Milorad Blagojevici

Tuesday, 29 June, Year 2 d.Tr. | Author: Mircea Popescu

Cum probabil ca va inchipuiti dupa nume, tipu-i sarb. Se intampla ca-i din generatia de dupa razboi, nascut in '56, ceea ce iara nu-i neaparat surprinzator, dat fiind ca daca s-ar fi nascut ieri, de unde sa-l stiu eu pe nume ?

Ei, cu ce credeti ca se ocupa sarbu' ? Ce l-o facut, adica, celebru ? De ce-i stim numele (eu, ca voi pariu ca nu). Ei ?

S-a strigat crime de razboi ? Pfoai, ce chestie, deci de-aia-i celebru' sarbu', c-o spintecat gagici nevinovate si alte indeletniciri "razboinice" ? Mbine.

Da' uite ca nu-i. Blagojevici asta al nostru, Milorad, n-o fost nici sef de batalion, nici de-ala cu camasile nu-stiu-de-care, nici cu pusca n-o tras, nici tancu' nu l-o condus prin oras peste limita de viteza, trotuar, case, babe etcetera. Milorad Blagojevici o fost politician, chiar daca nu va mai fi niciodata. Si n-o avut nici o treaba cu atrocitatile din Serbia.

El a avut treaba cu atrocitatile din Illinois, care-i un stat din Statele Unite, cunoscut pe-aici mai cu osebire pentru performanta de-a gazdui orasul Chicago. Si anume :

  • A scos la licitatie locul din Senat al lui Obama. Asa merg lucrurile acolo la ei in America. Vreau sa zic : cand un senator ajunge presedinte, locul de senator ramane vacant, si guvernatorul statului respectiv, mai ales daca statul e Illinois, numeste un inlocuitor. Ceea ce Milorad a si facut, doar ca nu era sa faca pe gratis ? Ce-i aici, America ?!
  • Chestie pentru care a fost si pus sub acuzare, in urma unui vot in Camera statului, 114-1. Dupa impeachment, ca asa-i zice actului in americaneste, tipul s-a apucat de-o campanie de presa, a facut un tur pe la toate televiziunile mai mari (Fox, CNN, MSNBC ) si shourile mai importante (Today, Good Morning America, The Early Show, The View) unde-a tot declarat ca-i cu totul inocent, lucru pe care justitia-l va dovedi. Dupa care a fost condamnat, 59–0.
  • Ca bonus, Senatul a votat tot in unanimitate sa-i interzica dreptul de-a mai detine vre-o functie publica in Illinois. For ever&ever.
  • Inca inainte de aventura asta, pe cand Obama era doar un negrotei infurmurat oarecare, perfect asemanator oricarui alt negrotei infumurat, Blagojevici reusea performanta de-a fi cel mai putin popular guvernator din toata tara, reusind chiar si-un 0% pe "excelent", chestie care nu s-o mai pomenit in istorie. Ba chiar avea si-un grup dedicat pe facebook si o pagina in enciclopedia pulalailor (hai ca v-am dat idee de site de succes pe .ro, de cand cautati voi ceva sa lupte cu cocalari/pitipoance dot etc, si de cand sedeam io pe ea. Sa fie primit.)
  • Tipul a avut mereu o relatie stransa cu banii. In campania pentru pozitia de guvernor a cheltuit 4.5 dolari pentru fiecare dolar cheltuit de principalul contracandidat, si-n rest, mai un milion aici, mai un milion dincoace in timpul mandatului, l-a convins pe-un senator sa nu candideze promitandu-i ca va da in fransiza loteria statului pentru a finanta educatia, chestii de-astea PDL-iste. A cheltuit 2.6 milioane de dolari pentru a cumpara niste doze de vaccin in 2004, ca cica era criza de vaccinuri. FDA il avertizase ca nu vor fi admise la import, si nici n-au fost, fiind donate in cele din urma prin Pakistan. Cand Bank of America a refuzat sa ofere niste credite unei fabrici falite, a incercat sa-i santajeze interzicand orice tranzactii ale administratiei cu ei. A incercat sa foloseasca autoritatea de garantare a creditelor imobiliare ca sa obtina demiterea unor sefi de ziar ostili. Nu va mai plictisesc pe tema, ca sigur ati prins ideea.
  • S-a declarat "primul guvernator de origine Afro-Americana" al statului. Lucru care i-a chiar enervat pe negrii aia care vin din Africa-Africa, nu din Africa-Europa de est. Da' ce stiu ei ? De asemenea, a zis ca "Everything he's saying's on the teleprompter. I'm blacker than Barack Obama.", ceea ce s-ar traduce ca "Tot ce zice e vine de pe prompter. Eu sunt mai negru decat Barack Obama." Mda.
  • Si-a mai facut prieteni si printre politicieni, organizand 36 de sesiuni speciale ale legislativului, adica de zece ori cat era obiceiul pana atunci. Sesiuni speciale la care n-a participat, ca era in vacanta. Dupa care a mai amenintat legislatura ca-i va da in judecata, spre incantarea intregii trupe. Nici n-ar fi fost prima data. De ce sa-i dea in judecata ? Pai pentru ca s-au intalnit la 10 dimineata, in loc de 2 dupa-masa, cum vroia el. Si cica l-a mai si amenintat pe-un senator democrat cu bataia (Blagojevici fiind el insusi democrat).
  • Ca sa-si intareasca imaginea publica, a aparut la The Daily Show (un fel de carcotasii, doar ca ma rog... funny. Competitie pentru Saturday Night Live) unde s-a cam facut de ras, dupa care a declarat ca... nu stia ca-i o emisiune de divertisment. El se credea in platou la Stiri. Ca-i solid ancorat in real.
  • A dat cu veto pe-o lege care ar fi modificat limita de viteza pentru camioane de la 88 la 104 km/h. De trei ori. Spre incantarea oricui a avut de asteptat in coloana dupa un camion.
  • Ca orice cocalar de elita omul se preocupa foarte mult de starea coafurii proprii, avand de exemplu un piaptan special montat intr-o valiza pentru care avea un angajat responsabil. A, si cravate de-o mie de dolari bucata. Sa fie.

V-ati intrebat vre-odata cum ar fi daca am exporta politicienii romani in America ? Acum aveti raspunsul.

Doar ca-s sarbi.

Category: SUA care este
Comments feed : RSS 2.0. Leave your own comment below, or send a trackback.

5 Responses

  1. Omul e un artist. Pe alocuri cred ca si Nastase are ce invata :)

  2. Mircea Popescu`s avatar
    2
    Mircea Popescu 
    Thursday, 1 July 2010

    Sa stii!

  3. romania inedit`s avatar
    3
    romania inedit 
    Thursday, 29 July 2010

    Eu cred ca trebuia sa-l facem urgent presedintele Romaniei !

  1. [...] senatorii nu ajung la inchisoare. Nici avocatii de succes, si nici restul de zbiri ai regimului. Nici actorii celebri, nici bancherii bogati , [...]

  2. [...] ce-am vazut cam cu ce se ocupau reprezentantii alesi ai cetatenilor prin Midwest (da' nu se pune, ca Chicago o fost mereu cu Mafia, cu de-astea [...]

Add your cents! »
    If this is your first comment, it will wait to be approved. This usually takes a few hours. Subsequent comments are not delayed.