Aventurile zilei in imagini plus o mie de cuvinte

Monday, 23 January, Year 4 d.Tr. | Author: Mircea Popescu

aventurile-zilei-1

Asa cum v-am povestit mai demult, gasesc cercei. Astia erau in drum pe trecerea de pietoni dinspre regionala CFR. Nu-s de altfel singura pereche de-atunci,

aventurile-zilei-2

Asta-i unu' de argint veritabil cu doua briliante mici, deci o chestie destul de valoroasa pe care l-am dezgropat asta toamna din gradina. Literalmente, era ingropat acolo. Probabil ca la primavara gasesc si cadavrul.

Da' sa trecem peste aceste considerente de natura penala cit si profund imorala venind la probleme mult mai interesante si deci neaparat politice. In timp ce in urechea stinga imi intra vocea unui fraged copilas care striga "Buni, buni, uite ce ii fac lui Basescu!! Buni, buni, uite, e in fundu' gol!!" in timp ce gusuia entuziast un porumbel, in ochiul drept imi patrundeau fotonii deviati de fapta :

aventurile-zilei-4

Precum puteti constata, traditia revolutionara se pastreaza vie la Timisoara.

aventurile-zilei-5 aventurile-zilei-6 V-as ramine profund & etern indatorat daca ati reusi sa identificati cine-i cetateanul din poza alaturata, dat fiind ca a livrat cit am trecut eu pe-acolo cel mai prost discurs public pe care l-am auzit de cind ma stiu.

Fara considerente politice, nici nu mi-e clar daca-i de la USL sau ba (de la PDL nu cred ca are cum fi, ca prea cu foc ii injura iar din PNL sunt aproape convins ca n-are cum fi, afara de cazul improbabil ca a mai cistigat respectivul cadavru politic membri noi in ultimele zece-douazeci de luni), ci pur si simplu pe considerente profesionale, cetateanul e de-o incompetenta care ar merita studiata.

Intimplator treceam pe-acolo fix cind isi incepea programul artistic, asa ca sunt in masura sa vi-l istorisesc sine ira da' cu studio. A inceput prin a saluta orasul, dupa care a dat drumul pe gura frustrarii ca "suntem foarte putini". Irelevant de putini n-a zis, da' totusi, intre retorii care nu suntem profesori de sport sau ce-o fi individul (dupa ceafa pare profesor de sport, mnoa) problemele gingase nu se ataca frontal fara un plan de bataie. Daca elefantu' roz din camera este ca suntem irelevant de putini atunci nu observi ca "suntem putini" pur si simplu si gata, ci ai un plan, vii cu o figura, ti-ai facut niste socoteli. Ca altfel... altfel ajungi ca asta sa zici ca "e pacat ca suntem putini, ceilalti romani probabil ca fac parte dintre cei ce traiesc bine". Adica... nigarule timpit, say wut ?! Dupa care direct si fara introducere ori ligatura a dat-o-n "Jos Ba-ses-cu! Jos Ba-ses-cu!" asa urlat in microfon.

Poate ca si-o fi dat seama c-o zis o prostie si incerca sa acopere ? In tot cazul, raspunsul pietei a fost un masurabil zero, asa ca si-a abandonat lozinca si-a continuat amintindu-ne ca de la Timisoara a pornit revolutia. Ceea ce stiam. Nu, pe bune acuma, n-o sa va vina sa credeti da' chiar stiam. Cred ca nu exista timisorean care sa nu cunoasta amanuntul asta, si chiar daca-i aradean in trecere sau asa tot stie. Pina si ultimii putoi de scoala profesionala stiu. Stim cu totii, nu mai e nevoie de reamintiri, sau in cuvintele reginei Elisabeta "careful with my name, you'll wear it out". Cre' ca se intelege, in general, da' nu de catre vorbitoru' in discutie care-a continuat aratind ca exista asemanari intre Tokes si Arafat, anume ca ambii-s cetateni romani, cit si ca ambii-s etnici neromani. Chestii inteligente si relevante, numa' bune de-un discurs.

Nu stiu ce alte prostii o mai fi spus, ca intre timp am parasit raza de actiune a difuzoarelor, da' vreau sa subliniez o chestie : unul dintre motivele pentru care nu se string oameni si nu intereseaza pe nimeni pseudo-rasclola e si lipsa vorbitorilor calificati. Nu oricine poate vorbi in public. Abilitatea de-a vorbi in public nu e egala cu curajul de-a o face. E si asta o pricepere, e si asta un talent, e si asta o meserie. Stiu ca-n Romania se mai repara inca motoarele cu sirma si cuie, stiu ca oricine crede ca-i bun de comentat fotbal, futut femei, educat copii si asa mai departe. Oricine crede ca stie vinde, sau mai exact spus oricine crede ca el vinde dat fiind ca nu se poate pune problema de-o stiinta aici, nu ? Da' totusi : faptul ca nu vine nimeni la proteste e si un semn al incompetentei vorbitorilor, dragi uselisti. Poate ca ati iesi mai bine cheltuind zece mii de lei ca sa angajati un vorbitor competent decit cheltuind zece mii de lei ca sa platiti douazeci de ageamii cincizeci de ore sa se bage in seama aiurea pe-acolo. Pe bune, o armata de oriciti neandertali inarmati cu bite nu face fata unei echipe de trei soldati antrenati echipati cu mortiere, pusti mitraliere, grenade si restul de dichisuri. Sper ca nu-i chiar asa de greu de inteles.

Da' sa trecem peste chestiile astea fine si vechi decit lumea, cu vorbit in forum, cu gindit un plan de bataie sa nu te trezesti in situatia romaneasca de-a da pe gura ce e mai aproape de buze la momentul alai si venim la lucruri mai moderne si contemporane precum de exemplu parcatul.

Adica de fapt nu, cu parcatul venim mai tirziu, acum facem o mica expeditie-n trolaj pur de stat :

aventurile-zilei-7

Scrie acolo clar si lamurit cu litere de-o schioapa Muie Timisoara, Clujul e cel mai tare ? Pai si-atunci ce mai doriti ? (Acest mesaj a fost sponsorizat de Uniunea Europeana si nu reflecta pretentiile nejustificate ale provincialilor de prin intinsele funduri ale Imperiului).

Si-acum sa venim la parcari. Cum parcheaza un prost ?

aventurile-zilei-8

Adica, este ca astia doi maimutoi au reusit sa parcheze doua masini pe cinci locuri ? A, veti spune, asa e cu astia care si-au cumparat un pseudo-SUV de la ceva producator obscur de prin lolasia gen Ssang-ffutipemata ori ceva beamveu vechi de zece ani (la secand) si se cred acum mari oameni de afaceri de la inaltimea salariului lor absolut comparabil cu ce cistiga orice taxatoare-n tramvaiele din Viena. Da' ar cam fi o problema cu teoria asta :

aventurile-zilei-9

Este ca devine dintr-o data mai larga decit am fi dispusi sa admitem ? Mnoa... asta este.

Hai totusi sa lasam prostiile astea si sa ne concentram pe ce conteaza in viata. Am dus o domnisoara de i-am cumparat carti, pe care nu le citise. Sexus, A maggot (Fowles), Deaf Sentence (Lodge). Dupa care am dus-o de i-am cumparat pantofi. Rosii. Cu care de altfel nu stie sa umble. Da' invata.

aventurile-zilei-10

    aventurile-zilei-11 aventurile-zilei-12 aventurile-zilei-13

    aventurile-zilei-14 aventurile-zilei-15 aventurile-zilei-16

aventurile-zilei-17

PS. Sa nu uitam nicicind ca republica + capitalism = sclavia popoarelor!

aventurile-zilei-3

———
  1. Stiti apropo de ce nemtii chelesc in crestet si romanii-n frunte ? []
Category: Zsilnic
Comments feed : RSS 2.0. Leave your own comment below, or send a trackback.

20 Responses

  1. tl;dr Deci tu dai bani, ea-ti da pizda.
    Capitalism werks.

  2. Mircea Popescu`s avatar
    2
    Mircea Popescu 
    Monday, 23 January 2012

    Despre cine vorbim ?

  3. pai puteai face 3 posturi in loc de unul.

  4. Mircea Popescu`s avatar
    4
    Mircea Popescu 
    Monday, 23 January 2012

    Pai puteam da' mnoa. Mi-o fo lene.

  5. Stiti apropo de ce nemtii chelesc in crestet si romanii-n frunte ?

    Overused joke is overused. Nemtii chelesc in crestet fiindca-si dau cu capu' de toti peretii pana inventeaza solutia perfecta la problema in discutie. Romanii chelesc in frunte pentru ca-si fut palme singuri dup-aia, dandu-si seama ca "asa puteam sa fac mai bine" sau "la asta nu m-am gandit".

    A, bonus. Nu ştiu cine-i cetăţeanul din imagine, da' râd cu lacrimi de câte ori îmi amintesc că cică o luat cuvântul zilele astea şi Lorin Fortuna în piaţă. O fi fost el relativ important la revoluţia din'89, dar între timp o dat-o în bălării cu ezoterism, conspiraţii, şerpilieni, balaurieni şi alte minuni, având parcă şi emisiune TV proprie. Cum fras să-l laşi să facă pe lideru' la un protest cică important ?!

  6. Flaviu-Luchian`s avatar
    6
    Flaviu-Luchianinsigna de criptograf 
    Tuesday, 24 January 2012

    skeletons belong in the closet...

  7. Mircea Popescu`s avatar
    7
    Mircea Popescu 
    Tuesday, 24 January 2012

    @Alex Nu fi hater mey! E un jok foarte bun si lol!

    http://www.adevarul.ro/bbtcontent/clipping/ADVIMA20091108_0040/4.jpg nu-i asta. Io nici nu stiam cine-i Lorin Fortuna cela.

    @F-L Da' nu zici mai lamurit sa ma prind si io la ce te referi ?

  8. Sarmanul Cornelius :(

  9. Mircea Popescu`s avatar
    9
    Mircea Popescu 
    Tuesday, 24 January 2012

    Shit occurs.

  10. pletzalcoatl`s avatar
    10
    pletzalcoatlinsigna de criptograf 
    Tuesday, 24 January 2012

    You pity Cornelius but not the girl eh? That's racist!

  11. Mircea Popescu`s avatar
    11
    Mircea Popescu 
    Tuesday, 24 January 2012

    And ignorant.

  12. @Pletzalcoatl, pe Cornelius l-o pus fata in tot felul si soiul de pozitii, si nu invers, deci el o fost (biet) 'abuzat'.

  13. Mircea Popescu`s avatar
    13
    Mircea Popescu 
    Tuesday, 24 January 2012

    Io cre' ca tu tii cu mielu'.

  14. Trolwut, "Scandal între protestatari"
    http://www.youtube.com/watch?v=jTrnpXqyTOU

    Meanwhile, normal people say

    Sincer deja is obositori astia. Fortuna, Bursuc si restul asociatilor de revolutionari o ard in centru de la inceputul lui decembrie, cand le-o taiat marinaru salariul de revolutionari. Declansarea protestelor in toata tara le-a picat la fix pentru a-si continua circul inceput cu o luna mai devreme.

    Astia sunt nesimtitii care s-au batut intre ei in sedinta de consiliu local dedicata revolutiei si cei care in 17 au facut un mars in memoria eroilor in care purtau un fel de insigne in piept cu apropouri spre sex oral.

    Despre Bursuc se spune ca "vitejia" lui la revolutie a constat in furtul dintr-un magazin, iar pentru asta a fost arestat de militie. Dupa "victorie", cu certificatul de revolutionar a devenit mare dealer de spatii comerciale si terenuri. Cat despre Fortuna, omul asta daca ar avea pe cineva caruia sa-i pese de el ar trebui sa-l interneze direct la Gataia. Ieri deja nu se mai batea cu Basescu, incepuse razboiul cu masonii, bancile si oculta, urmatorii pe lista fiind desigur, serpilienii.

    Pe scurt, aceste doua personaje ar trebui scoase cu suturi in cur din piata, altfel tot ce se intampla in centru e doar circ. Fara paine.

    http://forum.druckeria.ro/forum/viewtopic.php?p=316304#p316304

  15. Mircea Popescu`s avatar
    15
    Mircea Popescu 
    Thursday, 26 January 2012

    Mi-o fost lene sa mai completez, da' am fost ieri pe-acolo (tot cu treaba) si ceva prost tocmai explica la microfon ca nu se vor mai permite luari de cuvint din partea oricui ci doar din partea celor care au opiniile juste ceea ce nu inseamna ca trebuie sa vada lucrurile ca el dar inseamna ca nu e tolerabil sa le vada altfel. Si-o mai porcait bine ceva femeie antevorbitoare si chestii de-astea.

    Singura problema e ca cineva le-a pus la dispozitie o statie de amplificare mult prea puternica si alt cineva (un sobolan sperios care ar face orice pe numele lui Ciuhandru) nu le-o confisca. Drept rezultat vuieste toata piata, chiar cind am scapat de putoarea si jegul chioscariei s-a instalat urletul unei noi chioscarii.

    Sper cu toata sinceritatea sa moara toti, de preferinta de foame daca nu se poate de frig. Ca si tintarii.

  16. Pe la cat zici ca incep astia spectacolul zilnic?

  17. Asa jegoasa ti-e pula Mircea? Ca la ce unghii are tiganca asta...

  18. Mircea Popescu`s avatar
    18
    Mircea Popescu 
    Thursday, 26 January 2012

    @Alex Mei eu Luni am fost in jur de ora 5 pm, da-n rest saptamina trecuta i-am vazut acolo si de pe la 1.

    @A Daca te intereseaza fata face baie in fiecare luna si daca are nevoie si daca nu!

  19. A apropo ca ziceai ca facultatea-i sociala, sa inteleg ca domnisoara e studenta la filologie si-si face planuri de a deveni bugetara, si deci cu neajunsuri, ca de exemplu apa calda? :D

  1. [...] colt cu Bogdanestilor, chiar linga cladirea Alcatel unde oamenii muncesc si respectiv nu stiu sa parcheze. "Romania Literara va rog" "Vai dar n-o primesc." "Observator cultural ?" "Nici". "22 ?" Clatinat [...]

Add your cents! »
    If this is your first comment, it will wait to be approved. This usually takes a few hours. Subsequent comments are not delayed.