Moosly

Monday, 06 December, Year 2 d.Tr. | Author: Mircea Popescu

Avantajul principal de-a tine doua e ca-n timp ce una face una, ailalta face alta. Fara a intra in exemplificari prea desantate, sa zicem de exemplu ca-n timp ce una spala vasele (murdarite-n urma unei orgii gustative cu ardei gras umplut si fiert in bulion a carui reteta poate ca m-oi apuca s-o impartasesc cindva) cealalta de exemplu sta pe canapei.

Si ce face dinsa pe canapei ? Ce faceti cu fata pe canapei ? Ce este, pina la urma, un canapei ? Ei, la aceste raspunsuri filosofice isi gaseste fiecare intrebari pentru sine, eu pot doar sa va notez dinjos istoria raspunsurilor mele, pentru mine : joaca carti.

Ceee ? Da.

Dar, spre deosebire de vulg, care joaca septica si spre deosebire de fazanii de neam prost care joaca pocher, dom'le, ca ei bea uischi si-s niste fini in camasi de nailon si pantofi de mucava presata, si joaca pocher cu fetele care deja-s practic in pielea goala si bea uischi, ati inteles, uischi cind este tuica, noi jucam Moosly.

Ce-i ala Moosly ? Pai, nu mi-e clar, sincer sa va spun, ca tocmai ce l-am inventat pe loc cu ocazia faptului ca ne-am intrebat oare ce sa jucam, si io am scos din burta asta. Va explic mai departe cum se joaca si daca aveti rabdare, canapei si doua (una sa spele vasele topless, ca fara fundal nu merge) sa-l incercati si dumneavoastra cindva, m-ar interesa sa-mi spuneti cum vi s-o parut.

Moosly se joaca cu cartile de la sapte-n sus, 32 in total. Cinci carti se pun cu fata in sus pe masa, si cite cinci carti se distribuie catre cei doi jucatori. Restul de 17 carti se pune pe masa. Primul jucator (stabilit cum vrea muschiu' dvs.) alege o carte dintre cele de pe masa, si joaca peste ea o carte la culoare. Celalalt jucator raspunde si el cu o carte, dar nu-i obligat sa raspunda la culoare. Cel care a pus cartea cea mai mare in culoarea cartii de pe masa le ia pe toate trei (a lui inapoi, cea de pe masa si cea jucata de partener[a]). Locul ramas liber pe masa se completeaza cu o carte extrasa din pachet si este rindul celuilalt jucator sa aleaga o carte de pe masa si sa joace la culoare.

De cistigat se cistiga in trei feluri :

  • Daca un jucator nu poate juca la culoare catre nici una din cartile de pe masa a pierdut, si partenerul a cistigat un meci simplu (sa zicem un punct).
  • Daca un jucator reuseste sa obtina toti patru asii a cistigat un meci intermediar (sa zicem trei puncte).
  • Daca un jucator reuseste sa completeze o suita (toate cartile de la 7 la as, in mina) atunci a cistigat un meci superior (sa zicem zece puncte).

Pentru convenienta, asii odata jucati se pot pune pe masa in fata proprietarului, raminind ca pe viitor acesta sa indice pur si simplu ca e interesat de culoarea respectiva, fara a mai fi silit sa mute carti inainte si inapoi. Chestia asta tine mai degraba de caracterul amical al infruntarii, dat fiind ca noi putem numara cinci pachete intregi, 260 de carti, si ele au dificultati cu o jumatate de pachet, deci mnoa...

Jocul pare la prima vedere simplut si banal, dar imi ingadui sa afirm ca aceasta prima vedere este inselatoare. Se ascund subtilitati bruste si nebanuite, chiar daca este fara indoiala si fara discutii un joc de noroc : patru asi serviti adversarului inseamna fara discutii un meci pierdut pentru dumneavoastra. Mai ramine insa intrebarea daca va fi pierdut cu 1, 3 sau 10, care intrebare nu este nici pe departe triviala.

Chiar sunt curios daca aveti rabdarea sa-l incercati, sa-mi spuneti cum vi se pare. Si, ca tot fu mos Nicolae, poate ca oi pune poze cu joardele si fundurile fetelor. Cine stie...

Category: Lifespiel
Comments feed : RSS 2.0. Leave your own comment below, or send a trackback.

4 Responses

  1. Eu nici joarda n-am vazut .. la naiba ...

  2. Mircea Popescu`s avatar
    2
    Mircea Popescu 
    Tuesday, 7 December 2010

    Pai daca locuiesti in curu' tarii nu ma mira.

  3. Lol deci asta se poate juca si pe dezbracate

  4. Mircea Popescu`s avatar
    4
    Mircea Popescu 
    Sunday, 23 January 2011

    Judeci.

Add your cents! »
    If this is your first comment, it will wait to be approved. This usually takes a few hours. Subsequent comments are not delayed.