The adventures of Priscilla, Queen of the Desert

Saturday, 12 November, Year 3 d.Tr. | Author: Mircea Popescu

Filmuli e povestea calatoriei a trei travestiti : unu' central, unu' iubitu' lui mai tinar, unu' iubitu' lui mai batrin, sau cam asa ceva.

Ei calatoresc prin Australia, care-i un fel de curu' lumii in caz ca nu v-ati prins, ceva desert pe-acolo pe unde se propteste globu' pamintesc in suport sa aiba cu ce se aseza pe catedra. In aceasta calatorie intilnesc chestii, precum de exemplu o azianca andaluza feroce care scuipa bile de golf din pizda afara, ceea ce da ocazia unei scene chiar reusite : cei trei prostalai incercind ei sa faca show, spre completul dezinteres al intregului staul de mineri in camasi cadrilate si blugi. Da' aplaudati fervent de tipu' care ii si adusese acolo, si-i si flatase cum ca-i cunoaste, pentru ca incerca o solutie alternativa, orice solutie alternativa, pentru ca nevasta-sa sa nu mai scuipe bile din pizda cocotata pe bar. Deci va dati seama, ce dovada de superioritatea idealului lor cit si inferioritate a lor in fata lui au primit bietii.

Calatoria este bineinteles initiatica, prostalau' central (nu da' pe bune, cit de... deplasat, sa zicem, tre' sa fii ca barbat sa iti ocupi timpu' incercind sa te imbraci nustiucum in conditiile in care majoritatea barbatilor nu se pot obosi nici sa-si schimbe sosetele la vreme ?) ajungind sa-si intilneasca propriul fiu care-l accepta asa cum este si fara dificultati. Pam-pam. A, si fosta lui nevasta e o tipa faina, optimista, pozitiva, puternica si-n general binevoitoare, de ti-e de neinteles cam cit de idiot tre' sa fie prostalau' asta. Da-n fine, daca asa simte el pe dinlauntrul lui interior, ca de-aia i-o fost data viata ca sa isi controleze cu atentie gestica si mimica, sa arate a proasta de virsta liceului, cit si idem sa-si picteze unghiile (si de la miini, si de la picioare)... pai asa o fi, mnoa, nu te caci in sufletu' omului.

Afara de cazul in care esti eu, cind te caci in sufletu' omului, dupa care-i bati in cap sa-ti dea hirtie. Pe bune, travestitii la nivelu' prezentat in film nu pot fi altceva decit idioti. Bine, e drept ca realitatea-i oarecum diferita, da' aici discutam filmu'.

Exista o scena faina cind ala tinaru' cinta cocotat pe autobuz (ca Priscilla e autobuzul, v-ati prins) in ceva costum argintiu care-n soarele desertic australian pare facut de apa, si este o scena idioata cind acelasi tinar, doar ca mult mai tinar, sase anisori sa zicem, se vede invitat de un unchi mai creativ sa-l putaleasca-n baie si cumva ajunge sa-i blocheze aluia puta in scurgerea de la vana, o absurditate pentru oricine o facut macar o data-n viata baie, ca sa nu mai avem acuma pretentii de cunostiinte de hidrodinamica precum de exemplu ca forta maxima pe care-o poate exercita o coloana de apa de-un metru incercind sa se scurga ie neglijabila-n termeni practici, dovada ca daca puneti mina o opriti fara s-o simtiti macar.

Puteti sa nu-l vedeti linistiti, tot aia o sa va scrie pe mormint.

———
  1. The Adventures of Priscilla, Queen of the Desert, 1994, de Stephan Elliott cu Hugo Weaving, Guy Pearce, Terence Stamp []
Category: Trilematograf
Comments feed : RSS 2.0. Leave your own comment below, or send a trackback.

17 Responses

  1. duamne, la ce prostii de filme te uiti. eu amu mi-am scos tropa de elite 2.

  2. Mircea Popescu`s avatar
    2
    Mircea Popescu 
    Saturday, 12 November 2011

    Si care zici c-ar fi diferenta ?

  3. nu ma'... faceam misto de tine, ca esti afon in arta! cum sa il numesti pe lars von trier idiot?! sau motivul pentru care mircea popescu nu face filme... el cumpara gagici si inchiriaza propietati unde sa le f&^a. :))

  4. Mircea Popescu`s avatar
    4
    Mircea Popescu 
    Saturday, 12 November 2011

    Nu l-am numit idiot, ci retardat mintal. Ceea ce el si este, de altfel, da-n cel mai clinic sens cu putinta : nu-i vina lui.

    E vina alora care-l promoveaza. Lumea televiziunii ie aceeasi peste tot precit se vede, si-ai nostri cauta toata ziua nenorociti pe care sa-i scoata in fata sa "uimeasca" lumea.

    Trist.

  5. da' ce treaba, are dom'le cinematografia cu televiziunea?

    in alta ordine de idei, televiziunea nationala platita din buzunarul tau si al meu, a refuzat sa transmita reportaje cu manifestul pentru salvarea rosiei montane din cluj, de luni, cand pentru a arata indiferenta autoritatilor, hotelul continental din centrul clujului a fost ocupat de 7 manifestanti.

    cand am protestat, deplasandu-ne la sediile tvr din tara cu leucoplast lipit pe buze, in bucuresti, politia a saltat 5 manifestanti, motivand ca acestia ar fi avut intentia de patrunde in incinta spatiului privat tvr...

    aceasta chestie ar trebui sa ne preocupe, ca tvr platita din banii nostri transmite ce vrea basescu si rmgc.

  6. Mircea Popescu`s avatar
    6
    Mircea Popescu 
    Saturday, 12 November 2011

    Mei, problema cheie aici e

    fost ocupat de 7 manifestanti.

    Un grup de sapte persoane poate fi un grup de betivi, de nuntasi, de prieteni, de roacari, de ce vrei tu. Nu poate fi un grup de manifestanti. Grupurile de manifestanti au minim trei cifre, de preferinta patru si peste.

    Aceeasi problema si la discutia cu cipslim. Problema e asa : eu pot aduna douazeci de tipi chiar acum. Daca-mi pun mintea aduc sapte gagici sa "manifesteze" in pizda goala.

    N-oi fi singuru' care poate asa ceva in tara asta. Daca televiziunea se apuca sa informeze publicul despre foarte importantele fapte de arme ale grupurilor de jumatate de duzina pina la doua duzini de cetateni, rezultatul net va fi pe de-o parte impartirea tarii in citeva sute de mii de astfel de grupuri, ceea ce rezulta (la o activitate medie trisaptaminala a fiecarui grup) intr-un numar de minim zece mii de stiri noi la fiecare buletin de stiri (ori treizeci de secunde stirea => o mie de ore fiecare buletin de stiri zilnic). Ceea ce nu se poate.

    Adunati o mie de oameni si atunci da, se poate vorbi de leucoplast, tvr, basescu scl. Sapte oameni nici eu nu dadeam pe post.

  7. bai baiatule, ia aduna-mi mie 20 de tipi chiar acum si pune-i sa intre si sa se baricardeze intr-o cladire din centrul 0 al timisoarei pentru ce cauza vrei tu si mai vorbim.

    aaa, daaa. sa fie dis de dimineata in zi lucratoare. sa aiba si portavoce cu ei cu care sa isi sustina cauza, banere cu cauza si sa le afiseze pe respectiva cladire. si sa reziste in fata ultimatuumului dat de catre autoritati, care o sa vina sa ii salte de acolo, pentru ca nu e legal ce au facut.

    acuma o sa imi zici probabil ca timisoara nu are centru 0. sau cladiri. ;)

  8. Mircea Popescu`s avatar
    8
    Mircea Popescu 
    Saturday, 12 November 2011

    Nu, ci sa-mi spui unde-ti trimit factura.

  9. Ahahahaha

  10. da' ce?! ai scos bannerul ala de afiliat emag? :))

  11. Mircea Popescu`s avatar
    11
    Mircea Popescu 
    Saturday, 12 November 2011

    @Mihai B Aveam impresia ca imi soliciti un serviciu. Uitasem ca tu numa' vorbesti.

  12. pai cu tine cam asta e de facut, nu?! de vorbit... ca daca e cu servicii iti verificam situatiile financiare pe mfinante.ro, poi nu?! ca in puncte din alea de karma fictive nu ma bag, asta e clar. ori pe tranzactii cu bitcoin, noua ta moneda preferata...

    eu doar iti atrageam atentia ca pana tu te uiti la filme (care iti par si proaste) presa din romania e cumparata. si ca directorii de la trusturile media din romania au actiuni la rmgc. si ca jurnalistii prezenti acolo luni se plangeau zicand, "domnule, muncim degeaba aici, ca oricum nu o sa ne dea voie sa difuzam pe canal". dar tre sa fie si cine sa priceapa.

  13. Mircea Popescu`s avatar
    13
    Mircea Popescu 
    Saturday, 12 November 2011

    Deci situatiile financiare de pe mfinante.ro care-ti arata ca eu am cheltuit o suta de mii de lei anul trecut iti demonstreaza tie ca eu nu poci aduna douaji de oameni intr-un loc daca am chef. Logic, de altfel.

    Eu stiu ca presa din Romania e cumparata, tinere. Poate te mai uiti pe-aici din loc in loc, mai constati cine-i singuru' care le da peste deste in zisa blogosfera romaneasca, da' pe bune nu glumite, cine-i singuru' care explica cum si de ce ie BRAT-u' un fel de SATI si SATI-u' un fel de BRAT si amindoua o frauda si asa mai departe. Unde erai cind se discutau problemele respective, apropo ?

    A, pardon, iereai umpic bizi. Mnoa, e ok, da' problemele care ramin sunt urmatoarele :
    a) sapte oameni, oricit de bine intentionati, nu sunt subiect de stiri ;
    b) nu esti tu in pozitie sa ma cenzurezi pe mine (verifica definitia termenului, ca s-ar putea sa-ti scape ce voi sa spun).

  14. depinde de loc. si depinde de oameni. ca nu-i totul de cumparat, mircea. cu cat o sa intelegi asta mai repede cu atat o sa iti fie mai bine. sa cheltui nu inseamna sa ii si faci. ii fac altii, tu ii cheltui. mai greu o sa fie sa ii dai inapoi...

    personal mie imi place trilema, clar. si imi place ca e anti-trend si anti pseudo-bloggerii de top din romania. da' nu imi place setea ei de a publica cat mai mult continut, care de multe ori se dovedeste irelevant pentru cei mai multi. nu ajungea fainul pentru asta? :D

  15. Mircea Popescu`s avatar
    15
    Mircea Popescu 
    Saturday, 12 November 2011

    Mie mi se pare deplasata abordarea asta a lumii, ca adica daca nu o intelegi tu inseamna ca e ea gresita.

    La virsta ta garantat esti tu ala gresitu'. Doar zic.

  16. pai da, domn'le... da' vezi ca in 2-3 ani, daca mai continui pe aici si eu sper ca da, o sa ma bat de la egal la egal cu tine pe argumentare. ca deja la 3 ani d.tr. fac fata cu succes irl la aproape oricine cunosc daca nu e ceva specialist sef in domeniul pe care discutam. si asta in mare parte multumita exercitiului de aici. ;)

  17. Mircea Popescu`s avatar
    17
    Mircea Popescu 
    Saturday, 12 November 2011

    Ahaha. Pai eu iti urez succes si astept cu drag, mei asimptoticule mei.

Add your cents! »
    If this is your first comment, it will wait to be approved. This usually takes a few hours. Subsequent comments are not delayed.