Sa ma fut in Sfinta Maria voastra

Monday, 15 August, Year 3 d.Tr. | Author: Mircea Popescu

Mesaj din partea sponsorului nostru :
Biserica ortodoxa a asigurat de-a lungul timpului, si continua sa asigure si astazi
mijlocul prin care romanii reusesc sa ramina solidari in prostia lor,
rezistind astfel cu succes ingerintelor realitatii.

muie-sf-maria

Doua chestiuni aparent disjuncte am sa va povestesc astazi. Si subliniez aparent.

Deci, se trezeste al dumneavoastra umil eu cu noaptea-n cap la ora zece dimineata ca sa mearga sa ridice de la vama una bucata pachet compus dintr-o cantitate de tiparituri. Pentru ca romanii sunt idioti ei de la natura, si daca un colet cu tiparituri e suficient de mare il vor trece prin vama, indiferent de faptul ca a) sunt tot tiparituri, lucru si declarat si verificabil prin alte metode decit inspectia vizuala a unui grasan oarecare, calificat la asta cam cit sunt eu calificat la scobit in nas ; b) nimeni nu procedeaza la fel, nici macar Andorra, de care n-ati auzit, cu exceptia Zairului, Ciadului si restului de vecini de suflet de-ai Romaniei si-n fine c) o mare cantitate de colete pline cu tigari trece chiar in acelasi timp fluierind prin diversele puncte de trecere a Frontierei de Stat a Romaniei herp-de-derp, mai stabile sau mai ad-hoc constituite. A, si pentru ca vama de vamuit tiparituri lucreaza intre orele 9 si 12, cu exceptia zilelor de Marti, Miercuri, Vineri, Simbata si Duminica, sau cam asa ceva.

Si, daca tot mergem inspre oras, imi iau cu mine si niste facturi, sa nu merg degeaba. Si-mi pun in cap sa vizitez si magazinul de seminte, convenabil plasat alaturi de celalalt magazin de seminte, ambele expert amplasate hapt in celalalt capat al orasului. Ce, seminte tre' in toate marginile ? Sa fim seriosi! Cultivarea sa se petreaca doar incolo, nu si incoace!

Oprim masina la UPC, unde constatam ca... pai ca... hei, nu-i nimeni, si este un afis in geam. Care ne anunta ca "Luni 15 August toate oficiile de relatii cu clientii UPC vor fi inchise". Deci bun ? Uite asa, celebram Ziua Romaneasca a Evului Mediu, cunoscuta si drept Ziua Fara Internet. Brava, baieti. Dupa care trecem strada si constatam ca si BRD-ul e inchis. Cum constatam ca si toate bancile sunt inchise. Evident, la vama-i inchis, da' nu-n alt sens decit ca ne anunta supraveghetoarea parcarii ca "da' sa stiti ca la Posta nu-i nimeni". Vorbim de cladirea ai` principala, de linga gara, bun ? Ei, nu-i nimeni, azi, Luni, 15 August. Si evident ambele magazine de seminte-s perfect ghintuite. In Romania azi-Luni-15-August a venit Craciunul lalalalala.

Ca sa fim intelesi, eu n-am nimic impotriva ca diverse babe proaste sa stea la biserica toata ziua de azilunicincisprezeceaugust. Din partea mea pot sa steie acolo toate zilele si toate noptile, cite zile or mai avea. De fapt ar fi chiar o idee buna spre excelenta, si daca le mai putem trage-un rind de sirma ghimpata in jur ar fi chiar perfect, sa nu cumva sa se razgindeasca si sa piarda calea dreptei credinte, steie acolo si ajuneze pina le vine sfirsitu'.

Da' pe de cealalta parte, cind eu am chef (deci chef, bun ? se intelege ? chef!) sa fac ceva si nu pot pe motiv ca niste trogloditi isi sarbatoresc nustiuce cacat de timpenie irelevanta gen o curva care s-o maritat cu un prost ca sa scape de rusinea de-a fi ramas gravida ca proasta, pai se lasa cu scandal. Nu ca n-ar fi solutia foarte simpla : incetati sa mai incurcati lumea cu timpeniile astea, si lumea va inceta sa se mai slobozeasca pe ele. Hai ca nu-i chiar asa de greu de inteles.

A, si-a doua chestiune intr-un episod urmator.

Category: Zsilnic
Comments feed : RSS 2.0. Leave your own comment below, or send a trackback.

154 Responses

  1. huuuuu hatere, mai putin la tot articolu

  2. Mircea Popescu`s avatar
    2
    Mircea Popescu 
    Monday, 15 August 2011

    Deci bine. Stop pe rosu ?

  3. prietene, nu te erai ala cu taierile? sau ce pula mea?!

    nu tu laudai vulpoiul? acuma ce s-a intamplat?!

    liberele acestea sunt reduceri la cheltuielile din buget. de aceea mai nou se baga tot feluri de sarbatori obscure ca zile libere, vezi aia cu inaltarea dupa 40 de zile de la inviere, asta, etc. sa faca statul economii. traieste cu ceea ce iti asumi!

  4. Mircea Popescu`s avatar
    4
    Mircea Popescu 
    Monday, 15 August 2011

    Da buei, de-aia is inchise toate bancile, ca ii de vina Basescu. Logic. Ca bancile is ale lui, i le-o dat ta-su.

    Si ce taieri ca n-am inteles ?

    PS. Don't stereotype!

  5. Ah, deci nu-s singura care s-a trezit cu noaptea-n cap (la mine asta a insemnat insa 5:50 :P ) cu gand sa rezolve ceva chestiuni azi si n-a reusit sa vada decat usi inchise.

    Si BRD-ul e inchis? Frumos, si eu am treaba cu ei azi. Presupun totusi ca macar alea de prin centrele comerciale or fi deschise.

  6. Mircea Popescu`s avatar
    6
    Mircea Popescu 
    Monday, 15 August 2011

    Nu mi-as pune mari sperante, dupa toate aparentele ie inchisa centrala de-a dreptul. Pai ori nu lucram ori nu lucram, ce facem aici ?!

  7. @Mihai B Ce taieri ma? ca zilele astea libere sunt platite.

  8. anonimosu`s avatar
    8
    anonimosuinsigna de prim sositinsigna de tehnolog 
    Monday, 15 August 2011

    Deci cum e ma Mihaita, daca se fac doua sarbatori legale in luna august se da salariu mai mic decat daca se face una singura? Omul are salariu de incadrare gen 900 de lei si primeste in februarie 810 ca e mai scurta luna si in decembrie mai putin ca e Craciun?

    Tu esti dobitoc sau ceva?

  9. nu te prefa ca nu stii de taieri, man! doara tu sustii metoda vulpoiului de a iesi din criza. ai tot laudat-o pe aici. sau acuma o dai la intoarsa? :))

    vulpoiul e romania, nu basexu.

    pai inseamna ca tu nu contezi daca bancile sunt inchise, nu? daca cei de la stat si alti restul care se conformeaza la ce a hotarat statul si drept urmare, nu lucreaza iar bancile se iau dupa ei, inseamna ca ei sunt cei care conteaza.

    sarbatoarea respectiva nu are nici cea mai mica vina. ca nu biserica a impus sa fie zi nelucratoare, ci guvernul, nu?! sau sa inteleg ca tu faci parte dintre aceia care cred ca e zi libera pentru ca au hotarat oamenii, "ca hai, noi nu lucram azi"? :P

  10. Mircea Popescu`s avatar
    10
    Mircea Popescu 
    Monday, 15 August 2011

    @gheorghe, anonimosu A, deci nu-s singuru' de n-o priceput ce vrea omu'.

    @Mihai B Sa-ti citez de pe instrumentul de comunicare cu publicul online al Apa Nova Bucuresti :

    Luni, 15 august 2011, cu ocazia Sfintei Sărbători Adormirea Maicii Domnului, Casieria şi Biroul Relaţii Clienţi Apa Nova Bucureşti din str. Aristide Demetriade nr. 2, sector 1 sunt închise.

    Deci cum ziceai, explica lamurit.

  11. Mihai B`s avatar
    11
    Mihai Binsigna de prim sositinsigna de trolinsigna pentru 1000 de comentarii 
    Monday, 15 August 2011

    @gheorghe, anonimosu, mp

    dar voi credeti ca salariul e singura cheltuiala pentru stat in cadrul unei zi lucratoare? :)

    de o chestie ce ii zice buffer ati auzit careva? dar amu serios?! cateodata e mai eficient sa platesti omul sa stea acasa. te costa mai putin. firmele mari fac asta, de exemplu nokia.

    statul de nu ar proceda la fel? eu nu cred ca sunt prosti astia de la guvern. tinta lor este reducerea cheltuielilor, nu sa scape de venituri.

    @mp

    stai ca vad ca tot n-ai inteles? scrie acolo cumva ca apa nova a hotarat asta?! sau biserica?! pai atunci de ce nu te futi in guvern? sau in statul roman? ca eu nu inteleg ce vina are o biata sarbatoare. sau tu crezi ca inca traim in teocratie?

  12. Mircea Popescu`s avatar
    12
    Mircea Popescu 
    Monday, 15 August 2011

    Io demult zic ca pe romani ie mai eficient sa-i platesti sa stea acasa. Problema fiind ca mai devreme sau mai tirziu se va descoperi ca-i inca si mai ieftin sa-i impusti.

    Nu ma lua cu dume de-astea ieftine, biserica e dintr-o data mititica si irelevanta cind e sa raspunda pentru ceva, da-n rest se rupe rinza-n ei de cit is de importanti. Totidem is saraci cind e vorba de cerut bani sau facut un orfelinat, da' la platit lizinguri pe beamvee si cladit hoteluri is deosebit de bogati brusc. A se slabi.

    A, si muie BOR.

  13. -mesaj sponsorizat legionar

    HUA FUTUTENGAT DE DIHOR IMPUTIT CUM ITI PERMITI SA SPUI ASA CEVA. POPONAR ATEU DE NIMIC. CE DUMNEZEUL DUMNEZEILOR TI-AI BAGAT IN ORGAN SI CE SAATANA FACI CU ICOANA AIA. LA SPAINZURATOARE CU TINE

    -mesaj sponsorizat comunist

    BRAVO REVOLUTIONARUL POPORULUI, SUNT MINDRU DE TINE, CASTIGI O STEA ROSIE. IN SFARSIT GASESC UN CETATEAN DECENT CARE SPUNE ADEVARUL PE FATA SI DEMASCA CONSPIRATIILE RELIGIOASE DE CONTROL SI ASUPRIRE ALE POPULATIEI. OPIUMUL POPORULUI A PIERDUT DEJA UN MEMBRU AZI, MAINE POATE TOTI !!!!1111ONEELEVENE!@#!#!121211

    -mesaj sponsorizat religios

    AI MAICA AI INEBUNIT NOI BABELE AM INEBUNIT AICI IN BISERICA CE-AM VAZUT PE IECRANUL DE LA TELEVIZOR. ARZATEAR SATANA TINERE, SLAVA DOMNULUI CA NOI BATRENELE AVEM MINTE SI STIM CE FACEM, AD HOMINEM

    -mesaj sponsorizat pseudolog

    DOMNUL MIRCEA POPESCU PARE A EXPERIMENTA O CRIZA DE PERSONALITATE NIHILISTA IN CARE NEAGA VALORILE REALE ALE LUMII SUB PRESIUNEA GRUPULUI SI A SOCIETATII, RECOMAND INTERNARE CU COISPE PASTILE ADMINISTRATE

    -mesaj sponsorizat bsdm

    MIRCEA POPESCU A INVENTAT UN NOU FETISH WIN WIN WIN WIN WIN WIN SEX CU ICOANA

    -mesaj sponsorizat anarhist

    DA DA DAD A D AD AD ADA D A JOOSOSC KU SISTEMUH !!!!```1`1`1`1123123`3`2

    -mesaj sponsorizat investitor chinez

    MILSHEA POPESCU PALE A FLI CLEAT UUN NOU CULENT LIDEOLOGEEK IN CALE PUTEA INBESTI BANI CA SA FACIEM UUN NOU HEET TELEBIZIV DIZNEI PUORNO MADE IN TAIONE.

    -mesaj sponsorizat mirshea popescu

    MUE LA TOTI AIA DE MAI SUS WIN WIN LMAO HERP DERP EREGKWEIOJTI4O23T43289 J0423 82JW4NGUN 4T9JN2486JO IVI0G9J4N6T4JGW9G J94 9LULZ LOLO TROLTORRGOEW OLOWOROEFPO0P LOOWKR3523264625 350IGDGNI43JTY94TJIJGF80 46HJ42UHU9H 8H834H8R
    HUHUHUEUEUHUEHUEUHEUHUEUHEUHUEUHUUEH
    HUHUEUHUEUHUUEUHUEUHUEUHUHEUHUUEUHU
    HUHUEUHUEUHUEHUEUHUEUHUEHUEUHUEUHEUU

  14. Mircea Popescu`s avatar
    14
    Mircea Popescu 
    Monday, 15 August 2011

    In atentia legionarilor interesati : Nu este pula mea. Pentru ca eu nu sunt nici circumcis nici n-am cacaturi de-alea bagate (nefiind loc, ca pula mea-i prea plina de mine). Pula din imagine este a unui angajat ales sa ma reprezinte, ca nu-mi murdaresc eu pula pe toate curvele (plus ca aia era clar bolnava dupa ce copchil ticnit o fatat). Chestie care-mi aminteste bancu' cu evreii si cacarea, il stii ? Sa ti-l spun ?

    In atentia comuistilor interesati : Muie BOR.

    In atentia babelor interesate : Nu va dau numaru' de telefon al lu' angajatu' reprezentativ. Ca nu vreau eu.

    In atentia pseudologilor interesati : Am urmatoarea problema : un prieten de-al meu l-o gasit pe frate-su geaman in timp ce ala facea sex cu prietena-sa si nu s-o mai putut abtine violindu-l anal. De excitatie prezervativul s-a rupt in fata, care a ramas gravida. Pot iesi gemeni ?

    In atentia bdsm-istelor interesate : Luati un numar. De dezordine.

    In atentia anarhistilor interesati : Chtulhu, Apple s-Airbus multe pizde ne-au adus.

    In atentia chinezilor interesati : Mu Chin Chai.

    In atentia mea insumi : http://static.gamesradar.com/images/mb/GamesRadar/us/Features/2011/04/ClassicRadar/If%20Hitler%20Smoked%20Pot/P2-Hitler--article_image.jpg

  15. -legionari : hmm, nu

    -comuist : ASA, ASA, REVOLTE SI REVOLUTIE

    -pseudolog : lololoololololo

    -popescu : ahahahahahahah. da ala nu fuma, de drogat era lat la cate lua.

    en.wikipedia.org/wiki/Theodor_Morell#Hitler.27s_physician

    ironia vietii ar fi ca asta sa fie evreu.

  16. Mircea Popescu`s avatar
    16
    Mircea Popescu 
    Monday, 15 August 2011

    Ai lui Stalin doctori or fo' evrei, de ce n-ar fi si-ai lui Hitler ?

  17. ai lui stalin au fost si bucatarii, putin e fluent in germana...

  18. greyfalcon.us/restored/hitlerdc.htm
    answers.yahoo.com/question/index?qid=20081208090836AAR1mjc

    polimedia.us/dtng/c/src/131322902337.jpg jew laugh jpg

  19. Mda. Eu dacă nu încetează cei 3 popi de peste drum de mine să urle chem Poliţia. Ăştia încalcă orice drepturi, dacă eu sunt de religie musulmană şi nu vreau să le ascult slujba de căcat ce durează de la 8 cum procedez. Îmi iau doape d.alea de urechi sau urlu mai tare decât ei.
    Cu băncile nu mai zic. Nu mai e nimic de zis.

  20. Cristian`s avatar
    20
    Cristianinsigna de trolinsigna de tehnologinsigna pentru 1000 de comentarii 
    Monday, 15 August 2011

    Culmea e că și eu vroiam să-mi cumpăr semințe și la fel nu mai pot să le cumpăr pentru că oamenii și-au luat liber, dar asta nu e vina sărbătorii în sine, chit că tu ai ceva împotriva BOR sau anumitor religii. Niște zile libere există peste tot în lume, inclusiv la capitaliștii ăia de americani. Faptul că lui Băsescu i-a căzut cu tronc ziua asta nu e vina sărbătorii.

    @Freud: a lui MP are mai mulți floci.
    Lasă jew laughul, mai bine zi-ne ceva de jew ring.

    P.S. Ionuț nu comentează sau are liber azi? :-))))

  21. Pana la urma:
    - am gasit pe una la un ghiseu Metrorex si am putut sa-mi iau abonament cu cardu' (desi de dimineata o desteapta de la cabina imi spusese ca ghiseele nu sunt deschise azi, deci nu se pot lua cartele decat de la cabine... unde bineinteles ca nu au POS);
    - am gasit agentie BRD deschisa in complexu' comercial cu Auchanu';
    - am gasit si o covrigarie deschisa; naspa covrigi insa...
    - la Electrica, inchis, deci nu pot sa-i injur ca s-au imprumutat de la mine fara dobanda... adica mi-au estimat consum gras in lunile trecute (amuzant cum in acelasi timp si-au renovat sediile - oare cati alti fraieri n-or fi patit la fel ca mine?)

  22. @Ana Din Auchan vin eu acuma. Deci bifeaza-ma pe lista cu fraieri :P

  23. Mihai B`s avatar
    23
    Mihai Binsigna de prim sositinsigna de trolinsigna pentru 1000 de comentarii 
    Monday, 15 August 2011

    @Ukavra

    pai muta-te intr-o tara musulmana, apoi. acolo te trezeste cu difuzoare cu noaptea in cap ca sa mergi la rugaciune. la turci f.e. de 5 ori pe zi iti baga chemari din alea. dar am inteles ca turcii sunt moderati, sunt altii si mai rai.

    @MP

    eu nu apar biserica. da' sarbatoarea, saraca, ce are, ca nu am inteles? :)

  24. Cristian`s avatar
    24
    Cristianinsigna de trolinsigna de tehnologinsigna pentru 1000 de comentarii 
    Monday, 15 August 2011

    @Mihai B: da, Ataturk i-a făcut pe turci s-o lase mai moale.

  25. @Mihai B Pah vezi diferenta? Ca eu nu ... taman aia subliniam lol

  26. Mircea Popescu`s avatar
    26
    Mircea Popescu 
    Monday, 15 August 2011

    @Ukavra Eventual daca ai niste oua stricate sau rosii putrede, incearca-ti tirul. Chestia e extrem de eficienta la popi, pentru ca nu au voie sa oracaie murdari, asa ca vor fi siliti sa se intrerupa, sa se ablutioneze si sa reia mai tirziu.

    @Cristian Puiule, eu mi-am cumparat tot ce-am vrut si pe 24, si pe 24, si pe 31 decembrie-n New York, si la 5 dimineata si la 3 si la 2. Deci nu, asta cu "si la americani" e mai bine s-o lasi s-o zica aia de-au trait la americani. A, sigur, in Kentucky-si-la-americani e cam ca si prin Romania. Sigur ca da. De-aia nici nu sta nime-n Kentucky.

    Zile libere sunt asa : una de Craciun si una, cu maxima generozitate, de pasti. Da' preferabil sa-si revina la normal dupa-masa. Deci, in schimbul aceste zile de munca de azi, cind se va recupera, de 24 decembrie sau de pastele urmator ?

    Tot n-am inteles ce treaba are Base-n discutie. Dincolo de faptu' ca romanii-s prea idioti sa inteleaga ce-i aia responsabilitate si cum functioneaza ea, asa ca "e presedinte, el e responsabilu' saf".

    PS. Muie BOR.

    @Ana Mda. Eu n-am mai incercat. Am preferat sa trag un pui de somn. Deh, tara de oameni harnici, se ia pe mine.

    @Mihai B Nu ma enerva, ca mintenas va mut io pe toti in Gibraltar, si cu asta am incheiat povestea. Auzi obraznicie de loaza "pai muta-te". Bwey pulica, eu sunt alfa si omega, baga la cap. Voi va mutati daca nu-mi place mutra voastra. La alta masa, pe alta strada, in alt oras scl.

  27. Eu dacă nu încetează cei 3 popi de peste drum de mine să urle chem Poliţia.

    ahahahah, de-abea astept sa sugi pula. defapt clopotul bisericilor e ilegal prin lege, pentru ca "tras" depaseste limita de decibeli admisa. da' iote pula mea e inca acolo si inca suna. si nu ca ar fi romania singura tara.

    Lasă jew laughul, mai bine zi-ne ceva de jew ring.

    nu-ti plac fetele, jidance romance si jidance tatare? n-am inteles ce inel

    Bwey pulica, eu sunt alfa si omega, baga la cap. Voi va mutati daca nu-mi place mutra voastra. La alta masa, pe alta strada, in alt oras scl.

    moar pseudolog complex.

  28. @Freud Ma scuzi?

  29. de la popi si pulitie, o sa te primeasca cu bratele deschise.

  30. Serios? Pah au mai supt-o si acum un an si au tinut slujba in soapta.

    Avusesem doar o impresie ca ma indemnai sa iti sug pula ... bine ca m-am inselat :)

  31. pai cam asta ma gandeam si eu cand am tastat comentariul dupa tine, da' vezi tu, nu e nici un -mi dupa sa acolo.

    si lol ce chestie ciudata mai isi fac treaba.

    apropo de chestie, cum e furia pe interneti? in caps sau cum ;D

  32. @mircea : cum naiba functioneaza >hr> ??!

  33. Pah zi tu odata cu hotarare sa stiu in ce directie o iau :P

  34. mi se pare genial. o zi in care nu se spala, nu se calca, nu se depun bani, nu se retrag bani, nu se emit facturi si tot asa. o paralizie generala cu niste beneficii totusi. ca e naspa sa nu poti merge, da' nici nu te pune nimeni sa duci gunoiu', e naspa sa nu poti fute, da' nici copii nu faci si tot asa. o zi in care te dai cu capu' de pereti in sinea ta ca n-ai de unde lua tigari, da' macar nu tre' sa te dai jos din pat. inchis de viu intr-un cosciug, da' macar viu. =))

  35. Mircea Popescu`s avatar
    35
    Mircea Popescu 
    Monday, 15 August 2011

    @Freud Pai daca e ilegal prin lege nu-i nici o problema, ca si ea suge pula prin gura. Chit.

    Meri aici si vezi source.

    @MILF Eu de exemplu am cam ce-a mai ramas din cinci cartuse cumparate acum fo' luna, da' pe de cealalta parte nici nu fumez. Iar daca ramin astea fara tigari si dau in fixatii orale mai facem un festival ca tura trecuta.

  36. de ce am eu impresia ca

    am mai citit chestia asta pe blog

    fix acelasi tip de comentariu

  37. futui' tagu' masii.

  38. Mircea Popescu`s avatar
    38
    Mircea Popescu 
    Monday, 15 August 2011

    Ca sa vezi cit trolaj intra in tine. Incearca si iframe cindva :D

  39. Da, asta vine în continuare la articolul ăla dinaintea Paştelor în care arzi Biblia? Cu motiv că ai avut de mers în oraş şi de plătit nuştiuce? Sau la articolul în care susţii ideea că iubirea e un fel de ceva imaginar? Sau la articolul spre care îmi modifici link-ul, unde iar iubirea îi o chestie pentru marea masă de oameni proşti iar căsătoria se face pe bază de sex?

    Frumos îţi şade.

    Eu sunt un prost. Luati aiurelile pe care le-am scris mai sus ca atare.

  40. 42

  41. Cristian`s avatar
    41
    Cristianinsigna de trolinsigna de tehnologinsigna pentru 1000 de comentarii 
    Tuesday, 16 August 2011

    @Mircea Popescu: Eu mi-am făcut ieri cumpărăturile la Mega Image, deci uite că se poate și-n România, doar că nu peste tot.

    Băse a propus ca să devină sărbătoare legală.

    @Freud: cu jidancele n-am nimic. Cum ce inel? Ăla pe care-l poartă tipa din dreapta și pe care-l afișează ostentativ. Parcă evreii erau mari bijutieri sau cel puțin vânzători de materiale prețioase. De unde credeai tu că vine jewel? Doar nu din latină :-)

  42. ahahahahaha ce-am ras. ca tot mi-ai adus aminte, am fost o vreme interesat de etimologia cuvantului jewelry, tocmai pentru ca englezii le spun evreilor jew. si sunt singura natie. da' n-am gasit nimic.

  43. Mircea Popescu`s avatar
    43
    Mircea Popescu 
    Tuesday, 16 August 2011

    @Cristian E bine ca se poate. In prafuita provincie (si cu toate pretentiile si damfurile, Timisoara e un fel de Gyor, provincie pina-n dinti si unghii) nu puteai arunca un ac azi in nici o banca pentur ca erau toate pline, de oameni cu diverse treburi. Ghici de ce ? Niste imbecili au fluidizat traficul.

    Muie BOR. Si muie Base, cacanar oportunist ce e el.

    PS. Jewel (si romanescul juvaer/giuvaer) vin din anglo-franceza/franceza veche "juel" ("jouel") care vine cel mai probabil de la latinescul joculus (via latina medievala, "jocale"), si deci in acest sens sunt cognate cu joc. Varianta alternativa ar fi de la gaudium.

  44. a deci englezii le-au dat numele alora dupa portofel. care o fi facut articolul de pe wikipedia are alta idee http://en.wiktionary.org/wiki/jewel

    http://en.wiktionary.org/wiki/jew

    From the stereotype of Jews as scheming merchants. Compare gyp (“swindle”), from gypsy (“Roma”), and welsh (“swindle by defaulting on a debt”), from Welsh.

    am ras, am ras.

    ..........................
    apropo, zenone se ocupa cu adevarul din semantica, ca parca grecii nu ajunsesera la teoria cum ca sensul vine din etimologia cuvintelor, sau?!

  45. Mircea Popescu`s avatar
    45
    Mircea Popescu 
    Tuesday, 16 August 2011

    Wikipedia nu este o sursa, mai ales nu pentru chestii care necesita studii, la facultate gen. Wikipedia poate fi o sursa pentru anumite chestii adecvate culturii pop, precum de exemplu cine joaca in nustiuce "film" cu vampiri pentru adolescente sau care e recordul la alergat in cerc prin ceva joc pentru Amiga.

    PS. Gypsy survine dupa toate probabilitatile ca aliteratie a lui gypcian, care-i o prescurtare dupa egypcien, care-i o forma mai veche (engleza medie) a denumirii poporului dupa presupusa lor origine. Cam pina prin secolul XIX s-a pastrat in Europa opinia ca tiganii survin din nordul Africii, si nu din nordul Indiei.

  46. nu prea am inteles faza cu articole platite, IP-uri etc...
    eu am net din aer. de la rds. de fiecare data ca ma conectez am alt IP...
    la asta te-ai gandit?
    :D

  47. si intra toate in sistem oricum...

    vrea si omul o platita simbolica pentru "munca" online.

  48. *-ti

  49. Mircea Popescu`s avatar
    49
    Mircea Popescu 
    Wednesday, 17 August 2011

    @McGogoo Vezi de exemplu aici :

    Cititorii care nu doresc nici sa fie limitati, nici sa plateasca si nici sa munceasca pot sa foloseasca un proxy, sa incarce Trilema

    Ar fi o problema pentru un blog necunoscut. Pentru un blog pe care il citeste absolut toata lumea, coliziunea de ip-uri alocate Romaniei rezolva problema.

  50. si nici sa munceasca

    cand adaugasi asta acolo?! sau era de la inceput?! lol

  51. Mircea Popescu`s avatar
    51
    Mircea Popescu 
    Wednesday, 17 August 2011

    Era de la inceput.

  52. Mihoc Andrei`s avatar
    52
    Mihoc Andrei 
    Saturday, 3 September 2011

    Ba da sunteti nenorociti?! Daca nimeni nu are ceva cu tine ce te apuci sa te iei de religia unuia si altuia?! Ba da sunteti retardati mari. Credeti ca rezolvati ceva daca o atacati pa Maica Domnului?! Va veni vremea si aproape este cand veti merge la ea plangand... Sa va vad atunci. Daca mai scrieti asa ceva... Oricum sa va fut in gura ca stiu ca sunt pacatos...dar de ce e sfant nu ma leg. Sa va fut in gura inca o data si sa va iau mamele in pula

  53. Mircea Popescu`s avatar
    53
    Mircea Popescu 
    Saturday, 3 September 2011

    Cu care dintre noi vorbesti ? Sa stiu cine tre' sa-ti raspunda.

  54. Daca nimeni nu are ceva cu tine ce te apuci sa te iei de religia unuia si altuia?

    Statul nu e laic, legea nu este seculara. Blasfemia exclusiv catre crestinism este pedepsibila cu inchisoare, programa scolara prevede pictare de icoane si educatie crestina, bisericile si popii sunt mentinuti din banii cetatenilor fara sa intrebe nimeni, mai continui?

    Oricum sa va fut in gura ca stiu ca sunt pacatos…dar de ce e sfant nu ma leg. Sa va fut in gura inca o data si sa va iau mamele in pula

    yeah right, credinciosul pulii.

    nu uita sa porti cruce la gat numai si numai din aur 24k. apa sfintita nu putrezeste. daca freci portofelul de moaste pica cu bani.

  55. Mihoc Andrei`s avatar
    55
    Mihoc Andrei 
    Tuesday, 6 September 2011

    Da JEW. Dar daca statul ti-ar cere tie parerea pentru fecare istitutie a statului, ar fi un haos. A! Si inca ceva. Gandeste-te ca prima data tu ai apelat la Biserica si nu invers. Mai ales daca esti un tampit. Cat despre cruciulita (nu port), nici macar de aur de 24 de karate. Tin sa te anunt ca nu sunt cocalar si nici un parvenit. Cat despre credinta, aceasta nu sta in vorbe...deci imi bag pula in mata. Si daca tot cunosti programa scolara atat de bine ai sti ca nu prevede pictarea de icoane mai prostule. Sunt in domeniu asa ca.... mai scuteste-ne de „intelepciunea ta”. Tine-o pentru cand te duci la WC.
    Catre Mircea Popescu: Vb cu toti ca se pare ca toti sunteti niste labagii. Sa va fut in gura de labe triste. Ganditi-va totusi ca mai devreme sau mai tarziu tot la Biserica ajungeti. Sa va fereasca Dumnezeu de situatia in care veti fi atat de disperati incat sa alergati la Biserica.

  56. @moldovean : eu am apelat la biserica? cand pizda masii am facut eu asta? macar ma cunosti?

    deah, daia se faceau olimpiade de pictat la grupa mica, futute-n gat de cretin.

    pana si in porcaria aia de psihologie, cu care nu sunt de acord, scrie ca : copii fiind mici si avand putina informatie in cap iau drept de bun tot ce li se spune fara sa analizeze pentru ca nu sunt invatati, adica un muist care a pictat icoane la 8 le va linge si la 80 pentru ca a fost convins pe bune la o varsta cand inca nu isi punea intrebari.

    ce esti, teolog? alt inutil bugetar pe lumea asta?

    si ma pis si pe religia ta, si pe a musulmanilor si pe a budistilor si care or fi.

    _________

    hai sa-ti zic o poveste gratis, pro bono :

    era omu' in pestera acum cateva mii de ani, el probabil sef de trib. i-a murit familia, rudele, animalele si tot ce misca prin pestera.

    era terminat emotional, depresiv.

    isi continua toata viata cautand un raspuns. il gaseste noaptea, pe cer.

    se uita la stele... si incepe sa uneasca puncte... isi vede copii alergand prin campie, gemenii, isi vede taurul din ograda, leul de care fugea prin padurea tropicala, nevasta care era iubirea lui pura, fecioara visurilor lui, isi vede fratele, fantanarul, varsatorul, ala de cara mereu ulcioarele cu apa, vede scorpionii care nu il lasau sa doarmna noapte intepandu-l in desert, vede tot.

    se apuca si deseneaza in pestere punctele de le vede el pe cer, le uneste, le coloreaza.

    intro zi cu foarte mult soare, omul fuma si el niste plante. salvia divinorum.

    s-a nimerit sa fie solstiul de primava sau toamna. s-au luminat magic peretii din pestera lui, animalele si oamenii desenati prinzand viata.

    desigur el fuma halucinogene si doar reflecta carbunele de pe perete lumina.

    da' omu' a crezut ca da frate, a descoperit sensul vietii.

    a cutreierat sate si sata sa-si spuna povestea.

    oamenii din ceruri, familia, conductatorii, zeii care au grija de noi, care nu au murit, doar le-a ajuns sufletul in ceruri.

    ulterior avea sa se rafineze nitel povestea la isus si etc, copilul zeilor, etc.

  57. @Freud: da' hai să nu ne limităm doar la creștinism. Zi ceva și de islam, de budism, de hinduism și alte religii de largă răspândire.

  58. ba tu nu vezi bine

    si ma pis si pe religia ta, si pe a musulmanilor si pe a budistilor si care or fi.

    ce am scris mai sus e de unde au aparut toate religiile.

  59. Mircea Popescu`s avatar
    59
    Mircea Popescu 
    Tuesday, 6 September 2011

    @Mihoc Andrei Biserica nu este o institutie a statului ; statul urmeaza sa ceara tot mai des parerea, chiar daca asta creeaza "un haos", pentru motivul simplu ca tot asta e si singura sursa a legitimitatii lui ca stat.

    Mi se rupe mie de biserica, asta sau alta. Acum si pururi. Si am ca niste presupuneri ca va veni ea la mine-n genunchi s-o iert, da' uite chestie ca mai repede trece un popa burtos prin urechile acului decit ideologii tembele prin filtrele mele.

    @Freud Dar de ce injuri asa urit ?

    @Cristian http://www.google.com/search?q=barbecuran bien sur.

  60. @Mircea Popescu: atâta timp cât nu folosește cuvântul pulă eu zic că e decent.
    Ce să văd în rezultatele căutării? Am citit articolul cu arsul cărților sfinte, ba chiar am și comentat.

    @Freud: tocmai că am văzut ce ai scris, dar spre final ai dat-o spre Iisus și n-ai mai zis nimic de Mahomed și Buddha. Nu că aș ține neapărat să te legi și de ei, dar îs curios cum vezi tu lucrurile.

  61. e aceasi poveste de cacat cu sositul din stele.... fecioara maria... nascuta toamna, constelatia fecioara, a conceput un fiu de paste, la solstitiul de primavara, in jurul cand era soarele in taur dpdv astrologic pe cer, vaca fiind ceva zeu magic pierdut in istorie, mesopotamii spuneau ca lumea e un fel de masa sustinuta de un zeu cu mainile lui, suit cu picioarele pe o vaca. indienii venereaza vaca si ii mananca cacatul.

    se naste fiul iarna, la alt doilea solstitiu, cand apareau sarbatorile cu omg dispare soarele de pe cer si a venit frigul, soarele moare si trebuie sa-l salvam. de aici si isus cu salvatorul lumii.

    el isus, fiul tatalui soare, se roaga soarelui ca acest sa le ierte pacatele taranilor care nu l-au slujit si sa se intoarca sa le lumineze campurile, casele, etc.

    magie la primavara reiese soarele pe cer, clar, numai sacrificam capre de solstitiu, ii sugem pula lu isus.

    same shit faceau in pestera oamenii acum mii de ani. la stonehenge ce crezi ca faceau.

    aveau camere de pereti solizi. ii sugeau pula profetului de trib iarna, ioi coae roagate tu la soare sa vina inapoi ca ne e frig.

    mbun. le dadea el ceva halucinogen si le spunea povesti de adormit copii.

    de paste le zicea hai consateni ca uite muia a dat rezultate, veniti sa fac magie. iote aici punguta cu iarba aromatica, inspirati bine si uitativa la desenele cu creta, carbune si culori stralucitoare de pe perete. ioi coae, sa coloreaza constelatiile, s-antors zeii, vine soarele, PUPAM PULA-N GRUP FUCK YEA.

    acum avem televizor si pornografie da tot aia e.

    unii se futeau in grup(grecia, roma). altii se omorau in grup(maya/inca/rahat), etc.

    nu au ramas decat ramasite arheologice, naiba stie povestea completa.

  62. a si apropo. isus era egiptean. tasu' era ceva preot care cu sperma lui magica avea sa aduca conducatorul magic al evreilor pentru a ii scoate de sub invazii iar masa era din casa regala david.

    asta cu poveste cu taranoiul dulgher de vindeca leprosi si etc e cam fantezie.

  63. Niște dovezi ai și tu? Apropo, de Mișcarea Raeliană știi? Aruncă un ochi pe saitul meu.

  64. @cristian : sunt in biblie, steaua de pe cer care vesteste nasterea, fuga mamei din oras este povestea lui osiris, idea de futai divin o practicau preoti egipteni cu diverse "alese", etc.

    mai e dragonul 7 planete capete, fecioara cu 12 stele sau ce avea in mana. sunt destule referinte in biblie la origini dubioase.

    pe vremea comunistilor daca nu ma insel se faceau niste carti foarte bune care spuneau cum au fost compuse miturile religioase, dar nu se mai printeaza si caut degeaba ca nu se gasesc.

  65. Mircea Popescu`s avatar
    65
    Mircea Popescu 
    Wednesday, 7 September 2011

    Foarte superficial, tovarasu' Freud. Nu mi-e clar ca-i de-un cinci nici pentru undergrazi.

  66. In timpul unei intalniri de gradul 3, din anul 1973,

    Pentru a deschide acest fisier, veti avea nevoie de versiunea Adobe Acrobat 5

    so much fail

  67. Mircea Popescu`s avatar
    67
    Mircea Popescu 
    Wednesday, 7 September 2011

    Pentru a deschide acest fisier, veti avea nevoie de versiunea Adobe Acrobat 5 sau mai mult.

    Citeaza corect bwey c-ai lasat trei sferturi din lulz pe-afara.

  68. *horus, pardon

    @mp : la ora actuala sunt relativist. citez din memorie. so much fail in toate, nici macar numai am interes sa continui studiul.

    ca sa ce, oh wow, si mai multe argumente ca sunt niste rahaturi reintoarse pe dos care deja s-au mai facut si erau ineficiente, cum s-au demonstrat si astea.

  69. Mda, comuniștii și ăia cu Zeitgeistul lor. După primele minute cu aberații despre religie, n-am mai rezistat și n-am mai privit restul.

    @Freud: nu văd de nicio culoare unde-i fail-ul. Mai multă calitate în trolling dacă se poate. Dacă mai continui mult așa să știi că-mi cer banii înapoi :-))))

  70. Băi Freud, deci cartea are tot niște teorii dintr-astea ca ale tale, doar că ei le prezintă fără atâta trolling. Oricum esențial e să poți citi PDF-ul, nu să folosești Acrobat Reader 5. Iar dacă ți-ai pus Linux-ul așa cum face orice om normal la cap, îl poți citi fără probleme.

  71. oh ce cacat http://raelianews.org/news.php

    toate stirile incep cu liderul rael, liderul rael.

    people still fall for hristocommunism. pft.

  72. rofl ce pdf de cacat.

    @cristian : ce bani ba?

  73. Încep să cred că Mircea avea dreptate când îți zicea că ești ghei. Păi tu nu vezi țâțele din știrea aia? Amu' e drept că nu-s ca la fel de mari ca ale lui Negrea, dar totuși.

    Și Trilema începe cu poza lui Mircea și ce rezultă din asta?

    Banii pe care mi-i datorezi pentru trollingul de proastă calitate. Doar nu vrei să mă apuc să caut bonul și factura ca să mă duc cu ele la OPC ANPC?

  74. @cristian : deci ce plm, repet. ce bani.

  75. Mircea Popescu`s avatar
    75
    Mircea Popescu 
    Wednesday, 7 September 2011

    Lol the troll has a chink in his armor.

    Banii ba!

  76. @Juice:

    Inb4 “To make money you need money. Trilema is for jews only.”

  77. @cristian : daca om se culca cu mancarici la cur, el cu mana mirositoare se va scula.

    daca el mananca palma, curu nu vine la el.

  78. @Jew: s-o crezi tu. Depinde care mână o mănânci. Că dacă e a unei tinere domnițe, poți fi sigur că vine curul la el.

  79. Mircea Popescu`s avatar
    79
    Mircea Popescu 
    Wednesday, 7 September 2011

    Mai ales daca-i gheu.

    Juu' zic, nu curu'.

  80. unu ca am datorii de bani, altu ca-s gay, lol.

    @cristian : la domnita trebe sa vina gura, sanu si dupaia cuplata la aparat dentar. eventual dupaia returnam servicii.

    ce taran e ala care are grija doar sa fie femeia lui satisfacuta, plimba in oras, mese, cumparaturi, etc.
    jos textila, hopa sus in pat. punct.

  81. Așa fac gheii? Numa' zic.

  82. las asta aici

    http://www.electricretard.com/time-machine/

  83. Mircea Popescu`s avatar
    83
    Mircea Popescu 
    Thursday, 15 September 2011

    Lmao what! no pedosmile ?!

  84. BA CE DREAQ MA?CUM SA TE FUTU P SF MARIA?
    NU TIE RUSINE SA ITI ARATI PULA AIA PLINA CU FLOCI?
    DUTEN PULA LU TACTU!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!doamne iartal.ca o pr de ameaa care e emo si isi baga pula in dumnezeu:|e nebuna:||E in fine dunten mata
    A si inka cv.O sa ajungi in iad puleristule:)!

  85. Fake troll is fail.

  86. Al 4-lea hipster`s avatar
    86
    Al 4-lea hipster 
    Tuesday, 1 November 2011

    but is sorta hilarious.

  87. Mircea Popescu`s avatar
    87
    Mircea Popescu 
    Wednesday, 2 November 2011

    Domnisoara Alina : aia nu e pula mea.

    Pentru ca a mea e mai mare.

    @Peanut gallery Io cre' ca-i autentica fata.

  88. ba handicapatul pulii mele, respect-o pe mama unui om fara de pacat.Chiar daca nu exista dumnezeu, omul ala s-a sacrificat crezand ca o sa fii tu fericit si iertat de pacate, avortonul pulii mele.Te fut in gura pentru ca o sa mori si tu jegosule si o sa treci in nefiinta ca ei si-mi pare rau ca n-ai nicio poza sa ma pis pe ea pentru ceea ce ai facut.

  89. Mircea Popescu`s avatar
    89
    Mircea Popescu 
    Wednesday, 30 November 2011

    Io asa am auzit ca tipa sugea pula din placere, spre deosebire de celelalte curve ale momentului, care-o faceau pe bani.

    Oare am fost gresit informat ?

  90. Cred ca aici o sa se lase unu sau 2 comentarii pe luna de la diversi retarzi pentru eternitate.

  91. Mircea Popescu`s avatar
    91
    Mircea Popescu 
    Wednesday, 30 November 2011

    Si eu.

    Da' gasesc ca-i amuzant :D

  92. Draga domnule sugi pula, daca doresti sa il dai in vileag pe jegosul & avortonul pulii tale de popesc sa stii ca am pe undeva niste poze pe care voi fi fericita sa ti le pun la dispozitie.

  93. Stimate Pula, de ce nu dai numele tau?

    La urma urmei, crestin cuminte, iti apara Dumnezeu identitatea, sau probleme-n paradis?!?!?

  94. Mircea Popescu`s avatar
    94
    Mircea Popescu 
    Wednesday, 30 November 2011

    Dadice hraniti trolii cu pula ?! Voi n-aveti respectabilitatea unor interlocutori ?

  95. pai daca troli cu pizda n-ai ..

  96. Mircea Popescu`s avatar
    96
    Mircea Popescu 
    Wednesday, 30 November 2011

    Pai n-am ca ele ma iubeste si-mi livreaza trolajele-n particular.

  97. FUTUI MORTII MATII DE SCARBA DRACULUI NU TE IEI TU DE RELIGIA NOASTRA NENOROCITU NAIBII SUGI PULA. SA MA PIS PE FATA TA DE JEGOS IMPUTIT MERGI SI SPALA-TE LA CUR JEGOSULE SI PE URMA SA VORBESTI! CU CE DREPT TE IEI TU DE SFANTA FECIOARA MARIA? SCARBA DRACULUI SUGI PULA CU FLOCI! BAGAMIAS PULA IN MATA DE NENOROCIT PENAL CE ESTI! SUGI PULA CU TOTI CARE VA BATETI JOC DE SFANTA MARIA! TU NU ESTI MAI PRESUS DE UN PORC CARE MANANCA BALEGA DE VACA! PUTI TOT A CACAT ! SUGI PULA DACA TE MAI IEI DE RELIGIA NOASTRA! SI NU UITA ! O SUGI BINE DE TOT !

  98. sa iti fie rusine, nenorocitule! ma fut eu pe gura ta aia jegoasa si plina de cacat, ca numai dela mananci! nu te lua tu, scarba nenorocita, de religia noastra sfanta! tu poti sa te inchini la cine vrei, c anu ne intereseaza, noi nu ne luam de religia ta daca nu te iei si tu. MA FUT SI EU PE TOATE SCARBELE LA CARE TE INCHINI TU, CA NU EXISTA!!! BUNUL DUMNEZEU, FECIOARA MARIA MAICA DOMNUKUI SI IISUS HRISTOS FIUL LUI DUMNEZEU EXISTA SI II IUBESC MULT SI TU NU AI NICI UN DREPT SA ITI BAGI TU PULA AIA PLINA DE FLOCI, JEGOSULE!

  99. Mircea Popescu`s avatar
    99
    Mircea Popescu 
    Wednesday, 11 January 2012

    Deci cum ?

  100. Defapt si Mircea-i botezat ortodox(?) si aia nu-i pula lui cica.

    Vezi ca.cultul fecioarei maria e specific catolicilor. Ceva integrare de zeite venus, saturnalia, futai in templu, chestii.

  101. bump http://www.aripileluirafael.blogspot.com/2011/06/adevarul-din-spatele-inchinarii-aduse.html

  102. Io de aici înţeleg că dacă pula nu era plină de floci totul era ok.

    Besides, fail religious troll is failful.

  103. Intradevar overreapeating religia noastra romania ortodoxa meme. Also forcing mananci cacat.

  104. Mircea Popescu`s avatar
    104
    Mircea Popescu 
    Wednesday, 11 January 2012

    Da' io nu cred ca-i trol.

  105. Ioan I`s avatar
    105
    Ioan I 
    Friday, 6 April 2012

    Wow ce socant ar fi fost o chestie daca mult hulita imagine n-ar fi fost urmata de niste sughituri literare la fel de proaspete ca o bucata de salam Turist uitata o noapte de vara in rectul tau hipertrofiat fara alta companie decat o scurta vizita din partea prietenului tau Printul Albert. Mai scarboasa si mult mai stresanta e moaca creata de retentiv anal slobozita la capataiul acestei rasuflaturi. las-o moarta si continua visul tatalui tau de a avea prima curatatorie chimica de tallit katane din Berceni.

  106. Mircea Popescu`s avatar
    106
    Mircea Popescu 
    Friday, 6 April 2012

    Ce este acest Berceni de care-mi povestesti ?

  107. Un cartier de cacat din Bucuresti.

  108. Ms. :)`s avatar
    108
    Ms. :) 
    Tuesday, 10 April 2012

    Parerea mea, draga domnule, este ca fiecare are dreptul sa creada in cati Dumnezei vrea. Nu este problema noastra. Dar nu ai dreptul sa spui asa ceva despre religia altora, chiar daca tu nu crezi sau nu vrei sa crezi il El. Pentru ca nu prea cred ca ai inghiti daca cineva ti-ar injura Dumnezeii sau whatever .. Si inca ceva ^_^ Nu prea cred ca un om normal, care este imposibil sa fie 100% plin de bunatate ar ramane surd la ceea ce ai spus despre Sfanta Maria. Pentru ca un om normal, daca i-ai injura mama fiului sau, nu ar putea ramane indiferent.

  109. Mircea Popescu`s avatar
    109
    Mircea Popescu 
    Tuesday, 10 April 2012

    Cum adica "nu am dreptul" ?

  110. Pentru ca un om normal, daca i-ai injura mama fiului sau, nu ar putea ramane indiferent.

    Asta e una din caracteristicile tipice de aici din est din slavonia, chestia cu 'mama' si cu 'pizda' folosita ca pretext asa pentru incaierare.

    Io raman indiferent la chestiile astea, cred ca-s unii dintre putinii oameni din Romania, dat fiind ca cine stie, m-oi fi nascut prost, right?

    Ce logica ce cacat au pustanii si cu ce generatie cresc.

    Cum adica “nu am dreptul” ?

    Acu' ca fata o deschis subiectul, religia in Romania e o chestie care scapa-n draci de orice fel de legisltie posibila.

    Constitutia nu prevede o religie de stat, ne-existand un cult de stat(iar religia ortodoxa in scoli e anticonstitutionala atunci) iar legea cultelor prevede cate culte sunt recunoscute oficial si ca o data primiti bani de la buget se ocupa ierarhia lor cu ei.

    Nu avem vreo lege pentru blasfemie, se condamna doar social.

    Art. 9. – (1) În România nu există religie de stat; statul este neutru faţă de orice credinţă religioasă sau ideologie atee.
    (2) Cultele sunt egale în faţa legii şi a autorităţilor publice. Statul, prin autorităţile sale, nu va promova şi nu va favoriza acordarea de privilegii sau crearea de discriminări faţă de vreun cult.

    insa

    (1) Statul român recunoaşte cultelor rolul spiritual, educaţional, social-caritabil, cultural şi de parteneriat social, precum şi statutul lor de factori ai păcii sociale.
    (2) Statul român recunoaşte rolul important al Bisericii Ortodoxe Române şi al celorlaltor biserici şi culte recunoscute în istoria naţională a României şi în viaţa societăţii româneşti.

  111. Mircea Popescu`s avatar
    111
    Mircea Popescu 
    Tuesday, 10 April 2012

    Deci fis.

  112. S-a incercat o lege pentru blasfemie din partea PNL, dar din cate stiu eu in rest nu exista vreuna.

    Sa'i multumim lu' Iliescu si baietii fosti pcr.

  113. cosminmaricari`s avatar
    113
    cosminmaricari 
    Thursday, 12 April 2012

    http://a6.sphotos.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-prn1/562259_266790350082674_100002551322108_600095_522358343_n.jpg

    Paşte fericit, păgânule.

  114. Mircea Popescu`s avatar
    114
    Mircea Popescu 
    Thursday, 12 April 2012

    Sa fie pornit.

  115. http://www.kapshow.com/redwire/jesusdad.html

  116. Freud`s avatar
    116
    Freudinsigna de trolinsigna de tehnologinsigna pentru 1000 de comentarii 
    Saturday, 12 May 2012

    http://en.wikipedia.org/wiki/Prodromos_%28Mount_Athos%29#The_cemetery

  117. sami suga pula dumnezeu pe isus sal fut an cur si pe sf. maria sa ma linga la coae cu toti sfintii ei

  118. Mircea Popescu`s avatar
    118
    Mircea Popescu 
    Sunday, 18 November 2012

    Feel better ?

  119. ji cubacucum e?

  120. CATALIN`s avatar
    120
    CATALIN 
    Sunday, 30 March 2014

    EU NU MI AS STRICA PULA PE O CURVA CUM ESTE MARIA BAGAMI AS PULA IN MORTII EI

  121. CATALIN`s avatar
    121
    CATALIN 
    Sunday, 30 March 2014

    ISUS O FUTE PE MASA ACUM DE PASTE NU A PUTU SA MOARA LINISTIT VROIA SA O MAI FUTA ODATA

  122. CATALIN`s avatar
    122
    CATALIN 
    Tuesday, 1 April 2014

    isus si tatal lui dumnezeu sun homosexuali

  123. Dar ce pula mea citesc.

  124. Mircea Popescu`s avatar
    124
    Mircea Popescu 
    Tuesday, 1 April 2014

    Nu ie clar.

  125. Sa te manance cancerul nenorocitule !!! Asa meriti !!

  126. Mircea Popescu`s avatar
    126
    Mircea Popescu 
    Saturday, 26 September 2015

    noiframewidth=480 height =800 src="https://i.imgur.com/Bw3mIJF.gifv">

  127. @126 lmao!

  128. Number ven`s avatar
    128
    Number ven 
    Wednesday, 15 March 2017

    Parttttzzz tarfa babilonului aka Fe-cioara marinela.

    Fe-cioara cracracra.

  129. Sugeo boarfo`s avatar
    129
    Sugeo boarfo 
    Wednesday, 14 June 2017

    O suge si de la mine boratura dreq, so suga tare

  130. Baiatul zanei`s avatar
    130
    Baiatul zanei 
    Friday, 6 October 2017

    Asa baga-ti in ea si in zeul pizdii, pule intregi sa le umple frigiderul.

    Mi-ash pula in adoptia lor de scarbe jegoase.

    Sa-mi trag pula in dumnezeul vostru jegos de scarbe libidinioase.

  131. Baiatul zanei`s avatar
    131
    Baiatul zanei 
    Friday, 6 October 2017

    O suge prin batista Mariuca, o ia la muie pe sub presh, ce stiti voi ca ea e cu presul de la use, boarfa baga presul acolo ca sa nu poti sa-i inchizi usa, sa-ti intre boarfa in casa sa faca ea pe Ma-ta, de jegoasa ordinara. Slobozimash in farfuria lui mariuca.

  132. Mircea Popescu`s avatar
    132
    Mircea Popescu 
    Friday, 6 October 2017

    Bine tinere, le-am dat-o.

    Acum ce facem ?

  133. Baiatul zanei`s avatar
    133
    Baiatul zanei 
    Monday, 9 October 2017

    Asa ma sa ne-o suga la toti si boarfa aia mariuca si halizaul vostru.

  134. Să-l fut în gură pe Hristos n-am trăit eu pe vremea aia că-i dădeam muie de față cu tot poporul și după aia îl mutilam ca pe un vițel la tăiat și s-o fut pe Maica Domnului în gură de târfă după ce o supt pula pe vremea ei la toată lumea o ajuns sfântă să mă piș pe icoană ei pictata de Evanmuistul Luca poponarul , când ajung în cealaltă lume prima dată îl omor pe Hristos și fut pe mă-sa si după îl muiesc pe Dumnezău tatăl creatorul pulii de aia nu se arată la nimeni că-i desfigurată gură lui de muie.

  135. Mircea Popescu`s avatar
    135
    Mircea Popescu 
    Tuesday, 6 November 2018

    Keks.

  136. incredibila contributia acestui blog la cultura colectiva romaneasca in a pururea vecilor.

  137. Mircea Popescu`s avatar
    137
    Mircea Popescu 
    Tuesday, 6 November 2018

    Mei, adevarul este ca pe orice teme, in afara de felia ingusta si profund neinteresanta cu "ce o mai fost pe la televizor" si alte "contributii personale", Trilema e si astazi singura sursa.

    Da-ti tu seama, io n-am mai scris in romaneste de ani de zile, si-n anii aia de zile tot cacatu' de colectivitate de vorbitori or produs exact absolut nimic, impreuna cit si separat. Iei frumos "cultura romana", tai jos felia Trilema, ramine nimic pe bat.

    Da' cum zice poetu', pentru voi e destul si atit, ce pula.

    Asta ca sa nici nu mentionam cum ~0% din diversele criptograme si alte challenge-uri si desafio-uri (ca n-are conceptu', ca de ce sa aiba concepte, pentru voi e destul si fara concepte) de le-am presarat pe-aici in anii ce-au trecut stau tot nedescoperite de rumegatoare. Puletele ala ca si puletele astalalt fix ca si puletele alalant is tot depasiti de evenimente, cum erau si-atunci, si cum or ramine veci pululi.

    Ca... pentru voi...

  138. >io n-am mai scris in romaneste de ani de zile

    fix asta ma surprinde. 10 ani si lumea tot aici ajunge. 3 ani de scris in romana si ramane pe veci. cultura romaniei, adica la un secol mai apare cat sa scrii o carte si dupa asteptam urmatorul secol.

    >stau tot nedescoperite de rumegatoare

    asaie cand esti geniu si neinteles simultan.

  139. Mircea Popescu`s avatar
    139
    Mircea Popescu 
    Wednesday, 7 November 2018

    Da' io-s foarte inteles, numa' ca si-ntelesu' asta, are limitele lui. Nu poti sedea caCa rtarescu in apartamentu' confort doi prin Pantelimon pe-acolo sa te-ntrebi indetine cadece nu te-ntelege aragazu' Triumf. Ca aragazu' Triumf triumfa, nu-ntelege. Asa e el facut, e aragaz ce plm. Nu intelege, nu ascute creioane (nici chiar colorate sa fie), nu da suc de la dozator... ca n-are dozator. Are gaz, arde gazu' respectiv si gata.

    Tu stai sa te framinti cadece nu te opereaza de colecist barbierii si nu te tatueaza soferu' de taxi ?

  140. Wojteek`s avatar
    140
    Wojteek 
    Sunday, 23 February 2020

    I can see that your blog probably doesn't have much traffic. Your posts are interesting, you only need more new readers. I know a method that can cause a viral effect on your site. Search in google: Jemensso's tricks

  141. Mircea Popescu`s avatar
    141
    Mircea Popescu 
    Monday, 24 February 2020

    Certainly, which is why you're here begging for my attention, rather than the other way around.

    But at least I lolled ; and to return the favour -- go ahead, google trilema, or my name, or the name of any of the butthurt unfortunates, or whatever else. Doofus.

  142. Mircea Popescu`s avatar
    142
    Mircea Popescu 
    Saturday, 26 December 2020

    Kinda funny to re-read the original item that started the whole Romanian agitation about "muie bor" etcetera, actually.

  143. dududu`s avatar
    143
    dududu 
    Tuesday, 2 March 2021

    Suge-o Mariuca

  144. e virgina doar in nas :)

  1. Sa ma fut in Sfinta Maria voastra pe Trilema - Un blog de Mircea Popescu-...

    Deci da ... ca pur si simplu da ...

    "Ca sa fim intelesi, eu n-am nimic impotriva ca diverse babe proaste sa stea la biserica toata ziua de azilunicincisprezeceaugust. Din partea mea pot sa steie acolo toate zilele si toate noptile, cite zile or mai ...

  2. [...] Instalatorotenia e un element esential al specificului romanesc, o intersectie nefericita intre instalatii sanitare si idiotenie patenta, promovata asiduu de catre muncitorii necalificati care se prezinta in mod fraudulent drept instalatori in Romania. Ne vom ocupa de ea in cadrul celei de-a doua parti a trilogiei pentalogiei infinitologiei promise in articolul precedent. [...]

  3. [...] o minciuna asa frumos dichisita incit aminteste de porcariile alea pictate pe pereti, minciuna facuta sa fie credibila exploatind exact saracia implicita-n unicitate, [...]

  4. [...] nu mi-o dat cu sapa-n cap. Cine se crede mai "sectant" ca mine, voi sa ridice mina, sa ne comparam la pule. Cum se face ca eu ma bucur de imunitate (dincolo de explicatia ca-s al mai fin teolog de limba [...]

  5. [...] selectivitatea (in aceasta ordine, banuiesc eu, adica bizoniada e marea noastra problema, chit ca analfabetismul functional nu-i nici el de lepadat) incit loialitatea pur si simplu nu apuca sa [...]

  6. [...] Problema ar fi ca aceasta chestie-i banala numai pentru cunoscatori, si cunoscatorii-n acest domeniu nu sunt absolut niciodata cei ce cred ca ar cunoaste "arta", eventual pentru ca "o iubesc", sau sunt "iubitori de arta". Cunoscatorii sunt istoricii artei, de preferinta persoane care nutresc un solid si in general binemeritat dispret pentru constructul respectiv (tot asa cum banalitatile religiilor nu-s banalitati decit pentru cei pe care nu-i mai fascineaza). [...]

  7. [...] a lie so prettily dolled up it reminds of those shitstains on walls, lies made to appear credible through exploiting exactly the poverty implicit in unicity, the [...]

  8. [...] otherwise he wouldn't have survived, ora pro nobis, you, the king of collaborationists. The holy church of they undesirious of activity. [↩]Shorter and older, of they lazy enough to stink. [...]

  9. [...] the notion of gnat as a "build environment" is laughable on the facevii ; and we settled on a hail mary attempt of importing pre-made binary version of various custom libraries, to link with the actual [...]

  10. [...] mind the handicrafted plastic oranges of the present, perhaps for the same exact reason I despise religious iconry : too reminiscent of settled female life, "happy" in its deranged senses and therein wallowing [...]

Add your cents! »
    If this is your first comment, it will wait to be approved. This usually takes a few hours. Subsequent comments are not delayed.