Amintiri de la revolutia lui Calafat

Monday, 16 January, Year 4 d.Tr. | Author: Mircea Popescu

Cu regret da' e inevitabil : asa cum ciuma lui Caragea a intrat in istorie drept ciuma lui Caragea indiferent de faptul ca domnitorul n-avea nici o contributie precum n-avea nici o vina si practic vorbind nici un fel de alta legatura dincolo de simpla coincidenta-n zona, tot astfel agitatia sfirsitului de saptamina ce tocmai s-a incheiat va fi pururi cunoscuta drept revolutia lui Calafat. Care el, biet sirian prin nascare si cetatean roman de-un cincinal nu se poate spuna c-ar avea vre-o vina, precum de altfel nici macar asa nu-l cheama sau ceva. Asta este.

Revolutia lui Calafat s-a desfasurat pasnic in Timisoara, azi pe la ora prinzului trecind burghezul eu din jos pe surogat (cu treaba) nu m-am putut abtine de la a da ocol celor sa tot fie fo' cincizeci de persoane adunate intru protestare si alte fapte orasenesti. Am constatat ca erau acolo prezenti niste tineri cu steaguri care nu pareau sa le apartina, un cetatean mai in virsta vorbind foarte emotionat dar grandelocvent intr-un soi de portavoce care nu amplifica cine stie ce, un numar de sase persoane care urlau din gura de sarpe (era cam rece, nu-i usor sa urli pe racoare) si in rest cam niste pensionari care tineau pancarte tiparite la imprimanta si ambalate in folii protectoare de plastic pe care nu se distingea ce scria, precum si niste curiosi care mai veneau si mai plecau.

Paza era asigurata de aproximativ douazeci de jandarmi si politisti, cam plictisiti.

Mai dupa vreo patru sau cinci ceasuri revenind eu pe Corso-n sus catre Opera am constatat ca in mod surprinzator aceiasi cetateni, ceva mai ragusiti, strigau in continuare din gura de sarpe. Sincer va spun ca eu unul nu pot sa cred in sinceritatea lor. Nu am vazut inca cetatean care sa urle de nebun patru ore in frig din pura convingere, in timp ce trecatorii trec privindu-l ca pe-un fel de entertainer public. Pur si simplu, nu se poate, oamenii nu se comporta astfel. Sunt persuadat, pentru nevoile mele, ca cei sase nenorociti se gaseau acolo fiind platiti cu ora. Nu am probe concrete in sprijinul acestei presupuneri, da' nici nu reusesc sa-mi dau alta explicatie. Data viitoare cind vedeti pe careva racnind ore in sir ca-i nemultumit, in completul dezinteres al trecatorilor, fara sa renunte sau sa escaladeze actiunea sa-i faceti o poza si sa-mi dati de stire. Eventual anuntati si niste psihologi, ca nici prin manualele lor nu scrie de minuni de-astea.

Da' daca tot am trecut, sunt si poze :

    arafat-revolutie-timisoara-1 arafat-revolutie-timisoara-2 arafat-revolutie-timisoara-3

    arafat-revolutie-timisoara-4 arafat-revolutie-timisoara-5 arafat-revolutie-timisoara-6

    arafat-revolutie-timisoara-7 arafat-revolutie-timisoara-8 arafat-revolutie-timisoara-9

arafat-revolutie-timisoara

Altminteri precum puteti constata viata burghejilor odiosi continua netulburata.

UPDATE Azi fiind Joi, 19 si eu avind a ma intilni cu niste capitalisti verosi iata ca am fost surprins trecind spre Lloyd's prin aceeasi piata de vidul de putere de-acolo. Nici un politician dom'le nu indraznea sa se apropie de epicentrul acestei explozii a vointei populare de-a sta acasa la caldurica, ceea ce dovedeste cu asupra de masura falimentul ideal al intregii clase politice.

    arafat-revolutie-timisoara-b1 arafat-revolutie-timisoara-b2 arafat-revolutie-timisoara-b3

O pereche de jandarmi proptind ginditori un stilp sa nu cada si sa se loveasca de bordura sarmanul mi-au marturisit ca n-a aparut nimeni de azi dimineata la protest, si idem iesind de la restaurant pe la patru ceasuri fara ceva era la fel de gol cum fusese pe la doua si-umpic cind intram. Este posibil ca toata lumea sa se afle la protestul organizat de USL la Bucuresti unde cei citeva mii de/zece mii de manifestanti/o mie cinci sute de oameni din toata tara protesteaza chiar la acest moment, da' mie mi se pare oarecum suspect. Adica nici unul dintre cei "aproximativ doua sute" circa cincizeci de oameni de Luni n-aveau treburi care sa-i tina in Timisoara azi, ci toti au lasat neveste/copii/afaceri/batrini/bolnavi/acareturi/gaini/etc si s-au repezit sase sute de kilometri pe drum prost pina-n capitala Turciei delegata la noi in tara ? Nu e cam suspect, pe bune acuma ?

Mie mi se pare cam suspect. Si ca sa nu ramineti cu gresita impresie ca Timisoara era cu totul goala azi, 19 Ianuarie :

    arafat-revolutie-timisoara-b4 arafat-revolutie-timisoara-b5 arafat-revolutie-timisoara-b6
Category: Evenimente
Comments feed : RSS 2.0. Leave your own comment below, or send a trackback.

15 Responses

  1. Flaviu-Luchian`s avatar
    1
    Flaviu-Luchianinsigna de criptograf 
    Monday, 16 January 2012

    Poze moka de la revolutia societatii cu 52 de grade inspre stanga cu picioare de porumbel in zbor.
    http://trilema.com/wp-content/uploads/2012/01/arafat-revolutie-timisoara-5.jpg

  2. No prilema tremium? Megahater.

  3. Mircea Popescu`s avatar
    3
    Mircea Popescu 
    Monday, 16 January 2012

    @Flaviu-Luchian Este ca-i faina ?

    Da-ti tu seama, mai multi porumbei decit protestatari la fintina cu pesti.

    @Florin Taci ba ca n-are oamenele banuri.

  4. Ca sa vezi cat de mult conteaza cartea, dilema, de fata, ai pus si watermark.
    Periculos, ca internetu te fura chiar si la poze, care nu prea is poze.

  5. ba is poze. in schimb nu-s fotografii, gen.

  6. Mircea Popescu`s avatar
    6
    Mircea Popescu 
    Tuesday, 17 January 2012

    Io n-am inteles preocuparea. Deci care-i problema ?

  7. E un job pe timp de criza!:))) Sa fiplatit cu ora sa urlii ca nu ai job! Un cerc vicios....:))

  8. Mircea Popescu`s avatar
    8
    Mircea Popescu 
    Tuesday, 17 January 2012

    Inventivitatea nu cunoaste limite. Pacat ca-i slab captata-n angrenajul economic.

  9. Cu alte cuvinte e cam la fel peste tot! :)

  10. Mircea Popescu`s avatar
    10
    Mircea Popescu 
    Tuesday, 17 January 2012

    Apai ce te asteptai ? Vin zece mii de oameni si nu-i baga nimeni in seama, poate o notita de cinci secunde la o televiziune din cinci intr-a cincea zi. Vin cinci sute de de-astia si altceva nu se mai discuta (de catre vuvuzelele specializate pe asa ceva). Ca-n democratie.

  11. Mircea Popescu`s avatar
    11
    Mircea Popescu 
    Thursday, 19 January 2012

    & Updated.

  1. Amintiri de la revolutia lui Calafat pe Trilema - Un blog de Mircea Popescu-...

    Documente de epoca de la revolutia lui Calafat, editia de Timisoara....

  2. [...] de importanta cit sa merite efortul. E drept ca am fost intimplator prin piata in Timisoara (unde am facut si ceva poze) intr-una dintre zile, e drept ca am mai citit pe ici-pe colo online pe tema, e drept ca am mai [...]

  3. [...] oameni, intr-o procesiune nesfirsita care a inceput pe la 3 si-a durat ore. Ore. Comparati cu cei citeva zeci spre citeva mii iesiti in strada la noi si veti observa ca discutam de minim trei ordine de marime [...]

  4. [...] ca pe-o sluga mitropolitul primat". Si-acum adunati si comparati cu istoria noastra recenta, Revolutia lui Calafat, recentele dezvaluiri apropo de avansarile in grad ale politrucienilor, condamnarea de tot risul a [...]

Add your cents! »
    If this is your first comment, it will wait to be approved. This usually takes a few hours. Subsequent comments are not delayed.