Ghid de chinuirea pisicii

Sunday, 16 January, Year 3 d.Tr. | Author: Mircea Popescu

Pentru ca orice relatie reusita se bazeaza nu atit pe violenta cit pe aplicarea ei in moduri care sa conteze, si pentru ca diversi hateri care este ei imbracati in piele de behaita, porcusor precum si alte animale utile pe linga casa omului-eu incearca pe la spate si cu nerusinare sfruntata sa acrediteze ideea falsa ca io mi-s misogin, ceea ce nu-s, fiind mizantrop ceea ce-i cu totul altceva, simt deci nevoia de-a va oferi acest exhaustiv ghid de chinuire a pisicilor. La propriu.

Inainte de-a purcede-n materie, sa notam ca exista raspindita opinia ca pisicile ar fi cumva deasupra supunerii, ca ele-s pe veci aici stapine, unde aici = oriunde si asa mai departe. Aceste idei ridicole si complet eronate sunt rodul direct si de altfel asteptat al dezrobirii tiganilor, dezlegarii iobagilor si altor acte necugetate din secolele trecute, care au dus la creerea unei largi clase de robi nominal "liberi" si teoretic "independenti" dar practic intr-o perpetua cautare de stapini, dispusi sa decada si pina la acel nec plus infram al infamiei scl etc.

Deci, avem o pisica. Cum o chinuim ? Pai, pe puncte.

I. Blana. Pisica este foarte nemultumita de orice impedimenteaza la ordinea firelor de par care-i compun blana. Ca atare, o fisie de duct tape sau scoci lipita discret pe spinarea animalului nu poate sa nu dea rezultate. Daca sunteti intr-o dispozitie deosebit de negativa, nu ezitati sa-i acoperiti toata coada in timp ce doarme, intr-un cocon rigid de plastic lipicios (chestie care-o poate duce pina la exasperarea totala, adica acea faza in care alearga de nebuna prin casa cu ochii inchisi lovindu-se de orice pina moare). De asemenea aveti optiunea gumei de mestecat, cu care animalul se poate amuza ore bune in timp ce dumneavoastra va relaxati privind un film, sau eventual un desen animat (recomandarea Trilema : Pisicile Aristocrate).

De asemenea, nu trebuie neglijat aspectul ca pisica are un nas foarte fin, si care nu se potriveste neaparat cu gusturile oamenilor. De exemplu, majoritatea parfumurilor ii put, si vorbim aici mai ales de parfumurile scumpe, de firma, alea care dureaza si-si pastreaza peste zile, saptamini si chiar ani calitatile olfactive. O singura picatura intre urechi (unde nu se poate ajunge cu limba) e suficienta pentru a comunica pisicii c-a facut ceva rau. Zile, saptamini si chiar ani la rind. Daca sunteti intr-o dispozitie ceva mai sadica (har har) puteti hrani pisica inaintea unei perioade de ajunare de 1-2 zile cu o conserva de ton in ulei. Dupa ce-a consumat tonul cel uleios va proceda la a-si face toaleta, ungindu-se bine pe tot corpul cu parfumul pestelui care-i va aminti la fiecare moment in zilele urmatoare ca nu are ce sa manince, invatind-o astfel minte sa se mai bage in seama aiurea. Pentru rezultate optime mincati dumneavoastra minim sase-sapte conserve in perioada ei de cura de slabire, si ingaduiti-i, eventual, sa linga uleiul.

II. Apa. Pisica are o ciudata aversiune pentru apa, dat fiind cit de mult ii place pestele. Se vede treaba ca nu suntem noi singurii care chinuim pisicile, ci pur si simplu urmam, umili homo artifex* cum ne gasim imitam Exemplul Divin.** Una dintre cele mai eficiente metode de-a exploata aceasta... calitate este bineinteles pistolul cu apa. Ideal rece, adaugati un cub de gheata in rezervor. Bonus puncte daca nimeriti ori boticul ori gaura curului, dupa caz.

De asemenea, o pisica capturata intr-o cutie cu gaurele, precum de exemplu cele in care se tin lenjeria si alte haine murdare in asteptarea vre-unei gagici ratacite cara sa simta inclinatii domestice intr-o dimineata cit ce cautati dupa niste ebonita de-aia virtuala poate fi introdusa direct la dus. Operatiunea se recomanda mai ales spre finalul aventurii cu conserva de ton.

In fine, daca aveti o cada suficient de mare puteti organiza urmatoarea capcana : umpleti cada cu apa si instalati-va comod cu ceva bunatati pe o farfurie. Tineti farfuria inspre perete, si un genunchi relativ aproape de marginea cazii dinspre baie, asa incit pisica sa fie tentata sa paseasca de pe marginea cazii pe genunchiul dumneavoastra pentru a ajunge la bunatati. Odata ce a facut imprudenta asta, departati genunchiu de marginea cazii. Daca aveti experienta rezultatul e un mare pleosc, dar nu disperati, puneti mina pe burete si frecati-o cu incredere si sapun. Se recomanda bineinteles ceva armura de zale pentru aceasta operatiune.

III. Ghearele. Orice pisica este absolut mindra de ghearele ei, pina intr-acolo incit chinuie soricei din pura placere de-a le insira matele pe drum ca sa aiba ce sa-i atirne, balanganindu-se insingerat, de gheare. Exista o operatiune numita declawing, care consta in rezectia chirurgicala a ghearelor. Pedeapsa mai groaznica nu poate exista pentru o pisica (afara de-a o tunde cheala), decit poate daca o duceti la patinoar dupa aceea, fara patine.

Ei, cam asta este modesta mea contributie la disciplina nascenta a chinuirii pisicii. In speranta ca v-am fost de un real folos, va urez distractie placuta!

---------
* In acest context homo nu inseamna gay.
** In acest context punctul final este scris cu litera mare.

Category: Trilenciclopedia
Comments feed : RSS 2.0. Leave your own comment below, or send a trackback.

50 Responses

  1. ***si dupa toate astea:

    http://trilema.com/2009/aveam-un-motan/

  2. Mircea Popescu`s avatar
    2
    Mircea Popescu 
    Sunday, 16 January 2011

    Pai ce, iti pare text scris de-un necunoscator ?

  3. N-ai tu inima aia, degeaba bravezi !

  4. Mircea Popescu`s avatar
    4
    Mircea Popescu 
    Sunday, 16 January 2011

    Da' nu vorbim de actiuni pe interneti mo. Aici discutam ce cunoastem.

  5. Nu pot adâncí, ca mi se termina creditul :p

  6. Credeam ca este o gluma acel tweet. Eu am o modalitate testata acum mai bine de zece ani : fotbalul cu pisica...
    Am si eu niste pisici, dar nu as indrazni sa le chinui...NU pot!!!

  7. Mircea Popescu`s avatar
    7
    Mircea Popescu 
    Sunday, 16 January 2011

    @kokofifi Da pe mail.

    @i4ever Pai intr-un sens era o gluma :p

  8. Credeam ca zici ceva de Zippocat ca ni amu te flodam.
    Al meu nu are treaba cu apa. Ii fac baie la saptamana insa trebue spalat cu atentie, sa nu il stropesti sa nu ii dai apa in ochi si urechi, spalat cu sampon de copii si uscat imediat sa nu dardaie.

  9. nus' de ce da' inca sper ca nu esti capabil de toate astea de mai sus!

  10. Io n-aș pune pariu că Urâciosul nu e capabil de toate astea! :D

  11. am eu doua metode

  12. adica e una singura ... dar doua poze

  13. daca intra in spam si crezi ca nu supara, da-i accept. e o metoda, atat

  14. http://img521.imageshack.us/img521/5640/christcat02.jpg
    http://img573.imageshack.us/img573/5599/christcat.jpg

  15. De când am pisici am început să nu mai sufăr felinoasele. Ne torturăm reciproc. Prefer câinii.

  16. Mircea Popescu`s avatar
    16
    Mircea Popescu 
    Monday, 17 January 2011

    @cipslim Nu exista atita teava pe internet cit sa ma floodeze pe mine.

    @coralie Apai probabil din cauza ca nu te costa nimic :D

    @Mari Lorem ipsum dolor sit amet.

    @Ionut De deranjat, sigur deranjeaza. Mai ramine sa aflam pe cine.

    @Ukavra Deci esti cu un pas mai aproape de-a o intelege pe gagica fara nume.

  17. @Mircea Mi-e imposibil sa inteleg de ce o felinoasa de-asta te-ar considera misogin. Ca i-as putea intui reactiile e cu totul altceva.

    Dar tu sa nu dai nume? Asta-i o reactie felinoasa ...

  18. Porcul de York`s avatar
    18
    Porcul de York 
    Monday, 17 January 2011

    Ahhh .. doar atat ? La mine la bloc, la fel ca la oricare bloc.. era o vie. Una din aceea care acoperea iesirea din bloc precum o pergola. Biata felina a avut ghinionul de a incapea in mainile noastre, care noi aveam obiceiuri neplacute si cu oamenii. Spre exemplu "trasul in teapa". Si anume: se prindea un tzanc, era luat pe sus de noi ...5-6 calai.. si dus incet spre gardul din fier. Acel gard avea din loc in loc cate o tepusa in care victima, urland, era pozitionata cu .. centrul sfincterului.. in timp ce un altul il apasa usurel pe stomac in jos. Dar sa revenim la pisica, intrucat era tot ce aveam noi la acel moment. Am vazut-o subit zburand, aruncata cativa metri in aer, pentru ca mai apoi sa aterizeze tocma pe vie de unde..la cateva secunde... pleosc.. a cazut ametita..in picioare, desigur. Eu animal care sa tremure mai tare si sa mearga mai cracanat ca acea biata faptura, de atunci nu am mai vazut.

  19. Porculde York`s avatar
    19
    Porculde York 
    Monday, 17 January 2011

    ca fapt divers am avut si eu una si am descoperit ca e foarte amuzant sa o mangai si sa o dragalesc pentru ca in secunda urmatoare sa ma schimb la fata si prinzand-o bine cu mainile sa URLU diavoleste si cat se poate de tare : BUU HAH HAHAHAHA HAHA ! Bietul animal facea ochii mari si odata eliberat fugea ca si cum Iadul i s-ar fi deschis in fata.

  20. Mircea Popescu`s avatar
    20
    Mircea Popescu 
    Monday, 17 January 2011

    @Luka D Aia din o suta de cuvinte tu.

    @Porcul de York Buei, si zici ca or emigrat multi dintre voi in Noua Zeelanda ?

  21. A-haaaaaaa!
    Da' chiar asa, tanti aia de ce nu are nume?

  22. Mircea Popescu`s avatar
    22
    Mircea Popescu 
    Monday, 17 January 2011

    Pentru ca n-are nevoie de-un nume. Numele se acorda ca sa deosebesti un element dintr-o clasa de celelalte elemente din clasa respectiva. Ori ea nu se deosebeste, ea se aseamana.

  23. Deci pe puncte:
    1. Pisicile Aristocrate is geniale , in pofida faptului ca mi se pune un ghem in gat cand pronunt numele de la atatea rrrr-uri.
    2. Cand eram mica luam pisoii de burtica cu ambele manute,pe rand, cate unul, ma invarteam tinand pisoiul cat mai in exterior, iar apoi il faceam sa zboare. Uneori mai nimerea in 4 labute..dar de cele mai multe ori facea trosc spinaruta aia mica a lor. Sa le fi vazut cum alergau besmetice dupa, dand cu capsoru in diverse obiecte de prin curte.. Ce vremuri..
    3. Cred ca ma simt pisicile ca nu imi ingaduie sa ma aproprii de ele, chiar daca nu-mi cunosc antecedentele.. ciudat.

  24. lol @ taranca get beget.

  25. It takes one to know one:d

  26. mdeah, bine ca e un link pe aici catre fosta pisica a lui mircea care era cu poza dar defapt acum e scoasa.

    am fost la archive.org, nici acolo nu e poza, da' cica anonimosu' avea blog, u wut m8? nici n-am vazut link catre da-n fine.

  27. primul comm, lol, Y U NO pay attention?.. http://trilema.com/2009/aveam-un-motan/

  28. ma rog, e fara poza.

  29. wtf? e ditai poza cu motanu!!? doar n-am vedenii..

  30. u wat mate, doar am bagat si url-ul pozei si mie imi da redirect pe prima pagina !

  31. http://trilema.com/wp-content/uploads/2009/04/zergling.jpg
    daca nici acum nu vezi motanelu te trolleaza mircea!

  32. h4x! now it werks.

  33. Now you get to see some pussy! Dupa lupte seculare..:))

  34. another hater

  35. I learn fast. Am modele o gramada pe taramul polimedic:))

  36. Mircea Popescu`s avatar
    36
    Mircea Popescu 
    Sunday, 18 September 2011

    @Lilly Omg ce naspa esti ;/ Bietele pisici...

    @Freud Cum adica ie scoasa ? Si era motan. Unde plm are blog anonimosu ?!

    Daca n-ai referer o sugi, aia-i.

    @Lilly Nu te vor mai recunoaste cobaraganii tai pe urma.

  37. Erau pisoi, imunitatea era mai mare. N-a murit nimeni lolz ce tare ar fi fost! Ce-i drept am omorat un pui de gainusa cand eram mica .. alergam si i-am calcat pe cap si l-am decapitat.. sad.
    Nu aveam cu cine ma juca.. sad kitty is sad:(

  38. Mircea Popescu`s avatar
    38
    Mircea Popescu 
    Sunday, 18 September 2011

    Si soru-mea o calcat o groaza de pui de gaina pe cap, ca ei erau mamosi si-o urmau peste tot, ea era mica si cam toanta, uneori dadea in spate si jap puiu'. Pe urma disperare, plinsete, hranit puiu' cu pipeta glucoza sa se faca bine si alte asemenea.

  39. Ce dragut, ai sora?aww
    La mine in familie se rade si acum de intamplarea cu decapitarea puiului.. all fun and games:))

  40. sa mor de nu era un comentariu " ce chestii misto are anonimosu la el pe blog" sau ceva de genul. sau interesante scria . ma rog.

  41. Mircea Popescu`s avatar
    41
    Mircea Popescu 
    Monday, 19 September 2011

    @Lilly Pai si dincoace idem.

    @Freud Poate era ironix ? Link ?

  42. rahat, pana gasesc... history functioneaza aiurea la opera.
    ba pardon

    Anonimosu are niste interese foarte particulare pe blog, am observat si io

    sheet nigga, am inteles pe un blog personal.

    http://web.archive.org/web/20090425134638/http://trilema.com/2009/doua-atitudini/#comment-3110

  43. aahhaah, io acum am observat ca anonu' e defapt mircea. deci lol.

  44. Mircea Popescu`s avatar
    44
    Mircea Popescu 
    Monday, 19 September 2011

    Citatul e de-aici, si blog adica Trilema.

    Deci cum ?

  45. io intelesesem pe blogul lui, nu ca textele de le comenteaza sunt la tine sau ceva de genul.

    nevermind. u meil btv.

  46. @Mircea Popescu: nu tu erai anti-referrer?

  47. Mircea Popescu`s avatar
    47
    Mircea Popescu 
    Monday, 19 September 2011

    Ba da.

    Intr-o vreme illo tempore aveam niste tonti care-si hotlinkau intr-o veselie, deci stai numa' sa caut ca ii prinsesem pe unii care-si pusesera ceva imagine de-aici direct in splashscreen la ceva joc obosit facut de ei (?!).

    http://trilema.com/2009/intreprinzatori-mancati-as/#comment-14440

  48. hai sa iti smulgem si tie parul din cap, sa te bagam in apa clocotita si sa iti smulgem unghiile din degete, sa vezi cum e, nenorocit, ma pis pe tine

  49. Esti un psihopat nediagnosticat, iar blogul tau serveste drept dovada

  50. Mircea Popescu`s avatar
    50
    Mircea Popescu 
    Monday, 3 October 2016

    Bine bei plicticosilor. Hai, liber la comentat politica si spart seminte sau ce faceti voi de-obicei. Nu-i chiar totul pentru toti acuma.

Add your cents! »
    If this is your first comment, it will wait to be approved. This usually takes a few hours. Subsequent comments are not delayed.