Putere si Magie Eroi Regate

Friday, 25 November, Year 3 d.Tr. | Author: Mircea Popescu

Numa' limba engleza se gaseste capabila sa foloseasca nesfirsite apozitii si locutiuni substantivale pe post de fraze si propozitii. In cazul nostru concret Putere si Magie Eroi Regate este varianta-n romana a titlului original Might and Magic Heroes Kingdoms, care numeste un joc de browser (bonus puncte pentru ca nu necesita flash, java sau alte porcarii) lansat relativ recent de Ubisoft, proprietarul fransizei Might and Magic, despre care de altfel am mai scris.

might-and-magic-heroes-kingdoms-1 Jocul este destul de bine realizat, imi pare mie. Se mentin resursele cele sapte, impartite-n doua categorii (comune lemn & pietre ; rare mercur, sulf, cristale & geme). Minele insa se pot imbunatati, pe zece niveluri, in doi arbori de evolutie (+2 sau +2 +5%, evident cel din urma-i mai scump). Cam toata lumea porneste cu patru mine din care una de aur, si deci in principiu cam toata lumea poate atinge o productie de 20`000 pina la 29`000 de aur sau 20-29 de lemne fara a-si parasi patratica natala. Totusi, costurile sunt si ele insemnate, un oras de necroman (ca io-ndeobste aia joc) complet construit papa 1061 de lemne, 850 de pietre si ceva peste un milion de aur (1`034`995) excluzind grailul.

might-and-magic-heroes-kingdoms-2Eroii sunt as zice imbunatatiti fata de varianta clasica : au in continuare atac si aparare dar au disparut spellpoints. Isi pot alege trei profesiuni, fiecare dintre ele oferind patru specializari, fiecare admitind trei nivele de competenta. Profesiunile sunt variate si n-au mai nimic in comun cu logistics-diplomacy-intelligence etc, ci-s in general bonificatii aplicate armatei, minelor, vitezelor de productie scl. Nu-mi prea pot da seama ca incepator, dar la o prima vedere par destul de bine echilibrate. Ca sa va faceti o idee : pe fata din imagine am ales deja Harrangue, care da +5 atac fiecarei unitati. Puteam de asemenea alege tactician, care da 1% atac fiecarei unitati. Cum unitatile mele au atac in jur de 1-200, si nu 500+, aceasta optiune e preferabila. Daca si cind voi ajunge la Lich etc sigur ca se vor schimba lucrurile.

might-and-magic-heroes-kingdoms-3Batalia e cu totul schimbata, in sensul ca jucatorul nu mai muta unitati ci totul se desfasoara automat (nici n-ar fi prea fezabil sa le mute-n browser). Unitatile se gasesc impartite-n trei tipuri, arcasi, cavalerie si infanterie. Cind ataca infanterie, arcasii au un bonus de 50%. Cind ataca arcasi, cavaleria are un bonus de 50%. Cind ataca aceeasi cavalerie, infanteria are un bonus de 50% (oricit de absurd ar suna). Armatele nu mai prezinta hp, damage, attack si defense ci pur si simplu un singur numar, "puterea" lor. Ce vedeti acolo in imagine, 33 de stafii (care conteaza drept cavalerie) au o putere de 303 fiecare, si deci impreuna de 9999. Datorita faptului ca ataca arcasi (Master Hunter si Druid Elder aia is arcasii elfilor) au de fapt o putere modificata de ~ 15 mii, la care se mai adauga 2% din partea eroului (atac 4 -> 2% bonus) plus inca 5 * 33 = 165 de la harrangue.

Toate astea ar fi insuficiente pentru a cistiga, in principiu, atit doar ca mai intervine si mecanica jocului. Primul grup inamic, 18 Master Hunters, au o putere de 9`864. Comparata cu cele ~15`500 ale stafiilor mele iese prost, si-atunci ei mor, iar mie-mi fug 14 stafii. Cele 19 stafii ramase se indreapta contra druizilor, pe care-i aplatizeaza de asemenea. Si iata cum am reusit sa infring forte semnificativ superioare. La final am pierderi de ~30 din fugiti, adica (14 + 11) * .3 = 7 (rotunjit in sus).

Daca bonusul atacatorului e mai mare decit unitatea atacata (sa zic ca aveam 330 de stafii, in care caz doar bonusul meu era 50`000, mult mai mare decit cele 9000 ale vinatorilor) atunci inamicul e infrint fara pierderi. Daca nu, cu cit batalia e mai apropiata cu atit mai insemnate pagubele. Pe de cealalta parte experienta depinde de "onoare", in acest caz concret eu am cistigat 1949 experienta (de la o baza de 1196 cu 63% bonus de "onoare" pentru ca am atacat din inferioritate. Cu alte cuvinte, se poate optimiza fie pentru pierderi minime (atacind cu armate cit mai mari, asa fel ca bonusurile sa spulbere inamicii) fie pentru experienta maxima, prin onoare maxima (atacind cu armate care au bonificatii, si exact suficiente pentru a invinge).

might-and-magic-heroes-kingdoms-4In urma acestei batalii am curatat un petec de padure pe care voi putea construi, am capatat 12 lemne si asa mai departe. Partea cu adevarat interesanta a jocului se petrece insa la un nivel ceva mai mare, cu aliante, zone de control, lacrimile lu Asha, grailuri si alte chestii pe care v-oi lasa sa le descoperiti singuri ca inca n-am ajuns pe-acolo, eu fiind un umil jucator pe pozitia 1400 sau asa ceva.

Da' precum se poate constata din imagine, pe serverul romanesc e plin de unguri, asa ca rogu-va, faceti-va un cont si hai sa le dam Ardealu' sau ceva. Eu joc si pe Hounds of the Apocalypse 3 - East, care-i serverul de PvP.

For blood and honor, ce pana.

Category: Trolloludens
Comments feed : RSS 2.0. Leave your own comment below, or send a trackback.

57 Responses

  1. hahaah... vad ca nu prea te asculta supusii, mirceo. 'poi eu chiar mi-as dori sa joc, doar ca nu prea am timp. vezi krossfireu' si eventual daimonu', ca ei sunt pasionati si relativ seriosi dintre comenntatorii de pe aici.

  2. Cica lumea in care joci tu e plina :)

  3. Păi îţi dai seama, Bogdane, la cât de plin de el e Mircea a umplut lumea aia de unul singur. :P

  4. Mircea Popescu`s avatar
    4
    Mircea Popescu 
    Saturday, 26 November 2011

    @mihai b Da bwey, dupa ce-am publicat eu s-o umplut DL-ul. Pam-pam.

    @Bogdan Sorry, vezi tu ca aici e sait de-ala de news, tre' sa actionezi repede lolz.

    Da' pe bune acuma, mai da un ochi din cind in cind, poa' sa se mai elibereze locuri cred.

    @cosminmaricari Dice esti hater bwey asta ? :D

  5. Mircea Popescu`s avatar
    5
    Mircea Popescu 
    Saturday, 26 November 2011

    Apropo, mi-am facut cont si pe serveru' asta nou, capitala mi-e la Desporia (153, 131) regiunea 25373. Asa ca da.

  6. You've been spammed! cum se zice

  7. Mircea Popescu`s avatar
    7
    Mircea Popescu 
    Saturday, 26 November 2011

    Ti-am si raspuns, bre alchimistomagule bre :D

  8. Va vezi un vecin mai postmodern asa prin zona, la cateva patratele distanta.

  9. Ia vezi*

  10. Mircea Popescu`s avatar
    10
    Mircea Popescu 
    Sunday, 27 November 2011

    O chestie foarte utila : battle calculator. http://mmhk.jactari.info/fight
    Documentatii relevante : http://heroeskingdomsguide.dk/buildings_necropolis.html

  11. Cacat, au servere-n SUA.

  12. Mircea Popescu`s avatar
    12
    Mircea Popescu 
    Sunday, 27 November 2011

    Au, da' noi oricum jucam pe ala de Ro.

    Chiar, tu ce nu-ti faci un cont ?

  13. Eram cu opera turbo pe demo-ul ala. In proces.

    Da' oricum pare cam de cacat.

  14. lordmircea, lol.

  15. Mircea Popescu`s avatar
    15
    Mircea Popescu 
    Sunday, 27 November 2011

    http://polimedia.us/dtng/c/res/7346.html ftw!

  16. Lolz, femeie razboinic.

    Dar cum naiba functioneaza chestia asta, ca vazusem numele tau la ranking.

    Deci suntem in aceasi lume?

  17. Mircea Popescu`s avatar
    17
    Mircea Popescu 
    Sunday, 27 November 2011

    Pai daca ai intrat de pe link-ul din articol atunci te-a pus chiar prin apropiere de noi. Lumea se numeste Hounds of the Apocalypse 3 - East. Tie cum iti zice ?

  18. Ghici.

    Deah, am intrat pe ala, astia dau bonus la referrer sau cum?

  19. Mircea Popescu`s avatar
    19
    Mircea Popescu 
    Sunday, 27 November 2011

    Dau o mie de galbeni pentru primul, citeva sute dupa aceea.

    Da' am senzatia ca tu nu-i fi intrat, dat fiind ca nici in lista n-apari, nici prin zona nu te afli.

  20. Deci la ce foloseste o alianta?

  21. Mircea Popescu`s avatar
    21
    Mircea Popescu 
    Sunday, 27 November 2011

    Pai din ce-am inteles numa' asa se poate cistiga jocul, tre' sa ajungi cu alianta la lvl 7 pe urma ceva razboi cu lacrimile lu' Asha. Da' pina una-alta, primesti bonusuri de la alea cu dwarven treasury si ce mai controleaza alianta. Plus de la nivele, daca facem lvl 1 vom avea Battlecry (5% atac la toti eroii).

  22. Ma rog, am dat join, traiasca socialismul, pula lu' mirsea, etc.

  23. Mircea Popescu`s avatar
    23
    Mircea Popescu 
    Sunday, 27 November 2011

    Plm, bine c-ai fost tu destept, ti-ai facut cont independent acuma te-o pus la 100+ patratele distanta.

    Fa-ti calumea ce plm.

  24. Aahhahaha.

    Pai nu stiu ce cont independent. Dupa ce am dat click pe ala de al tau, ma bagase la ceva pseudodemo si dupaia ca sa continui mi-a cerut un cont, l-am facut si ma rog, play.

  25. Mircea Popescu`s avatar
    25
    Mircea Popescu 
    Sunday, 27 November 2011

    Pai naspa.

    Reseteaza-ti ip-ul si mai fa o incercare, ca la asa distanta nu vaz ce poti face practic.

  26. A pai mai bine atunci. Lasa, incercam neoregatul genoa, cu pamant in italia si crimea.

    Meh, tin minte ca atunci cand mi-am facut cont, imi dadea sa aleg intre doua lumi sau ce era, una cu bataie si aialalta academie, numa' stiu ce-am luat, bataie parca.

  27. Mircea Popescu`s avatar
    27
    Mircea Popescu 
    Sunday, 27 November 2011

    Ai luat bine sub aspectul ala, ca esti pe serveru' care tre', da' n-ai intrat de pe link si ca atare nu te-o pus alaturi de restul lumii, ci undeva aiurea.

    Da' succes cu Genoa noa.

  28. Lolz, si eu fix ca Freud, am intrat de pe link da' am ajuns fix in capu' hartii, pe (4, 6) in Hounds of teh Apocalypse.

    Oricum n-o sa ma tin de chestie, nu-s genu' care sa stea cu orele dupa cate o singura actiune (3 ore ca sa invete eroul un skill? meri ma). In ritmu' asta ..

  29. Mircea Popescu`s avatar
    29
    Mircea Popescu 
    Monday, 28 November 2011

    Mnoa ce bizara chestie... o fi expirat oare ?!

    In tot cazul, nu stai tu dupa aia lol. Toata chestia-i predicata pe teoria ca tu esti om ocupat, iti faci treaba, din cind in cind mai iei 5 minute pauza joci asta, etc.

  30. Mircea Popescu`s avatar
    30
    Mircea Popescu 
    Monday, 28 November 2011

    Pi-es : Bai ce chestie, nici tu nu-mi apari in lista. Deci da-ti seama neicusorule, primesti pentru ca inviti oameni niste bani in joc, nu-i ca si cum imi dau astia dolari, gen 30-50$ cit e referalu' pe piata libera, ci niste bani in joc. Si nici aia nu-s cine stie ce, io am de exeplu productie de aur 13,200 atm si ei imi dau citeva sute.

    DAR CHIAR SI ASA tot fura la referrals. Deci asta-i toata povestea cu affiliate marketing ala : daca si in conditiile astea fura, apai ce sa ne mai miram de emag ? Praffiliate-n ochi marketing.

  31. Lolz ce hater ca nu domina tot.

    Lasa skillul, deci la taverna mortii masii imi da niste puleti daia in numar de 100, recrutati in vreun minut, da' nu pot sa cer altii decat peste ore si ore. De 2 zile tot recrutez sa am sa-mi eliberez padurile.

    Soldati zic.

  32. Toata chestia-i predicata pe teoria ca tu esti om ocupat, iti faci treaba, din cind in cind mai iei 5 minute pauza joci asta, etc.

    Si Farmville zice tot asa in teorie. Ma rog, chestie de gusturi.

  33. Mircea Popescu`s avatar
    33
    Mircea Popescu 
    Monday, 28 November 2011

    @Freud Pai asa ie incepatorii, nu se pricepe, zic.

    @dAImon Asta se chiar tine, pentru ca literalmente nu ai ce face.

  34. Uite ca nici n-am apucat sa ma scuz ca n-am timp. O sa ma uit pe finalul weekendului astuia (is vreo 4 zile mai relaxate).

  35. Mircea Popescu`s avatar
    35
    Mircea Popescu 
    Tuesday, 29 November 2011

    Lasa ca serveru' abia o inceput de 3-4 zile, merge.

  36. Mircea Popescu`s avatar
    36
    Mircea Popescu 
    Tuesday, 13 December 2011

    Dear players,

    As you surely have noticed the maintenance, that was announced to us as supposedly “almost imperceptible”, has turned out to be a complete shutdown of the entire Ubisoft network. All online services, including even Ubi.com, were inaccessible since this morning 5 AM (GMT). Since we’re also part of that network, that means that unfortunately MMHK was also not available for use today.

    First, we’d like to apologize in the name of Ubisoft for this incident. Even if we as the MMHK development team are not responsible personally in this case, we do understand what inconvenience the unavailability of the game must have caused you.

    You were unable to enter the game for a whole 10 hours. And some of you may therefore have suffered consequences within the game that you could not avert due to the timeout, or that were directly caused by it. We understand that this is troublesome for you and want to assure you that we do all in our power to remedy the situation.

    As soon as we get back on our feet and we’re sure that the systems are running properly again, we’ll get to generating a voucher that you’ll be able to use to collect some free seals. This is meant as a small gesture to apologize for what has happened. We’ll get back to you with info on how you’ll receive this gift shortly.

    Furthermore we’d like to encourage all of you to contact us via Ticket in the game support if you’ve suffered any additional damages into the game apart from the obvious time loss. We’ll try to treat each case individually to help you out as good and as quickly as we can. Please note that due to our capacities and the expected amounts of tickets, we may take some time to get to all of you. Rest assured though that we’ll prioritize to sort out the most recent tickets and help out those first, who have been most affected.

    Once again we apologize for this unforeseen incident and thank you for your understanding,

    Kind regards,

    The MMHK-Team

    Lulz. Nubii asa or zis ieri, ca vai, vor fi azi la 2-4 GMT niste caderi temporare, in sensu' ca te poti trezi delogat si te reloghezi. Ma trezesc eu pe la 5GMT, constat ca serveru-i mort. Asta era acum 10 ore. Corpulatiile.

  37. Ti-ai luat paid subscription?

  38. Mircea Popescu`s avatar
    38
    Mircea Popescu 
    Friday, 23 December 2011

    Da.

  39. Ma gandeam eu ca vedeam ca-i limita free la 3 orase si 3 eroi.

  40. Mircea Popescu`s avatar
    40
    Mircea Popescu 
    Friday, 23 December 2011

    Apai la zece euro sau cit e...

  41. Mda.

    Bai apropo, de cand jucai pana sa postezi articolul asta?

  42. Mircea Popescu`s avatar
    42
    Mircea Popescu 
    Friday, 23 December 2011

    ~1 zi.

  43. Bai deci ce joc muist. I-am dat siege la unu' cu mult mai slab decat mine si ma tine de 2 zile sa astept. Lolu' major e ca tot se schimba data cand termina. Prima data a zis ca 25 dec 8 dimineata. Dupaia 5. Dupa 2. Dupaia 1, acuma cica 3 AM. Sa-l ia naiba de joc.

  44. Mircea Popescu`s avatar
    44
    Mircea Popescu 
    Sunday, 25 December 2011

    Daca nu citesti documentatia ?

    http://heroeskingdomsguide.dk/mechanics_siegetimes.html

  45. Mbun cum nu gasesc prin meniul ala d'le documentatie, deci ce se intampla cu ala de i-am futut orasul?!

    Primeste ceva cum ca game over sau cum?!

  46. Mircea Popescu`s avatar
    46
    Mircea Popescu 
    Sunday, 25 December 2011

    Nu, pentru ca nu poti sa-i iei ultimul oras. Pur si simplu ramine cu celelalte.

  47. Pai si daca avea doar unu?! Sau ah, putea sa-si mai faca inca unul in alta parte?

  48. Mircea Popescu`s avatar
    48
    Mircea Popescu 
    Sunday, 25 December 2011

    ...

    Ma, tu esti beat ?

  49. Daca-s noob, nubu-ntreaba?!

  50. Mircea Popescu`s avatar
    50
    Mircea Popescu 
    Sunday, 25 December 2011

    Da' de gindit nu gindeste ? Daca nu poti sa-i iei ultimu' oras inseamna ca ori nu are un singur oras ori nu poti sa-l iei. E ?

  51. Ba nu stiu. Deci am la mine acolo pe harta, chiar ca puteai sa-mi urmaresti linia de scout de l-am trimis la tine, in fine; deci aveam un pulete vecin mie, fix la granita. Armata cam zero, un singur oras, un pom dala, fara fortificatii.

    Am trimis alaltaieri ierou dupa ala sa-l casapeasca si acuma am orasul lui. Plm alt oras n-am vazut sa aiba, ca dupa numele lui de jucator cica stapanea doar 1 oras.

  52. Mircea Popescu`s avatar
    52
    Mircea Popescu 
    Sunday, 25 December 2011

    Poate ca se retrasese din joc tipu'. Era inactiv gen.

    Da; tu de ce cuceresti pomi dat fiind ca nu esti ecologist de-ala ?

  53. A bun. Lolz e pom dala cu pixie cu cacati.
    Reglari da' graniti stil imperivm romanvm.

    Daca si-a facut boschet langa mine, l-am ars.

    Noa' ca sa vezi deci cand trimit scout la saraci, vine cu putina experienta. Cand trimit la mirshea, Tiganca vine cu 800 exp. Mbun.

  1. Putere si Magie Eroi Regate pe Trilema - Un blog de Mircea Popescu-...

    Haaaideti la luuupta ceea maaa-aaa-re!...

  2. 55
    Sa va zic cum nu am devenit erou … » Pe fuga … (via Pingback)
    Thursday, 1 December 2011

    [...] apucat de Heroes, da, s-a citit bine. La indemnul fascinantului si inegalabilului Mircea Popescu, ala care nu e trolul si ala care o gagica fututa de un anume insignifiant de altfel care nici el [...]

  3. [...] pe serverul dedicat Europei al unui joc despre care am pomenit aici acum vre-o luna de zile : Putere si Magie Eroi Regate. Un fel de Heroes online, mentinut de [...]

  4. [...] trecem peste, nu stiu sarmanii ce-i bun. In rest, implementarea onesta, cum v-am si povestit deja in mare. Fiecare oras se gaseste pe-o patratica de pe harta mare pe care practic joci Go cu ceilalti lideri [...]

Add your cents! »
    If this is your first comment, it will wait to be approved. This usually takes a few hours. Subsequent comments are not delayed.