prin lege.
10.3. Romania nu face diferente intre cetateni dupa nici un criteriu. Puterea Judecatoreasca nu face diferente intre cetateni, sau intre cetateni si necetateni dupa nici un criteriu.
11. Cetatenia se dobindeste prin nastere de catre toti fii de ambe genuri ai unei cetatence romance oriunde s-ar naste ei si de catre toti cei nascuti pe teritoriul Romaniei daca mama lor se afla legal pe teritoriul Romaniei incepind cu un an inaintea nasterii sau a declarat la intrarea in tara autoritatilor ca intentioneaza sa nasca in Romania.
12. Cetatenia nu se poate pierde in urma nici unei fapte si nu se poate retrage in nici un mod. Cetatenii romani au apanajul personal si exclusiv de a renunta la cetatenia romana, dar numai prin act solemn dresat dupa formele prevazute de lege la ambasadele sau misiunile diplomatice ale Romaniei in strainatate si numai pe timp de pace.
13. Romania priveste in egala masura toate religiile, riturile, sistemele de credinte si alte plasmuiri care nu se pot intemeia rational drept stupiditati. Orice persoane, fie cetateni sau necetateni au dreptul inalienabil de a urma orice ritualuri, credinte, obiceiuri sau practici religioase, cutumiare sau de alta natura considera de cuviinta in spatiul lor privat, cum au dreptul de-a urma orice alte stupiditati. Nici o persoana nu are dreptul sa introduca stupiditatea in circuitul public, sau s-o opuna legilor, regulilor, regulamentelor ori conventiilor in vigoare.
14. Dreptul cetatenilor la asociere - in vederea cistigului oneros, in vederea satisfacerii nevoilor sexuale ale fiecaruia cit si in orice scopuri ideale, inclusiv in vederea desfiintarii Romaniei - este garantat si inalienabil, cu conditia sa se desfasoare in spatiu privat si fara violente. Nimeni nu poate impiedica pe un altul sa participe la o adunare cu orice scop si de orice natura daca el doreste aceasta.
15. Cetatenii isi pot manifesta ideile si opiniile in spatiul public dar numai in urma instiintarii Puterii Executive prin reprezentantii ei locali. Puterea Executiva va lua masurile necesare apararii cetatenilor care manifesteaza, cetatenilor care nu manifesteaza sau contramanifesteaza, proprietatii private si intereselor legitime ale cetatenilor si necetatenilor, precum si prezentarii in fata Puterii Judecatoresti a persoanelor care fac uz de violenta.
16. Romania foloseste in virtutea traditiei istorice un drapel compus din trei culori, in ordine de la catarg rosu, galben si albastru. Acest drapel nu este altceva decit o decoratie arbitrar aleasa. Romania foloseste in virtutea traditiei istorice un imn care se schimba din cind in cind prin lege in vederea asigurarii unei satisfacatoare diversitati muzicale.
17. Adunarea Legislativa va folosi in exclusivitate in toate actele si comunicarile sale limba romana. Puterea Executiva va folosi limba romana alaturi de alte limbi folosite de cetateni sau necetateni dupa cum dispune legea si in completare dupa considera adecvat. Puterea Judecatoreasca va folosi limba romana alaturi de acea limba pe care partile declara ca o inteleg. In cazul proceselor civile costurile traducerii se vor suporta in rindul cheltuielilor de judecata de catre partea careia ii revin acestea ; in cazul proceselor penale costurile traducerii se vor suporta de catre Romania.
18. Romania nu are o "capitala", chiar daca Adunarea Legislativa se intruneste intr-un loc anumit stabilit de catre ea singura. Puterea Executiva nu favorizeaza o asezare fata de alta, si nu exista "administratie centrala" a Romaniei, toate centrele administrative fiind egal privilegiate. Orice functionar are caderea sa isi fixeze singur resedinta acolo unde considera de cuviinta, fara a aduce atingere obligatiilor functiei sale.
-
Cam asta ar fi pentru primul titlu. Ma gindesc ca voi reveni cu urmatoarele.
Saturday, 21 January 2012
Si in acest stat Maria S.A. Mircea Popescu ce functie are?
Saturday, 21 January 2012
Sofer de camion.
Saturday, 21 January 2012
Da' nu vad unde ai detaliat anterior ce-i ala necetatean.
Atunci ce plm capitalism mai e asta unde banu' face diferenta. Ba' sa se faca, cum se fac deja dupa portofel.
Da' de ce. Eu propun ca aceeia care comit 'ofense' grave penale, criminali in serie, etc; sa-i dam la abator sau le retragem cetatenia si peste granita, sa se ocupe cineva, nu conteaza ca-i gulagul din lolkorea sau serviciul socialist de stat suedic.
Da' n-am inteles, poate vreau sa fut in parc pe iarba noaptea ca acolo m-am gasit.
Vezi ca violenta ie subiectiv ca tie-ti plac curelele, joarda, chestii.
DPEПTATE ФPЪЦIE !
Liberté, egalité, franternité, socialismé, mátá é é'é!
Saturday, 21 January 2012
Omg hateri.
Saturday, 21 January 2012
Ba, tu n-ai auzit ma ca iese Dan Diaconescu presedinte, minim 2 mandate si confisca sediile partidelor politice si le da oamenilor fara casa? Deja a scris si semnat certificatele de revolutionar. Vorbesti degeaba aici...
Saturday, 21 January 2012
Eu numai zic.
Sunday, 22 January 2012
Ar trebui sa fie obligatoriu ca fiecare senator si deputat sa scrie, macar, cateva randuri in care sa motiveze fiecare vot. Totul sa fie facut public pe un site.
Majoritatea bugetarilor fac tone de raporte despre activitatea zilnic, asa ca nu-i ceva nou.
Sunday, 22 January 2012
Esti prea radical. Sa incepem mai placid : Ar trebui sa fie obligatoriu pentru fiecare senator sau deputat sa scrie cu mina lui citeva rinduri despre orice. O data pe an.
Sunday, 22 January 2012
"10.2. Necetatenii au dreptul, dupa o convietuire continua si netulburata de cinci ani in care nu au fost condamnati pentru violente, sa ceara cetatenia romana, care li se va acorda in urma unui examen de limba si a unui examen de istorie dupa formele stabilite prin lege."
daca au fost condamnati pentru luare de mita, conducere retea crima organizata, plagiat trilema sa inteleg ca e ok. n-ai nimic cu ei?
Sunday, 22 January 2012
Nu e vorba ca-i ok sau ba, e vorba ca pot deveni cetateni.