Distopia Culicidae

Tuesday, 01 November, Year 3 d.Tr. | Author: Mircea Popescu

Hai sa va povestesc din viitor, fetii mosului. Stringeti-va scaunelele in jurul blogului, cascati bine ruterele si sa-i dam bice.

In viitor, gratie dezvoltarii nemaipomenite a ciberneticii, miniaturizarii, manipularii genetice si altor tehnologii de inalta clasa, tintarii cei banali si low-tech de astazi vor fi cu totul inlocuiti (prin selectie naturala, evident!) de tintarii medicali.

Acesti tintari vor functiona in fapt ca un sistem peer-to-peer de analize medicale. Pe de-o parte ei sug singele cetatenilor pe care-l proceseaza in oua pe care le depun, ca si tintarii actuali. Pe de cealalta parte, ca beneficiu adus de tehnologie, aceeasi tintari realizeaza un set complet de analize a singelui ingerat.

Exista in fiecare oras, cam din suta de metri-n suta de metri cite-un laborator mobil automat de produs tintari, e un fel de turn ca de un metru inaltime cu o bila perforata-n virf. Conectata la Internet, bineinteles. Aici vin tintarii sa-si depuna ouale, ca ei nu-s tintari de-aia de la tara care sa se cace oriunde este loc, ei is tintari high tech si vin sa-si depuna ouale strict in bazinul high tech din bila din virful parului, unde li se face si frenchu' la picioruse in acelasi timp.

In paralel informatia este downloadata intr-o imensa baza de date, unde este identificata dupa ADN, fiind alocata persoanei corecte. Un sistem automat proceseaza probabilitatile diverselor boli functie de o lunga lista de determinari de analiza singelui, iar doctorii au acces la baza de date sortata convenabil dupa criteriul geografic (dar nu si dupa numele cetatenilor). In baza criteriilor stabilite de catre profesiunea lor (ceea ce inseamna practic vorbind de catre mai marii lor) ei emit (prin intermediul autoritatii publice) citatii catre cetatenii care trebuie sa se prezinte la doctor.

Adica doctorul da acolo in interfata web click in patratelul corespunzator, pe urma click pe "summon for check-up", iar informatia respectiva e trimisa direct la politie, sau ma rog, "oficiul de uorispis", cum s-o fi numind, care o trimite scrisa de preferinta cu rosu si stampilata persoanei corespunzatoare. Ma rog, in afara ocazionalelor erori, care nu merita a fi luate in considerare date fiind imensele si incalculabilele beneficii aduse de acest sistem. Cine nu se prezinta la doctor in termen de cite zile o fi termenu' risca o amenda, iar daca nu se prezinta in mod repetat va fi exclus!!! din societatea multilateral dezvoltata. Si eventual i se vor confisca copiii, ca ce drept are el sa aiba copii si sa si-i creasca ?!

Ca rezultat al acestor fascinante progrese ale tehnicii, lumea traieste in medie mai mult, sa zicem cu vreo treizeci de ani, deci speranta medie de viata nu mai e saptezeci si ceva, e o suta si ceva. Sigur, exista ocazional abuzuri, doar ca ele de fapt nu exista dat fiind ca nu ni se intimpla noua iar in rest asimetria informationala e atit de pronuntata incit putem pentru ca sa spunem ca ceilalti nici macar nu exista. Si mai sunt si niste grupuri de ciudati care protesteaza contra chestiei, dar din nou, asimetria informationala e atit de pronuntata incit putem concluziona linistiti ca respectivii nu conteaza.

V-as intreba daca merita, dar ma tem ca asimetria informationala e prea pronuntata ca sa puteti da un raspuns. Voi spune doar ca am zis mai demult ca specia umana nu va putea fi luata in serios cit timp nu reuseste sa extermine tintarii. Am realizat in somn ca daca ii va extermina, nu-i va extermina pur si simplu, ci-i va extermina intr-un fel care ma va face sa-mi para rau dupa ei, oricit de amplu nesuferiti imi sunt acum. Ca asa-i curgerea "progresului" aluia.

Trist viitor. Si, pentru orice eventualitate, fuck you!

Comments feed : RSS 2.0. Leave your own comment below, or send a trackback.

8 Responses

  1. needs pix

  2. Pai n-ai cum sa-i extermini ca se inmultesc repede si ar trebui sa-i extermini pe toti de-odata. E ca si cum ai incerca sa extermini gripa, undeva, intr-un colt al planetei tot vor fi unii carora nu le-ai facut vaccin si virusul va evolua si ii va infecta din nou si pe cei vaccinati.

  3. Mircea Popescu`s avatar
    3
    Mircea Popescu 
    Wednesday, 2 November 2011

    @gheorghe Asa, si ? Io vreau ce vreau, nu ce se poate.

  4. Pai si deci specia umana nu va fi luata in serios de catre cine? De catre tine? Speciei umane nu prea ii pasa.

  5. Mircea Popescu`s avatar
    5
    Mircea Popescu 
    Wednesday, 2 November 2011

    Nici mie nu-mi pasa de ce crede nustiuce chestie cu aspiratii la speciatie ca-i pasa sau ba.

  6. Da' nu cumva exterminarea țânțarilor ar debalnsa oleacă ecosistemul? Bănuiesc că-s specii care se hrănesc cu țânțari și alte specii care se hrănesc cu speciile alea și tot așa, ajungând probabil la porc și găină.

    Iar io vreau să mănânc în continuare porc și găină, so that wouldn't be fair.

  7. Mircea Popescu`s avatar
    7
    Mircea Popescu 
    Friday, 4 November 2011

    Gaina si porcul pe care le maninci tu se hranesc cu cucuruz. Care nu prinde tintari, din cite stiu.

  8. Mircea Popescu`s avatar
    8
    Mircea Popescu 
    Friday, 4 November 2011

    PS : http://www.nature.com/news/2010/100721/full/466432a.html si http://www.calacademy.org/sciencetoday/mosquito-eradication/

Add your cents! »
    If this is your first comment, it will wait to be approved. This usually takes a few hours. Subsequent comments are not delayed.