Melancholia

Thursday, 10 November, Year 3 d.Tr. | Author: Mircea Popescu

Filmuli are distinctia dubioasa de-a contine pe de-o parte cel mai idiot discurs din toate timpurile - al mirelui catre mireasa sa, daca ati mai vazut pe undeva galigan de maritis care sa nu mai fi vorbit in public niciodata, ma fut in ei de efebi dezgustatori cu inexplicabile pretentii la masculinitate cit si-n ea de societate defecta cu spume care-i tot produce - si pe de cealalta parte cea mai timpita abordare intru agatament pe care v-o puteti inchipui.

Cel putin sub acest ultim aspect recunosc ca sunt excedat : deci! un alt putoi decit mirele, care tocmai ce-a futut mireasa la nunta (celalalt putoi, nu mirele, ca mirele nu fute mireasa la nunta asta, aman!) ii propune asteia propuneri. Noa vedeti numa' acolo ce si cum ii propune, sa va doara bila, timusu' precum si organite celulare nedescoperite inca. Asa cum ma dor si pe mine. Nici macar in filmele cu adolescenti timpiti nu vedeti de-astea, e dincolo de limita reprezentabilului.

In rest, filmul nu are un scenariu, fiind scris de catre acelasi Lars von Trier, care precum bine se cunoaste e si analfabet si incult in grad superlativ de mare comandor cu cruce-n trei colturi ortoeliptice. A, si neajungind banii de filmari pentru intreaga durata a filmului o parte spre final nu mai e filmata, ci pur si simplu se adauga muzica pe-o poza. Da, ca pe youtube. De fapt Monty Python parodiaza in QftHG in 1974 exact imbecilitatea lui Lars von Trier din 2011. Pacat ca nu-s llame (ca puteau s-o muste pe soru-sa).

Alcatuirea e de-a dreptul jalnica, Kirsten Dunst se gaseste complet excedata, ea ar juca da' neavind ce si cu cine si unde si alte necesitati, nu joaca. Ca n-are ce si cu cine si unde si alte necesitati, si deci nu poate, neavind cum. Ca nu-i cum. Pentru ca nu se poate.

DIN VINA IMBECILULUI DE LARS VON TRIER.

Cam asta. Nu-i un film. Da, stiu, sunt convins ca putoi cu barbuta de tap (ori exterioara ori interioara) vor simti ca-s ei mai speciali asa daca sustin contrariul evidentei, ca sa-si dovedeasca astfel deosebitele capacitati, talente, si intelegeri. Nu vad pe cine intereseaza aiurelile lor. Chestia asta nu-i un film, von Trier nu-i un regizor (precum nu-i nici un scenarist, si nici n-ar fi avut de ce sa treaca la Bac, sau ce dau ei acolo la el in tara) si ar trebui sa se apuce de livrat pizza, sau alta indeletnicire mai apropiata de foarte redusele lui capacitati intelectuale.

Nu-i o rusine sa fii retardat mintal. E o rusine sa o faci pe regizorul cind tu esti retardat mintal, si e o rusine inca si mai mare sa ingadui ori chiar sa incurajezi asa prosteala.

———
  1. Lars von Trier, 2011, cu Kirsten Dunst []
Category: Trilematograf
Comments feed : RSS 2.0. Leave your own comment below, or send a trackback.

30 Responses

  1. Of... :)

  2. Dar de ce tu este hater pe nadzisdu autist?

    Ce, a mai fost unu' mustacios in istorie. Numa' de bine ne-a mers cu ala, dar n-oi sustine minciuna contrariului.

  3. Mircea Popescu`s avatar
    3
    Mircea Popescu 
    Friday, 11 November 2011

    @Cristina Te pomenesti c-oi fi fana ?!

    @Freud Bre, tu ai vazut filmu' macar ?

  4. Am fost. Tocmai ce am scris și eu doua rânduri despre film.. Ce să zic, mie mi-a cam plăcut, dar cum sunt ușor influențabilă acum am dubii.. :))

  5. Mircea Popescu`s avatar
    5
    Mircea Popescu 
    Friday, 11 November 2011

    Ehehe, mincate-ar buze moi sa te manince, nu te lasa influentata de mine ca io-s o influenta nociva.

  6. Prea târziu.

  7. Greseala cu un film ca asta e ca a fost lansat drept mass-art, ceea ce nu e. Nu ca ar fi o capodopera, but still.

  8. Mircea Popescu`s avatar
    8
    Mircea Popescu 
    Friday, 11 November 2011

    Intr-adevar, a fost o mare gresala, dat fiind ca el nu e art.

  9. Si tu esti critic?????
    Yo n-am inteles de ce tot se fofileaza mireasa aia, parca imi faceam mie in ciuda cu lenea ei de a se misca.
    Daca filmu era bine facut, pizda aia afla de cometa de pe trilema, dar asa se vede ca-i fictiune.

  10. Mircea Popescu`s avatar
    10
    Mircea Popescu 
    Monday, 14 November 2011

    Io macar ma pricep.

  11. Te pricepi sa dai impresia la cocalari ca te pricepi. Restu sunt banati sau goniti asa ca nu-si pot exprima parerea asupra priceperi tale.
    Acu nu zic, dar chiar sa nu spui nimic de inadvertentele realului cu filmu, sau cum vine ca aia respira si traiesc pana loveste planeta. Sau cum la nunta aia nu are loc dansu pinguinului sau dansu gaini.

  12. Mircea Popescu`s avatar
    12
    Mircea Popescu 
    Monday, 14 November 2011

    Lmao, cine ie banat bwey ? Nu-si pot exprima parerea auzi.

    Ba, io inteleg ca esti prost si nu-ti place sa ti se spuna, asa ca fericirea ta online depinde de-acuma de a demonstra ca io is gresit. Da' totusi, zic sa incerci cu ceva mai credibil, ca altfel mergind la pom sa-i spui ca-i tufa si la Cotnar sa te plingi de acreala strugurilor... mnoa, cazi de prost. Iarasi. Din nou. Doar zic.

    Ma pis pe "ce voia autorul sa zica". Daca nu reuseste sa chiar zica, degeaba "voia". Si ma pis si pe hipstarimea care are impresia ca oamenii normali is cocalari si e ok, ca atunci nu mai is ei niste prosti penibili. Is niste prosti penibili, ca de aia se aduna cu tine, un prost penibil, cum si deaia te-aduni tu (un prost penibil) cu ei. Bravo voua, da' la ce va ajuta ?

  13. La ce ajuta orice?
    Eu nu-ti spun ca esti prost, tu nefiind ci iti spun ceea ce esti.. E o mare diferenta de metaforele tale.
    Fericirea mea online depinde de existenta mea libera pe trilema, dar si mai mult depinde de articolele dedicate mie. A si ar mai merge sa scriu si eu un post aici, dupa tema ta. Sa zicem: 5 metode care demonstreaza ca tu nu esti mai calificat decat zoso sau arhi, de-a face recenzii de film, sau comentarii cum s-ar zice, intr-un fel.
    Acum tu esti rau si ma jignesti fara ca eu sa-ti fi facut ceva, nici chiar nimic nu ti-am facut si totusi m-ai lovit verbal, ceea ce nu prea e frumos acolo de unde vin eu, ca noi ne respectam parerile, chiar daca sunt revolutionare sau debine, ca sunt tot pareri si sunt de respectat ca vine de la om.
    PS da si tu ochelarii aia jos, ca-i de ploaie afara.

  14. Mircea Popescu`s avatar
    14
    Mircea Popescu 
    Monday, 14 November 2011

    Da' pofteste si scrie, chiar is curios. Nici nu-i nevoie de cinci, sa zicem trei. Sau doua. Sau ceva acolo.

    Baga mare.

  15. inb4 "pot să scriu pe blogul tău" :)

  16. Mircea Popescu`s avatar
    16
    Mircea Popescu 
    Monday, 14 November 2011

    Deci X dovedeste ca eu nu sunt competent in urmatorul mod : isi publica opiniile pe blogul meu, singurul mod in care ele ar putea eventual fi confundate, pe un interval scurt, cu ceva de luat in seama.

    Pentru ca da.

  17. Diseară mi-am propus să văd şi io Melancholia. Dacă-mi place, you're basically fucked, Popescule. :)
    Apropo, ai văzut In the Loop? Şi dacă nu, ce aştepţi, my second coming?

  18. Mircea Popescu`s avatar
    18
    Mircea Popescu 
    Monday, 14 November 2011

    Da' care-i graba ? Am si eu treaba, biznisuri, chestii.

  19. Da-mi user si parola.

  20. Lol.

  21. Mircea Popescu`s avatar
    21
    Mircea Popescu 
    Monday, 14 November 2011

    noiframewidth="420" height="315" src="http://www.youtube.com/embed/gQKUXDB27Dg" frameborder="0" allowfullscreen>


  22. http://www.youtube.com/watch?v=1o6Bsc2lsz0&feature=related
    mai nu stiu cum pula mea pui tu video, eu pun link ca-s mai inapoiat

  23. Mircea Popescu`s avatar
    24
    Mircea Popescu 
    Monday, 14 November 2011

    Noobs can't iforce.

  24. cum se face?

  25. Mircea Popescu`s avatar
    26
    Mircea Popescu 
    Tuesday, 15 November 2011

    Pai tre' sa stii useru' si parola.

  26. lol ce mincinos.

    moar frames

  1. [...] ne încurajează că totuși-totuși filmul are măcar atuul unei tehnici a imaginii, iar al doilea deplânge lipsa de masculinitate (și implicit de realitate) a personajelor teoretic masculine, atâtea câte se găsesc în [...]

  2. [...] orcare dintre nenumaratele gropi fara fund de impresoara si-mprejmuiesc locul lui (gropi in care putoi nechemati se arunca orbeste doar pentru a avea astfel dovada cred ei incontrovertibila ca "au fost acolo" unde se poate da-n [...]

  3. [...] Poate ca e naspa la modu' plicticos, a la Solaris, sau chiar la modu' ofensiv de stupid cum e Melancholia sau in fine. Multe feluri diverse-n care poate fi un film de [...]

Add your cents! »
    If this is your first comment, it will wait to be approved. This usually takes a few hours. Subsequent comments are not delayed.