O poza fara sursa
Ca sa fiu in rind cu lumea, si sa nu mai fiu acuzat ca eu n-am mincat salam cu soia sub forma ciordelii practicate in acest coltisor de rai / fund de lumei m-am hotarit sa adaug si eu o poza fara sursa, sa fie. Ia poftitiii :
Ajunsi aici o parte dintre dvs zimbesc deja a ride, iar cei care nu zimbesc deloc sunt dupa toate probabilitatile fie imbecili (adica le lipseste capacitatea mentala de-a trage concluzii pe baza unor informatii date), fie inculti (adica le lipsesc informatiile pe baza carora sa traga concluzii), fie ambele. Da’ eu sper sa nu fie ambele, precum sper sa nu fie nici prima. Asta pentru ca incultura se rezolva relativ usor, spre deosebire de imbecilitate, care-i adesea iremediabila.
Am comis toate aceste grave insulte la adresa grupului de semeni nu doar pentru ca imi permit si n-aveam altceva mai bun de facut intr-o dimineata de Joi (nefiind la servici ca eu nu am servici precum si alte arogante, adaugati din arhiva qsiii) ci si ca introducere la problemele foarte interesante discutate intr-un articol introdus pe fain de catre Bogdan Dumitrescuiv.
Problema intertextualitatii in raport cu drepturile de proprietate intelectuala, si mai in general, a relatiei dintre functionarea normala a unei culturi si respectiv functionarea normala a unei civilizatiiv este spinoasa si inca nerezolvata. Incercarile de-a o rezolva creeaza tensiuni importante intre cele doua directii sugerate de impartirea (pur lingvistica) folosita, si sunt o tema frecventa chiar si pe aceasta foaie de proaste moravuri, da’ nu mai insist cu referinte de-aici - o simpla cautare in google dupa, de exemplu, nu exista proprietate intelectuala ar trebui sa ilustreze suficient chestia (unde prin "chestie" intelegem, bineinteles, primatul Trilemei in discutia de limba romana asupra temei asteia). As fi dat mai multe referinte de-aiurea, da' ce sa-i faci, cultura - dupa buget - mica, n-ai ce si n-ai de unde.
Asta-i tot, azi nu dam solutii, doar punem probleme.
———
- Citatul ca un exemplu, PS-ul ca alt exemplu, daca sunteti curiosi [↩]
- Ma rog, tehnic vorbind i-am dat sursa la dtng, adica locul de unde-am chiar luat-o, ceea ce deja e mai mult - infinit mai mult - decit practica cocalarii locali, da’ prefaceti-va ca nu observati amanuntul, bine ? [↩]
- Care combinatie de litere, in caz ca va intrebati (poate din cauza ca sunteti genul care citeste hirtiutele din cutiile cu medicamente si-ati remarcat acolo) prescurteaza expresia latina quantum satis, care la rindul ei noteaza indicatia de-a adauga “atit cit este necesar”, sau in limba romana “dupa gust”. [↩]
- Ne-a dat si-un interviu mai demult. [↩]
- Asa cum stim cultura se ocupa cu productia de simboluri si civilizatia cu productia de obiecte, o distinctie aparent exceptional de utila dar in realitate pur lingvistica, dat fiind ca toate simbolurile-s pasibile de-a fi obiecte (ba in fapt chiar si sunt obiecte in toate cazurile in care sunt in fapt referite intr-o structura culturala) si toate obiectele-s pasibile de-a fi simboluri (ba in fapt chiar si sunt simboluri, in toate cazurile in care sunt de fapt referite intr-o structura civilizationalavi). [↩]
- Simt nevoia sa scriu note de subsol la notele de subsol, vai mie. Deci, simbolul “impartire” este un simbol si-atit pina cind cineva scrie despre impartire, moment la care e un obiect deja, pe linga a fi simplu simbol. Idem si la fel o masina Audi e un obiect, pina cind cineva se refera la el (”Sunt barosan si am Audi”) moment in care e simbol deja, pe linga a fi simplu obiect. [↩]
Thursday, 29 September 2011
Achievement unlocked: Jumate din articol e note de subsol.
Thursday, 29 September 2011
Lol. Corect.
Thursday, 29 September 2011
Ca tot punem probleme in articolul de fata. Care-i diferenta dintre a posta pe blog o pictura, melodie, sculptura, fotografie si a posta poezia sau better yet proza scurta/lunga a unui autor, caci daca primele sunt mai acceptate de marea masa a blogurile, a doua categorie, mai ales proza scurta sau lunga (ma gandesc ca cea scurta e mai convenabila pe blog, din motive de spatiu) e privita in genere cu suspiciune, desi mie mi se par acelasi lucru (cu mentiunea ca in toate cazurile sa fie oferita sursa originala, autorul etc).
Thursday, 29 September 2011
marea masa a blogarilor*
Thursday, 29 September 2011
@Bogdan Presupun ca diferenta principala e de ordin tehnic (pe principiul ca nu-mi spune mie ce zice legea, spune-mi care-s pedepsele) : google citeste mai bine text decit imagini (cel putin istoric, mai propriu ar trebui sa zicem azi ca lumea intelege mult mai usor ca google citeste text decit intelege ca citeste imagini). Ca atare, copiatul de text e [perceput drept] mai periculos (de fapt o metoda excelenta de-a te scoate dintre referinte e sa republici material, mai ales furtisaguri, "documente primite via email" si alte asemenea).
Parerea mea pe tema (my considered opinion, cum zice englezu') e ca atita timp cit a) creezi un ceva nou, fie el comentariu sau ce-o fi si b) citezi sursele nu are de ce sa te doara capul. A, ca diversi apucati se vor isteriza, posibil. Problema lor. Eu am vazut inclusiv trazniti care aveau impresia ca ai nevoie sa le ceri voie ca sa le dai un link. Trazniti se gasesc, mai ales pe Internet.
Thursday, 29 September 2011
Mda, cam la asta ma gandeam si eu, si am mai vazut, cred ca tot trilema-related, si chestia cu 'ceri voie pentru a da link' sau ceva de genul.
PS: sa elucidam misterul: Courbet ftw!
Thursday, 29 September 2011
Hehe, mersi, ca incepusem sa am dubii daca se prinde careva de glumita aia.
Thursday, 29 September 2011
Noah daca nu era peste tat pe net, probabil nici nu stiam cine este autorul dar cum este apai asa mai aflu si eu una alta.
Thursday, 29 September 2011
Ei vazusi. Cucul tura-nainte!
Thursday, 29 September 2011
RDS - Pentru cucultura 'mneavoastra ...
Thursday, 29 September 2011
Te-aș întreba din ce beci ai scos-o, dar sigur nu-i a ta că altfel era rasă între picioare :-)
Thursday, 29 September 2011
Pai nici nu e, fiind aborigine.
Thursday, 29 September 2011
Si ce, femeile exotice n-au ce căuta în clubul tău?
Thursday, 29 September 2011
Problema nu-i ca n-au ele ce cauta, problema e ca fiind asta sursa lumii-ntregi oi fi eventual eu in beciul ei iara nu invers.
Thursday, 29 September 2011
Nu cumva așa se chema tabloul, ceva cu originea lumii?
Thursday, 29 September 2011
Oare ar fi posibil ?!
Friday, 30 September 2011
Da, este posibil. ,,Originea lumii” de Courbet este un portret al Evei ?. Și îmi bag ceva în primul rezultat al căutării cu Google pentru că sunt niște ... (completează fiecare cu ce vrea) care au dezactivat click dreapta, ca vai domne să nu-i copieze careva. De parcă cel care suferă până la urmă e tot cititorul amărât (și cinstit).
Friday, 30 September 2011
Vezi, ai ghicit! Iti zicea si Bogdan la #6 dinsus. Eventual renunta la cacareze de sait-uri cu .ro in coada, sunt toate proaste, si google nu face exceptie.
Eventual vezi si link-ul Dianei, ca-i chiar dinjos.
Friday, 30 September 2011
autorul pozei merita credit pentru idee. zic eu.
Friday, 30 September 2011
Care idee ?
Friday, 30 September 2011
orice fiinta vie se naste una dintralta si hai sa pictez una goala sa ghiciti metafora.
nu o sa ghiciti metafora si vai ce inteligent sunt eu, am trecut in istorie cu o prostie. winrar