Ca tot avem nevoie de lideri
Deci lumea-i nemultumita, nu exista viitor, probleme.
"Nimeni din PDL n-a spus ceva care sa conteze toata saptamina, e o tacere de parca am fi in opozitie". Cam grav.
Hai sa zicem atunci doua vorbe despre ce-ar avea nevoie Romania la momentul asta.
I. Taxe mai mici. Mult, mult mai mici. TVA poate sa ramina unde este, oricum nu-i cazul sa ne apucam de consum. Cota unica in schimb trebuie redusa spre 8% daca nu se poate chiar un 5%. Accizele pe combustibili, tigari, alcool si ce se mai accizeaza pot ramine unde sunt, pot si creste, dar orice fel de exceptii si favoritisme trebuie sa dispara. Titeiul productie interna se plateste de catre absolut toata lumea la pretul de bursa. Gazul productie interna se plateste de catre absolut toata lumea la pretul de bursa. Curentul electric indiferent ca-i produs de hidrocentrale se plateste la pretul de bursa. Nu mai merge Alro ? Foarte bine, se inchide. Nu mai merg afacerile lui Niculae ? Foarte bine, da faliment. Nu e nevoie sa ne mintim singuri furindu-ne singuri caciula ca sa poata diversi sa se creada oameni de afaceri cind ei nu-s.
II. Pedeapsa capitala. E nevoie de pedeapsa capitala pentru toate abuzurile autoritatii publice. Esti angajat politist si-ai fost prins intr-o retea mafiota ? Ia urca putin in dubita asta import China sa gusti atmosfera, frate. Esti angajat vames si participai la trafic transfrontalier ? Cum preferi, la cimitir sau la crematoriu ? Esti primar si-ai fost prins traficind influenta ? Cauta de copirseu. Orice reprezentant al autoritatii publice care comite abuz in serviciu tre' sa stie ca va muri impuscat.
III. Munca in folosul comunitatii. Ai terminat o facultate pe banii statului si nu ai platit impozit pe salariu 35 de luni din cele 60 care-au urmat absolvirii ? Munca in folosul comunitatii, 160 de ore pe luna, trei ani de zile. Mai sapam un canal Dunarea-Marea Neagra paralel cu cel existent, nu-i problema. Sunt pline riurile si poienile de ambalaje si mizerii aruncate, e nevoie sa le si curete cineva ca aratam ca Napole exact. Ideea asta ca pustimea poate s-o arda patru ani la facultate si pe urma inca sase la World of Warcraft sunt un ce de dincolo de lume. Daca parintii nu-s capabili sa le explice putoilor cam care-s problemele realitatii obiective... pai de-aia exista stat pe lume.
Idem pentru toti asistatii social. Esti somer ? Foarte bine, e nevoie de oameni la sapat gropi pentru diversii functionari publici ce-or fi executati. Primesti ajutor de incalzire ? Excelent, spitalu' are nevoie de femeie de serviciu. Retete compensate ? Foarte bine, chiar n-aveam cine sa puna amenzi in geamul masinilor parcate aiurea-n tramvai (literalmente). Atita timp cit primesti ajutoare de la stat, de orice fel si oricum s-or numi esti bun de munca.
IV. Legea vagabondajului. A fost o masura de-o excelenta indiscutabila, pe vremea comunistilor. Deci, faci galagie pe strada, n-ai loc de munca, nu studiezi, arzi si tu gazul de pomana ? Pofteste niste pulane si de miine te prezinti la descarcat vagoane. Razii in baruri, ca pe vremuri. Tu umbli la curve, faci pe desteptu' da' stai in chirie pe banii lu' mami ? Pofteste niste pulane de asemenea, si vezi ca strazile alea nu se matura si nu se spala de voma singure.
A, si smartphone-urile cu cartela prepaid se confisca din oficiu, dupa care se sparg de capu' prostanului in discutie.
V. Desfunctionarimizarea. Oricum nu vor prea dori sa stea si sa riste glontu-n ceafa, da' indiferent de aceste considerente functionarimea statului trebuie redusa la jumatate daca nu se poate la o treime. O primarie de oras resedinta de judet nu are nevoie de mai mult de cinci hai cel mult sase angajati. Un minister nu are nevoie de mai mult de douazeci de oameni inclusiv portarul. O autoritate nationala se poate descurca de minune cu o duzina de angajati capabili sa foloseasca Internetul.
Cum vor face fata volumului de munca ? Pai foarte simplu, reducind volumul de munca macar cu un ordin de marime. De exemplu renuntind la toate autorizatiile pentru orice. Oricum nu servesc la nimic si nu le respecta nimeni. La ora actuala nimeni nu se poate angaja nicaieri daca nu face "examen medical", de unde primeste stampila ca-i apt de munca. Hai sictir, daca nu-i apt de munca nu-l angajeaza si daca il angajeaza e apt de munca. Se descurca angajatoru' sa discearna. Protectia muncii ? Da' lasa-ma vere, nu se uita nici dracu', nu retin unde am constatat eu sa se fi facut serios protectia muncii in ultimii doi-trei ani. Las-o moarta, daca nu-s atenti isi iau gitul si gata, se mai dezvolta politele de asigurare de viata. Cine zice ca toti tre' sa ajungem in Rai cu fix sapte gauri in piele ? O firma tre' sa se deschida in baza unei singure foi de hirtie, de preferinta autoemisa de intreprinzator si pur si simplu inregistrata undeva. Si-atit. Serviciu de urbanism ? Voi ati vazut asa in gluma cum se construieste ? Gasiti constructie civila sau industriala, pod sau imobil, ce doriti care-i ridicat la standarde, oriunde-n tara asta. Pai si-atunci ce discutam ?
VI. Internet-only. Tribunalele nu mai inregistreaza cereri decit pe Internet. Statul nu mai discuta cu nimeni decit pe Internet. Nu mai exista telefoane, nu mai exista cereri tiparite pe hirtie, nu mai exista vizite la birouri, nu mai exista nimic din toata prosteala asta barbara. A, ce se fac cei care nu stiu folosi Internetul ? Sug o ceapa. Invata. Se roaga pe coate si genunchi de altii care n-or fost trogloditi si putori, asa ca stiu folosi Internetul.
Ce, admitem la ora asta cereri orale ? A, nu, trebuie scrise ? Pai foarte bine, deci se poate. I-am nedreptatit pe analfabeti deja, trogloditii oricum se vad blocati de la accesul la justitie ca tre' scris. Principiul e bun si e civilizator, asa s-au ridicat stramosii nostri (zicem noi), romanii. Foarte bine, sa ne ridicam si noi tot idem : nu poti folosi Internetul, nu esti om, nu esti cetatean, nu existi. Simplu si pe inteles. Oricum nu-i altceva decit recunoasterea realitatii celei mai banale.
VII. Fiscalizarea proprietatii nefolosite. Ai un petec de pamint pe care nu pui nimic anul asta ? Mnoa, bine, se mai intimpla. Nu pui nimic pe el nici la anul ? Pai sa vezi, ar cam fi impozitul o suta de lei pe hectar. Nu pui nimic nici al treilea an ? Doua sute. Si apoi patru si apoi opt si apoi o mie sase sute si trei mii doua sute si de la o vreme nu iti mai convine sa platesti, se scoate la licitatie si-l cumpara altcineva, care nu-l tine pirloaga. Ai o cladire de birouri care nu-i inchiriata ? Mnoa, se mai intimpla. Da' n-ai platit impozit pe venit nimic un an intreg ca o stat goala ? Pai la cele zece milioane care-i valoarea ei estimata ai de platit cam o suta de mii impozit. Asta e. Si la anul doua. Si apoi patru si apoi opt si tot asa. Imobiliarele nu au voie sa stea nefolosite, ca asa se izideste averea unei tari.
Iar alora de au de ridicat diverse obiectii am a le zice o chestie foarte simpla : io n-am nimic impotriva sa nu se faca nimic din toate astea, nu-i ca si cum eu is ala care moare de foame in Romania. Da' daca insistati sa fiti temperat-optimisti, incercati articolul de anul trecut despre ce-i de facut.
Tuesday, 17 January 2012
"Daca parintii nu-s capabili sa le explice putoilor cam care-s problemele realitatii obiective… pai de-aia exista stat pe lume."
I think nature can take care of that on its own well enough. If a state is made and maintained by people who are too lazy or disinterested to make it work, it, and they, fail together.
Tuesday, 17 January 2012
What if half the people are too lazy to make it and the other half aren't ?
Tuesday, 17 January 2012
I'd say the state is better at deportation than convincing the lazy or unwilling that it knows what's best.
Tuesday, 17 January 2012
The point isn't to convince them of any best. The point is to convince them that the whip hurts really, really bad. And that any alternative is preferable.
Tuesday, 17 January 2012
Io am o nelamurire. Don'soaradoamnabarbata pletz ie plecata intr-o tara cu limba lolgleza sau e bozgoroaica de fel si nu place romina?
Tuesday, 17 January 2012
Not the state's job to handle whipping. It's nature's right, and nature's better at it anyway.
Tuesday, 17 January 2012
@Freud: California.
Tuesday, 17 January 2012
Well for one the socialist outlook on the state is that it is there to offer cushioning for reality, be a sort of reality mediator. Thus a good whipping for socialists seems a pretty smart application of their own fantasy. For the other, it's easily proven that cognizant beatings are both less damaging and more effectual than simply allowing nature take its course. That's what education is after all.
Tuesday, 17 January 2012
Ahahaha impunity!
Tuesday, 17 January 2012
:D
Baetii stiu, bagabontii pun.
Tuesday, 17 January 2012
Ar fi o treabă. Acum vreun an auzeam că autoritățile de se ocupă cu chestiuni fiscale (cel puțin în anumite județe) primesc fișiere doar în format word/excel, pe dischetă. Vorba aia, nu se mai fabrică floppy-uri în lume de ceva timp, alea care mai există sunt în mare parte praf, dar na, ei nu acceptă decât dischete. Jenant e puțin spus.
Tuesday, 17 January 2012
Da cine se ocupa cu aplicare? Ca aici intervine buba cu coruptia care nu poate fi eradicata. Asa ai zis tu acum cateva articole.
Daca aplicarea nu se incadreaza in firul ala de ata subtire, o dam in dictatura sau genocid. Cai mai usor sa elimin un grup decat sa incerc sa-i integrez pe nespalati.
Ar mai fi varianta sa ne tot omoram legal, pana ramane doar unu.
Tuesday, 17 January 2012
Iti dai seama ca asemenea masuri sunt vazute ca tiranice si n-au vreo sansa reala de aplicare...vreodata. Nu zic ca n-ar fi bune, desi mi se par cam dure. Si daca le-am aplica, riscam sa fim bombardati de americani pentru petrol.
Tuesday, 17 January 2012
@spyked Mda. Da' vezi ca fac vorbire de tine si-n raspunsul catre Vlad.
@AT Partea ceea e absolut indiscutabila, si obiectia de-o ridici insurmontabila, da' vezi putin si raspunsul catre Vlad.
@Vlad Iti dai seama ca eu nu le propun pentru a fi aplicate, ci le propun pentru a fi intelese, si pentru a ingadui astfel sa se inteleaga realitatea.
Sa luam exemplul lui VI, la care spyked din sus imediat a reactionat, de exemplu. Problema e cam asa : avem doua clase sociale, tineretul care-i capabil pe internet dar nu are "relatii" si adultii spre pensie care-s incapabili pe internet dar au "relatii". Ca rezultat al organizarii social-statale actuale, care-i protectionista si antitehnologica, a doua categorie are slujbe si acces la resurse, iar prima categorie o freaca la rece, pe salarii de cite sase sute de lei platite din cind in cind. Aceasta redistribuire tacuta si violenta a resurselor in societate se realizeaza printr-un abuz : o tehnologie superioara in eficienta si utilitate este ignorata, pentru a permite unor tipi care nu merita sa suga din seva pamintului.
Daca statul ar fi neutru in raport cu lumea atunci ar observa ca tehnologia exista si prezinta beneficii si ar trece la aplicarea ei, lasindu-i pe cei incapabili de adaptare in urma, asa cum si trebuie sa fie. Moment in care toti tinerii ar avea slujbe si inca bine platite, moment in care tinerii si doar tinerii ar fi capetele familiilor, moment in care a doua trupa se va gasi in somaj si la dispozitia lor, adica exact inversul situatiei de azi.
Cu alte cuvinte, cind facem misto de toata pustimea care-o freaca aiurea pe smarthphone-uri si forumuri, ne batem joc de noi insine si de viitorul nostru. E clar ca blogurile vor fi tot ce va conta miine si cartile nu mai conteaza deja de ieri. E atit de clar incit devine un imperativ cultural caruia specia nu reuseste sa i se sustraga. De-aia copiii joaca cantar si wow in loc sa mearga la scoala : pentru viitor si pentru binele nostru. De-aia tinerii o ard pe facebook si twitter in loc sa mearga la cursuri : pentru viitor si pentru binele nostru. Ca o fac in pofida fluxurilor economice, care sunt organizate protectionist si anti-piata libera ca sa-i excluda e un mare merit si-un eroism al lor, nimic altceva.
Deci de fiecare data cind intilnesti cite-o pizduta care se chinuie sa se tina de-o slujba de copywritar si sta intr-o camera cu o colega, gindeste-te ca asta se intimpla pentru ca statul roman e organizat de asa natura incit s-o dezavantajeze pe ea, desi ea are dreptate, si sa-i scoata din buzunar ca sa-l sustina pe un putulache de cincizeci de ani care nustiuenupoatenuvrea si isi baga pula ca el ii mare sef de trib. Parca dintr-o data lumea se vede altfel si aerul are o alta consistenta, este ?
Mnoa.
Tuesday, 17 January 2012
Si treaba cu experienta cum sta? Sau facem mai mult de mantuiala?
Tuesday, 17 January 2012
Draga, cine are experienta in ce conteaza ? Ca experienta de douajicinci de ani de forjor-laminor nu mai conteaza astazi de nici o culoare. Cine are douazeci de ani experienta pe Internet ? A, nimeni. Pai si-atunci ?
Tuesday, 17 January 2012
Experienta de 20 de ani pe internet conteaza? Dar ce este internetul asta? Nu e si el compus din alte campuri a caror experienta este mult mai importanta decat experieanta asezari unui link?
Amu, intr-un site de nisa, nu-i mai importanta experienta pe nisa decat experienta pe internet?
Tuesday, 17 January 2012
Eventual vezi si Hai sa dam si exemple pozitive.
Altfel, ramine cum am stabilit :
Tuesday, 17 January 2012
Da aia care isi scriu autobiografiile fara ca macar a scrie un cuvant? Pe net nu poate fi la fel? Tu ai experienta in "internet", eu am in facut/zis cacaturi. O iesi ceva.
Tuesday, 17 January 2012
Da' n-am inteles-o pe asta, si nici nu pare in limba romana. Deci scriu sau nu scriu ? Rescrie.
Tuesday, 17 January 2012
Da, sunt de acord ca este esential pentru un individ sa stie sa foloseasca internetul dar nu prea inteleg ce rol are statul in organizarea asta ce ii favorizeaza pe batranii atehnici in favoarea tinerilor.
Pana la urma, cel mai mare procent al pietii de munca este cel din sectorul privat unde din cate stiu functioneaza principiul cererii si ofertei.
Tuesday, 17 January 2012
Mai bine rescreti tu modul de intelegere practicat pe interneti, ca tot te dai specialist in asta.
Tuesday, 17 January 2012
@Vlad Pai mei. Se primesc plingeri la tribunal altfel decit pe Internet ? Desi e un mod ineficient si impracticabil de-a primi plingeri ? Ceea ce presupune niste costuri care se socializeaza, adica le platim fiecare ? Pai inseamna ca se iau bani din buzunarul alora care ar putea face asta pe Internet pentru a-i sustine pe cei care nu ar putea.
Cereri orale de ce nu se inregistreaza ? Ca uite tiganu' analfabet nu stie scrie. De ce nu exista la tribunal echipament pentru a-i lua lui plingerea orala ? Hm ? Da' atunci de ce exista echipament pentru a prelua coli de hirtie ? Deci cam aia.
Tuesday, 17 January 2012
de acord cu aproape toate punctele... numai ca suntem crestini, asa incat II si III sa fie comasate. munca in folosul comunitatii sa fie pedeapsa maxima.
Tuesday, 17 January 2012
Problema cu ideea asta e ca oricit ar speria munca pe om, tot nu-l sperie destul.
Tuesday, 17 January 2012
Mda, dar lucrul asta se schimba, mai multe institutii ale statului s-au orientat catre internet, doar ca este un proces mai incet, ce-i drept.
Totusi, sistemul trebuie sa se adapteze odata cu cetatenii...din pacate. Inca exista un procent, 50% din cate am inteles, de romani care nu stiu sa foloseasca internetul, n-ai cum sa faci o tranzitie brusca.
Poti, ce-i drept, sa implementezi sistemul impreuna cu cel de preluare a cererii in format fizic si pe urma lucrurile vor evolua de la sine in favoarea celui electronic.
Dar uite, in comparatie cu sistemul public, haide sa ne referim un pic si la cel privat, unde piata este libera, se reglementeaza singura. De ce doar un mic procent al comerciantilor au optiunea de a tranzactiona online? Aici nu este vorba de reglementari ale statului, pur si simplu de evolutia normala a pietei.
Daca iti mai aduci aminte, facusem eu un articol la care te-ai referit mai demult in care ziceam ca nu exista service-uri auto care sa-mi poata trimita o oferta pe e-mail pentru o reparatie. Aici e piata libera, de ce nu identifica ei nevoia asta si implementeaza un astfel de sistem online?
Tuesday, 17 January 2012
Mei, da' inca o data, eu nu propun astea in sensul ca sa se aplice. Eu le propun intelectual, in sensul ca sa gindim corect care-s marginile lumii posibilitatilor si pe unde ne aflam noi exact intre ele. Asta ca o reactie la atitudinea mai fals sau mai autentic naiva, dupa prostia fiecaruia, pe care-o scot la iveala socialistii de fotoliu pe marginea ersatz-ului de demonstratii din ultimele zile.
Daca pisi iti explica cum ea nu are decit geanta de o mie de lei si Moni are geanta de 1500 iar Ralu geanta de 2500 deci ea e cea mai napastuita si nedreptatita si nu e just!!! iti revine s-o iei de ceafa, s-o duci pe centura si sa-i arati concret cit cistiga Nuti si cu Fifi. Dupa care isi va intelege corect pozitia de fata foarte norocoasa, chiar daca are poseta de numai o mie de lei. Ca la drept vorbind nici nu-i nevoie de poseta, daca-i pina acolo, nu scrie pe nimeni ca ea tre' sa aiba poseta. Sau haine, sau chiloti sau asa mai departe. (Si apropo de care chestie, La Scionosciuta l-ai vazut ?).
Nici un moment nu sustin ca nu se face treaba, sau ca nu se face bine. In mare suntem pe drumul cel bun, dam clasa restului la marea arta. Si apropo de care chestie, mai tine cineva minte cum
nese trageau pe cur (aceiasi nuliferi de-au format intre timp Uniunea Socialist-Labarista) ca vai, dar de ce avem noi nevoie de masuri de austeritate, uite ca ungurii se descurca fara uite ca grecii se descurca fara. Unde-s grecii, unde-s ungurii azi ? Cine i-o zis lu' Base ca da ba betiv prost, ai nimerit-o. Iarasi ai nimerit-o. Neah, nuliferii-i dau inainte ca-i betiv si prost. Ceea ce el si este. Da' in momentu' in care un betiv prost face predictii sensibil mai bune decit tine ar cam iesi la socoteala ca ai niste probleme. Majore.Si-un pic de premonitie, sau cum citim pe Trilema azi texte despre evenimentele de miine.
Tuesday, 17 January 2012
Mi se par decente aproape toate.
Daca nu inchiriezi un spatiu, ce? De unde ideea ca trebuie sa plateasca proprietarul impozit pe profit? Tu daca stai singur in 3 camere, trebuie sa platesti taxa pe profit chiar de nu ai o studenta in gazda? Daca e cladirea mea, pot s ao tin goala, hala .. sa dorm pe jos, treaba mea. Ca o fac sediu de birouri sau loc de facut 360 cu masina, treaba mea. La fel si cu terenul. De ce sa-mi dai amenda CA EU PE TERENUL MEU nu vreau sa pun porumb? Poate mie imi place cum creste iarba, treaba mea ca e al meu. Mai bine ai spune, iti dau 2 lei ajutor de la stat daca pui porumb ca sa nu mai fie nevoie sa importam la pret mare, atunci da, daca nu, nu. Am mai vazut treaba asta pe bloguri, ca daca e parloaga amendat.
Si inca o chestie. Ai 25 ani te duci la curve si bei prin baruri dar nu ai servici ... si ce? De cand munca este scopul vietii si nu a trai viata. Daca un baiat are parinti u situatia financiara buna neaparat trebuie sa faca 8 ore de birou sau dar la vasela sau zugravit? Din moment ce nu moare de foame si parintii nu-l dau afara din casa sa-si faca un rost (deci e ok pt ei situatia) treaba lui ce face.
Cam atat, cred.
Tuesday, 17 January 2012
si inca o chestie, n-are statu munca de dat la cati ar trebui si nici de unde sa-i plateasca. cate strazi trebuie maturate? de unde bani pentru maturatori? si cam atat ca statu nu are multe lucruri. ce vagoane sa descarce? ale cui? cfr marfa nu urmeaza sa se privatizeze? ce santiere mai are statul? ce fabrici? unde sa-i pui pe paraziti la munca? inca un canal care sa ce? nu avem nave si de am avea de ce ar sta pe canal? statul nu construieste nimic, de asta se ocupa firme. are statul macar un buldozer? n-ar avea bani nici de lopeti sa le dea. ce spui tu s-ar aplica daca ar exista un moment zero in care se renunta la tot ce era (sistem politic & stuff) si de maine sa fie altfel, si aia e. probail ar urma un embargou, o izolare totala a romaniei si ... a stai fix ce face coreea de n si cuva si venezuela ... si romania anilor 80.
Tuesday, 17 January 2012
@14
Nu am inteles de ce ar fi "societatea" de vina ca niste putoi nu-s capabili nici sa se adapteze la mediu nici sa-l schimbe? Si de unde pe neogen rezulta ca-s respectivii tineri cetateni capabili sa se serveasca de internet ?
Tuesday, 17 January 2012
@Dr.A Cum ar putea sa se adapteze la mediu, sa imbatraneasca mai repede? :D
Tuesday, 17 January 2012
Momentu' ala cand unu' e complet alaturea cu drumul da ti-e lene sa-l contrazici punctual.
Auzi frate, socialistu pizdii vine si ne explica cum n-ar trebui sa plateasca taxe gigantice pentru placerea de a tine terenul ocupat in dauna celor ce chiar produc ceva util lumii asteia.
Cre' ca-mi schimb numele in Barfield daca mai citesc 2-3 de-astea.
Tuesday, 17 January 2012
ai dreptul la proprietate si nu e precizat nicaieri ca esti dator/obligat sa produci ceva util pt societate. pe principiul asta tu trebuia sa fii de mult eutanasiat.
Tuesday, 17 January 2012
Mda, si daca iti faci yacht, e musai sa stai pe el minim x zile pe an, iar daca nu, trebuie sa-l imparti cu tovarasii tai :)
Tuesday, 17 January 2012
Ionute, ce nu intelegi tu e ca societatea (asocierea oamenilor) exista de la inceputul omenirii, pe acelasi principiu ca haita. Tu tre' sa aduci ceva grupului sau esti futut in gura si pleci sa traiesti singuratic.
Deci, societatea romaneasca decide ca nu se produce suficienta mancare? Se impune o taxa asupra terenurilor pe care le tii degeaba, ca sa iasa in contrapondere macar bani. Se decide ca nu-i spatiu destul pentru aia care vor sa faca afaceri? Se taxeaza drastic aia care vor sa aiba impresii de "lux" tinand de cladiri goale.
P.S. Aia cu eutanasierea .. de ce pula crezi ca au limita chinezii la numarul de copii pe familie? Si de ce crezi ca familiile vestice nu se mai reproduc cu pofta de acu 30 de ani? Fix pentru ca deja sunt prea multi care respira aerul degeaba, nu mai trebuie altii noi.
Wednesday, 18 January 2012
http://www.ziare.com/economie/agricultura/amenda-de-60-de-euro-pentru-fiecare-hectar-de-teren-necultivat-1041397
http://www.gandul.info/financiar/500-000-de-romani-vor-plati-taxa-pentru-terenul-necultivat-5491077
Io nu vreau sa fiu hater dar asta-i legea.
Sigur pula mea, hai sa cultivam toate terenurile, ca e nasol sa avem paduri, fertilitate, locuri pe unde mai stau animale, chestii. Nu trebuie toti sa mancam hamburgeri la 3 dolari ca-i varza si castraveti vanduti la tona? Este?
Am o idee foarte extrem de simpla pentru intretinerea campurilor: relegalizam canepa.
Creste singura de la natura, aproape ca o buruiana, nu vrea nici balegar si nici prea multa apa, nu trebuie sa te obosesti cu sapatul, se cam ocupa singura de restul buruienilor ca le fura lumina si nu le lasa sa creasca iara taiata si maruntina e numa' buna de ingrasamant.
Acuma faza naspa e ca din canepa se fac niste plase si haine asa rezistente de te pisi pe tot bumbacul si poliester, chestii. Se pot face si tratamente babesti, unt, ulei iar canepa fumata e un excelent calmant, vindeca nervozitatea.
Wednesday, 18 January 2012
Cat de comunist poti fi, sa te iei de mana cu Basescu!
Wednesday, 18 January 2012
@Ionut Pe mine ma distreaza ca tu esti de acord cu toate in sensu' ca cu nici una.
Auzi colo cica bani pentru maturatori. Tu am impresia ca n-ai prins spielu' cu munca in folosu' comunitatii, da' te lamuresc mintenas : nu e pe bani. E pe vaucere.
@Dr.A Da' ce cauti cu abordari realiste si pragmatice pe linga lidership domne, vrei sa-l spargi ? Ce atitudini reactionar-mic-burgheze is astea, pai unde ajungem cu revolucia in stilul asta ?!
@gheorghe Melc melc codobelc imbatrineste-n pula mea mai repede ca n-avem vreme.
@Garfield Nu da' sa stii ca tipu' are de fapt dreptate, ideea socialista-i sa-i spui omului ce sa faca pe terenu' lui, nu invers. Ala-i tocmai sensul proprietatii, ca daca are chef pune si daca n-are chef nu pune si muie garda.
@gheorghe Si daca iti faci harem sa zicem cu sase pizde in el ori futi la ele de minimum douajicinci de ori pe saptamina ori daca nu inviti cunoscuti. Pai ce-i aici!
@Garfield Io n-am inteles cine-i "societatea" asta care fute in gura, da' sa ridice mina sus sa stim in cine dam.
Wednesday, 18 January 2012
@Mircea Popescu
Verificam daca o mai ramas ceva capitani la tribord.
@Gheorghe
Cred ca ai inteles gresit. Separarea categoriilor pe criteriul varsta e o observatie statistica si nu o cauza. Pe cale de consecinta si batrani tot la fel raman.
@Ionut
Taxele pe o proprietate sunt o reunoastere a faptului ca ea chiar exista. Ca sa intelegi mai bine: daca maine desfintam romania proprietatile asa cum le intelegi tu azi nu mai exista. Zvonul ala cu dreptul garantat la proprietate e intretinut de state ca sa poata colecta taxe de la prostii care pun botul. Cam ca si cum fac pestii pe centura cu bucata de bordura a fetelor. E a lor si gatrantata cat timp produc taxe.
Wednesday, 18 January 2012
Capitanii nu dispare, ei doar se amuza.
Apropo de falsele informatii otravite pe care le imprastii in directia lui Gheorghe : Blondele sunt de vina, si tu stii asta!
Wednesday, 18 January 2012
Cred ca in text zice de taxa pe profit cabd e vorba de o cladire goala. Adica eu asa am inteles si pe aia n-o intelegeam de ce e nevoie sa o platesc daca o cladirte de birouri, a mea, sta neinchiriata. Cu taxa pe proprietate nu am nimic. Platesc la ap meu la masina mea ... Dar reiau, daca eu in ap de 2 camere stau singur, de ce sa platesc un eventual profit ca nu am inchiriat o camera goala? Bine, eu asta am inteles din text, poate nu e asa ca l-a¤ parcurs in graba si de pe tel.
@mp eu sunt deacord cu majoritatea, nu toate. Munca in fol comunitatii ca ce? Ca nu am un loc de munca? Pai si sunt obligat la munca dar neplatita? Deci tot stau rupt in fund, dar acum muncesc. Suuuuper idee.
Wednesday, 18 January 2012
Pai asa si este, super idee, sa te incurajeze sa-ti cauti de munca platita, pe teoria ca oricum muncesti, nu ai de ales, si atunci macar s-o faci pe bani.
Wednesday, 18 January 2012
De ce ar avea Romania nevoie ? Eu cred ca are avea nevoie de logica, de o abordarea lucida a problemelor reale.
M.P.,
abordarea ta este incoerenta si pe langa fondul problemelor.
Cum adica internet only ? :))))) Romania este pe ultimul loc in privinta accesului la internet in U.E., iar tu vrei internet only ? Pfoa, doar o gandire profunda poate trage o asemenea concluzie... Bine ca nu te-au chemat sa redactezi cererile protestatarilor din ultimile zile, pentru ca tu sigur ai fi dorit ieftinirea icrelor negre si a trufelor ca masura de iesire din criza. Eu consider ca ar trebui sa ne dorim ca toate localitatile din Romania sa fie conectate la energie electrica si apa potabila si abia atunci sa avem pretentia sa ne gandim, pentru viitor, la generalizarea accesului la internet.
Eu cred ca ar fi bine sa dicutam despre fondul problemor si cel mai bine ar fi sa aducem aminte si de legea fundamentala a tarii: Constitutia Romaniei; altfel riscam sa dezbatem nimicuri! In Constitutie sunt mentionate numeroase drepturi esentiale precum accesul la cultura, accesul liber la justitie (neingradit de internet only!), dreptul la ocrotirea sanatatii, dreptul la mediu sanatos, dreptul de proprietate privata, nivelul de trai decent, protectia sociala, protectia persoanelor cu handicap etc., pe care statul se obliga sa le garanteze cetatenilor! Daca statul nu se achita de obligatiile sale, nici cetatenii nu sunt obligati sa isi achite impozitele si taxele. Un stat incapabil de a-si respecta obligatiile constitutionale nu poate emite pretentii constitutionale, decat daca este un stat cu un regim political dictatorial, iar Constitutia este doar hartia igienica a dictatorului si a aparatului sau opresiv.
Wednesday, 18 January 2012
Cum sa aiba Romania nevoie de logica bai ? Ce fel de balarii destabilizatoare indrugi aici! Abordare lucida auzi colo, te crezi oglinda gen ?
Tin sa precizez, apropo de afirmatiile tendentioase pe care nu le bag in seama in legatura cu trufe si icre negre ca eu nu sunt pentru ieftinirea acestor produse, ci chiar dimpotriva. Si in paralel cu reducerea salariilor.
O observatie de bun simt ar fi ca diversele campinguri si alte zone de agreement neracordate la energie electrica si apa potabila nu sunt localitati.
Accesul la cultura ? Ia unde scrie in constitutie de accesu' la cultura, sa vedem pe ce te bazezi. Si aia cu "daca statul nu se achita atunci nici cetatenii" de unde e, din constitutia lui Leonida ?
Wednesday, 18 January 2012
Articolul 33. Cel puțin așa am găsit io pe Interneți.
Da' nu văd ce legătură are cu discuția și cum îngrădește situația actuală accesul la cultură, sau cum l-ar îngrădi un sistem Internet-based.
Wednesday, 18 January 2012
Da' ca faceam misto vezi ?
Wednesday, 18 January 2012
My bad, I had my sarcasm detector off. :D
Wednesday, 18 January 2012
Acum tre' sa aduci altu' de-acasa :D
Wednesday, 18 January 2012
@Constantin
Ideea e ca fara electricitate e greu de justificat titlul de localitate. Ii putem zice camping sau rezervatie naturala dar nu-i clar daca s-ar incadra zona la standarde de camping fara canalizare si apa curenta sau la rezervatie naturala fara un sistem de colectare a deseurilor..
Wednesday, 18 January 2012
OMG AM FOST PLAGIAT
Wednesday, 18 January 2012
Ar putea fi rezervatie temporala.
Wednesday, 18 January 2012
Ahahaha deci asta a fost tare.
Wednesday, 18 January 2012
In Romania sunt 60584 de gospodarii neelectrificate, amplasate în 2.100 de localitati; 96 localitati sunt complet neelectrificate. In ceea ce priveste accesul la apa potabila: unul din doi romani nu are acces la apa potabila http://www.romanialibera.ro/timpul-liber/fapt-divers/unul-din-doi-romani-nu-are-acces-la-apa-potabila-194142.htm.
Eu cred ca tu esti constient de realitatea sociala din Romania, intrucat sunt atat de multe articole, statistici, strigate disperate ale romanilor reali care isi asuma un trai speficific evului mediu in secolul 21, toate astea fiind "garantate" constitutional.
Daca vrei sa vorbesti doar despre lucruri fine, eu iti recomand sa dezbati si problemele sociale reale din Romania. Altfel riscam sa dezbatem in nuante si abordari filosofice, in timp ce realitatea sociala din Romania are nevoie de tonuri serioase si de abordari simpliste ale unor probleme concrete, dureroase.
Wednesday, 18 January 2012
Moderare?
Wednesday, 18 January 2012
Daca ai link-uri tre' s-astepti sa ti le aprobe careva.
Revenind la subiect : persoanele care traiesc in evul mediu nu prezinta interes din exact acelasi motiv pentru care nu prezinta interes restul de animale de companie - neavind acces la Internet nu conteaza. Restul e cancan.
Wednesday, 18 January 2012
http://www.romanialibera.ro/timpul-liber/fapt-divers/unul-din-doi-romani-nu-are-acces-la-apa-potabila-194142.html
http://www.debanat.ro/2011/07/caras-severinul-in-topul-judetelor-neelectrificate/
Wednesday, 18 January 2012
oricum, se pot gasi toate informatiile, daca ai timp si interes sa le cauti.
Da, dar in Constitutia Romaniei nu exista decat termenul de cetatean! Restul e cancan.
Wednesday, 18 January 2012
Isi asuma sa traiasca-n glod, zici? La strabunica-mea acasa (la sat) o venit ginerele ei de la oras sa-i sape sant de scurgere in fata casei, sa-i betoneze curtea si in principiu s-o aduca la civilizatie. Pentru ca copiii ei, sateni, nu stiau la ce le-ar folosi lor sa iasa din glod.
Doar zic.
Wednesday, 18 January 2012
@Alex Pe mine ma distreaza mai degraba faptu' ca tot cetateanu' se simte el indreptatit sa construiasca antiteze-n care filosofia-i una dintre margini, dupa nevoi. De exemplu, antiteza filosofie-seriozitate.
Mi se pare ca problema curtii inglodate paleste prin comparatie.
@Constantin Pe Internet adica se pot gasi, zici ?
Wednesday, 18 January 2012
nu doar pe internet. Se poate apela la arhive, la statisticile administratiilor locale, centrale etc.
Wednesday, 18 January 2012
Auzi, da' definitia cuvintului simplist se gaseste pe undeva ? Ori pe Internet ori in arhivele diverselor administratii, cum iti vine la socoteala.
Wednesday, 18 January 2012
Pai si ce abordare vrei sa ai atunci cand te confrunti cu probleme ale evului mediu in secolul 21 ? Trebuie sa rezolvi mai intai accesul la apa potabila, la energie electrica, abia apoi sa te concentrezi pe generalizarea accesului la internet. Ideea este ca trebuie sa asiguri un fond, inainte sa propui forme evoluate bazate pe fonduri inexistente.
Wednesday, 18 January 2012
Draga, eu nu rezolv problemele nimanui. Sa si le rezolve.
Eu pur si simplu aleg. Ca viata.
Ai gasit definitia cuvintului aluia ?
Wednesday, 18 January 2012
Da, am gasit-o. Este vorba de relatia cauza-efect: mai putine metafore, mai multe rezolvari concrete ale unor probleme concrete. Dupa ce ne-am satisfacut nevoile de baza, abia atunci putem evolua catre nevoile spirituale. Nu putem vorbi de nuante cand traiesti in intuneric si esti pe cale sa mori de sete sau de foame. E clar acum ?
Wednesday, 18 January 2012
Si ce zicea definitia aia pe care-ai gasit-o tu ? Cum se defineste cuvintul "simplist" ?
Wednesday, 18 January 2012
Romanii (nu românii) ştiau ce-s alea apeducte acu' 2000 de ani. Mă gândesc că în atâta vreme om fi descoperit şi noi soluţia să alimentăm cu apă localităţile şi satele?
Apropo, articolul din RL cred că face o confuzie. Apă potabilă e şi aia de la fântână. Cred că voiau să spună că jumătate din români n-au apă curentă şi/sau canalizare.
Wednesday, 18 January 2012
Articolul din RL e scris de-o toanta cam la nivelul cultural al tinarului. Problemele Romaniei cit ce priveste apa sunt destul de serioase, in sensul ca pe la noi e cam seceta, si avem densitate de populatie destul de mare, si ne-am mai apucat si de despaduriri necontrolate, si avem o infrastructura destul de prost gindita si rau intretinuta.
Pentru curiosi exista si http://waterwiki.net/index.php/Romania
Wednesday, 18 January 2012
M.P.,
nu esti in masura sa imi analizezi nivelul meu cultural. In orice caz, eu nu pretind ca le stiu pe toate asa cum pretinzi tu. Eu imi stiu limitele si sunt constient ca mai am multe de invatat, dar nu de la tine. Eu sunt un om simplu.
Poti sa consideri ca am gresit folosind termenul "simplist" si il inlocuiesc cu "simplu".
Alex,
daca esti nevoit sa mergi in alta localitate ca sa iti procuri apa, inseamna ca localitatea nu are acces la apa potabila.
Wednesday, 18 January 2012
@alex : ca sa vezi cat de usor ti-ai dat seama ca pretentiile noastre de latinitate sunt nule
Wednesday, 18 January 2012
@Constantin Pe de-o parte ca in romaneste se spune ori ca "nu esti in masura sa imi analizezi nivelul cultural" ori ca "nu esti in masura sa analizezi nivelul meu cultural", dupa caz si inclinatie. Pe de cealalta parte nu conteaza daca esti tu de acord sau nu, diferenta intre simplu si simplist ai invatat-o fix de la mine.
@Freud Meri ba hatere. What have the romans ever given us!
Wednesday, 18 January 2012
M.P.,
am gresit, dar si tu ai comis greseli gramaticale si vei comite.
Stiu care este diferenta dintre simplu si simplist. Nu am invatat-o de la tine.
Eu ti-am propus doar tie inlocuirea pentru ca abordare simplista este sinonima cu o abordare schematica, simplificata si la asta m-am referit eu.
Eu cred ca am deviat de la importanta mesajului meu initial si consider ca discutia despre cuvinte nu este sinonima cu gramatica nevoilor romanilor.
Wednesday, 18 January 2012
Mnu, tu ai zis asa :
Nu-i o problema de gramatica, e o problema de cultura. E bine ca doresti sa fii si sa contezi, e de inteles pina la un punct ca incerci sa epatezi, dar tre' sa intelegi ca nu exista o cale magica prin care sa ajungi sa contezi in discursul public pur si simplu pentru ca asa-ti doresti tu sau asa simtit c-ar fi bine sa fie. Importanta mesajului tau initial e nula sub toate aspectele cu o singura exceptie notabila, anume ca ai ocazia sa afli de la ai' mai cultivati decit tine ce faci gresit. In cazul de fata faci gresit abuzul de terminologie. Nu asa ajungi om mare, vorbind sforaitor "ca oamenii mari" cuvinte pe care de fapt nu le intelegi. Cuvintele survin unor nevoi de exprimare, nu le preced.
Wednesday, 18 January 2012
Abordari simpliste: abordari schematice, simplificate; simplist/a este sinonim cu schematic/a, simplificat/a. Nu am facut gresit abuzul de terminologie, dar cred ca tu esti cumva condus de impulsuri emotionale si iti doresti "sa-mi dai o lectie" in vazul "public" ca sa nu iti pierzi autoritatea si uralele.
Nu imi doresc sa contez in discursul public, eu vreau sa conteze si nemultumirile mele in discursul public, ceea ce este justificat de faptul ca sunt un cetatean al acesteti tari si un contributor la binele comun prin taxele si impozitele pe care le platesc. Daca va conta si mesajul meu in discursul public este alta mancare de peste, dar cred ca asta tine de aderarea la nemultumirile mele a unui numar suficient de romani si la crearea unei mase critice care sa faca presiuni asupra autoritatilor pentru a conduce la o rezolvare a lor.
Eu cred ca tu ai o problema de cultura si nu stii ca nevoile preced cuvintelor, iar cuvintele sunt instrumente folosite in construirea realitatii sociale, pentru satisfacerea nevoilor.
Importanta textului scris de tine este nula, intrucat nu ai reusit inca sa intelegi teoria formelor fara fond, iar propunerile tale sunt desprinse din literatura stiintifico-fantastica fata de realitatea sociala din Romania.
Nu imi doresc sa ajung un om mare, eu sunt un om simplu si imi doresc sa raman un om simplu.
Wednesday, 18 January 2012
Pai foarte bine, sa conteze, da' tre' sa le exprimi. Deci, ce te nemultumeste pe tine ? Da' concret si anumit, nu povesti. Ia s-auzim.
Wednesday, 18 January 2012
Am mentionat in primul mesaj obligatiile constitutionale ale statului fata de cetateni.
O sa ma alatur altor romani simpli care isi exprima nemultumirile in spatiul public si nu cred ca este suficient timp sa le exprim si aici; nu ca nu ar conta, dar nu vreau sa te obosesc cu exprimarea mea rudimentara.
Wednesday, 18 January 2012
Bine mei, vezi numa' sa nu iei pe coaja oarece de la aia c-am auzit ca-s cam... rudimentari asa.
Succes en tout cas.
Wednesday, 18 January 2012
Imi asum avantajele/riscurile actiunii mele.
Wednesday, 18 January 2012
Pai ce avantaje ?
HOTIII! HOTIII!!
PAi de-aia iesiti voi la revolutie, pentru avantaje ?!
Wednesday, 18 January 2012
Avantaj: rezolvarea nemultumirilor. Riscuri: a o lua pe coaja de la rudimentari/ a fi amendat de rudimentari.
Wednesday, 18 January 2012
Da' io tot n-am inteles care-s concret nemultumirile.
Wednesday, 18 January 2012
NUCONTEAZA NESIMTIM PARTE DINTRUNINTREG
Wednesday, 18 January 2012
Chiar trebuie sa plec. O sa revin in viitorul apropiat fie postand la articolul tau, fie printr-un articol.
Wednesday, 18 January 2012
Spor la scris despre lucruri fine si la cat mai multe comentarii postate de vizitatori!
Wednesday, 18 January 2012
N-ai fost plagiat ca le-am scris in paralel si independent.
Wednesday, 18 January 2012
A, bun atunci.
Thursday, 19 January 2012
Ba, daca va nasteati in rezervatie, nu mai vorbeati acum aici pe interneti.
Thursday, 19 January 2012
Io m-am nascut in Romania lu' Ceasca. Teoria ta suge.
Thursday, 19 January 2012
Si ramaneai in Romania lu Ceasca daca nu produceau smecherii revolutia. Plus ca acolo cel putin aveai scoli si cacaturi de genul, in rezervatie la sate n-ai nimic, chiar daca au scoli, sunt cei mai retarzi profesori acolo.
Thursday, 19 January 2012
Taci ma ca oricum protopopescu era atunci un putoi de nu stia de capul lui. L-a vazut si el pe iliescu la tivi pe la 8 anisori sau cat avea.
Thursday, 19 January 2012
@gheorghe Internet au ? Trilema o citesc ? Sau nu isi permit 5 euro nici aia, cum nu-si permit cinci euro nici prostanii care l-au prins pe mniezo de-un preput in Anglia doua luni inainte sa vina frumos pachetel acasa ?
Nu exista scuze si nu se accepta explicatii.
@Anon They see me seein' they hatin...
Thursday, 19 January 2012
Ai fi uimit dar multi nu au internet sau calculator, si chiar daca au internet, nu au auzit de trilema, nu isi permit 5E, si nici nu stiu ce-i ala proxy. De asemenea, nu mai invata nici engleza, deci n-au ce sa citeasca.
Thursday, 19 January 2012
As fi uimit daca ai reusi sa arati ca ei chiar conteaza.
Thursday, 19 January 2012
Nu ma. Se facea nomenclaturist si mergea si el in vacanta la Paris, unde dupaia isi bateau cativa tunisieni pula de el de prost ce e, ca el o ardea cu impresii dinalea burghezo-iluministe de prin cartile de cacat sovietice care scapau cenzurii.
Thursday, 19 January 2012
Mereti ba, si daca ma faceam io dictator pe unde mai scoteati chilotii tetra ?
Thursday, 19 January 2012
Stai ca nu o inteleg pe asta cu chiloti.
Friday, 20 January 2012
Hehe, n-ai sa vezi asa ceva vreodata! Cine da legile astea!?:)))
Friday, 15 June 2012
Foarte bun postul ! felictari !
Saturday, 16 June 2012
si tu zici ca eu sunt fashist
Saturday, 16 June 2012
Unde-am zis ?