Clasificarea videoconsumatorilor

Sunday, 10 April, Year 3 d.Tr. | Author: Mircea Popescu

Introducerea a fost in mod abuziv plasata la finalul articolului, ca sa va incurce.

I. Perversul. Priveste la ecran pentru a vedea anumite scene specifice.

I.1. Pornograficus simplex. Vrea sa vada femei goale. De preferinta bune. Eventual facind chestii, singure, cu alte femei, cu barbati, cu delfini, cu avioane. E simplu si usor sa-l satisfaci : tite, buci, parafenalii dupa subtip. A nascut o intreaga industrie, cam pe moarte azi.

I.2. Gore n-are nici o vina. Vrea sa vada singe, pupile dilatate, mate, creieri, eventual impact si explozie, prabusire, catastrofa. El n-are nici o vina, e relativ simplu de satisfacut, canalele de "stiri" se bat pentru atentia lui.

I.3. Me Tarzan ? Vrea sa vada tufe. Caprioare pascind. Riuri susurind. Calote glaciare. Valuri. Uneori o da in diverse si fuzioneaza cu I.2, rezultind programe "despre natura" in care un eveniment ce-n natura ocupa intre 0,1 si 0,0% din timp si respectiv 0% din spatiu se transforma intr-o jumatate mare a spatiului si timpului, de parca falcile cascate si carnurile sfisiate au pornit la cucerirea spatiului vizual al intregului Univers. E responsabil pentru o intreaga categorie de "muzica" tembela (putin spus tembela) pentru ca spatiul audio alaturat unei filmari de sase ore a unei tufe necesita parca ceva mai interesant decit simplul fisiit.

I.4. Beam me up Scotty. Vrea sa fie "cu spatiu". Nave spatiale de guma de mestecat miscindu-se la viteze ametitoare de-a latul unui metru patrat de mucava. Rachete, calatorii. Traieste in orasul in care s-a nascut, la sapte sute de metri de casa respectiva.

I.5. Don't go in there [if you're not naked and it's not dark]. Vrea sa fie "horror". Ceea ce inseamna, copile ca de vreo 17-18-19 anisori, cu tite mari si pulpe zvelte, care se comporta ca niste proaste, ajung "in pericol" si urla. Eventual o si patesc, daca tipul are si ceva I.3 in el. Eventual o si patesc in celalalt sens, daca are I.1 in loc.

I.6. Culum sanatosium on canapex latum (sau invers). Vrea sa fie "cu sport". Fara exceptii burtos, cel mai adesea soios cu igiena deficitara (chestie pe care n-are de unde s-o stie, ca daca nu obisnuiesti sex nu prea ai de la cine sa afli asa ceva), tipul asta vrea sa fie "cu sport". E direct responsabil pentru generatia de copii timpiti cu "freze" nustiucum si "masini tari" care se infasoara in jurul pomilor pe Timisoara-Arad pentru ca nu stiu sa conduca (asa cum nu stiu sa absolut nimic). E principalul vinovat pentru prosteala universala a generatiei curente de iezi.

II. Stersul. Incearca sa suplineasca vidul din sine prin aportul de "continut" media.

II.1. Stiati ca ? In ceva orasel din Patagonia Inferioara s-a dat o lege prin care masinile cu faruri patrate trebuie vopsite in culori calde ? Stiati ca doreste in principal sa aiba ce povesti in contexte sociale, pentru a scapa de tacerea pe care indeobste banalitatea lui o impune. Ca atare, foloseste ecranul pentru a se blinda de prostioare irelevante ce pot fi (prin adaugarea de abile miscari din sprincene) reciclate drept chestii "interesante" sau "importante", dupa context si nevoi.

II.2. Sentimentalul. Vrea sa "se recunoasca" in dramele, suferintele, trairile, intimplarile, ideile scl etc ale celor de pe ecran. Uneori amestecat cu I.1, cind pur si simplu vrea s-o futa pe-o fosta colega de liceu care arata fix ca starleta X, prin intermediul ecranului, a cameramanului, a starletei X, a producatorului delegat scl etc. In general un individ ramas cu sechele pe care le trateaza cum tratezi o rana deschisa : o tot atingi fin si cu grija, sa te asiguri daca n-o fi plecat in vre-o parte.

II.3. Civicul. Vrea sa urmareasca aventurile mincinosilor, hotilor, manipulatorilor si conspirationistilor astora de politicieni (sau in general, decidenti, in orice domeniu). In care scop asteapta sa-i faca cineva filme si sa i le puna sub nas. Pentru ca cei care fac filme si le baga sub nas civicilor nu-s niciodata nici mincinosi nici hoti nici manipulatori nici conspirationisti. E responsabil pentru Roger Moore ala sau cum il cheama, precum si pentru toate emisiunile tembele pe diverse meta-teme, de la politica la fotbal. Tineti aproape!

II.4. Idiotul. Vrea sa stie cam ce-ar trebui sa gindeasca, sa faca, sa poarte, sa spere, sa astepte. Daca "se dau" emisiuni de gatit incearca sa gateasca. Daca s-ar da in loc emisiuni cu pictura s-ar apuca de pictat. Daca vedetele divorteaza isi doreste sa divorteze, daca fac copii isi doreste sa faca copii, daca primesc o ceapa roz de fier cu luminite isi doreste sa primeasca o ceapa roz de fier cu luminite. Daca se dau credite ia credite, daca se vind macaroane cumpara macaroane. In general priveste la reclame ca si cum ar fi programe, incapabil sa le distinga. E motivul pentru care exista publicitate pe lume, si-un bun candidat la exterminare.

III. Criticul.

Face pe desteptul.

Concluzia a fost in mod abuziv plasata la incipit, ca sa va incurce.

Category: Trilematograf
Comments feed : RSS 2.0. Leave your own comment below, or send a trackback.

13 Responses

  1. parca zici ca ai pus special punctul 3

    meh, tits or gtfo.

  2. mai sunt si aia care sunt abonati la feed-ul video al lui arhi...

  3. lexy229`s avatar
    3
    lexy229 
    Sunday, 10 April 2011

    +aia care se uita la chestii ca se laude ca ei se uita la chestii.

  4. Cre' ca ma incadrez la I.5 ...

  5. Mircea Popescu`s avatar
    5
    Mircea Popescu 
    Sunday, 10 April 2011

    @F Chestie care duce la orbire, si deci mai sunt inca.

    @lexy229 Ce-i drept. Totusi s-ar putea spune ca aia nu-s de fapt consumatori de video, ci de ego, tot asa cum tipii care sed intr-un bar unde se vinde X tragind doua ore de-un coca cola nu se pot numi "consumatori de ecstasy".

    @Ukavra Io cred ca te incadrezi la ai lu' Lexy.

  6. Bene, daca tu nu ma vrei ... ea poate ma vrea.

  7. Mircea Popescu`s avatar
    7
    Mircea Popescu 
    Tuesday, 12 April 2011

    *crickets* lolz

  8. ... plus diversele combinații. Spre exemplu I.1 cu I.4: omul care visează să ajungă primul ce-o să fută pe lună.

    (Noroc cu Interneții, care-i satisfac pe toți și pe toate.)

  9. Mircea Popescu`s avatar
    9
    Mircea Popescu 
    Tuesday, 12 April 2011

    Clar.

  10. Constantin Enache`s avatar
    10
    Constantin Enache 
    Thursday, 14 April 2011

    Cred ca ar mai fi o categorie: cei care fac clasificarile si se situeaza, cumva, deasupra lor.

  11. Mircea Popescu`s avatar
    11
    Mircea Popescu 
    Thursday, 14 April 2011

    III. Criticul.

    Face pe desteptul.

    nu-ti pare suficient ?

  12. Constantin Enache`s avatar
    12
    Constantin Enache 
    Thursday, 14 April 2011

    Criticul, chiar daca face pe desteptul, deriva critica de la propria persoana respectand regulile, in timp ce categoria mentionata de mine ignora regulile si deriva critica de la ceilalti.

  1. Clasificarea videoconsumatorilor pe Trilema - Un blog de Mircea Popescu-...

    Pfoai deci ce idei bune aveam anu' trecut ?! Unde s-o dus ?...

Add your cents! »
    If this is your first comment, it will wait to be approved. This usually takes a few hours. Subsequent comments are not delayed.