Unele fete

Monday, 04 April, Year 3 d.Tr. | Author: Mircea Popescu

Fig. 1

Fig. 1

Filmul e o oratanie jalnica.

Exista voci care sustin ca Patrick Dempsey ar fi un actor mediu-competent, echivalentul in lumea filmului al unui forjor, stantator ori presator la rece calificat la locul de munca. Eu consider ca aceste teorii sunt complet straine realitatii obiective, si rezulta din varsarea defectuoasa (prin exces) a hormonilor in singe, pe un format asemanator cu defectiunile care au dus la descapatinarea lui Ioan Botezatorul. Ca exercitiu de amuzament colectiv, numiti un film in care cetateanu' joaca. Nu zic sa joace bine, da' sa joace, citva, oricit de putin. Stiti ce ? Sa joace mai mult decit Jerry Seinfeld*.

Fig. 2

Fig. 2

Jennifer Connely (Fig. 1), Sheila Kelley (Fig. 2 ) si-o a treia toanta al carei nume istoria l-a uitat (in principal pentru ca spre deosebire de celelalte doua n-a avut minima inspiratie si un modicum de bun simt cit sa pozeze nuda) ar trebui in principiu sa fie trei surori sexoase rau care-l baga pe evreiasul ratacit in boale.

Chestia poate ca ar functiona daca evreiasul ratacit ar fi in acelasi timp si actor. Sau daca mitele astea n-ar fi chiar complet din categoria "pisi, nu cinta, dezbraca-te". Da-n conditiile date... ma rog, ce sa mai zic... Putem admira filmografia, prin care termen intelegem "eforturile disperate ale cameramanilor de-a filma din unghiurile cele mai bizare si respectiv eforturile disperate ale echipei de montaj de-a taia pelicula tot din cinci in cinci frame, ca sa nu se vada cum si-or dat actorii cu capul propriu-n gura personala singuri si din gresala, si respectiv sa nu se prinda privitorul cit de incapacitati is bietii si sarmanii de ei. Daca privitoru'i ocupat cu a cauta sfircurile-n decolteele haremului cam 80-90% din cele 94 de minute incercarea are poate 50-50 sanse sa reusesca. Eu n-am cautat sfircurile-n decolteele haremului decit vreo 50 de minute in total, asa ca mnoa.

In tot cazul, ideea filmului, din ce mi s-a povestit de catre huria de cart este aproximativ deversata din imaginarul erotic al elevilor de gimnaziu. Foarte interesant, zau asa, e chiar perioada din viata mea peste care-mi pare rau c-am sarit.

Fig. 3

Fig. 3

De asemenea mi s-a atras atentia ca-i practic supt de la aceeasi tita ca si The Dreamers, un alt film deosebit de prost pe care l-am vazut in grup acum citiva ani, cind tocmai iesise, si din care tot ce ne mai amintim era ca "eroul" se pisa in chiuveta. Ma rog, si relatia lui cvasi-erotica cu un cuplu frate-sora usor pervers. Macar ala era facut de-un regizor celebru, chit ca tot prost o iesit pina in final (Eva Green, Fig. 3).

Ca sa zicem si ceva bun : aglomeratia dementa de obiecte din fiecare scena depaseste orice aglomeratie dementa de obiecte din orice alt film, atit in ce priveste dementa cit si in ce priveste aglomeratia. Sunt convins ca aceasta mareata implinire poate fi privita dintr-o perspectiva oarecare in asa fel incit sa fie ceva bun. Daca sunteti de exemplu fericita stapina a douazeci si trei de pisici paduchioase la frumoasa virsta de optzeci si sapte de primaveri.

Ca incheiere, nu ma mira ca porcaria a incasat in total aproape jumatate de milion de dolari. (Pentru novici : The Warrior's Way a scos 5 milioane si jumatate.)

---------
* Cum probabil ati remarcat si dumneavoastra, a cere cuiva sa joace mai mult decit Seinfeld e echivalent cu a cere unui obiect sa pluteasca mai mult decit o gantera.

Category: Trilematograf
Comments feed : RSS 2.0. Leave your own comment below, or send a trackback.

4 Responses

  1. mitzaabiciclista`s avatar
    1
    mitzaabiciclista 
    Tuesday, 5 April 2011

    Păi joacă în anatomia lui grey (stai că de fapt figurează în listă chit că pare că ar deţine unul din rolurile principale) apoi l-am văzut în enchanted şi în made of honor. Acuma astea-s filme de popcorn între pauze de meci, da nah. Culmea e că tipu' când era mai tinerel aşa şi probabil foarte virgin a jucat într-un film mai puţin cunoscut de prin anii 90 unde chiar aş putea zice că a făcut un rol bunicel adică pentru vârsta lui de atunci era ok, da acuma îi de duzină . Nu mă întreba numele filmului că am uitat

  2. Mircea Popescu`s avatar
    2
    Mircea Popescu 
    Tuesday, 5 April 2011

    Ultima fraza spune tot, ma gindesc eu.

  3. Cornel`s avatar
    3
    Cornel 
    Friday, 20 May 2011

    Un film de mana a 2-a cu actori de mana a 2-a, ce vrei mai mult? Totusi nu cred ca merita si Jennifer Connely lasata in aceiasi oala, fara sa ma uit la toata filmografia imi vin in minte Requiem for a dream, a beautiful mind si blood diamond, toate trei filme de exceptie.

  4. Mircea Popescu`s avatar
    4
    Mircea Popescu 
    Friday, 20 May 2011

    noiframe=http://polimedia.us/dtng/c/src/130589192216.jpg>

    Doar zic :D

Add your cents! »
    If this is your first comment, it will wait to be approved. This usually takes a few hours. Subsequent comments are not delayed.