In weekend particip la un concurs de Go

Tuesday, 17 May, Year 3 d.Tr. | Author: Mircea Popescu

Nu stiu daca stiti sau nu stiti sa jucati Go, si pina la urma mai putin conteaza : regulile se invata in cinci minute (e ala care se joaca cu M&M-uri albe si negre pe o tabla cu multe patratele da' se pun la colturi nu in casute pietrele), si mai mult de-atit oricum n-ajungeti in viata asta.

Eu voi participa in weekend la un concurs (EGF "A", daca aveti certificari - eu nu am) organizat aparent de un cetatean pre numele lui Cristian Bratu, pe care nu-l cunosc defel.

Ostilitatile se vor desfasura la Timisoara, Casa "Adam Müller-Guttenbrunn" (Str. Gh. Lazar 10-12). Taxa de inscriere este de 20 de lei, da' daca va prezentati in urma acestui anunt v-o platesc eu. Practic tot ce-aveti de facut este sa va prezentati la intrare intre 10:30 si 11 in dimineata zilei de simbata, si daca sunteti siliti sa plecati la un moment dat sa anuntati arbitrul cu un sfert de ceas inainte. A, si sa completati formularul de inscriere.

Sunt inscrise deja vreo suta de persoane asa (dintre cei cu certificate), inclusiv un englez cu 1 Dan, deci nu-i chiar concursul ploii (ba chiar dimpotriva).

Cam asta.

Dupa inchiderea editiei :

Seara de sâmbătă va începe cu un simultan oferit de către domnul Kim Sungrae (Coreea, 8P) pentru trei jucători danişti care vor fi traşi la sorţi din rândul celor prezenţi. După finalizarea partidelor, domnul Kim va oferi pe tabla de demonstraţii o analiză a câtorva dintre situaţiile apărute în cursul partidelor tocmai încheiate.

Category: Evenimente
Comments feed : RSS 2.0. Leave your own comment below, or send a trackback.

18 Responses

  1. meh, sa ramana pentru orezari.

    nu am vazut chestie mai plictisitoare decat asta. raman la hold'em si sah.

    banuiesc ca va fi la fel de monoton ca o intrunire de filateli.

  2. Mircea Popescu`s avatar
    2
    Mircea Popescu 
    Tuesday, 17 May 2011

    Mei, si bestia cu doua capete e plictisitoare pentru virste suficient de fragede.

  3. Io' cred c-am jucat Go de 3 ori în toată viaţa, deci .. meh. Nu înţeleg încă jocul încât să mă ţină interesat partide de 60 de minute.

    Apropo, în perioada asta e şi competiţie de table, organizată cred de aceeaşi persoană.

  4. Eu ce nu inteleg e simplicitatea.

    La un tabel de sah am cai, pioni, popi nebuni, etc. Miscari variate.

    Insa astia cu buline b/w jucand in liniute ma dispera.

  5. Mircea Popescu`s avatar
    5
    Mircea Popescu 
    Tuesday, 17 May 2011

    @Critic Futaiul cum e ?

  6. lol

  7. @Mircea Popescu Oho, suna a concurs frumos, succes!

    @Critic & dAImon Simplitatea e a regulilor, nicidecum a jocului. Si e simplu, nu simplist.

  8. am jucat odata la o betie... a iesit cu bataie

  9. Diana: distincţia mi-era clară, dar cum zic .. ca începător nu pricep ce se întâmplă pe tablă. E ca şi cum ar şti cineva doar regulile de şah şi apoi întreabă mirat "dar de ce n-a început albul cu 1. b4?". Păi de-aia.

    Apropo, tu ştii juca?

  10. @Critic: simplicitate zici? Ia că şahul e mult mai simplu decât go. Da' mult. În ce se traduc numărul de piese, mişcarile variate etc? În număr total de mutări. La şah circa 35-36 per poziţie, ca o medie. La go poţi să ai şi 2-300 lejer. Care variante cresc exponenţial cu cât analizezi mai mulţi paşi în avans. De aia nu există la ora actuală (cel puţin acum câţiva ani nu exista, da' nu cred să fi apărut între timp) un program de go care să joace rezonabil.

    @Mircea Popescu: tu ce câştigi din faptul că aduci oameni la concurs? Că oricum pentru ei nu-i mare câştig, că dacă de abia au învăţat regulile, tot degeaba, ba chiar pot şi să iasă dacă se scuză, aşa că ce interes ai tu să umplii sala cu cititori Trilema?

  11. Critic`s avatar
    11
    Critic 
    Tuesday, 17 May 2011

    ca sa ma exprim mai clar.

    asta e diferenta mea

    http://www.tjohncollege.com/img/chess.jpg

    vs

    http://www.collegedegrees.com/wp-content/uploads/Go%281%28.jpg

  12. gata, vin. cristian bratu e cel mai tare. go-ist roman

  13. Mircea Popescu`s avatar
    13
    Mircea Popescu 
    Tuesday, 17 May 2011

    @Lotus Acelasi lucru pe care-l cistig cu fiecare articol : niste tipi care credeau ca stiu o chestie in baza unor idei complet straine ei au ocazia sa constate nemijlocit realitatea.

    In continuare nu exista automat de jucat Go bine, este si un premiu de ceva milioane de dolari pentru cel ce reuseste sa programeze o masina sa bata nu un campion, da' pe cineva cit de cit in top.

    @f Zeiss.

  14. @dAImon Da, stiu juca. Dar mai e mult loc de mai bine :)

  15. Mihai B`s avatar
    15
    Mihai Binsigna de prim sositinsigna de trolinsigna pentru 1000 de comentarii 
    Wednesday, 18 May 2011

    man, bafta! iti trebuie oarecare rabdare. :D

    eu daca ma pun sa joc go si mai si beau si mananc bine inainte si in timp se lasa cu strigat pe iorga. fin ala puternic. :D

  16. vorba americanului "GO" fuck yourself... adica himself, adica GO sa si/o traga singur, adica intelegi tu. :)))) nu am mai trecut de ceva timp pe aici, nu prea mai am timp sa te urmaresc, si articolul asta l/am citit ca era mai scurt si pe ala cu melcii :))). cam putin timp pentru blogging, nici pe la mine nu am postat mai nimic. promit sa/mi fac timp sa mai urmaresc si fain/ul. in rest, toate cel bune!

  17. Ei, cum a fost?

  18. Mircea Popescu`s avatar
    18
    Mircea Popescu 
    Thursday, 2 June 2011

    Pai fun. Am jucat cu copile de 13 ani, ca neavind calificativ, mnoa :D

Add your cents! »
    If this is your first comment, it will wait to be approved. This usually takes a few hours. Subsequent comments are not delayed.