Barbati si copile

Wednesday, 09 February, Year 3 d.Tr. | Author: Mircea Popescu

Corul vaitatilor, alimentat dintotdeauna de la sinul sociopolitic (cam vested) al muieretului intre doua virste "nu intelege" "cum este posibil" sa lase barbatul adult, matur si responsabil femeie de virsta lui si sa se incurce cu o copila.

Trebuie neaparat ca-i un lucru "inexplicabil", o prostie de-a dreptul daca nu semn de completa decadere morala, dovada ca indraznetul nu era de fapt responsabil, ba chiar daca-i pin'acolo nici macar adult. Asa pur si simplu, ce mare chestie ? Ocult, oarecum. O fi avind el patruzeci si pe acte da' mistic nu-i are. La cap. Cumva, nevazut, sa-i fie negati anii, inteligenta, sanatatea mintala, daca s-ar putea sa-i fie negata existenta de-a dreptul.

Din nefericire pentru persoanele cu interese subiective-n tratarea temei pe aceasta partitura ideologica, alegerea barbatului de-a se divorta de ele si-a isi gasi una tinara are o solida baza rationala (chestie pe care-o puteam deja banui, data fiind universalitatea fenomenului : n-or fi chiar toti aia prosti acuma). Faptul este ca in devenirea ei, femeia trece de la calitati si abilitati de interes mai ales pentru ceilalti la calitati si abilitati de interes mai ales pentru ea.

De la naivitate la experienta ? Foarte bine, si ? A, asta aduce avantajul absolut minor ca nu se mai face ris deschizind gura. Foarte bine, putem fi cei mai buni prieteni din lume, da' insurati ? Meh. Aceeasi evolutie aduce si dezavantajul absolut major ca nu-i mai poti face surprize, stie ce ai de spus de cum deschizi gura, chestie care... daca ne gindim bine, parca nici risul nu-i asa un lucru de rau, ce daca ride tot baru' de prietena ta ? Macar ride, bai frate, decit sa steie acolo toti cu mutre lungi jucind canasta, da-o-n futere de canasta.

Copila n-are bani nici sa se pise-n centru, doarme prin camine si garsoniere jegoase si maninca macaroane cu brinza in cel mai bun caz, ceea ce poate parea un dezavantaj la prima vedere, ca peste douazeci-treizeci de ani va avea ditai cariera, si economii si-si va permite vacante in Caraibe si shopping la Viena. Pai... deci care-i exact avantajul ? Ca acu' tre' sa strici macar jde mii de euro ca sa-i rupi gura, in timp ce-acum douazeci de ani era suficient un cocktail si-un bilet la Costinesti ? Asta-i avantaj ?

Daca te-apuci de creveti in sos cucoana de patruzeci si isi va retine politicoasa observatia ca parca-s cam atosi in timp ce se gindeste visatoare la nemaipomenitii creveti de i-o mincat acum x ani in y loc, iara copila de pina-n douazeci va face ochii mari ca ce-s astia ?! Da-s de mincare ?! Daca ai chef de-un drum pina-n Guatemala pe termen nedefinit ai' batrina nu poate ca are ora la dentist si la chiropract, ai' tinara sare pe pat de bucurie un sfert de ceas. Pai... totusi...

Femeia adulta e buna de tinut jumatati de obligatii cu ea, de platit rate la casa si la masina, eventual de crescut copii. E partenera, ceea ce nu-i un lucru rau in sine, dar nu-i un lucru suficient si nici nu poate fi. Niciodata. Responsabilitatea e antiteza distractiei, intelepciunea e opusa aventurii, experienta e ceea ce-a ramas dupa ce descoperirile s-au produs deja. E cenusa, si cit timp puteti mesteca cenusa ?

De la o vreme copiii au crescut si s-au dus (ave Maria), ratele sunt platite toate, ce rost mai are existenta alaturi de nevasta ? Trupele de pusti care fac firme de succes nu ramin impreuna dupa ce ii cumpara AOL sau TimeWarner. Si-au facut treaba, au crescut firma de la nimic la ceva vandabil, au vindut, pa si pusi. Fiecare are drumul lui, interesele lui, preferintele lui, isi impart potul si pe cai.

Si asta discutie in cazul cel mai fericit in care femeia si-a actualizat potentialul in cei douazeci spre treizeci de ani. Nu in cazul comun in care si-a actualizat antipotentialul. Nu in cazul in care s-a ingrasat, s-a prostit, s-a umplut de obiceiurile cele mai nesuferite, s-a facut lenesa, ranchiunoasa, certareata, obositoare, fricoasa...

Asa incit, in totala opozitie cu corul vaitatilor, eu nu-i inteleg dimpotriva, pe barbatii de patruzeci si mult/cincizeci si putin care mai ard inca gazul alaturi de aceeasi femeie de la douazeci. Ce-asteptati, draga ? Sa se scuture de sapte piei ca-n povesti si sa se faca din mirtoaga armasar de maninca jaratec ?

Nu se-ntimpla de-astea. Oamenii-s facuti sa se iubeasca incrucisat, ai' tineri cu ai' batrini, nu s-o frece la nesfirsit pina se acresc unii de altii. Hai, curaj, pe cai, ca timpul n-asteapta dupa absolut nimeni.

Category: Lifespiel
Comments feed : RSS 2.0. Leave your own comment below, or send a trackback.

24 Responses

  1. Pah da, teoria este sustinuta si de sexologi.

  2. mei tu te simti imbatranit mey.....

  3. Mircea Popescu`s avatar
    3
    Mircea Popescu 
    Wednesday, 9 February 2011

    @Luka D Da' de sexoloage ?

    @cipslim Just, doara daca-i blog personal, tre' neaparat ca-i personal, logic ai rationat.

    Ce n-am inteles e de ce folosesit TLD .ae. Ce-i ala ?

  4. Ce PLM este TLD?
    .ae este .arabemirates

  5. Sexoloagele nu ca e nebune. :P

  6. vezi cai scris sex oloage gresit

  7. Imi pare ca ideea de baza aici e ca barbatii nu se schimba deloc de la tinerete pana la batranete. Doar femeile devin mai utile lor insele si mai putin celorlalti, barbatii raman la fel de inutili si plini de nevoi neimplinite, sau cum?

  8. Mircea Popescu`s avatar
    8
    Mircea Popescu 
    Wednesday, 9 February 2011

    @cipslim TLD, top level domain, "terminatia". AE o fi fiind de la arab emirates, da' daca da cineva click pe numele tau ce zici tu ca se intimpla ?

    Error!!!

    @Luka D Io nici nu stiu daca exista sexoloage, ca numa' de sexologi am auzit din ceva motiv (care cu siguranta n-are treaba cu faptu' ca oamenii ajung psihologi din cauza ca-s ticniti ei la cap, si stiu asta).

    @Diana Coman Nu ne intereseaza deloc cum evolueaza utilitatea barbatului pentru ceilalti in cadrul articolului dintr-un motiv de perspectiva, tot asa cum daca ne apucam sa masuram rezistenta unui circuit vom face asa fel incit scula sa masoare rezistenta circuitului, nu rezistenta proprie.

    Acuma sigur ca din aceasta dispunere judicioasa a obiectelor in cadrul laboratorului feminista isterica poate capata convingerea ca "se incearca a se sugera ca numai circuitele au rezistenta, nu si ohmmetrele", da' cit de mult ar trebui sa ne preocupe asa ceva ?

    Da' invitam persoanele interesate sa scrie cealalta jumatate, femei si pustani sau cum s-o fi intitulind ea.

  9. cum adica? La adresa apare websitul asta? Futui in cur ca ni amu infunda puscaria.

  10. @Mircea Acid dom'le. Asa ceva.
    Ierea o gluma ...

  11. Hm, imi pare ca atunci cand te intrebi de ce nu pleaca mai multi barbati de langa femeia cu care au stat timp de 20+ ani, rationezi de parca daca pleaca sau stau are a face strict cu caracteristicile femeii respective si nu si cu cele ale barbatului cu pricina. Mai mult decat atat, utilitatea femeii pana la urma nu e o proprietate absoluta sau obiectiva ci depinde strict de nevoile cuiva, in cazul de fata, de cele ale barbatului. De aia conteaza in discutie si evolutia barbatilor in discutie (chiar daca utilitatea lor e un aspect relevant cel mult pentru optiunile reale pe care le au si nu neaparat pentru decizie, e drept).

  12. Mircea Popescu`s avatar
    12
    Mircea Popescu 
    Wednesday, 9 February 2011

    @cipslim Zice cipslim.romascani.ae, ceea ce-i deja amuzant. Ai mutat tot Romanu' colo-se deja ? :D

    @Luka D Am cam exagerat-o cu otetul azi.

    @Diana Coman Noa taci ca ase precizata intr-adevar, zici tu ceva acolo.

    Da' argumentu' se poate extinde. De exemplu, faptul ca n-au existat mai multe revolte si revolutii in Romania comunista este o proba ca oamenilor de fapt li se potrivea regimul, drept ? Ca parca am mai auzit teoria asta...

    Intr-un sens, putem duce critica chiar pina la a observa ca ce-am spus eu acolo s-ar aplica mai degraba barbatului de treizeci cumva inexplicabil ajuns captiv in corpul unuia de cincizeci decit barbatului de autentic cincizeci, confuzie care nu-i neaparat in antiteza cu situatia reala a autorului cind incearca el sa-si apropie cu puterea mintii realitati pina la urma straine lui.

    Hmmm...

  13. Ai cam ...

  14. aaaa. mda. mai scriu gresit eu.

  15. Pe Trilema, cauti argint si dai de aur

  16. Mircea Popescu`s avatar
    16
    Mircea Popescu 
    Wednesday, 22 June 2016

    Noa ce frumos :)

  1. [...] pe alocuri rotunjit unde-ar trebui sa fie suplu si-n general sufera de toate problemele care imping barbatii spre adolescente-n curgerea nemiloasa a vietii. Totusi, uneori merge. Mai ales intr-o zi lenesa, intr-o zi de pauza, [...]

  2. [...] her mom would no longer love him". So the old woman's had her fill of empire builders, what of it ? It happens. What's girly to do ? Has to explore the world, no ? Fools around with the guy her age a little but [...]

  3. [...] store wine, what a treat. Good thing there's not a bone of "feminine guile" in her, she can feast on bumfuel and think it an [...]

  4. [...] yes, "is it the money", that's what she fucking asked. I don't even mean the tired old bag in the film -- not two weeks ago I was out with the girls buying shoes, and an older woman [...]

  5. [...] ones who have things to steal in the first place) ; and give ye to the lowly (for they're the ones most liable to suck your cock for it)". The paranthetical explanations elided, of course, because what'd be a [...]

  6. [...] put it inside : it has all the sexuality that matters. Before it dies, sex is this thirteen year old boy affair, what can I tell you, impetuous and desperate, hopeless [...]

  7. [...] Ask to see your mom's, odds are it'll be instructuve. ———Innovation through ablation, the most ridiculous thing known to Creation. Imagine, they'll take things that are, cut portions out more or less randomly, and there you have it, they've "invented" new things. [↩]A problem left unresolved ; supposedly the failure of narrow minded old womanhood to mean and matter in the world is the men's fault. [...]

  8. [...] in fucking school, as it is the superlative achievement to date of the fundamental (to not say the principal) female function. She tells him where she works, and asks him to come along. He refuses, being a [...]

Add your cents! »
    If this is your first comment, it will wait to be approved. This usually takes a few hours. Subsequent comments are not delayed.