Vai de voi

Sunday, 17 April, Year 3 d.Tr. | Author: Mircea Popescu

vai-de-voi

Deci, sa zicem sa presupunem ca va aflati cocotat pe bancile din fundul curtii liceului in pauza mare, si cum sedeti asa abatuti si va ginditi cum vine ea teza la chimie si habar n-aveti de materie si iara trei si iara va taie mama cei cincizeci de lei lunari cum veti ajunge rockstar-celebritate si veti avea o groaza de bani si vor arunca gagicile cu chilotii (curati) de pe ele in voi, nu ca proastele de colege de liceu care is grase si curve virgine, dintr-o data vine pestisoru' de aur cu o lampa fermecata subrat. Si va indeplineste trei dorinte.

Asa ceva ?

Bun, hai sa va zic eu ce dorinte as avea, admitind prin absurd ca am sedea toti impreuna pe aceeasi banca-n acelasi fund de curte de liceu :

  • As vrea sa nu mi se adreseze oarece pulete de pe Internet la pertu. In particular pentru ca n-am fost colegi de liceu, poate si pentru ca media necesara pentru a merge la liceul la care mergeam eu era ceva cu noua-virgula, da-n general pentru ca nu am mers la acelasi liceu, mai ales pentru ca eu n-am prea mers la scoala, avind chestii mai bune de facut cu timpul meu.
  • As vrea sa renuntam la abordari care se contrazic pe sine. Deci, daca vin cu o experienta bogata atunci nu am a) virsta aparenta a autorului (apropo de care chestie, cam subtire CV pentru cineva "in anul II de facultate in 1997") ; b) nevoie de sfaturi culese de pe ceva blog ; c) optiuni limitate la facebook si concursuri. Ca am o experienta bogata, ziceam, bun ? Astea cu facebook si concursurile le fumeaza internii, domnu' sfatuitor [sa zicem] consultant.
  • A, si mai am o dorint-a ? Pa-i mi-a-s dor-i atunc-i s-a s-e scri-e toat-e cuvintel-e c-u liniut-a inaint-e d-e ultim-a liter-a. Minim vreou doua saptamini, asa. Pentru ca sarmanele capatat-o, avut-o, facut-o, futut-o si asa mai depart-e ar ave-a si ele dreptu-l la un pic de vende-t-t-a, nu gasiti ?

Intre timp, in lumea reala, copchii iau trei la teza si le taie mami cei cincizeci de lei alocatie lunara. Pai nu-i nedrept, spuneti si voi acuma ?!

PS. Orice companie care ajunge condusa de-un tip de marketing da faliment. Si scutiti-ma cu Apple, sa-ti inchipui ca daca te apuci de marketing ajungi Jobbs e cam ca si cum ti-ai inchipui ca daca fumezi Lucky Strike ajungi Grace Hopper. Nu merge asa.

Category: Rautati si Mizerii
Comments feed : RSS 2.0. Leave your own comment below, or send a trackback.

20 Responses

  1. nu inteleg ce ai cu el, dupa cum se vede, este un adevarat profesionist.
    http://www.staupenet.ro/ce-este-internetul.html

  2. Mircea Popescu`s avatar
    2
    Mircea Popescu 
    Sunday, 17 April 2011

    Pai iti explic ce am cu el, bine ca m-ai intrebat!

    Deci merg la supermarket da ? Sa-mi cumpar cola. Si-mi cumpar cola. Si vin acasa, unde ma bag la un wow. Si ma joc. Si mai beau din cola. Si dau in ei cu warlocu' meu uber, si mai iau o gura de cola. De la o vreme nu mai pot si ma duc sa ma pis. Stiam clar ca mai am doua guri si jumatate de cola. Si cind ma intorc, nu mai erau. Pula asta mi-o baut cola, dirlau'.

    Asa ca i-am zis clar "ba muie, ori te duci la billa sa-mi cumperi cola la doi litri ori te dau pe blog." si el cu figuri ca ce, nici n-o baut el cola mea si oricum nu erau decit doua guri si ce-i aia doi litri ? Da io i-am zis clar ca sa fie atent ca io-s bloger mare si nu ma joc. Da' el nu si nu ca n-are bani ca daca da cinci lei pe cola nu mai are cu ce duce prietena la film. De parca strimba aia de prietena-sa nu se poate pipai si-n casa scarii hai sa fim seriosi.

    Pai ce plm ?!

  3. Mihai B`s avatar
    3
    Mihai Binsigna de prim sositinsigna de trolinsigna pentru 1000 de comentarii 
    Sunday, 17 April 2011

    bai, deci... i loled. :)

  4. Din câte știu, Reed College nu are treabă cu calculatoarele (bine, tot n-am reușit să găsesc exact ce a făcut el în facultate în lunile alea cât a stat), dar Jobs s-a implicat la greu în proiecte legate de calculatoare înainte de și în timpul Apple. Și deși Apple se sprijină azi destul de tare pe marketing, bănuiala mea e că o mare parte din succes li se trage și de la faptul că e al naibii de bine integrat/închegat ceea ce vând ei. Asta dincolo de chestia cu fanboii.

    Dar da, marketing-ul merge... până când nu mai merge. Fiindcă în principiu așa-i natura lui, să meargă doar o scurtă perioadă de timp.

  5. Mircea Popescu`s avatar
    5
    Mircea Popescu 
    Sunday, 17 April 2011

    @Mihai B Glad to be of servis >D

    @spyked E, este reprezentarea asta pedestra [cam ca orice idee de populeaza mintile cele fragede ale pustimii] ca in binomul Jobs-Woz primu' era cu marketingu' si al doilea cu ingineria. Evident nu-i chiar asa de simplu.

    Si-n rest, clar.

  6. Jobs e in primul rand proprietarul Apple. Orice altceva vine dupa e o simpla calificare venita din esecurile si reusitele de pe parcurs (marketing, PC, etc).

    De ce spun ca e ''in primul rand proprietarul Apple''? Pentru ca si in spital omul a demonstrat ca nu poate sta departe de companie, ca actiunile si marul ala sunt o parte integranta din el. Apple nu e o companie condusa de un om de marketing, ci de un fondator de-a dreptul obsedat. S-a nimerit sa fie si un om de marketing foarte bun, dar aia e altceva.

  7. Mircea Popescu`s avatar
    7
    Mircea Popescu 
    Monday, 18 April 2011

    Cred ca ai pus punctul pe kappa. Sau ma rog, ce-ai pus tu pe el :)

  8. Prezent :) si ma retrag. Sunt prea multe frustrari. La revedere

  9. Mircea Popescu`s avatar
    9
    Mircea Popescu 
    Tuesday, 19 April 2011

    Haidi bre, mie imi vi cu placa cu frustrarile ? Zau asa.

  10. Cine crede că Steve Jobs se pricepe doar la marketing habar n-are despre ce vorbește. E drept că omul ăla l-a avut drept ajutor tehnic pe Steve Wozniak, dar nici Jobs nu era de colo, drept dovadă ce-a reușit cu Next din punct de vedere tehnic. Aștept să-i văd și eu pe ăia de la marketing care sunt în stare măcar să scrie un asemenea email. Mai era încă o chestie tare despre Jobs, dar n-o găsesc acum. Dacă o s-o găsesc, sper să nu uit s-o menționez aici.

  11. Mircea Popescu`s avatar
    11
    Mircea Popescu 
    Friday, 16 September 2011

    N-am inteles care-i marea performanta tehnica ilustrata prin acele doua fraze ?

  12. Acolo nu e cine știe ce, de asta am și zic măcar. Mă gândesc totuși că un amărăștean de la marketing când ar vedea Java nici măcar n-ar ști că Sun/Oracle se ocupă de ea.
    P.S. N-am găsit încă exemplul ăla mai solid.

  13. Mircea Popescu`s avatar
    13
    Mircea Popescu 
    Friday, 16 September 2011

    Bine, nimeni nu zice ca tipul e retardat. Pur si simplu ca e mediu-calificat in orice, exceptind marketing-ul. In care e virf de generatie.

  14. Am găsit și articolul cu pricina, dar văd că nu e foarte tehnic nici ăsta.

  15. Mircea Popescu`s avatar
    15
    Mircea Popescu 
    Saturday, 17 September 2011

    Mnoa, inca un mit prabusit la examinarea directa.

  16. Hai că am mai gasit ceva în Businessweek:

    I [Eric Schmidt] should tell you this story. We’re in a meeting at NeXT, before Steve went back to Apple. I’ve got my chief scientist. After the meeting, we leave and try to unravel the argument to figure out where Steve was wrong—because he was obviously wrong. And we couldn’t do it. We’re standing in the parking lot. He sees us from his office, and he comes back out to argue with us some more. It was over a technical issue involving Objective C, a computer language. Why he would care about this was beyond me. I’ve never seen that kind of passion.

  17. Mircea Popescu`s avatar
    17
    Mircea Popescu 
    Friday, 7 October 2011

    O fi, daca zice omu'.

  1. [...] am fost vreodată un mare fan Apple și nici Steve Jobs, dar i-am recunoscut mereu valoarea tehnică. Iar discursul său din 2005 de la Stanford (video) m-a surprins într-un [...]

  2. [...] cum poate ca va amintiti, am scris acu nici doua zile un articol, sub titlul Vai de voi. In cadrul acest articol imi exprimam in, sa citez, uneori esti prea dur in exprimare si asta de [...]

  3. [...] zice el. [...]

Add your cents! »
    If this is your first comment, it will wait to be approved. This usually takes a few hours. Subsequent comments are not delayed.