Prostia in veci nu piere

Tuesday, 27 July, Year 2 d.Tr. | Author: Mircea Popescu

nomoreus

Aveti aici textul complet al H.R. 5741, daca va anima curiozitatea bolnava de-a admira in toata splendida lor nuditate puroiul si viermii colcaind in hoitul chestiei care-a fost, sa nu uitam nicicand, masura vie a libertatii pe pamantul asta. La un moment dat.

Intre 18 si 42 de ani se scurge cam toata viata utila a individului, dupa 42 incolo trebuie vrand-nevrand sa traiasca din ce-a acumulat pana era tanar si in putere. Prin aceasta masura noii stapani ai oamenilor liberi de ieri recunosc net ca somajul nu era unde-l declarau ei, ci unde-l suspectam eu, si ca nu exista perspective pe viitor ca situatia sa se imbunatateasca. Prin aceasta masura noii stapani ai oamenilor liberi de ieri afirma clar si raspicat ca nici libertate, nici capitalism, nici democratie nu se vor mai pomeni in Lumea Noua, nici de vitele astazi in viata si probabil nici de copiii lor inca nenascuti. Poate copiii copiilor lor sa mai pomeneasca ce-s alea. Sau poate ca nici ei.

Stiti foarte bine, ca nu sunteti suficient de batrani cat sa fi uitat daca nu sunteti suficient de tineri sa nu fi apucat cum functioneaza constructia tembelismului. Distributia de "privilegii". Vrei sa faci gat ? Te trimitem 25 de ani la spart piatra prin pustiurile Afganistanului, daca nu-ti convine sa lucrezi pe gratis in ceva birocratie inutila de-a guvernului. Doara asa zice legea, nu ?

Si asa, pentru o jumatate de ora la iarba verde cu grupul odata pe an, pentru un morcov in plus, pentru un buttplug cu diametrul o idee mai mic oamenii liberi de ieri vor face orice. Absolut orice. Cum au facut si cetatenii Republicii Socialiste Romania de ieri si de alaltaieri orice. Absolut orice. Pentru ca asa sunt oamenii. Sigur, n-au fost asa intotdeauna, da' nu vaz pe cine mai intereseaza astazi ca in o mie noua sute toamna casele se faceau din caramida, painile din grau si oamenii din praf de stele. Alea-s alte povesti, si poftiti cu ele la alta masa.

Va vine sa credeti ca am trait sa vedem prabusirea ambelor capete ale lumii ? Nici mie.

Category: SUA care este
Comments feed : RSS 2.0. Leave your own comment below, or send a trackback.

10 Responses

  1. da, traim vremuri interesante... cum zice proverbul poporului celui de-al treilea cap al lumii

  2. ști tu ceva tari care nu au prevazute reguli de mobilizare a apților în caz de conflict armat ?

  3. Mircea Popescu`s avatar
    3
    Mircea Popescu 
    Tuesday, 27 July 2010

    @F E hazul de pe lume, ce mai.

    @Dr.A Costa Rica.

    Dar dincolo de asta, nu discutam de mobilizarea aptilor in caz de conflict armat, discutam de serviciu militar obligatoriu, doi ani, pentru ambele genuri. Cu totul si cu totul altceva.

  4. dar ai luat-o prea in serios, ca cica hotararea asta s-a luat pana acum in discutie de vreo 10 ori in ultimii 2 ani si a picat de fiecare data. nu ca SUA n-ar fi pe drumul acela. dar inca n-a venit momentul.

  5. Mircea Popescu`s avatar
    5
    Mircea Popescu 
    Tuesday, 27 July 2010

    De 10 ori in ultimii 2 ani, de 15 ori in ultimii 10 ani si de 16 ori in ultimii 100 de ani.

    Pana anul asta Congresul nu dadea legi de x mii de pagini pe care in mod demonstrabil nu le citise nimeni.

    Dar pana la urma, asta si e valoarea Trilemei, avem ocazia sa aflam care dintre alegerile mele sunt judicioase.

  6. Ia uite cum or ieșit de la unchiu Sam din pusculita $10b pentru BP: http://www.washingtonpost.com/wp-dyn/content/article/2010/07/27/AR2010072704437.html
    Am impresia ca astia or sa scoata si ceva profit din toată afacerea ... in contra previziunilor tale financiare.

  7. Mie din 103(d)(2) respectiv 103(d)(3) mi se pare destul de ok: Poti cere sa faci chestia asta cand vrea muschiu' tau. Spre deosebire de multi ani din Romania moderna in care ori faceai facultate ori te tarai prin transee.

    Da' auzi, nu erai tu ala de acord ca armata ar trebui sa fie obligatorie?

  8. Mircea Popescu`s avatar
    8
    Mircea Popescu 
    Wednesday, 28 July 2010

    @Dr.A Ma indoiesc, dat fiind ca vand cam 30 de miliarde de active, care pe de-o parte inainte de aprilie valorau usor 50, si pe de cealalta sunt cam jumatate din tot ce au ei de valoare.

    @dAImon 103d3 nu exista, ma gandesc ca te referi la e ?

    Depinde ce lectura aplici. d 2 spune ca "who do not volunteer to perform military service or are not inducted for military service". Sau-sau, ceea ce in ochii mei o transforma intr-o protectie nula. e vorbeste de "request permission" si alte asemenea, care nu ofera nici o garantie certa. Pe scurt, tipul ala de lege care nu-i scrisa din motive republicane (ca sa ofere marginile unei interactiuni) ci din motive autocrate (ca sa serveasca drept "justificare" arbitrariului).

    Si ba da.

  9. @dAImon: Problema-i că ceea ce ei numesc stagiu militar obligatoriu nu mai e stagiu militar propriu-zis, ci un fel de perioadă de doi ani de muncă obligatorie în folosul statului. Cel puțin cam asta înțeleg eu din text.

    De notat faptul că se aplică la ambele sexe.

  10. Mircea Popescu`s avatar
    10
    Mircea Popescu 
    Sunday, 1 August 2010

    dAImon gloseaza peste ce zic io, si anume ca problema-i fix faptu' ca se transforma stagiul militar obligatoriu in 2 ani de munca silnica cu posibilitatea, la discretia statului, sa fie de fapt front in Afganistan. Aia-i problema.

    Pentru ca oamenii sunt slabi si statul va folosi chestia.

Add your cents! »
    If this is your first comment, it will wait to be approved. This usually takes a few hours. Subsequent comments are not delayed.