Festivalul curatirii apelor

Saturday, 28 January, Year 4 d.Tr. | Author: Mircea Popescu

Foarte pe scurt : ACTA (de care ati auzit sigur) e o mizerie (chestie pe care-ati auzit-o sigur).

Fata cu aceasta mizerie unii politicieni au atitudini corecte si alti politicieni au atitudini gresite. Detaliile le puteti citi de exemplu la Alex Chirila, daca va intereseaza detaliile.

Lista politicienilor romani care au avut atitudini corecte pina acum este precum urmeaza (ordine alfabetica) :

E foarte simplu de explicat si e foarte simplu de inteles : oamenii astia stau intre noi si dezastru.

Asta e, asa e. Politica se joaca pe voturi exact cum fotbalul se joaca pe goluri. Nu pe vorbe, nu pe scandari din galerie, nu pe impresii, nu pe promisiuni. Voturi.

Sunt o colectie eclectica ? Da, sunt. Am ajuns sa pun socialisti pe Trilema, de-un exemplu. Sunt printre ei personaje dincolo de tolerabil ? Da, sunt. Doi dintre ei cel putin i-am trecut doar in virtutea acuratetii istorice, ca n-am sa-i promovez pina mor.

Fiecare are dreptul la propriile alegeri, fiecare are dreptul la propriile preferinte si la propriile opinii. Dar adevarul incontestabil este ca oamenii astia au stat intre noi si dezastru.

Oamenii astia nu-s facuti din fier, nu-s facuti din fonta, nu-s facuti in alta parte si coboriti aici cu hirzobul din cer. Oamenii astia-s facuti din voturi, din sustinere publica. Oamenii astia-s facuti din link-uri, din like-uri, din retweet-uri. Sunt facuti din atentie.

Asa ca uite ce va propun : daca aveti un blog, scrieti un articol in care le dati link. Tuturor, unora, unuia la alegere, nu conteaza. Cum preferati si cum vi se pare adecvat. Daca aveti facebook urmariti-i. Poate spun ceva inteligent, dati-le un link. Poate spun ceva stupid, atrageti-le atentia. Daca aveti twitter dati-le follow. Poate merita un RT. Poate merita o replica.

Oamenii astia care stau intre noi si dezastru merita bagati in seama.

Trimiteti-le un email de sustinere, spuneti-le doua vorbe bune. Spuneti-le macar atita : multumesc. Oamenii care stau intre noi si dezastru merita macar un multumesc.

Toti au site, multi au prezenta pe social media. Pentru toti conteaza Internetul. E cazul sa conteze si ei pentru Internet. Asta-i metoda prin care se obtine o clasa politica. Singura metoda prin care se obtine o clasa politica.

Deci, dragii mei, ce-ati facut voi pentru a sustine niste oameni care v-au sustinut ? Faceti ceva.

Faceti ceva, si-ncet incet lumea se va curata.

Category: Activism
Comments feed : RSS 2.0. Leave your own comment below, or send a trackback.

10 Responses

  1. cat activism...

  2. Mircea Popescu`s avatar
    2
    Mircea Popescu 
    Saturday, 28 January 2012

    Such much ?

  3. Flaviu-Luchian`s avatar
    3
    Flaviu-Luchianinsigna de criptograf 
    Saturday, 28 January 2012

    eine Minute bevor twelve much... we will all get along biutifully in wunderbar Amerika... http://www.youtube.com/watch?v=xFVdvXGIT34

  4. Mircea Popescu`s avatar
    4
    Mircea Popescu 
    Saturday, 28 January 2012

    Plm, acuma iara ascult Marilyn si balesc la von Teese. Esti vinovat.

    Pedeapsa.

  5. Parca mircea nu asculta eurodance dastea.

    http://www.lenenystrom.com/pictures/

  6. Mircea Popescu`s avatar
    6
    Mircea Popescu 
    Saturday, 28 January 2012

    Am facut brainstorming cu consiliul de metrese pentru a gasi o pedeapsa adecvata.

  7. ce putem face noi pt ei? mai mult ei pt noi

  1. Festivalul curatirii apelor pe Trilema - Un blog de Mircea Popescu-...

    Va propun sa faceti o fapta buna....

  2. [...] europeni romani care se opun ACTA, indemn propus de Alex Chirila si extins/promovat de Mircea Popescu. E de urmat indemnul, pentru simplul motiv ca ACTA e un morman de rahat care sta sa ne pice in cap, [...]

  3. [...] Or acolo unde exista interactiune exista si divergenta de opinii, conflicte de reprezentare, probleme diverse. A te astepta ca aceste nepotriviri sa se rezolve "la o bere" e si stupid si limitat si pina la urma profund nedemocratic - sau chiar antidemocratic am putea zice. Singura rezolvare care serveste la ceva e facuta-n public, de preferinta in urma unei discutii argumentate. Rezolvarile la o bere au exact atita valoare cit au si acordurile negociate-n secret : se taxeaza cu 3% din venituri in cazul companiilor petroliereiii si respectiv cu dispretul complet si nerezervat al publicului in cazul guvernelor (gen). [...]

Add your cents! »
    If this is your first comment, it will wait to be approved. This usually takes a few hours. Subsequent comments are not delayed.