O idee ieftina si-o observatie istorica

Monday, 10 September, Year 4 d.Tr. | Author: Mircea Popescu

Ideea ieftina :

Cory They better not call the new iPhone the iPhone 5.
mircea_popescu Maybe they call it the iphone P

Cory Hopefully they'll just call it the new iPhone like with MacBooks and iPads.
mircea_popescu Maybe they call it the phone-ii

Cory They've never called the iphone a number that has no non-generational implication that doesn't match up with its generation. People are making up the 2 2s 3 3s 4 4s pattern. >:(
DBordello iPhone 4 was the only one that was based on generation number
Cory So they'd better not call the sixth-generation iPhone the iPhone 5.
mircea_popescu Maybe they call it 4.8

Cory Lol
mircea_popescu Just to aggravate ppl. You know, if I were at Apple I'd just make the next one round. Like a frisbee.

Cory Well, now that Steve's gone we can't expect too much. Without him things like sixth-generation iPhoness being called the iPhone 5 happen.
mircea_popescu I mean seriously, "oh, if it's round it won't fit in pocket". Nobody buys those things to keep them in a pocket. They're for display, so make them round, give the owner some plausible excuse. Also, make them hover.

Cory I'd buy a round hoverphone.
mircea_popescu You see ? I am Steve.

Observatia istorica :

Citeam aici biografia unui cetatean care-a fost contemporan cu evenimentul zis Boston Tea Party, acum niste ani. Nu stiu daca stiti sau nu, da-n tot cazul, in istoria falsificat-jingoista de se preda copchiilor americani (cum se preda si la noi o istorie falsificat-eroista, ca de-aia avem stat, ca sa minta in interesu' propriu) este ca la Tea Party s-or revoltat cetatenii impotriva introducerii de catre engleji a unei taxe pe ceai si ce cicat ii aici sa le ia lor impozite! Ia jap ceaiu' vostru imputit in apa ca nu ne face trebuinta! Deci cumva asa... de mindrie or spart strachina cu ciorba, sa se verse-n prund.

Problema cu teoria asta revizionista (pe linga ca-i falsa) e totusi urmatoarea : americanii erau saraci pe-atunci. N-aveti idee ce saraci erau americanii pina sa vina Carnegie sa le uneasca productia si sa-i rupa pe europeni (si-n general, n-aveti idee ce saraci is oamenii pina vine unu' sa le preia economia si sa faca treaba). Deci nu si-ar fi permis asa ceva veci pururi, sa arunce ceai, pentru ca saracii n-au figuri in program.

Daca citim acolo la biografia zisului care-o fost adevarul cel adevarat reiese ca exact invers. Adica : East India Company avea monopol pe importul de ceai in colonii. Americanii aduceau ceai de contrabanda, ceva mai ieftin. Tot ceaiul se impozita. East India Company o cerut si-o obtinut de la guvernul englez o scutire de la impozit (din motivu' ca nu le mergea bine comertu' si la ora aia trebuiau sa para solventi si productivi pentru ca erau folositi ca un fel de Ponzi pentru a finanta deficitul Trezoreriei regale, o intreaga poveste).

In implementarea concreta insa, chestia urma sa aiba loc in felul urmator : cine are recipisa ca o cumparat ceai de la East India Company e scutit de impozit. Cine n-are, plateste. Si-atunci de facto ce-au aruncat aia in port era niste ceai mult mai ieftin, care urma sa-i falimenteze pe ei, cei ce se aprovizionasera cu largi stocuri de la contrabandisti. Si-atunci n-au protestat contra introducerii unei taxe, au protestat contra scutirii de-o taxa :)

Vedeti ce interesant ies lucrurile la socoteala pina la urma ? Ca-n viata.

———
  1. In englezeste asta suna oarecum a "phoney" care inseamna fals. []
Comments feed : RSS 2.0. Leave your own comment below, or send a trackback.

One Response

  1. Sunt mai mult decat sigur ca Tea Shit are multe referinte de la istorici seriosi si manualele scolari nu poate sa este gresite si sa vi invatat un cacat.

    O vai.

Add your cents! »
    If this is your first comment, it will wait to be approved. This usually takes a few hours. Subsequent comments are not delayed.