O idee mare pentru o mica afacere

Tuesday, 01 March, Year 3 d.Tr. | Author: Mircea Popescu

Tot romanu' antreprenor din patura populara, indeobste aflat la virsta primelor tuleie albe-n barba, un treizeci si ceva acolo, se apuca cu buna credinta de un restaurant, un bar, o cafenea ceva. Pline orasele patriei de baruri, barulete, cluburi, clubulete, restaurante, restaurantele si-asa mai departe deschise de-un tip si-o tipa cu banii de la nunta, plus ce i-au mai ajutat socrii respectiv parintii (functie de perspectiva) si ce-a mai strins el de la munca din Spagretalia. Nu stiti unde-i Spagretalia ? Ei, e incolo.

Ca doara ce sa si faca cu banii, iau un local in chirie, pun mobila si fac pizzerie cum o vazut Vasilica la Neapole, pub frate cum i-a placut lui Sandel in Irlanda ca aia castigau mai bine decit el pai iti dai seama o bere era cinci lire si el facea douazeci pe zi ? Asta-i secretul bogatiei, localu' de locanta localizat in locatia de la locu' lui unde este ea. Plus ca o angajeaza pe verisoara Anuta care-i pocaita si nu-si gaseste un barbat cumsecade sa fie barmanita, ce daca-i fuge un ochi si are mustata, nu s-o mai vazut barmanita femeie cu mustata ? Nu-i ca si cind e o meserie asta sa stai la bar, ii tipareste acolo pe-un A4 retetele la bauturi care este coctele de-alea si gata, i-o trage un prieten in camin. Foaia A4 zic, nu verisoara. Si meserie frate, vor veni toti firtatii sa stea cu el la povesti la el in bar va fi ca in Nasul. Nasul DLCVIIXI, versiunea Sibiu. Ce, nu exista ? Pai de ce sa nu existe!

Faptul ca nu orice tinc e apt sa tina un bar Faptul ca nici un tinc nu e apt sa tina bar, pentru ca a tine bar e o chestie rezervata strict, da' strict alora cu o experienta, trecuti prin viata, capabili sa cintareasca oamenii din ochi si sa spuna povesti fara intrerupere la concurenta cu orice popa si orice politician nu intereseaza pe nimeni, ca doara nu stii ce nu stii, asa ca nici n-are cum sa te deranjeze ce nu-ti lipseste. Si-n particular, daca sexul nu s-ar face in doi n-ar exista pe lumea asta impotenta precum n-ar exista nici ejaculare precoce. Pai cum precoce ? Fata de ce ?

Asa ca, revenind, nu-i de mirare ca-s cite douazeci de mii de localuri perfect inutile si absolut inutilizabile in fiecare oras resedinta de plasa din patria noastra, precum nu-i de uimire nici ca stau toate cu contabilitatea-n rosu, trecind din mina in mina de la o generatie de naivi la urmatoarea. Care ei vor reusi acolo unde clonele lor de anul trecut n-au. Pentru ca ei sunt speciali, asa cum au fost si precedentii.

Ei bine, in caz ca ati rezistat pina aici, imi face placere sa va anunt ca in nemasurata-mi mizericordie si de la inaltimea superioritatii mele atit din punct de vedere cit si cultural voi impartasi cu acesti tineri rataciti o idee care pentru ei e geniala, iar pentru mine e o chestie asa, din care secret cite zece pe ora, afara de timpul in care fac dus, c-atunci curg suvoi nenumarabil.

Deci, nu mai deschideti inca o pizzerie, dragi antreprenori incepatori. Chiar nu e nevoie. Sincer. Ce-o sa faceti, lipiti afise format A2 cu "ORICE PIZZA LA 9 LEI" peste afisele format A3 cu "ORICE PIZZA LA 11 LEI" deja prezente pe fiecare intrare in fiecare scara de bloc ? N-are rost, zau asa.

Deschideti o pizderie. Da, ati citit bine : PIZDERIE. Daca aveti norocul sa va numiti Gheorghe Puzderie puteti deschide Pizderia la Puzderie, sau Gheorghe Puzderie Pizderie, da' daca nu asta e, nu disperati. Va puteti schimba numele.

In acest local de... consumatie veti servi pizza ca toata pizza, facuta din aluat cu cas si salam, masline si ton, porumb si ce mai puneti in ea sa fie si mai ieftin asa, toate date la cuptor, Doar ca-n loc s-o faceti rotunda o faceti asa mai... ma rog, (), va prindeti voi, cred. Daca nu va vine din prima eventual intrebati o prietena.

Sticlele de ketchup, otet, ulei, alea-alea vor avea bineinteles forma corespunzatoare, lunguiete si cu cap de... ma rog, ca un fel de ciuperca turtita intr-o parte asa, eventual invelite intr-un silicon moale si iubitor de atingere. Fetele pot intreba clientii daca doresc parmezan sau mozarella pe clitoris (logic ca-i faceti si-un mic bumb de coca-n faldu' superior, doara nu suntem in Africa, ce Dumnezeu), sau daca tineti un local mai popular ar mere si-un "doriti brinza rasa pe lindic ?"

Va dati seama ce imens potential are asa o chestie ? Nu va dati ? Pai nu va dati, ca de-aia dati faliment pe capete, da' noroc ca ma aveti pe mine sa va deschid ochii.

Hai, la treaba, pina nu v-o fura careva. Ideea mea, zic.

Category: 3 ani experienta
Comments feed : RSS 2.0. Leave your own comment below, or send a trackback.

15 Responses

  1. pletzalcoatl`s avatar
    1
    pletzalcoatlinsigna de criptograf 
    Tuesday, 1 March 2011

    Could people make their own pie???

  2. Mircea Popescu`s avatar
    2
    Mircea Popescu 
    Tuesday, 1 March 2011

    But we cannot give the people the right to choose any topping they want! Now on this issue there can be no debate!

  3. cipslim`s avatar
    3
    cipsliminsigna pentru 1000 de comentarii 
    Tuesday, 1 March 2011

    nu mai incurajati afacerile bazate pe consum intern!

  4. Mircea Popescu`s avatar
    4
    Mircea Popescu 
    Tuesday, 1 March 2011

    Da' ce crezi ca nu se poate face turism de-ala sexual cu mincat pizda mey ppl ??!

  5. Nu stiu cat de mult succes va avea la consumatorul feminin. Poate pentru ele ar trebui sa fie un design mai special la calzone,

  6. Mircea Popescu`s avatar
    6
    Mircea Popescu 
    Tuesday, 1 March 2011

    Garantat vor iesi intre gaini (hen's night out, in lb engleza in original) sa-si faca poze cu pizda pe masa pentru facebuci.

  7. Sa nu bagati in meniu "Pizzda Tziganca" ca aia necesitta multe ciuperci.

  8. pe de alta parte, este printre puţinele care chiar pot fi produse în varianta extra-large!

  9. Mircea Popescu`s avatar
    9
    Mircea Popescu 
    Tuesday, 1 March 2011

    Hahaha ce fin o rulat morometu'. Auzi, da' puttanesca ?

    @dAImon E o laie, da-mi femela legata si ti-o fac sa-ti poti baga in ea capu' in sase luni. Sau noi ziceam de pizzda ?

  10. Pizzda, desigur. Pedalând pe un clişeu cultural.

    Apropo, zici cumva că în loc de angajat gagici fragede barurile ar face mai bine să angajeze moşnegi?

  11. Mircea Popescu`s avatar
    11
    Mircea Popescu 
    Wednesday, 2 March 2011

    Nu, ca nu ziceam de angajat, ziceam de patroni. Talentul chelnerului/ospataritei e de-o natura, talentul aluia ce tine barul e cu totul altceva. De-aia si sunt doua persoane, de fapt.

    (Care cliseu cultural e perfect fals, apropo).

  12. Meat pie you say? In Buc incercasera o chestie numita ''pizza la cornet''...

  13. Mircea Popescu`s avatar
    13
    Mircea Popescu 
    Wednesday, 2 March 2011

    Meat pie. Doriti maioneza ?

    La cornet e clar ca-i gresit, nu inteleg de ce discutam toate timpeniile!

  1. O idee mare pentru o mica afacere pe Trilema - Un blog de Mircea Popescu-...

    "Va dati seama ce imens potential are asa o chestie ? Nu va dati ? Pai nu va dati, ca de-aia dati faliment pe capete, da’ noroc ca ma aveti pe mine sa va deschid ochii."...

  2. [...] Poate ca-i expert SEO. Poate ca si-o deschis cu un fost coleg de liceu o pizzerie unde servesc pizze in forma de pizdaiv. Poate ca a cazut intr-un canal fara capac venind intr-o seara spre casa si de atunci traieste [...]

Add your cents! »
    If this is your first comment, it will wait to be approved. This usually takes a few hours. Subsequent comments are not delayed.