Ati auzit de programecalculator.ro ?

Thursday, 26 January, Year 4 d.Tr. | Author: Mircea Popescu

Nu ? Pai sunteti in urma cu stirile.

alt-dobi-anonimul

Deci baietul a scris chestii chiar si despre Google! Hai sa vedem graficul ala ceva mai mare. Mai tineti minte de-acum trei ani (de experienta) ? Ce frumos era in 2009...

alt-dobi-anonimul-2

Deci el e Cristian L. S. si-atit, doar ca poza se numeste cu totul intimplator Liviu Cristian Sucila. (Apropo, aveti idee ce se intimpla daca va apucati sa cautati pe Google Liviu Cristian Sucila Bacalaureat ?)

Sper c-ati ris. Eu am ris. Ca-n 2009.

Category: Rautati si Mizerii
Comments feed : RSS 2.0. Leave your own comment below, or send a trackback.

26 Responses

  1. For greater lulz

    Feedburner count not show my email subscrbers. Why ? I have around
    3000 email suscribers but on the count appears only 43 (nobody is
    email subscriber).

    Please help. Some screenshoots:

    http://markmail.org/message/gcopjb6hrcby6y3f#query:+page:1+mid:roiddssafbkhynf2+state:results

    And teh screenshot : http://i51.tinypic.com/34e6d5j.png

    Admire leet PS skillzorz.

  2. Mircea Popescu`s avatar
    2
    Mircea Popescu 
    Thursday, 26 January 2012

    Haha webcomic!

  3. Cristian L. S.`s avatar
    3
    Cristian L. S. 
    Thursday, 26 January 2012

    Da, am râs, re m-am prăpădit. :)

    1. N-am folosit numele complet să mă semnez fiindcă era prea lung. Dar orice whois ai fi dat la pe oricare dintre domeniile mele ți-ar fi răspuns cu numele real; deci nu-i asta problema.

    2. Că nu apare în Google că am sau nu bacalaureat, nu vrea să spună nici că l-am făcut, nici ca nu. Și ce contează... Dar na, omul când n-are cu ce să se ia de cineva, se ia cu timpul...

    3. ProgrameCalculator.ro, a fost aproape 2 ani "ForWindows.net", dar am decis să schimb domeniul blogului din motive SEO. Vreo problemă ca am vrut să am cele mai folosite 2 cuvinte pe blog în numele domeniului ? Alta că am vrut sa am domeniile .ro, .com, .net și .info; ceea ce nu s-ar fi putut întâmplă dacă rămâneam pe ForWindow.net ?

    4. N-am afirmat în niciun moment că programecalculator.ro ar fi cel mai citit blog din România și nici nu mă interesează asta. Tu insuți poți citi polimedia.us de 30k de ori pe zi și deja devine cel mai citit blog.

    5. Altceva?

  4. Mircea Popescu`s avatar
    4
    Mircea Popescu 
    Thursday, 26 January 2012

    Pai eventual observatia ca cine se scoala de dimineata departe ajunge.

    Chestia cu bacalaureatul era o glumita apropo de istoria blogului astuia, n-are cine stie ce mare legatura cu tine.

    Chestia cu numele despre care se poate interpreta ca-l indici ca fiind "si atit" dupa care-ti dai peste degete singur cu poza are tarie la o privire superficiala, ca noi nu stim cine esti tu, si pare tot la o privire superficiala a fi intarita de screenshotu' gasit de anon. Apropo de care chestie : daca esti pe linux (asa cum ar fi indicat) pornesti Gimp, selectezi textul pe care vrei sa-l faci necitibil si-i pui un filtru (de exemplu blur). Daca nu esti pe linux nu-i problema, ca Gimp are versiune pentru Windows.

    Daca tot te preocupa chestia cu SEO (la care de altfel nu te pricepi), pot sa-ti spun gratis ca numele e prost ales, fiind prea lung, si ca doua cuvinte lipite asa nu functioneaza cum iti inchipui tu, adica ai facut un singur keyword din ele. E posibil sa caute cineva programecalculator da' ma rog. forwindow.orice e un domeniu cel putin la fel de prost, deci putem fi de acord ca ai facut un pas inainte.

    Trilema e cel mai citit blog romanesc de ani de zile deja, da' asta-i pina la urma o alta problema.

  5. Cristian L. S.`s avatar
    5
    Cristian L. S. 
    Thursday, 26 January 2012

    Blogul l-am avut aproape 2 ani sub numele "forwindows.net". Daca numele domeniului nu are nicio legătura, de ce la căutările "programe pentru calculator" și "programe calculator" (printre altele) sunt mai bine poziționat decât Go4it și alte bloguri de pe aceeași nișă ? Ai impresia că s-ar fi poziționat mai bine cu forwindows.net ? Mă rog...

    Scuze că nu ți-am înțeles "glumița". Am o scuză, n-am putut citi mai mult de 1 articol fără să plătesc "taxa"...

  6. Cristian L. S.`s avatar
    6
    Cristian L. S. 
    Thursday, 26 January 2012

    Apropo de "Trilema e cel mai citit blog romanesc"; eu n-am pretins în niciun moment că programecalculator.ro ar fi cel mai citit blog din România.

    Preluare din articol:

    "Dacă ar fi să desemnez cel mai citit blog in funcție de blogurile care-și fac publice statisticile, aș putea afirma —la fel de greșit ca Vali Petcu— că blogul ..."

    Pur și simplu mi s-a părut incorect să aibă titlul ăla atât timp cât îți pot aduce dovezi că sunt minim încă 5 bloguri românești cu mai mult de 200.000 de vizitatori/lună. M-a deranjat chestia asta, nimic mai mult...

  7. Mircea Popescu`s avatar
    7
    Mircea Popescu 
    Thursday, 26 January 2012

    Motivul principal pentru care apari in cautari e ca-i foarte slaba concurenta (giz.com ? idownload.ro are rank pentru "programe calculator", ca ipadu-i calculator gen ?). Motivul secundar pentru care apari e ca ai in titlu alea, "Programe pentru calculator | Programe Calculator". Nu zic ca "nu are nici o legatura", zic ca nu functioneaza asa cum iti inchipui tu. window si windows sunt keyword-uri diferite, programe, calculator si programecalculator sunt keyword-uri diferite.

    Nu-i o crima sa nu intelegi glumita, io de-aia ti-am zis ca-i o glumita ca sa nu-ti faci probleme nu ca sa-ti faci probleme. Daca nu poti citi decit un singur articol ceva nu-i in regula, dat fiind ca ar trebui sa poti citi sapte (sau ma rog, trei daca ai mai fost pe-aici).

    Eu inteleg ce zici tu, da' nu toata lumea e de parere ca cifrele alea din google analytics au vre-o relevanta in lumea reala. Eventual da un ochi pe Trafic! miine cind iti revin creditele.

  8. Luzy go4it link. "Programe pentru calculator" apare de 4 ori pe pagina, google retine "Ti-ai cumparat un PC, computer, calculator, spune-i cum vrei. Ce iti trebuie sa instalezi la inceput ca sa mearga totul struna? Pentru fiecare".

  9. Mircea Popescu`s avatar
    9
    Mircea Popescu 
    Thursday, 26 January 2012

    Asta in conditiile in care au

    <meta name="Description" content="Dacă ar fi să alegi doar 10 programe pe care să le instalezi pe Windows-ul tău, care ar fi acestea? Să presupunem că, dintr-un motiv imaginar, nu poţi instala decât 10 programe pe calculator. Ce programe ai alege, care sunt cele mai importante 10 aplicaţii pentru tine? Sau, altfel formulat, care sunt cele 10 programe fără de care nu poţi supravieţui în faţa calculatorului?"/>

    care-i amuzanta si-n sine. Si nu mai putin de 16kb (16 KB!!!) de rahaturi pina la primul rind de continut.

    Acest muinat online.ro.

  10. Cristian L. S.`s avatar
    10
    Cristian L. S. 
    Thursday, 26 January 2012

    Chestia spusă de tine m-a pus pe gânduri așa că am făcut niște analize. Uite rezultatele:

    The title tag contains 48 characters which is perfect.

    The title tag relevancy to the page content is 100% which is perfect.

    The description meta tag contains 167 characters which is good.

    The description meta tag relevancy to the page content is 100% which is perfect.

    The keywords meta tag contains 6 keywords / keyphrases which is excellent.

    The keywords meta tag relevancy to the page content is 100.00% which is perfect.

    N-am zis că-s expert SEO, dar nici total pe dinafară sunt în condițiile în care am rezultatele astea. Dar există posibilitatea să fi mâncat când eram mic foarte mult rahat să fiu atât de norocos încât să fi dat lovitura asta...

    În plus, de ce la căutarea "bluetooth calculator", google îngroașă din numele domeniului, doar cuvântul calculator; ca să-ți dau un exemplu.

    Și... de ce David Viney, care s-a ocupat de SEO nu doar pentru Microsoft, Amzon, iGroup si multe alte companii, spune următoarele:

    1. Many users are used to typing things like freecpluspluscompilers.com but not free-c-plus-plus-compilers.com. They'll probably leave out the hyphens and end up at your competitor's site.

    În plus, dacă la webminarile organizate de Google în Madrid, la care am participat (am diplome drept dovezi, dacă e nevoie) și de la care am aflat ca, de când cu Panda, algoritmi motorului de căutare sunt capabili să diferențieze cuvintele cheie chiar dacă nu mai sunt despărțite de litere, asa cum era recomandat să se facă "odata", ne învăță tâmpenii, asta e altă mâncare de pește și probabil am făcut totul pe dos, crezând ca idiotul că e bine..

  11. Cristian L. S.`s avatar
    11
    Cristian L. S. 
    Thursday, 26 January 2012

    Și ca adăugare, consider că și CDN-urile contează atât timp cât Google Pagespeed spune:

    The page Programe pentru calculator | Programe... got an overall Page Speed Score of 93 (out of 100).

    Unde se vede clar ca mă trage în jos tot google cu js-urile lui, twitter și facebook.

    iar analizele pe serverele europene arată următoarele rezultate:

    http://i43.tinypic.com/10rmyyg.png

    La care la fel sunt afectat de timpii de încărcare a butoanelor de sharing, like box și alte rahaturi

  12. Mircea Popescu`s avatar
    12
    Mircea Popescu 
    Thursday, 26 January 2012

    @Cristian L. S. Apai stii cum e, in fiecare domeniu exista nivelul competentei profesionale si nivelul competentei publice. Oricine isi poate face o idee destul de buna despre cum functioneaza diverse medicamente sau cam care-i simptomatologia diverselor boli citind cu seriozitate pe Internet de exemplu. Oricum, nu-i vorba de cine stie ce lovitura, un keyword de doua cuvinte lungi in romana care nu-s niciuna ceva cu pula nu inseamna mii sau milioane de dolari.

    Dai poate putin cam prea multa atentie parerilor unui site oarecare despre ce-i perfectiunea. Altfel titlul tau nu-i rau, da' nu-i nici foarte bun dat fiind ca-i redundant.

    E adevarata asta cu ingroasa doar cuvintul x din nume, da' exista suspiciunea intemeiata ca respectiva chestie e simplul rezultat al unei parsari care intervine mult mai tirziu in flux decit sortarea rezultatelor, undeva in pasul de formatare/tiparire.

    Punctul de vedere cu "lumea nu tasteaza trasuri de unire" e valid, da' exista o diferenta fundamentala intre type-in si SEO. Eu ti-am zis ca domeniul e prost ales pentru ca e lung. Panda e capabil sa faca ce zici tu, da' serverele pentru limba romana nu-s inca chiar acolo, tu tre' sa intelegi ca google vorbeste in principal de ce se intimpla in limba engleza. Sigur ca pe un termen lung va deveni probabil cum zici, da' chestia-i ca pe termen lung oricum va creste cu ordine de marime concurenta pe cuvinte cheie.

    Pagina ta se incarca exceptional de lent pentru utilizatorul uman eu (~1 minut), dat fiind ca se agata asteptind dupa timeout-uri. Ar fi bine sa incarci toate minunile externe in asa fel incit sa nu aghete pagina. De fapt lentoarea GA a fost si unul dintre motivele pentru care l-am scos, da' asta nu-i neaparat asa relevant in discutie.

  13. Cristian L. S.`s avatar
    13
    Cristian L. S. 
    Thursday, 26 January 2012

    Viteza de încărcare e variabilă și nu prea înțeleg motivul dacă ar fi să ignor chestiile de la google și facebook. În fond, oricum nu mă ajută la nimic like box-ul. De asta l-am și pus în urmă cu trei zile... Dar iar îl scot.

    *Ar fi bine sa incarci toate minunile externe in asa fel incit sa nu aghete pagina.

    Butoanele (sprites img), fișierele wordpress și restul chestiilor (js-uri proprii, css-ul), după ce că le-am curățat de comentarii și, de chestiile pe care nu le mai folosesc, le-am comprimat și le-am configurat să le ia prin CDN (aws cloudfront), de pe diverse CNAME-uri (ct1, ct2, ct3, etc). Toate astea, fac site-ul sa zboare... Dar Google și Facebook mă țin tot la pământ. Cred că o să fac și eu ca tine și o să renunț la tot, configurez pe server o aplicație care să-mi arate statisticile ce mă interesează și pa...

    Așa am rezolvat problema de încărcare al site-ului unui client al firmei la care lucrez, în urma cu 2-3 ani...

    Păcat că nu prea pot face multe pentru butoanele de sharing, care sunt foarte solicitate în anumite ocazii.... și de rahatul de plus1 de care google începe să tină cont la poziționare. Sper, pentru binele tuturor ca această acțiune să fie declarată ilegală și să fie retrasă de Lary & Co. cât mai curând posibil...

    Sper... Ca aia care o sperat la prinț, da o murit virgină...

  14. Daca-i nascut in 84 a dat bac-ul in 2003. Zic asta pentru ca eu sunt din 84 si atunci se dadea bac-ul. Bine, sunt si ceva variabile gen luna anului cand e nascut sau cand a fost dat la scoala, dar in 2003 avea 19 ani deci a dat bac-ul.

    Pe scurt, Ministerul a pus rezultatele la bac pe net incepand cu 2004. Ala a fost primul an. D-asta poate nu apare. Adica sigur.

  15. Mircea Popescu`s avatar
    15
    Mircea Popescu 
    Thursday, 26 January 2012

    @Cristian L. S. Mei, te-ar uimi, da' uite : 12k click-uri din google intre 17 si 24 August curent. Intre timp e pe la 18k sau ceva. Cite butoane de g+ sau de orice altceva vezi pe-aici ?

    Adica, e posibil ca oamenii sa cam exagereze cu importanta chestiilor astora. Stii cum sunt unii pustani care-si cumpara masina si pe urma se apuca sa-i puna eleroane si pe urma tot regleaza la ele ? Mnoa, eleroanele au o oarecare utilitate la Formula 1, da' pe strada nu servesc la absolut nimic practic, ca n-ai unde sa-ti iei zbordu' de pe sosea. Eventual ricosind dintr-o groapa, problema la care eleronul nu ajuta. Cam asa ceva.

    @Ionut Bre om. No nu zic ca nu apare el, io zic ca apar eu.

  16. Da te doare mana sa fii mai explicit? :)

  17. Mircea Popescu`s avatar
    17
    Mircea Popescu 
    Thursday, 26 January 2012

    Pescuiesc atenti :D

  18. vazui, dar parte proasta e ca nu poti sa le consumi. adica eu. am net mobil de la zapp, net acasa de la UPC si mobil pe tel mobil de la vodafone. ar fi 3 ip-uri diferite fiecare cu o limita de accesari pe zi. si parca nici tu nu mai scrii mai mult de 2 postari pe zi sau mi se pare mie? ai imbatranit popescule. :)

  19. Cristian L. S.`s avatar
    19
    Cristian L. S. 
    Thursday, 26 January 2012

    @Mircea Acum am aruncat și eu o privire pe wmt și am văzut că s-au adunat aproape 1k de click-uri date prin articole (calculat din 11 ianuarie » 24 ianuarie). Butonul de pe homepage e la 15, deci nu prea cred că are vreo utilitate. Cred că ai dreptate... e mai mult praf în ochi butonul ăsta...

  20. nu stiu despre ce vorbesc.

  21. Mircea Popescu`s avatar
    21
    Mircea Popescu 
    Thursday, 26 January 2012

    @Ionut Taci ma hatere ca luna asta am scris > 100. Trol si hater virgin frustrat care esti invidios pe succesul meu si de ce postezi anonim ???

    @Cristian L. S. Posibil sa aiba o utilitate pe undeva, da' un blog romanesc nu-i probabil sa fie utilitatea aia.

  22. Cristian L. S.`s avatar
    22
    Cristian L. S. 
    Thursday, 26 January 2012

    @Mircea, dacă sunt un porc indiscret prea mare fiindcă întreb asta, în ce țară ești tu de ți se încarcă blogul într-un minut ?

    Eu l-am pregătit pentru RO și mie (nu vb. "după ochi"), mi se încarcă în 2-3 secunde... pe articol / 4-5 pe homepage unde am like box-ul, plus1, etc.

  23. Mircea Popescu`s avatar
    23
    Mircea Popescu 
    Thursday, 26 January 2012

    Sunt in Timisoara, dar am diverse site-uri de livrat widgeturi (gen social media) banate, ceea ce inseamna ca pina cind expira request-ul catre ele blogul nu se afiseaza ca asteapta. Ideea e ca nu totdeauna utilizatoru' vede ce vezi tu, dat fiind ca utilizatorul e intotdeauna un ciudat.

    Uite pe tema asta ce pati Alex Negrea mai demult. Uite tot pe tema asta ce patira tipii care se bazau pe AdCaptcher cind Tirboaca nu si-a mai putut permite sa plateasca domeniul.

    In general vorbind, e o idee proasta sa te bazezi pe altii.

  24. Cristian L. S.`s avatar
    24
    Cristian L. S. 
    Friday, 27 January 2012

    Asta-i altă treabă...

  25. MANEA LUCIAN`s avatar
    25
    MANEA LUCIAN 
    Sunday, 11 August 2013

    Decorul cu autocolante de perete poate starni imaginatia fie ca acestea se afla in dormitor sau baie

  26. Mircea Popescu respect!

Add your cents! »
    If this is your first comment, it will wait to be approved. This usually takes a few hours. Subsequent comments are not delayed.