De Gaita cu Viorel Vorba.

Thursday, 10 March, Year 3 d.Tr. | Author: Mircea Popescu

Mircea Popescu : Dom'le, stiai ca apa de baut contine o mare cantitate de hidrogen ?
Viorel Gaita : Eram sigur ca ai sa faci si tu aceeasi confuzie. Nu eu am facut ancheta cu apa ci amicii mei de la Academia Catavencu, respectiv, daca nu ma-nsel Liviu Mihaiu. Eu am facut altele cu vreun an mai devreme (prin 1993). Vasele sanguine sechestrate in Portul Constanta, Nivelul erectiei, Menopauza de lucru, Zonele erogene din Romania etc.

Mircea Popescu : Eram cit pe ce sa te intreb daca esti sigur. Sincer, eu as fi jurat pe asta. Ca sa vezi ce inseamna memoria omului, ai idee de cind imi doream sa te intreb chestia asta ?
Viorel Gaita : E ok, m-am obisnuit cu confuzia, dar n-am incercat niciodata sa profit de pe urma ei.

Mircea Popescu : Putem zice ca Mihaiu & AC ti-au furat ideea ?
Viorel Gaita : Nu, e prea mult spus. Cel mult s-au inspirat din stilul meu, asa cum s-au inspirat mai tarziu si Buzdugan si Carcotasii, cu farsele lor telefonice.

Mircea Popescu : Mai nou exista o preocupare oarecum exagerata a "proprietatii" intelectuale, cel putin in unele manifestari. Sau mi se pare mie. Mi se pare mie ?
Viorel Gaita : E bine ca scrii mare ca nu-mi place sa ma chiombesc la ecran. Ma-nveti si pe mine sa scriu mare? Preocupare pentru proprietatea intelectuala e bine sa existe. Dupa mine nu exista cadrul legal in Romania care sa te apere de furtisaguri, asta si pentru ca sarmanii nostri oameni politici nu inteleg ce-nseamna creativitate si cu ce se mananca ea si mai ales faptul ca nu e un izvor nesecat de la care sa se adape tot norodul...si pe gratis.

Mircea Popescu : View > Text formatting toolbar.
Viorel Gaita : Alta viata!

Mircea Popescu : Dar cum s-ar putea apara creativitatea ? Trebuia sa-ti dea Mihaiu niste bani ? Sau trebuia sa-ti ceara voie sa faca emisiune ? Sau trebuia sa existe un oficiu central al ideilor banale, de unde sa-ti iei si tu si el o licenta ?
Viorel Gaita : Lasa-l pe Mihaiu, ca el chiar e un baiat destept care are vorbele si ideile la el. Ce te faci insa cu Morar de la Rai da Buni care face o intreaga emisiune cu materialele mele filmate in '93 si '94 pe cand eram la Tele7abc, fara sa-mi ceara niciun acord, ba mai are si tupeul sa ma invite a doua zi in emisiune ca sa vorbim despre soarta umorului din Romania. De ce a doua zi? Habar n-am. A, ba da, a zis chiar in emisiune ca nu stie pe unde mai lucrez, dar parca prin TVR, desi de doi ani sunt la Plasa de Stele, si ca n-a gasit numarul meu de telefon. Ce zici de asta?

Mircea Popescu : Eu nu zic nimic, ca eu intreb, tu zici. Ce sa-nteleg, ca practic regulile astea ne-ar apara de nesimtiti ?
Viorel Gaita : Acuma am vazut ce-ai scris mai sus. Tu vrei sa faci misto de mine. Pai ce eu am nevoie de un centru al ideilor banale, cand toate ideile mele au fost geniale?

Mircea Popescu : Ei, nu-i vorba de tine. E vorba ca astazi Pro Tv-ul cumpara un "format". Ce-i un format ? O idee banala. De unde-o cumpara ? De la oficiul de vindut idei banale. O tehnologie, daca preferi termenul si te deranjeaza celalalt.
Viorel Gaita : Bineinteles ca nu ma deranjeaza. De nesimtiti ne aparam singuri ignorandu-i.

Mircea Popescu : Functioneaza metoda ?
Viorel Gaita : Prin cate am trecut eu in Canada, nesimtirile de aici mi se par parfum.

Mircea Popescu : Ia zi, prin ce-ai trecut prin Canada ?
Viorel Gaita : Pai ce tu crezi ca acolo nu se fura proprietatea intelectula? Am ajuns cu greu la unul din membrii familiei Rozon care detine firma care face Just for laugh gags, sau Juste pour rire, care sunt niste camere ascunse scurte pe care le difuzeaza acum si Protv-ul. Bineinteles ca am fost privit cu suspiciune (ia uite-l si pe asta, a venit de 6 luni in Canada si vrea sa faca rahatul praf), dar dupa ce-au vazut o selectie de camere ascunse realizate de mine la Pro si traduse pentru ei in engleza, s-au strans de prin toate birourile la vizionare.

Mircea Popescu : Asa.
Viorel Gaita : M-au intrebat cate camere ascunse de genul asta am si le-am zis ca am vreo 24 de ore, au aranjat rapid o alta intrevedere in care, dupa vizionarea materialelor urma sa se discute si o eventuala colaborare. Bineinteles ca am fost in al 9-lea cer, dar nu pentru mult timp, pentru ca un prieten care era venit de mai mult timp la Montreal si care avusese timp sa faca si facultatea de film si cinematografie acolo mi-a zis ca ar fi bine sa nu ma duc singur la acea intalnire.

Mircea Popescu : Ci cu avocatul ?
Viorel Gaita : Nu neaparat, dar cu o persoana pe care s-o prezint ca fiind agentul meu, sau impresarul meu.

Mircea Popescu : Just. Ai ascultat ?
Viorel Gaita : M-a avertizat dinainte ca am sa constat o schimbare in atitudine lor. Nu l-am crezut, inca fiind imbatat cu apa rece. Am sunat sa le spun ca va mai asista o persoana la intalnirea noastra si anume impresarul meu. Am simtit prin telefon ca ceva s-a intamplat. "Dar de unde pana unde am eu impresar, un emigrant venit doar de 6 luni in Canada etc. Persoana respectiva poate veni, dar nu va avea niciun rol in negocierea noastra."

Mircea Popescu : He-he.
Viorel Gaita : Ma rog, ca sa scurtez, sfatuit fiind si de amicul meu, cu care de altfel m-am si dus, nu le-am mai aratat nimic si le-am zis ca pe mine nu ma intereseaza banii pe idei la bucata (pentru ca de fapt asta voiau) ci posibilitatea de a lucra la producerea acestor idei. Bineinteles ca n-au fost de acord, ca e o afacere de familie si c-o fi si c-o pati. Nu s-a legat nimic (desi au fost cum ti-am zis foarte entuziasmati la inceput dupa ce le-am aratat demo-ul:"Pai din asta facem trei camere ascunse simple, din asta putem face doua" etc, pentru ca ale mele erau pe baza unui scenariu in care lucrurile se complicau, pe cand ale lor sunt mai mult niste poante de tabara de liceu.)

Mircea Popescu : Fiecare cu interesu' lui, pina la urma. Care-i nesimtirea, o negociere esuata acolo.
Viorel Gaita : Nesimtirea este ca nu s-ar fi sfiit sa-mi fure ideile moca, daca as fi avut inocenta sa le arat si restul materialelor.

Mircea Popescu : Pai aia-i nesimtire prezumata, mei. Ti le-au furat pe cele din demo ? Adica, le-au dat pe post sau ceva de-astea ?
Viorel Gaita : Cine crezi ca a stat sa verifice. Oricum creativitatea este prost platita oriunde. In Romania cu atat mai mult.

Mircea Popescu : De ce crezi ca se intimpla asta ?
Viorel Gaita : Pai hai sa-ti mai dau un exemplu. Nu stiu daca esti la curent cu ce fac eu in ultimul timp pe la Antena1, respectiv la Plasa de Stele?

Mircea Popescu : Nu prea, ia spune.
Viorel Gaita : Pai am doua rubricute care in total fac vreo 15 minute in economia unei emisiuni de 60 de minute, emisiune care in principal face farse vedetelor din Romania.

Mircea Popescu : Vedete adica gagicutele de monden ?
Viorel Gaita : Da, si nu numai (au facut si cu Mitrea si cu actori cunoscuti etc.) Eu fac un gen de fake interviuri cu personalitati in principal politice si o farsa cu camera ascunsa cu oameni obisnuiti. Care crezi tu ca e mai bine platita?

Mircea Popescu : Prima, ma gindesc.
Viorel Gaita : Gresit, da-mi place cum gandesti. A doua, desi in prima e vorba 100% de creativitate. Pentru ca, vine personalitatea politica la interviu, facem interviul (care de obicei este unul cat se poate de banal) apoi eu raman in continuare dupa ce pleaca vedeta si vizionez raspunsurile pe care le-a dat, apoi in functie de aceste raspunsuri ii pun cu totul si cu totul alte intrebari. Vrei sa-ti dau un link sa vezi despre ce e vorba?

Mircea Popescu : Sigur.
Viorel Gaita : http://www.youtube.com/user/inamiculpublicnr2 alege de aici. Toate sunt la fel de misto si super tari pt Romania. S-a mai facut ceva in genul asta (Divertis si cei de la echipa Stirilor de Sambata asta au incercat, dar acolo se vedea clar trucajul, pentru ca erau luate imagini dintr-un context si puse intr-altul).

Mircea Popescu : Banuiesc ca avem o dovada clara care sa ne explice de ce nu-s eu producator de teve : nu ma pricep. Ti se pare ca te-a uitat lumea ?
Viorel Gaita : Nu cred ca m-a uitat lumea. Numai ca s-a produs un fenomen interesant : fanii mei din 2000 acum nu se mai uita la televizor sau au plecat din tara. Marea lor majoritate.

Mircea Popescu : S-a prostit lumea, cu alte cuvinte ?
Viorel Gaita : Nu s-a prostit lumea, dar cum inteligenta este o constanta iar populatia in continua crestere.... A ramas un bazin saracit al privitorilor la TV (si asta nu trebuie sa ne mire, asta e tendinta la nivel mondial, oamenii prefera alte activitati in locul televizorului), iar acel bazin saracit si numeric si calitativ e revendicat de vreo 20 de televiziuni nationale (nu le mai pun la socoteala pe cele locale). Si mai vorbim de calitatea programelor?

Mircea Popescu : Hehe. Da' zi-mi o chestie. Intre situatia A, in care Liviu Mihaiu e liber sa faca o emisiune buna cu vorbele lui, si diversi nesimtiti sunt liberi sa faca o... ma rog, cu cuvintele tale, si situatia B in care nici-nici, tu ce preferi ?
Viorel Gaita : Cred ca n-am inteles intrebarea. Poti s-o reformulezi?

Mircea Popescu : Ia sa vedem : Ai zis ca Mihaiu & AC cel mult s-au inspirat din stilul tau. Ai zis si ca Morar ti-a difuzat mai clandestin asa materialele. Intre situatia in care au loc ambele astea, si situatia in care n-are loc nici una, nici cealalta, care-ti pare preferabila ?
Viorel Gaita : Ideile plutesc prin aer. E dificil sa spui asta a fost idea mea. De multe ori oameni diferiti situati pe continente diferite au avut aceeasi idee in acelasi timp (si fara ajutorul serviciilor secrete). Cand insa acest lucru devine un obicei, cand vezi ca altii isi realizeaza emisiuni integral cu materialele tale (mai nou am observat ca pun intr-un colt "sursa youtube" si gata, se considera absolviti de orice vina)... Normal ca mi s-ar fi parut normal macar sa fiu invitat in emisiune, daca nu sa fiu platit. In alte tari in care s-a inteles cat valoreaza o idee exista oameni care traiesc toata viata de pe urma catorva idei pe care le-au avut la un moment dat (Seinfeld e un exemplu).

Mircea Popescu : Bun, dar eu zic, daca ai de ales, ori la un capat ori la celalalt, cum preferi ? Sau preferi sa nu raspunzi ?
Viorel Gaita : Bineinteles ca as prefera ca macar sa-mi fie mentionat numele atunci cand cineva se inspira din ideile mele si sa fiu platit cand cineva foloseste ideile mele in scopuri materiale (si realizarea unei emisiuni de tv implica asta).

Mircea Popescu : Sa-ti dau un exemplu ilustrativ : e mare scandal in lumea academica pentru ca diversi autori, cunoscuti pe plan mondial, au ajuns in proprietatea privata a diverse nulitati. Un nepot. O fosta amanta. Un nepot al unei foste amante. Opera fiind proprietatea astora, un cercetator nu poate scrie o teza de doctorat pentru ca nu-i da voie proprietaru'. Sau nu-i da voie decit daca scrie in anumite feluri, sau anumite chestii. Cind vorbim de-un Borges deja e cam groasa gluma cu "proprietatea intelectuala". Sau de-un Joyce.
Viorel Gaita : Bine, asa si CVTudor are nu stiu ce manuscrise ale lui Mihai Eminescu, iar matusa lui Adrian Nastase are pe langa cateva termopane de valoare si cateva tablouri nepretuite. Nu ma deranjeaza acest aspect, pentru simplul motiv ca respectivii autori nu mai sunt in viata. Hai sa vorbim despre lucruri mai pamantesti, cum ar fi de exemplu influenta mogulilor in massmedia din Romania si de aiurea si despre cum trateaza acestia creativitatea.

Mircea Popescu : E, diferenta e ca Maria Kodama ori Stephen Joyce chiar le au. Da' zi-mi altceva. Cum iti vezi viitorul, profesional vorbind ?
Viorel Gaita : Il vad nesigur. Cred ca o sa-mi deschid un butic de cartier, ceva un chiosc de paine (ca de restaurant nu-mi ajung finantele) ca sa nu mai stau la mana nu stiu carui ajutor de mogulas care sa ma cheme sau sa nu ma cheme si caruia sa fiu nevoit sa-i demonstrez, iara si iara de ce sunt in stare, si anume sa fac oamenii sa rada.

Mircea Popescu : Cum ti-ai dori sa arate ?
Viorel Gaita : Cine, chioscul de paine?

Mircea Popescu : Ba viitorul profesional, zic
Viorel Gaita : Pai sa se puna mai mult pret pe creativitate, sa se dea drumul la sitcom-uri adevarate, la care chiar as putea sa scriu niste scenarii si-n general sa fiu sanatos ca bucuros le-oi duce toate...

Mircea Popescu : Bun asa. Vrei sa spui ceva cititorului in incheiere ?
Viorel Gaita : Sa aiba rabdare si sa citeasca pana la capat pentru ca va avea parte de o surpriza (asta se cheama momirea cititorului).

Category: Trilterviuri
Comments feed : RSS 2.0. Leave your own comment below, or send a trackback.

21 Responses

  1. viorel gaita`s avatar
    1
    viorel gaita 
    Thursday, 10 March 2011

    Mircea, eu as mai lua un pic textul la puricat. Sunt o multime de typos. Si doar te-am rugat. Daca n-au timp fetele il iau eu in noaptea asta.

  2. viorel gaita`s avatar
    2
    viorel gaita 
    Thursday, 10 March 2011

    Iote ca la tine merge gravatarul, la coana Mitza pe blog de ce n-o merge? Din misterele blogosferei.

  3. Mircea Popescu`s avatar
    3
    Mircea Popescu 
    Thursday, 10 March 2011

    Pai o trecut printr-o tura de editing, da' zici c-o ramas probleme ? Zi-le ca repar.

  4. mda, sper sa nu stric entuziasmul sau orgoliul cuiva, dar habar nu aveam cine este VG pana acuma.

    mai nou televiziunea merita?

  5. Inteleg ca un produs din acesta ar trebui evaluat cumva pe baza continutului de creativitate, sau cum?

    Daca televiziunile din Romania nu mai platesc creativitatea, totusi netul imi pare ca e mare si in masura in care spectatorii s-au mutat intr-adevar prin toate colturile lumii, cu siguranta sunt conectati, cel putin majoritatea. Deci nu prea vad necesitatea buticului de paine ca alternativa. Ce-i drept nu ma pricep deloc la domeniu, asa ca multumesc anticipat pentru orice lamurire pe tema asta.

    In sfarsit, treaba cu drepturile de autor pentru idei e totusi dubioasa. La orice si oriunde, dupa o idee de succes vor fi o mie de imitatori, mai buni si mai putin buni. Si? Ceea ce realizezi pana la urma e fix ceea ce poti tu realiza si dovada clara e ca daca iti da careva "ideea" sa scrii despre un pescar batran si singur care pescuieste prea departe de tarm si are de luptat cu rechinii, e putin probabil ca vei scrie Batranul si marea.

  6. eu pe gaita nu l-am uitat, insa sincer nu stiam ca mai lucreaza. Am vazut interviul cu ana birchall, insa habar nu am avut ca l-a facut el.

  7. viorel gaita`s avatar
    7
    viorel gaita 
    Thursday, 10 March 2011

    @Mircea Popescu: iti semnalez cateva greseli si pe urma te rog sa-mi stergi aceste semnalari ca n-au niciun rost.
    1. Mircea Popescu : Mai nou exista o preocupare oarecum exagerata a “proprietatii” intelectuale, cel putin in unele manifestari. Sau mi se pare mie. Mi se pare mie ?
    Viorel Gaita : E bine ca scrii mare ca nu-mi place sa ma chiombesc la ecran. Ma-nveti si pe mine sa scriu mare? Preocupare pentru proprietatea <> e bine sa existe.

    2.Mircea Popescu : Dar cum s-ar putea apara creativitatea ? Trebuia sa-ti dea Mihaiu niste bani ? Sau trebuia sa-ti ceara voie sa faca emisiune ? Sau trebuia sa existe un oficiu central al ideilor banale, de unde sa-ti iei si tu si el o licenta ?
    Viorel Gaita : Lasa-l pe Mihaiu, ca el chiar e un baiat destept care are vorbele si ideile la el. Ce te faci insa cu Morar de la Rai da Buni care face o intreaga emisiune cu materialele mele filmate in ‘93 si ‘94 pe cand<>la Tele7abc,

    3. Mircea Popescu : Just. Ai ascultat ?
    Viorel Gaita : M-a avertizat dinainte ca am sa constat o schimbare in atitudine lor. Nu l-am crezut, inca fiind imbatat cu apa rece. Am sunat sa le spun ca va mai asista o persoana la intalnirea noastra si anume impresarul meu. Am simtit prin telefon ca ceva <>.

    4.Mircea Popescu : He-he.
    Viorel Gaita : Ma rog, ca sa scurtez, <> fiind si de amicul meu

    5. Mircea Popescu : S-a prostit lumea, cu alte cuvinte ?
    Viorel Gaita : Nu s-a prostit lumea, dar cum inteligenta este o constanta iar populatia in continua crestere…. A ramas un bazin saracit al privitorilor la TV (si asta nu trebuie sa ne mire, asta e tendinta la nivel mondial, oamenii prefera alte activitati in locul televizorului), iar acel bazin saracit si numeric si calitativ e <> (aici as pune "revendicat" ca sa se-nteleaga mai bine) de vreo 20 de televiziuni nationale .
    Cam astea ar fi la o prima vedere.

  8. viorel gaita`s avatar
    8
    viorel gaita 
    Thursday, 10 March 2011

    @Critic: nu strici entuziasmul si orgoliul nimanui, dar te faci pur si simplu de ras. Cum sa nu-l cunosti pe Viorel Gaita? Hai ca glumesti, pehlivanule. Pai char daca sa presupunem prin absurd ca nu-l cunosteai, dadeai cautare pe Goagal si imediat aflai.
    @Diana Coman: intradevar, cum bine spuneai, nu prea te pricepi la televiziune si mai ales la cum functioneaza televiziunea din Romania. Sa zicem ca esti producatoarea unei emisiuni de divertisment foarte reusite, undeva la un post de tv local. Emisiunea e in intregime conceptia ta. Te trezesti peste cateva luni ca aceeasi emisiune, bineinteles cu mult mai multe decoruri, cu mult mai mult staif si cu un cu totul alt titlu apare pe un post de televiziune central, cu audienta nationala. Intr-o alta tara, nici macar nu i-ar fi trecut prin minte cuiva sa fure ideea altuia si sa mai si castige bani grei de pe urma ei. De ce? Chestie de educatie.
    Am facut un master in Comunicare la Montreal in ideea ca o sa-mi fie mai usor sa ma integrez in mass-media de acolo (pentru cei care nu stiau am stat 8 ani la Montreal) si am asistat cu stupoare cum in timpul unui examen, un coleg canadian l-a denuntat profesorului pe un alt coleg (emigrant rus) pe care-l vazuse copiind. De ce? Pentru ca asa sunt educati. Sa nu copieze.
    Exista adevarati specialisti in furat si "coafat" idei care nu le apartin. De bun simt ar fi ca macar sa mentioneze sursa. De multe ori Buzdugan si Morar spun poante luate din Catavencu sau de la matinalul de pe Radio Guerilla si le prezinta ca si cum ar fi ale lor. De ce? Pentru ca e greu sa ai idei bune in fiecare zi. Deaia creativitatea ar trebui recunoscuta si apreciata mai bine.

  9. viorel gaita`s avatar
    9
    viorel gaita 
    Friday, 11 March 2011

    @cipslim: mai lucreaza, mai lucreaza Gaita, da' numa nu se prea vede. Pai si cine credeai ca-i papagalul ala de-o intervieva pe madam Birchall?

  10. Constantin Enache`s avatar
    10
    Constantin Enache 
    Friday, 11 March 2011

    viorel gaita,
    imi place entertainmentul produs de tine, pentru ca nu pune accentul doar pe ras ci si pe enlightenment. Reusesti sa provoci un ras caragialian, nu unul becalian, desi depinde de cine priveste.

  11. Sincer am dubii legate de rolul educativ al videoclipurilor acelea, cine ştia distincţia între cuvinte oricum nu se făcea de râs, respectiv cine nu ştia mă îndoiesc că a alergat la dicţionat după ce s-a văzut la TV.

    În orice caz, tradiţia nu moare. Las aici mărturie http://www.youtube.com/watch?v=-RyvJKFB7vQ , sau căutaţi după "savarină cu handjob" în caz că dispare videoclipul de la adresa asta.

  12. viorel gaita`s avatar
    12
    viorel gaita 
    Friday, 11 March 2011

    @Constantin Enache: ma flatulatzi domnle Enache. Pe Becali l-am auzit razand, deci stiu ce-nseamna un ras becalian. Pe Caragiale nu l-am auzit inca razand, dar mai am timp.

  13. Mitzaa Biciclista`s avatar
    13
    Mitzaa Biciclista 
    Friday, 11 March 2011

    Păi aici îţi merge gravatarul fiindcă l-ai făcut după ce ai comentat la mine, nu mă mai aburi :P

  14. Mircea Popescu`s avatar
    14
    Mircea Popescu 
    Friday, 11 March 2011

    @Critic Tu probabil ca esti suficient de tinar sa nu fi privit la televizor pe vremea Revolutiei si imediat dupa, asa ca de-aia. Nu-i o crima.

    @Diana Coman Vezi tu, putina lume in afara de crema criticii literare, a celor specializati pe domeniile respective (avangarda engleza, inc sec XX de exemplu), de istorici ai culturii/ideilor preocupati de tema si mine au auzit numele Maria Kodama ori Stephen Joyce, ori atitea altele care sufoca autori mai putin "celebri". Daca adunam populatia categoriilor enumerate obtinem poate 5, poate 50, nu prea cred ca 500 de vorbitori de limba romana (in continuare sunt curios sa aflu cam citi romani au citit Les aveux de la chair, apropo de relevanta culturala a vorbitorilor de limba romana).

    Situatia imi pare mie deosebit de trista, mai ales in conditiile in care problema complexa si importanta a proprietatii asupra produselor gindirii omului se discuta la ora actuala intensiv intr-un mediu nou si de catre oameni care nu au minime echipamente intelectuale pentru a participa la asa o discutie. Lipsa zisei echipari nu-l face pe nimeni imun la a-si forma convingeri (de-aici tristetea), si asa ajungem in situatia ridicola in care jumatate plus unul "dintre blogeri" sunt convinsi ca de exemplu copyright-ul este o protectie "a ideilor", si nu a formelor ideilor precum si la tot soiul de alte traznai si exercitii-n ridicul precum am intilnit si discutat minim o duzina chiar aici, pe Trilema (si daca sunt persoane interesate odata dau lista de referinte).

    Asa ca eu insist sa fac macar atit, o contextualizare corecta. Mai afla unu-altu' despre ca exista si tacimuri care se folosesc la masa, despre ca servetelul nu-i neaparat element de decor... daca punem problema in contextul ei real avem oarecari sanse sa obtinem voturi macar rationale peste zece ani, sau cinci sau douazeci cind se va pune si pe la noi problema sa avem opinii politice, si nu sa urmam ca vitica ce suntem caruta opiniei europene. Numa' zic.

    @cipslim Nici eu nu stiam pina sa nu-i descopar recent blogul. Ori e o chestie intimplatoare ori e ceva sistematic aici, n-am reusit sa-mi dau seama, da' parca omul a incasat un con de umbra.

    @viorel gaita De sters nu sterg, ca nu-i voie, da' de modificat am aplicat (prima ti se trecuse pe post de alegere stilistica lol, or crezutara editorii ca faci misto de intelectoali. grea meserie si asta).

    Te asigur ca i-ar fi trecut, se fura in draci. In aproape doi ani de gestionat proprietati intelectuale in SUA firma la care lucram eu a introdus ceva peste 1700 de actiuni in justitie si-a trimis scrisori de avertizare de-alea avocatesti cu zecile de mii. Vorbim de o firma relativ mica in domeniu, cu un portofoliu neglijabil, nu discutam de cine stie ce conglomerate, nu cred ca americanul mediu auzise vre-odata de produsele niciunuia dintre clienti. Minus chestia cu copiatul, care chiar exista, da' din motiv de interes. Nu-i ceva gindire morala acolo, pur si simplu rationamentul simplu ca ala poate iesi din scoala inaintea ta, si lua un job mai bun, asa ca so pa el.

    Eu am ca o presupunere ca timpul pe care l-ai petrecut afara din tara e cauza chestiei de care zice si cipslim dinsus. Astia tinereii n-au auzit de tine (cum au auzit de Cristoiu de exemplu, care n-a facut absolut nimic in respectivii opt ani decit sa... hm... sa traiasca, sa parerizeze, dar in mediul local), iar restul pur si simplu au uitat, cum "au uitat" de Adidas Intorshien - nu de tot, doar ca-i compartimentalizat undeva in memoria veche.

    @dAImon Castigat ridendo mores mei, categoria se gaseste descrisa la buche.

    Ma distreaza prezervativul din capul tipului. Chit ca-i probabil involuntar, e cam cea mai amuzanta parte a alcatuirii :D

    @viorel gaita Probabil ca ridea asa hi-hi-hi, subtire si cam gheu.

    @Mitzaa Biciclista Si tie de ce nu-ti merge ? :D

  15. Critic`s avatar
    15
    Critic 
    Friday, 11 March 2011

    @vg : "Pai char daca sa presupunem prin absurd ca nu-l cunosteai, dadeai cautare pe Goagal si imediat aflai."

    aia am si facut

    @mc : "Tu probabil ca esti suficient de tinar sa nu fi privit la televizor pe vremea Revolutiei si imediat dupa, asa ca de-aia. Nu-i o crima."

    mda, ma uitam la tv, dar la desene cel mult :))

  16. viorel gaita`s avatar
    16
    viorel gaita 
    Friday, 11 March 2011

    @Mircea Popescu: se pare ca si pe Polimedia.us o sa intru intr-un con de umbra. Oricum, ar trebui sa gasesti o modalitate de a nu include "dreptul la replica" ca fiind dependent de cantitatea de karma pe care o ai sau nu o ai. altfel se duce prin balarii bruma de libertate pe care ar trebui sa ne-o dea macar mediul asta virtual.
    @dAImon: cine vorbea de rolul educativ al acestor filmulete? O televiziune privata nu face educatie. Asta e rolul televiziunii publice. Ce mi-am propus prin acele filmulete a fost sa arat cine sunt de fapt cei care ne hotarasc destinele, noua, care din pacate suntem in minoritate.

  17. Mitzaa Biciclista`s avatar
    17
    Mitzaa Biciclista 
    Friday, 11 March 2011

    @ Viorel Gaiţă: Eşti doar un pic pesimist cred cu conul ăsta de umbră. Nu este aşa, eu cel puţin sunt serios încântată de a te fi găsit şi spre ruşinea mea recunosc că până să nu te văd pe FAIN habar nu aveam că există blogul tău. Dar asta ţine de neinformarea mea( că să nu-i zic ignoranţă că nu-i) şi nu de conul umbros sub care crezi numai că eşti intrat. Şi am aşa o senzaţiune cum că nu aş fi chiar singura care are crez.
    Pe urmă ce să spun? Pamfletul nu e chiar o formă agreată de toată lumea tocmai fiindcă arată fără reţinere rosăturile din caracterele noastre, aşa că e firesc ca multora să le pari deranjant. Până una alta adă-ţi aminte de distinsul I.L.Caragiale şi de unul din citatele Domniei sale:"Cele mai importante lucruri au fost realizate de oameni care au continuat să încerce chiar şi când se credea că nu mai este nici o speranţă"
    Mnoah! Acu's aşa de serioasă că încep să mă ruşinez deja :P

  18. Mircea Popescu`s avatar
    18
    Mircea Popescu 
    Friday, 11 March 2011

    @viorel gaita Eu ti-am zis sa citesti cum functioneaza, dar tu nu ti-ai gasit timp. Libertatea e a celor ce cunosc legea, nu a celor ce-si doresc sa fie liberi.

    @Mitzaa Biciclista E, pai cineva si-a introdus vreo 5 articole proprii, si-a luat un pic de minus la bord. Patasti.

  19. viorel gaita`s avatar
    19
    viorel gaita 
    Friday, 11 March 2011

    @Mitza: cand am zis con de umbra am folosit o expresie a lui Mircea din interviul de mai sus in sens ironic, adica in sensul ca nemaiavand karma voi intra intr-un con de umbra obligat-fortat prin faptul ca nu voi mai comenta si nu voi mai putea introduce texte. Stiu, e vina mea si Mircea imi va reitera ca n-am citit instructiunile de folosire ale karmei etc. Oricum viata merge inainte, sau si mai bine: The show must go on, sau Never say never, sau Niciodata nu e prea tarziu si tot asa.
    @Mircea: mi-ai zis, sigur ca mi-ai zis. Si uite ce-am patit daca nu te-am ascultat. Ti-a fost gura aurita, mai ceva ca a lui Ioan Gura de Aur, sau ca a lu' Florin Salam dupa ce si-a facut un "tunning" la dentist.

  20. Mircea Popescu`s avatar
    20
    Mircea Popescu 
    Friday, 11 March 2011

    Ei, aurita, prea mult. Argintata, accept.

  1. 21
    Un blog de poveste » Blog Archive » Fake interviu cu Viorel Gaiţă (via Pingback)
    Monday, 11 July 2011

    [...] vadă cum este. Inspiraţia ne-a venit din interviul real pe care Viorel Gaiţă i l-a acordat pe Trilema lui Mircea [...]

Add your cents! »
    If this is your first comment, it will wait to be approved. This usually takes a few hours. Subsequent comments are not delayed.