Drugstore Cowboy

Friday, 23 December, Year 3 d.Tr. | Author: Mircea Popescu

Filmuli nu contine tite, dar contine o referinta la titotub (televizor, adica), menita sa explice ce-i baiu' cu pustimea : numa' prostii vad si ajung sa le creada. Asta in 1989, da ? Fix cind ne uitam noi la televizor sa vedem CUM II IN REALITATE!!11

Este prima incercare a lui Van Sant (pina la Drugstore Cowboy nu facuse decit scurte) si este in cel mai bun caz o parodie. Actorii joaca prost sub toate aspectele, scenele-s in general rau filmate, rau ordonate, rau gindite, poate fi o batjocura la adresa artei si stiintei cinematografice, sau poate fi un crochiu. Sau un experiment, o piesa prin care un ucenic neindeminatic dar talentat isi masoara pielea si spatiul dintre glezne.

Chiar si asa, filmul seduce. Nu stiu daca ati fost vre-odata femeie, dar daca ati fost poate cunoasteti genul de baiat fara sanse si fara sperante, in cel mai bun caz o parodie, stingaci si nepriceput, despre care nu va puteti inchipui cum ar ajunge sa fie interesant pentru dumneavoastra sau un pericol pentru baiatul mai solid, mai frumos, mai tandru, mai hir-mai mir cu care sunteti incurcata deja. Si dupa citeva zile sau citeva luni va treziti inghitind vorace putulica diminutiva a celui ce teoretic n-avea sanse, pe ascuns undeva intr-o masina sau intr-o debara sau cine mai stie pe unde, si va place ceva de nu se poate povesti. Cum v-a sedus ? Ei, cine stie...

Aparitia lui W. S. Burroughs e absolut fantastica, nu-i de crezut ce voce si ce prezenta are cetateanul. Si daca mi-e permisa divagatia, e plina lumea de aspiranti la Creatie, si e inca si mai plina lumea de musculite de otet care se gratuleaza reciproc ca si cum ar conta in discutia respectiva. Nici unul si nici una nu-si pun problema ca totusi, n-au macar prestanta unui angajat municipal proptit in tirnul lui. Pai ce Maestre, ce Poetul, ce Romancier esti tu in conditiile in care nici macar o vaca nu te-ar remarca de-i intri-n staul ? A ?

In fine. Ati vazut Carlito's Way ? Cam aceeasi idee. Lui Van Sant ii iese mai bine.

———
  1. Drugstore Cowboy, 1989, de Gus Van Sant cu Matt Dillon, Kelly Lynch, Heather Graham []
Category: Trilematograf
Comments feed : RSS 2.0. Leave your own comment below, or send a trackback.

One Response

  1. [...] Drugstore Cowboy [...]

Add your cents! »
    If this is your first comment, it will wait to be approved. This usually takes a few hours. Subsequent comments are not delayed.