Consultanta gratuita.

Sunday, 11 July, Year 2 d.Tr. | Author: Mircea Popescu

Am mai avut ocazia sa-l invat limba engleza pe Dragos Roua pe-aici pe undeva (sau pe twitter ?!) mai demult, nu mai retin si mi-e lene sa caut. Oricum nu prea conteaza, nu-i el singurul care incearca a vorbi-n engleza si reuseste a vorbi-n esleza. In fond e de asteptat, nu-i limba materna, deci nu-i usor s-o vorbesti la nivel nativ - nici chiar pentru cei ce-au trait ani de zile in mediu, darmite pentru restul populatiei.

In mod normal in articolul asta as explica ca dobitoc, ca tampit, ca scl, pentru ca in mod normal asa-mi vine sa ma exprim despre oameni care a) gresesc din necunoastere si b) nu-si pun imediat cenusa in cap. De fapt in practica cel mai adesea o colectie de a) suficient de variate invalideaza nevoia de b). Niste standarde foarte aspre, recunosc.

Totusi, Dragos Roua scapa de tratamentul asta, desi aparent l-ar merita. Pur si simplu nu-mi vine sa zic ca idiot, prostovan etc. De ce oare ?! Nu stiu. Poate ma lamuriti voi, nu pot afirma ca inteleg ce ma mana. Poate pentru ca mentine o atitudine pozitiva ? In general consecventa ma irita, mai ales in prostie, da' oarecumva consecventa lui in optimism reuseste sa-mi calmeze agresivitatea binecunoscuta. Suspect.

Inainte de-a trece la ce urmeaza sa discutam de fapt, cine-i totusi Dragos Roua ? Pai, nu puteti pentru ca sa stiti, pentru ca pagina lui de about va trimite la www.edragonu.ro/about/ care nu prea exista. Ca asa se face succesele onlinelele. Cu ukalele. Eu pot pentru ca sa stiu, ca-mi amintesc de ceva tranzactie cu vandut Mirabilis Media acu vreo 2 ani catre InformMedia (Voralberger Medienhaus) pe niste (nu foarte multi) bani, din care o parte au chiar fost si platiti.

Dincolo de impresia cumparatorului ca filosofie se scrie cu z, ce era totusi Mirabilis Media ? Nici aia nu puteti pentru ca sa aflati, ca si www.mirabilismedia.ro e disparut. Dar va pot spune tot eu : o colectie de domenii substantiv_comun.ro, cu mare potential bineinteles, si ceva trafic, aglomerate mai mult in zona de "lifestyle", adica haleu, masini, de-astea. Multumiti ?

Deci, in concluzie, in cuvintele omului,

On a more realistic approach, I’m a serial online entrepreneur, personal development fanatic, blogger, father, dreamer, risk taker. I also think happiness is a process, not a goal.

Adica, in cuvintele omului scrise in limba omului, si nu in limba altor oameni care nu-s omul, si nici el nu-i ei (si nici nu va fi), "Coborand cu picioarele pe pamant, sunt un intreprinzator in serie, fanatic al dezvoltarii personale, bloger, tata, visator, riscalau. De asemenea cred ca fericirea e un proces, nu un scop". Chestii de-astea cu mancat muguri de alfalfa (lucerna, in limba romana) si chirait actualizarea incadrarii personale-n spirala-n absolut, sau cum era. Dusca de urina mai lipseste. Mbon.

Si-acum, sa intram in subiect.

    @dragosroua: I have the feeling that this one is going to be viral pretty soon: http://su.pr/4mcyIx no physical sign whatsoever, just a feeling :-)
    Mircea_Popescu: @dragosroua Ill bet you it won't.
    @dragosroua: @Mircea_Popescu how much? :)
    Mircea_Popescu: @dragosroua First define "it goes viral" in some way can we both measure, I say.
    @dragosroua: @Mircea_Popescu a spike of at least 10k / day for that post (funny you said it won't go viral before knowing exactly what it means :))
    Mircea_Popescu: @dragosroua Spike of 10k a day, what's that to buy on chinese trafic, like 10bux ? I guess the bet will have to be like 5-10RON then.
    Mircea_Popescu: @dragosroua I know it won't go viral. The value of the bet tho has to be fixed function of your criteria, so it's not worth buying it.
    @dragosroua: @Mircea_Popescu for a moment, the English talking fooled me, now I'm back to reality. Noroc bun :)
    Mircea_Popescu: @dragosroua Speaking.

Mnoa vedeti ce frumos ? Cam fandosit de-am ajuns sa vorbim doi romani din Romania in limba engleza, da' eu tind sa raspund in limba in care se scrie si iata unde duce.

Varianta in romaneste ar fi cam asa : antreprenoru' care n-o cumparat trafic in bulk in viata lui pentru pseudo-websituri foarte populare de care n-ati auzit niciodata, transformat acum in de-astia cu actualizat potentialul face o frectie cu legea atractiei, ca simte el ca ii va ajunge articolu' productie proprie viral. Si eu pun pariu ca nu va ajunge. Si el vrea sa stie pe ce. Si eu ii spun ca depinde cum defineste "viral". Moment in care el e foarte fericit, ca uite ce prost is eu, spun ca nu va ajunge desi nici nu stiu ce inseamna.

Dupa care nu mai e asa de fericit, ca se vadeste ca eu stiu foarte bine si ce inseamna, si cu ce se mananca, atat viralu', cat si proiectele online ale lu' antreprenoru' serial. Si asta, si altii, ca sunt destui. Mnoa chestie. Noroc bun, vorba ceea.

viralu_lu_rouaDa' totusi, ce-i articolul ala de va ajunge un Rick Roll al anilor 2010 ? Aveti aici in partea dreapta, daca va roade curiozitatea. (Va roade curiozitatea ? Mai bine v-ar suge, vorba' lu' Ombladon care este, totusi, in ce priveste modelele de viata, cam sase etaje peste latrina in care se zbat toti iluminatii astia de ziua a saptea surprinsi cu fericirea in mana pentru a treia oara deja pe ziua de azi. Nu inseamna asta ca e o idee buna sa incepem cu cuvantul Ombladon, ci dimpotriva, ca e o idee deosebit de proasta sa ne luam dupa tipterii astia.)

Dincolo de dureroasa vacuitate intelectuala a pseudonon-solutiilor pe care le ofera inteleptii de scara de bloc luati in general, mai ramane si problema ca totusi, Dragos Roua nu-i Pavlina. Si nici nu va fi Pavlina. E o chestie sa te straduiesti sa ajungi din urma un excroc obosit, fost puscarias, actualmente "guru". E un fel de-a participa la olimpiada de speciali si-a nu te califica peste faza judeteana. An de an. Stiu ca acolo cica toti sunt castigatori, da' totusi... macar Bivolaru ofera solutii experimental verificabile, oricat de proaste ar fi ele.

Per total, niste concluzii simple :

  • A vinde niste domenii nu te califica drept "antreprenor". Sunt cam o suta de mii de pustani care-au facut mai multi bani din smecheria asta cu inregistrat azi, vandut maine ca "are potential", si majoritatea lor intelege ca-i o metoda de-a plati facturi. A avea impresia ca astea-s afaceri e un avatar al periferiei economice, o idee pe potriva mintii arabilor care scrisesera pe prapaditul lor de internet cafe din Luxor, cu doua calculatoare si-un modem de 12kbaud "Centre For Businessmen". Laissez, zau asa.
  • A face "afaceri" de cateva zeci de mii de euro nu te califica drept om de afaceri. Pe bune. Cam asta-i bugetul de cheltuieli al unei gospodarii medii in lumea civilizata.
  • Aia cu cei ce pot, fac, cei ce nu pot, invata pe altii se aplica mai ales si in primul rand la "dezvoltare personala". N-am intalnit persoane mai bolnave, suflete mai defecte, minti mai surpate decat intre astia cu "dezvoltarea personala" nicaieri, nici intre studentii la psihologie, nici intre curvele vandute cu containeru' sa munceasca la nemti pe coasta dalmata, nici intre puscariasi nici intre nimeni. Pana si nebunii internati la ospiciu stau mai bine, pentru ca macar boala lor e clar declarata.
  • E foarte bine sa vrei sa inveti o limba straina.
  • Un viral e acea chestie care ajunge sa fie promovata de oameni pe care nu-i intereseaza, indeobste, subiectul. Vine de la virus. Microsoft Word, Novell Netware etc etc nu sunt virusi, si prostiile astea de interes restrans nu sunt virale. Si nu pot, structural, sa fie virale, niciodata, afara de cazul improbabil ca ajung atat de ridicole incat rade lumea in hohote. Faptu' zece, o suta, o mie de tipi din circlejerku-n care te invarti, toti pakistanezii si sierra-leonezii si alti marginali pe vecie iti dau retuit la nush ce prostie in speranta ca le dai si tu lor la prostia lor nu constituie un viral. Constituie o cantitate oarecare de smecleu.

Si-n incheiere, ce sa va urez, dragi antreprenori, dezvoltati personali si alti nemaipomeniti, decat un traditional buze pe mat si voie buna.

Category: 3 ani experienta
Comments feed : RSS 2.0. Leave your own comment below, or send a trackback.

24 Responses

  1. Dragoș`s avatar
    1
    Dragoș 
    Sunday, 11 July 2010

    E cumva trist că tu scrii mai prost în limba maternă decât scrie respectivul în engleză.

    La fel de trist e că, deși se vede clar că nu ai talent la lucrurile care implică și cuvinte, încerci să pari deștept.

    Fail!

  2. Mircea Popescu`s avatar
    2
    Mircea Popescu 
    Sunday, 11 July 2010

    Bine soldatel. Spor la ce faci tu.

  3. anonimosu`s avatar
    3
    anonimosu 
    Sunday, 11 July 2010

    Acum chiar ca ai calcat pe palariuta.

  4. Mircea Popescu`s avatar
    4
    Mircea Popescu 
    Sunday, 11 July 2010

    Sunt mancat, zici ?

  5. anonimosu`s avatar
    5
    anonimosu 
    Sunday, 11 July 2010

    Indubitabil. Mendelbaum! Mendelbaum! Mendelbaum! First in the world! Number one Dragos!

  6. pletzalcoatl`s avatar
    6
    pletzalcoatlinsigna de criptograf 
    Monday, 12 July 2010

    I don't understand why this kind of prostitution is still legal. At least the other kind of whores make money from it. What's Self Improvement got that Self Exposure doesn't?

  7. Mircea Popescu`s avatar
    7
    Mircea Popescu 
    Monday, 12 July 2010

    @anonimosu Haha. Antreprenori de clatite, bien trouve.

    @pletzalcoatl It can be practiced by fat middle aged men ? Just sayin'.

  8. Cornelius`s avatar
    8
    Cornelius 
    Monday, 12 July 2010

    Pletzalcoatl: self exposure has no I and no Me in it. Obviously it doesn't work for the internets.

  9. Mircea Popescu`s avatar
    9
    Mircea Popescu 
    Monday, 12 July 2010

    Ahahaha astute!

    Sleep is out in NY I take it ?

  10. Cornelius`s avatar
    10
    Cornelius 
    Monday, 12 July 2010

    Astute? ME? I am just a sheep, I am...
    Baaaa!

  11. pletzalcoatl`s avatar
    11
    pletzalcoatlinsigna de criptograf 
    Monday, 12 July 2010

    You know I just now got the clatite = crepes Mendelbaum reference hahahah.
    You're fucken obscure.

  12. anonimosu`s avatar
    12
    anonimosu 
    Monday, 12 July 2010

    I'm not obscure, I'm hermetic. And hanonymous. But the h is silent, for both.

  13. Mircea Popescu`s avatar
    13
    Mircea Popescu 
    Monday, 12 July 2010

    Lmao you lot are gonna end up persuading me to move back to English.

  14. Cornelius`s avatar
    14
    Cornelius 
    Monday, 12 July 2010

    O noes. butt.com still hurts from last time.

  15. Soso MD`s avatar
    15
    Soso MD 
    Monday, 12 July 2010

    Te legi de cum scriu altii in engleza cand tu abia te poti exprima in ROMANA? Vai de capul nostru. Vad ca au mai observat si altii. Oare tu cand o sa observi? :)

  16. Mircea Popescu`s avatar
    16
    Mircea Popescu 
    Monday, 12 July 2010

    @Cornelius Lol.

    @Soso MD Lol pentru cineva care scrie din Vegas faptu' ca intelegi foarte putin din regulile dupa care se scrie limba romana n-ar fi asa grav... da' stai putin... e proxy ?

    Awww. Pai mai da o tura bacu', poate te prinzi ce n-ai inteles.

  17. DAr nu toti avem talente pentru limbile straine, eu de exemplu nu pot invata engelza (ma refer la vorbit) nu mii ies cuvintele cum trebuie, si nici la scris cu gramatica nu stau prea bine
    In schimb nevasta mea invata repede orice limba, a facut 1 semestru in tialia si au ramas profesorii surprinsi cand si-a dat examenele cat de corect vorbea italiana, mai ale ca a dat si interviu in engleza si la fel vorbea foarte bine. Si italiana a ainvatat doar atat cat a stat in italia la scoala

  18. Mircea Popescu`s avatar
    18
    Mircea Popescu 
    Wednesday, 14 July 2010

    Mei, eu unul nu cred ca exista "talent" pentru limbi straine, cel putin nu la nivelul asta. A, ca n-o sa ajungi niciodata scriitor ori poet intr-o limba straina, aia da. Dar cei ce cred ca n-au talent la limbi straine in sensul ca nu-s in stare sa le vorbeasca cel mai adesea n-au incercat niciodata sa invete corect.

    E ca si talentul la mate : nouazeci la suta dintre bipezii care cred ca ei "nu le au cu numerele" n-au nici o problema, alta decat ca n-or avut noroc de-un mediu adecvat, si nici nu s-or prea sfortat, mai usor sa dai vina pe "talent", si sa te consolezi molatec cu "unii stie sa adune, altii sa scrie". Poate sa n-ai talent in sensul ca nu stii rezolva harta in patru culori la 16 ani, da' de-acolo si pana la o prapadita de derivata sau o convexitate e drum foarte lung. In jos.

  19. Romanul vrea sa stie sa le faca pe toate. Eu cred ca mai intai de toate ar trebui sa stim sa vorbim romaneste mai bine, apoi sa invatam limbi straine, mai intai sa cunoastem geografia si istoria Romaniei, apoi ale altor tari si tot asa.

  20. Mircea Popescu`s avatar
    20
    Mircea Popescu 
    Monday, 19 March 2012

    De ce ?

  21. Mai lucreaza la exprimare fetele ca daia suntem frizeridze.

  1. [...] data cind spala vase, si s-o taxati de fiecare data cind foloseste buda (ma rog, daca nu sunteti Dragos Roua, care nu vrea sa dea interviuri mai nou, din ceva motiv stiut doar de el si poate intuit de fosta [...]

  2. [...] * Daca nu stiti, va puteti documenta citind despre Radu Apostolescu, Dragos Roua, Oltea Zambori, Dragos Stanca, Vladimir Oane si diversi alti de-astia, cum le zice. Tuteri. [...]

  3. [...] Un putoi o face pe desteptul si-o incaseaza. Un alt putoi face pe desteptul. Si el o incaseaza. Concluzia ar putea fi ca-i periculos pentru [...]

Add your cents! »
    If this is your first comment, it will wait to be approved. This usually takes a few hours. Subsequent comments are not delayed.