Doua probleme

Tuesday, 20 April, Year 2 d.Tr. | Author: Mircea Popescu

Ori din cauza de ceva boli degenerative ale sistemului nervos central necunoscute inca, ori din ceva defecte fenotipice specifice generatiei lor, oamenii pe la cincizeci de ani sunt complet tampiti de cap. Nu absolut toti, dar asa de ampla majoritate incat e nevoie de precizarea asta.

Chiar si la varsta respectiva specia are tot doua genuri, si oricat de dificil de distins ar fi ele dupa caracteristici sexuale secundare (ca si barbatii au tate cum au si femeile burdihan) totusi manifestarile dementei din capul lor ne ingaduie sa-i deosebim pe teren. Precum urmeaza :

Femeile la varsta dementei de cincizeci de ani au impresia ca e responsabilitatea oricui sa nu dea peste ele. Oricui, dar nu a lor. Astfel, inclina capatana la 45 de grade, privind un punct imaginar pe orbita planetei Venus (chiar si ziua, chiar daca-i eclipsa de Venus, nu conteaza) dupa care pornesc in diagonala inapoi. Eventual descriu un semicerc, cu spatele la directia de mers. Asa fac ele, si asa le recunoastem ce-s.

Barbatii la varsta dementei de cincizeci de ani au impresia ca nu mai e nevoie sa se spele. Pur si simplu. Nu-i completa ignorare a problemei igienei personale, precum faceau la sfarsitul pubertatii, nu. Dumnezeu ii stie ce fac, cred ca-si usuca hainele dupa care rad sarea ramasa in urma evaporarii transpiratiei cu o surubelnita la indemana si le reimbraca, sau cel putin cam asta-i impresia olfactiva pe care-o lasa dementul mediu in aparatul oenologic.

Da, tocmai mi s-au intamplat ambele chestii, o ciurda de sase barbati de bine s-au adunat sa discute drac stie ce danii ale Uniunii Europene cu o domnisoara avocat, transformand o incapere pana atunci foarte placuta intr-o cocina irespirabila. In doua minute. Dupa care am avut a ma opri brusc de doua ori intr-o suta de metri, pentru ca doua toante diferite aveau dificultati : una ca-i sunase telefonul, si precum stiti este promotia aia de la Cosmote ca-ti dau un miliard de pula daca te comporti ca un prost cand iti suna telefonul, si cealalta nu-mi dau seama ce-avea. Ceva viermi.

Asa ca hai sa incercam putina terapie de grup. Dragele mele, chiar daca ati trecut de-o varsta si nici centimetrul nu va mai incape, totusi purtati in continuare responsabilitatea propriei integritati corporale. E falsa impresia ca va evita lumea in virtutea faptului ca sunteti femei : nimeni nu-si poate da seama (e drept, purtati capoatele alea inflorate atat de specifice, pentru care va multumim, dar totusi).

Nu-i placut si nici usor sa executi manevre disperate de evitat Joiana, pentru ca ea asa s-a gandit, sa se opreasca din mers si sa-ti taie brusc calea, mergand cu spatele in diagonala. Eu am macar norocul ca nu conduc, dar fetele se comporta exact la fel si la volan (din fericire nu-s prea multe cu permis in generatia aia). E periculos, ba, tutelor. Si stupid, in caz ca intereseaza pe cineva.

Dragii mei, inteleg ca nu se mai scoala, sau ma rog, nu se mai uita fetele la voi, sau ma rog, ce drame personale iti fi traversand. Nu ma intereseaza. Vin eu la voi la tara sa va impun cote maxime de CH4 si H2S in grajdul vitelor ? Pai atunci binevoiti sa nu veniti nici voi la mine in oras sa-mi impuneti cote minime.

Inteleg ca apa e scumpa si mai bine ne spalam pe maini si pe chip in rezervorul de la WC (pe bune, cazul exista), dar astea nu-s obiceiuri de oras. Daca asa doresti, sa te speli in caldare pe ochi si degete in fiecare dimineata, si-n rest vara in rau, foarte bine, lichideaza ce-i mai fi avand interese pe-aici prin mediul urban, satul cu prunii te-asteapta. Pofteste-n caruta, Joiana va fi probabil chiar incantata, in sfarsit un om adevarat.

Nu exista un ONG si pentru asa ceva ? Ca mai cu drag as sustine eliminarea copitatelor din oras decat cresterea numarului de biciclete.

Comments feed : RSS 2.0. Leave your own comment below, or send a trackback.

20 Responses

  1. kokofifi`s avatar
    1
    kokofifiinsigna de criptograf 
    Tuesday, 20 April 2010

    gizaz, daca citeste maica-mea postul asta baga voodoo pe tine big time :D

    esti foarte sever cu semenii tai mai vârstnici, Trilemoi, dar asa suntem toti, avem in gradina pomul cu merele de aur care ne garanteaza tineretea vesnica si superbia aderenta, suntem perfecti!
    bineinteles ca tie n-o sa-ti creasca burta si n-o sa ti se scurteze bratele la 5o de ani, ca unui tyranozaur si nici aleasa inimii tale de acum n-o sa-si uite aptitudinile naturale de multitasking de-acuma, ahahahah!

    vorbim peste 20 de ani, daca scapi :p

  2. Mircea Popescu`s avatar
    2
    Mircea Popescu 
    Tuesday, 20 April 2010

    Tu, burta nu crez ca voi avea, ca n-am castigat nici un gram din gimnaziu, tot aceleasi saispce chile le duc cu mine. Si mama-i o scobitoare, si bunicu' tot idem o fost, toata viata.

    Da' indiferent dac-oi face sau nu eu burta, sani garantat n-am sa fac, pe de-o parte, ca despre aia se voroveste in discutie, si o relatie de toparlan cu sapunul ma gandesc ca n-am cum sa dezvolt, afara de cazu' ca da Alzheimeru-n mine.

    Singura chestie probabil diferita peste 20 de ani va fi ca ma gandesc c-oi fi foarte enervant.

  3. kokofifi`s avatar
    3
    kokofifiinsigna de criptograf 
    Tuesday, 20 April 2010

    tu, enervant?? nu-mi pot imagina! :p

  4. Am abordat și eu o parte din problemele astea http://blog.adrian.mihalcioiu.ro/2009/lehamite.html
    în 1996.

  5. pai gandeste-te ca batraneii aia au si ei o babuta care nu mai are chef de spalat cu drag si spor, unii n-au nici masina de spalat automata, unora li se lasa cheful. poate toate la un loc.

    nu-i scuza, zic si eu, ca le-as da foc cu drag si spor .. azi am avut placerea olfactiva sa intru intr-un autobuz in care vomitase cineva. good thing ca aveam de coborat dupa 2 statii, bad thing ca era inghesuiala si n-am putut cobori la prima.

  6. @Kokofifi, persoanele de fata ori cele cunoscute, intotdeauna se exclud. Io zic ca Trilemul ii aspru din vorbe, in rest, ashea cum spuneai, suflet bland si milos :D
    @Mircea, ashea spuneam si io cand aveam triizaci, ca de la saispce ani si pana la 30 de ani am avut 1,80m si 70 de kilograme, cu foarte mici variatii, si astazi dupa ce am testat cat la suta din greutatea proprie poate sa inghita si sa retina omul am ajuns la stuprinzatorul 98,7, ca-n rest ma zbat sa scad dinspre 93 spre vechiul 70. Vorba lu Kokofifi, om trai si om videa, daca şupravietuim.

  7. kokofifi`s avatar
    7
    kokofifiinsigna de criptograf 
    Tuesday, 20 April 2010

    Florine, nu dispera, poti sa vezi kilele in plus ca pe-o investitie, c-or costat o groaza de bani, vorba lui tata :)

  8. Kokofifi, pe principiul ca la o adica pot sa traiesc foarte bine si din osanza :D

  9. kokofifi`s avatar
    9
    kokofifiinsigna de criptograf 
    Tuesday, 20 April 2010

    @Florin:
    Doamne feri, daca vine-o foamete, uşchiţii mor! Tu slăbeşti numa' :D

  10. Io nu comentez la capitolul civilizatie ca in Italia fiecare sarantoc are bideu...

  11. Am si eu prin vecini o pereche de sconcși din aștia, aprox. 30 de min. persistă mireasma în urma lor. Când i-a intrebat cineva de ce nu se spală au zis că ei se spală zilnic, dar în aceeași apa, că au apometre și vor să facă economie. :-&

    Eu am mai multe probleme: cei care blochează circulatia prin magazine, cei care pleoscaie enervant din buze/proteza sau povestesc banalitati pe ton ridicat prin salile de asteptare, cei care confundă transportul in comun cu turismul ~x(

    @kokofifi vorba aia cu investitul in kile o are si tata.... te pomenești că suntem surori?!

  12. kokofifi`s avatar
    12
    kokofifiinsigna de criptograf 
    Tuesday, 20 April 2010

    Mari pssssst! ti-am zis ca maica-mea citeste blogul Trilemoiului :D

  13. Tanti, mama lui kokofifi, am glumit. Nu mă luați în seamă. Așa e tineretul asta din ziua de azi...

    Eu sunt safe, ai mei nu citesc :P

  14. Deci cu maicata suntem cam sase. Pe mine nici macar nu mam trecut ca eu nu citesc doar cat las comenturi.

  15. Mircea Popescu`s avatar
    15
    Mircea Popescu 
    Wednesday, 21 April 2010

    Pfoai! Ce va mai distrati voi fara mine, turai...

    @kokofifi Este ca nu-i credibil ?

    @Dr.A Ma gandesc ca macar o data per mileniu se poate repeta :D

    @dAImon Deci cherchez la femme ne inveti tu ?

    @Florin Apoi dac-ai mancat letcon... Alea-s metale grele mei, se depun, si trag la cantar.

    @F Stii cat am cautat apartament cu bideu pentru gagici ? Sa-ti explic ? In orasu' stea a civilizatiei care este, ca-n bucale puteam eu cauta.

    @Mari Sunt o groaza si de-astia care merg la magazine ca la club, mai schimba o vorba. Functia sociala a cozii a lasat urme. Intr-o vreme incurcau lumea, dar mai nou asa de goale-s magazinele ca macar nu se deprima vanzatoarele daca mai intra cineva din cand in cand.

    @Tanti mama lu' kokofifi Sa stiti ca kokofifi face giumbuslucuri pe blog! Si mi-o spart si geamu'.

    @dadatroll Si maica-mea citeste. Si soru-mea. Si colegele ei de la psiho. Si asa mai departe.

  16. stii bancul cu "imi repar masina de spalat, vecine", don't you?

    btw, de ce articolele de genul asta pot fi publicate si alea despre functionari nu? is din aceeasi categorie, brobleme perene ale eternei si fascinantei Romanii ..

  17. Mircea Popescu`s avatar
    17
    Mircea Popescu 
    Wednesday, 21 April 2010

    Nu poci sa zic ca-l stiu.

    Si motivul pentru care am dat interdictie pe alea 3 teme e supra-aprovizionarea de moment. Nu fu, cu alte cuvinte, un considerent de fond, ci unul de forma.

  18. ma gandesc ca intr-un fel ai dreptate si eu am prins asemenea cetateni. mai ales din gecile lor de piele tabacite de la atata purtat, da iama un asemenea miros, intrucat daca ai ghinonul sa te aflii intr-un spatiu inchis cu un asemenea interlocutor, numai bine nu are sa iti fie.

    pe de alta parte, ma gandesc ca stii bancul cu ecologistul ala hippiot care mirosea ca naiba.

  19. Hah!
    M-ai făcut să râd la o postare misogină.
    Plecăciuni, domnu' Mircea.

  20. Mircea Popescu`s avatar
    20
    Mircea Popescu 
    Wednesday, 21 April 2010

    @Mihai Nu ?

    @Xela Sa fii iubita :)

Add your cents! »
    If this is your first comment, it will wait to be approved. This usually takes a few hours. Subsequent comments are not delayed.