Intr-o lume ideala

Wednesday, 25 January, Year 4 d.Tr. | Author: Mircea Popescu

Intr-o lume ideala schimburile economice reflecta avantajele comparative ale fiecarui agent economic si nimic altceva.

Noi traim intr-o lume ideala.

Pe cale de consecinta, schimburile economice reflecta avantajele comparative ale fiecarui agent economic si nimic altceva.

Spre ilustrativa exemplificare sa luam cazul planetei Tn-Map din sistemul Ralso, aflata la o oarecare distanta de noi, suficient de apropiata cit sa fie suficient de aproape dar destul de indepartata cit sa fie destul de departe.

tn-mapAceasta planeta e o copie exacta a planetei noastre sub toate aspectele. Are un satelit, de exact aceeasi dimensiune, tot fara atmosfera, tot acoperit cu prafuri diverse-n care urmele unui pas subzista sute de ani spre milenii, iar craterele diverselor asatelitizari mai bruste sau mai line subzista dintotdeauna.

Are continente, e in majoritate acoperita de apa, are calote glaciare la poli, are riuri si strimtori, insule si peninsule, munti si prapastii, are absolut tot. Doar ca invers. Simetric.

Speciile s-au dezvoltat si acolo exact la fel ca si la noi (doar ca invers) ajungind a fi incoronate cu cea mai complexa, reusita si la drept vorbind definitiva perla a creatiei, femeia. Care are si-acolo pielea supla mai ales cit e tinara, sinii incununati de areole cu sfircuri sensibile (toata viata), os pubian, labii mici si mari, tot ce v-ati astepta. Doar ca invers. Simetric.

Cum adica invers ? Asa bine, ficatul e pe partea stinga, sinul drept creste-ntii la pubere, rinichiul drept e-n general mai mare ca si ovarul drept si-asa mai departe. Nu doar pentru ca planeta se invirte invers si soarele rasare aparent din cealalta parte, ci si pentru ca toate moleculele se impacheteaza invers. Ma rog, invers nu-i poate cel mai bun termen, dar din lipsa de altceva...

Asa ca avind exact aceleasi resurse si exact aceleasi priceperi (precum si exact aceeasi cultura - doar ca bineinteles invers, fara gluma, exista limba romana pe Tn-Map doar ca se scrie invers) evident ca oferim aceleasi produse in aceleasi cantitati la aceleasi preturi. Comertul ar fi imposibil afara de citeva amanunte salvatoare : avem nevoie si noi cum au si ei de ciocane, surubelnite, vibrochene, vibratoare si alte unelte de mina gindite pentru stingaci, cum au si ei nevoie de idem pentru dreptaci. Noua ni-e mai usor sa producem doar scule pentru dreptaci, cum de altfel si producem, totul, orice, ignorind complet acei 5-15% din populatie care-s stingaci. Ei idem, doar ca invers. Adica simetric, ma-ntelegeti. Asa incit e foarte convenabil sa le trimitem parte din productia de diverse pentru ciudatii lor in schimbul carora sa primim parte din productia lor de diverse pentru ciudatii nostri. Sunt niste schimburi foarte avantajoase si reciproc utile adica de fapt voiam sa zic invers, foarte utile si reciproc avantajoase doar ca m-a luat pe sus limba lor inversa.

Cam asta ar fi tot, vasta majoritate a comertului intre noi, cu exceptia notabila a delicatesei numita Bokaj (numele e mai lung da' impronuntabili oricium asa ca ne limitam la atit. Pe Tn-Map se extrage din encefalul bovinelor si altor rumegatoare atinse de-o boala incurabila, si este pur si simplu toxic pentru localnici. La noi se consuma de preferinta sub forma de piftie, sau in unele parti se face ca un fel de cas care apoi fermenteaza. Noi exportam produsul echivalent, extras din vite cu encefalopatie spongiforma, ei il halesc cu deosebita placere. E o intreaga clasa de astfel de delicatese, Uruk, Rek-Niehcs si asa mai departe.

Da, particip. Imi urez insucces, doar ca invers. Simetric.

(sursa foto : NASA)

———
  1. Pe bune ? N-ar suna mai omeneste inpronuntabil ? []
Category: Cuvinte Sfiinte
Comments feed : RSS 2.0. Leave your own comment below, or send a trackback.

11 Responses

  1. "Speciile s-au dezvoltat si acolo exact la fel ca si la noi (doar ca invers) ajungind a fi incoronate cu cea mai complexa, reusita si la drept vorbind definitiva perla a creatiei, femeia."

    Aici m-am prins ca e vorba de fictiune.

  2. pronunţă tu grupul NP dacă-ţi iese.

  3. Mircea Popescu`s avatar
    3
    Mircea Popescu 
    Wednesday, 25 January 2012

    Haterz :D

    @Hateralex Pronunti n-ul aspirat mei. N-ai trait cu bastinase-n Africa neagra ce plm.

  4. Pai ce are de vazut africanele, ca si aici europenele spun 'mpula' daca le pui sa vorbeasca cu gura plina.

  5. Mircea Popescu`s avatar
    5
    Mircea Popescu 
    Wednesday, 25 January 2012

    Ideea e sa spuna-n pula. Pfoai ca se-npoate ?!

  6. Se-nghite.

  1. 7
    Am dat notele « Bordelul Vesel (via Pingback)
    Sunday, 5 February 2012

    [...] http://mariapostu.wordpress.com/2012/01/22/o-tranzactie-reusita/ http://trilema.com/2012/intr-o-lume-ideala/ http://www.dianacoman.com/blog/2012/01/26/degete-de-extraterestru/ [...]

  2. 8
    Concurs de fictiune - evaluare pe oaltaparere.ro (via Pingback)
    Monday, 6 February 2012

    [...] http://mariapostu.wordpress.com/2012/01/22/o-tranzactie-reusita/ http://trilema.com/2012/intr-o-lume-ideala/ http://www.dianacoman.com/blog/2012/01/26/degete-de-extraterestru/ [...]

  3. 9
    Concurs de fictiune - evaluare pe oaltaparere.ro (via Pingback)
    Monday, 6 February 2012

    [...] http://mariapostu.wordpress.com/2012/01/22/o-tranzactie-reusita/ http://trilema.com/2012/intr-o-lume-ideala/ http://www.dianacoman.com/blog/2012/01/26/degete-de-extraterestru/ [...]

  4. [...] simetriei ar dezvalui in fapt profunzimea continutului. Cum nu suntem intr-o lume ideala, ci doar Intr-o lume ideala ne bucuram totusi si de o idee altminteri simpatica, tratata cu meticulozitatea si atentia la [...]

  5. [...] Intr-o lume ideala pare o a doua incercare, mai putin reusita (sau lucrata) insa, pe schema care-a dat si Alteriotii. Delicatesele poate mai salveaza cite ceva. [...]

Add your cents! »
    If this is your first comment, it will wait to be approved. This usually takes a few hours. Subsequent comments are not delayed.