Hipocrisie & furculision

Thursday, 21 April, Year 3 d.Tr. | Author: Mircea Popescu

De cite ori ii aud pe Sarkozy si ai lui explicind lumii despre tiganii romani ma ia asa ca un fel de amuzament, sau cum sa-i spun, ca nu i-oi spune tristete, si ma gindesc ce bine dom'le ca Eugen Ionesco ala o fost cetatean francez. Ce mare noroc pe Emile Cioran ala c-o parasit La Coaste de Boaceux si s-o dus la Paris sa faca scoala si sa ajunga om.

Vedeti ce inseamna sa traiesti intr-o lume perfecta, cea mai buna dintre lumile posibile ? Vedeti ce inseamna sa fii Capitala Intregii Lumi si Cea Mai Importanta Intre Natiuni ? Ai avantaje, dom'le, poti sa aloci nationalitati. Cioran si Ionescu francezi, de drept. E evident, e logic, care-i problema ? Toata lumea stie ca francezii-s cei mai rasariti dinte goti (sau ma rog, batavi, tungrii, salii, ce mai erau ei pe-acolo), ce-i de uimire atunci ca vor fi francezi cei mai rasariti dintre oameni ?

In schimb Palmoliviu si nevasta-sa Stralucirea, respectiv Greencardu si nevasta-sa Mercedesa (si cu fiul lor Cetateanu respectiv ficele Neasteptata, Umectata si Bifurcata) sunt clar romani. Pentru ca romanii sunt clar tigani, si reciproc, si la ce te-ai putea astepta de la niste marginali ca astia ? Numa' la cotcarii si traznai onomatopeice.

Ce bine ca traim in cea mai buna dintre lumile posibile, de unde-a fugit toata ipocrizia si toata minciuna si toata disperarea.

Totusi, ramin si eu cu o curiozitate : cind ne apucam mai fratilor sa-l alocam francezilor pe Bercea Mondialu si sa ni-l revendicam pe Baudelaire (roman sadea, de pe valea Oltului, garantez eu) si pe Toulouse Lautrec ? Ce daca-i Henri de ? Il rebotezam, Nila din Tuluzla si gata, e al nostru.

Ca parca de unde sed eu asa, Parisul ala e un fel de orasel prafuit si provincial, un fel de Giroc asa, mai mititel. Cam cit Ciacova. Cum sa se fi nascut Jules Verne-n Franta ? Fiti seriosi, e roman clar, de la Orastie. Ca si Jean Jacques Rousseau, pe numele lui adevarat Ion Iacob Rusu. Ce, nu-l stiti ? Era din Piatra Neamt, parca, daca bine retin. Sau din Slatina.

Pai nu ?

Category: AICMF
Comments feed : RSS 2.0. Leave your own comment below, or send a trackback.

18 Responses

  1. meh, pentru aia doi nu sunt probleme. la o adică ţara ta e plină de idioţi, Paris pare ceva mai modern, organizat, trollolol, eşti promovat în Franţa? francez să fii.
    asta cum că ăia 2 sunt defapt români e mai mult etic şi etic nu e obligatoriu.
    măcar pot fi luaţi după un nume ceva.

    statul francez şi-a însuşit chestii precum stiloul, motorul cu reacţie şi scaunul ejectabil, dacă nu mă înşel(inventate de 'români'). cred că asta sunt mai grave.

  2. Mircea Popescu`s avatar
    2
    Mircea Popescu 
    Friday, 22 April 2011

    Ce discuti tu nu schimba cu nimic faptul ca intre coana Chirita care crede sincer ca furculita-i furculision si diversii Bouvarzi si Pecucheti care cred sincer ca "Ionesco" si Cioran is frantuji nu exista nici o diferenta. Ambele sunt forme diferite ale aceleiasi boli (ridicolul) izvorita din aceeasi cauza (ignorarea contextului).

  3. mei da' ce nationalist esti.

    cred ca atata timp cat nimeni nu ii citeste pe aia, ce naiba mai conteaza. presupun ca daca te apuci de citit cioran, undeva o fi vreo biografie.

    si la o adica daca esti hardcore educat ca patria ta e cea mai tare, esti un simplu muncitor pe salariu minim-economie si nu prea ti-a placut tie scoala, ramane relativ daca ionesco ala de ai auzit tu in piata e francez sau nu.

    zic eu ca daca o arzi cu cultura verifici oarecum sursa. trebuie sa aflii ca e roman sau nu. zic doar.

  4. Mircea Popescu`s avatar
    4
    Mircea Popescu 
    Friday, 22 April 2011

    Pe teoria asta mergind, aia care au masini stiu conduce si aia care au copii stiu fute. Asa ceva ?

  5. deci in primul rand... Isus era evreu. in al doilea rand s-a nascut la Faurei. si-n al treilea rand Germania e suburbia Sibiului.

  6. @Critic Nu e cum zici tu, ca iti spun ca m-am amuzat copios in Franta fiind cand am intrebat lumea sa-mi recomande ceva autori francezi de citit si au inceput lista cu ...Ionesco. Si omul il citise, nu e ca-si dadea asa cu parerea, dar l-am pus sa caute apoi sa-mi spuna unde-i nascut francezul asta sadea.

    @Mircea Popescu Ignoranta la francezi se numeste... stil francez :D (o secretara de la universitate din Lyon -deci nici Jeanne de la coada vacii si nici vreo mamzel importante- avea asa o uimire mare ca "- aaaa, dar tu nu esti...a,a.. - Tiganca? - Daaaaa. ")

  7. Da' parca nici Sarkozi asta nu e chiar asa de frantuz cum s-ar vrea el sa fie, ba mai mult, e un pic de evreu de prin Ungaria care si ea biata, geme de tigani. Leo prezidant e cam tuciuriu, deci pot lansa ipoteza ca ta-su era evreu si ma-sa tiganca, sau invers, ca nu ma doare tastatura. Pai nu?

  8. @Angela Cu Sarko nu-i lovesti, ca nu le mai e demult drag (le president Bling-Bling).

  9. calmogen`s avatar
    9
    calmogen 
    Friday, 22 April 2011

    http://www.youtube.com/watch?v=YtswvVcyJt4

  10. Sandero de Pitesti e o masina romaneasca sau franceza?
    Coca Cola de Oradea e o bautura romaneasca sau americana?

  11. Mircea Popescu`s avatar
    11
    Mircea Popescu 
    Friday, 22 April 2011

    @F Ai zis, ai zis!

    @Diana Coman Trebuia sa-i spui ca "ba da, esti, in felul tau. Toti suntem tigani, in felul nostru". Sa vezi atunci.

    @Angela Sarko e prea scund ca sa fie cum zici tu, ca am inteles ca evreii mostenesc dupa tata, ori daca era si ta-su scund n-ajungea la tiganca. E o teorie promitatoare da' mai tre' lucrat la ea zic :D

    @calmogen De ce invrajbesti pe considerente etnice ?

    @Dr.A Oamenii nu sunt obiecte, domn injiner. Si nici obiectele nu sunt oameni.

  12. Daca oamenii nu sunt vite atunci nu pot fi in proprietatea statului.

  13. Mircea Popescu`s avatar
    13
    Mircea Popescu 
    Friday, 22 April 2011

    Statul nu se confunda cu natiunea decit atunci cind oamenii sunt vite.

  14. Sarkozi e seful statului si nu al natiunii.

  15. Mircea Popescu`s avatar
    15
    Mircea Popescu 
    Friday, 22 April 2011

    Ei, asa aveam eu o impresie ca in Republica Franceza ajungi presedinte al statului daca esti reprezentant al natiunii. Da' daca zici ca ma insel io te cred.

  16. Te inseli. De la Republica V daca ajungi presedinte al statului cica reprezinti natiunea. Si nu invers.
    Pe de alta parte si reprezentarea, de cand cu postmodernismul, nu mai inseamna mare lucru.

  17. Mircea Popescu`s avatar
    17
    Mircea Popescu 
    Friday, 22 April 2011

    Mnoa, trista situatiune.

  1. [...] n-ar bea-o nici porciii. Ea se consuma in virtutea faptului ca era foarte ieftina in vremea lui Toulouse Lautrec, si se consuma de catre niste vagabonzi din lipsa de mijloace si respectiv de catre niste [...]

Add your cents! »
    If this is your first comment, it will wait to be approved. This usually takes a few hours. Subsequent comments are not delayed.