Cititorii intreaba...

Saturday, 02 October, Year 2 d.Tr. | Author: Mircea Popescu

...noi nu stim cum raspunde.

Sub acest generos generic am sa va reproduc misiva primita de la un cititor demult, cum singur se intituleaza domnia sa :

Stimate domnule Mircea Popescu!

Imi cer scuze că vă deranjez cu o problemă de-a mea. Pur şi simplu nu mai ştiu ce să fac.Am o mare problemă chiar dacă este personală dar poate că mă puteţi ajuta cu un sfat sau poate chiar dacă ve-ţi considera cere sfatul pe blogul dvs. Eu sunt cititor frecvent atunci când apuc şi vă port foarte mare respect pentru că scrieţi subiecte grele foarte de specialitate care uneori mă străduiesc mult să le înţeleg.

Care este problema! Eu lucrez în vânzări de aproape cinci ani deja şi câştig foarte bine. Acum doi ani am reuşit în sfârşit să îmi cumpăr apartament proprietate, şi am făcut nunta cu prietena mea cu care eram logodiţi deja demult dinainte să plec eu la lucru în Spania şi ea m-a aşteptat credincioasă este o fată ffff cuminte şi bună. După ce ne-am căsătorit am hotărât de comun acord să avem un copil, zis şi făcut în primăvară am avut un băieţel, l-am botezat ca şi pe bunicul ei şi tot.

Am trăit mereu foarte fericiţi chiar dacă poate nu suntem aşa de bogaţi ca alţi dar întotdeauna am avut destul cât pentru o familie normală, şi am fost şi în concediu de exemplu la Nisipurile de Aur în vară. Chiar dacă este criză şi poate că nu se mai câştigă aşa de bine cum se câştiga acum 3-4 ani dar oricum nu se moare de foame cine munceşte . Soţia mea de asemenea este foarte cuminte şi gospodină nu ca altele care nu le mai ajungi cu prăjina la nas şi cumpărămi aia cumpărămi cealaltă ci dimpotrivă. Ea şi găteşte foarte bine.

Totul a mers foarte bine până acum două săptămâni când mi s-a întâmplat ceva cum nu ştiu să vă explic aşa încât să mă înţelegeţi. Eu lucram să fac izolaţia la balcon pentru că ne-am închis balconul să avem mai mult spaţiu şi acum dacă vine frigul mă apucasem să fac şi izolaţie pe exterior. Sotia mea se juca cu copilul. Când am trecut pe hol să mă duc să-mi iau celălalt ciocan de la scule am vazut ceva ce nici nu am ştiut ce să vă spun am rămas tablou.

Soţia mea se juca cu gura pe puţulica băiatului.Eu am încremenit în uşă la dormitor nici nu mai vedeam bine ca şi cum aveam o pânză peste ochi. Ea nu m-a auzit cred că nici nu mai respiram şi a tot continuat. Când s-a întors şi m-a văzut nu mai ştiu ce a zis că am plecat repede şi am mers la o terasă care este în apropiere. Cu ea nu am mai vorbit despre problemă. Ce pot să şi spun?

Am fost şi sânt foarte supărat pentru că nu ştiu ce să fac. Nu am ştiut nici cu cine să vorbesc despre aşa ceva, e adevărat că am prieteni mulţi dar nu pot vorbi despre asta. Am întrebat-o pe mama că tatăl meu a murit săracul în 1999 Dumnezeu să-l ierte şi ea a zis că e doar o fază şi că o să-i treacă când mai creşte copilul. Ce fel de fază e asta?!!? Dumneavoastră aţi mai auzit aşa fază?

Acum după ce am vorbit cu mama sânt şi mai tare îngrijorat. Adică...

Nu ştiu ce să fac. Nu mai pot să dorm noaptea, nu am mai făcut cu soţia mea de atunci nimic, deşi noi înainte eram foarte apropiaţi dar pur şi simplu nu pot. Am coşmaruri cu tot felul de vise şi nebunii. Nici nu mă pot concentra nici la servici numai la asta mă gândesc. Am încercat şi să merg la psiholog care şia deschis cabinet la noi în cartier dar la uşă m-am gândit, totuşi, dacă aude cineva? Dacă povesteşte cine ştie cui? M-am gândit că dumneavoastră sigur cunoaşteţi care sunt psihologi sau mai pricepuţi pentru că eu aşa cred că aveţi multe cunoştinţe de specialitate şi vă rog frumos să-mi daţi un sfat. Ce să fac?

Cu muilta stimă şi vă rog să mă iertaţi dacă v-am scris atât de lung email dar dacă aveţi poate un sfat sau dacă poate cunoaşteţi ceva care să îmi fie de ajutor vă mmulţumesc foarte mult anticipat

Un cititor demult.

Mnoa acuma, pe de-o parte pot sa spun ca intr-adevar se cunoaste foarte bine intimitatea mama-fat in primele citeva luni, hai un an de la nastere (ceea ce da, in subsidiar inseamna ca-s sanse foarte bune spre absolute sa va fi pupat in fund - la propriu - mama dumneavoastra cindva in prima copilarie). Asa-i construita femeia sa-si iubeasca copilul. Asa ca din partea asta putem usor subscrie la parerea mamei-soacre, e o faza si probabil va trece.

Desi, pe de partea cealalta, iubirea asta nu prea are ea tenta sexuala, cel putin din cite ne putem da seama (nu-i usor, pentru ca majoritatea literaturii de specialitate e inca scrisa si filtrata de barbati, si uite ce reactii apoplexice au barbatii la materne. Asa incit sa-l pupe-n fund e una, sa-l pupe-n ailalta parte-i alta, desi...

Adevaru-i ca n-am o parere, am meditat la chestie de azi dimineata, n-am stiut sa dau un raspuns. Ca atare ma vad nevoit sa expun problema inteligentei publice. Poftiti cu incredere (si pe cit posibil cu bunacuvinta, daca este).

Category: Lifespiel
Comments feed : RSS 2.0. Leave your own comment below, or send a trackback.

27 Responses

  1. Dacă folosea materiale toxice la izolarea balconului sau depozita acolo așa ceva... poate fi o tulburare/alterare a vederii, provocată de intoxicația cu materiale toxice, zic.

  2. Mircea Popescu`s avatar
    2
    Mircea Popescu 
    Saturday, 2 October 2010

    Apai poate fi tot felu' de chestii daca gindim la modul asta creativ.

  3. ... sau poate unghiul din care privea el era defectuos.

    Exact, să gândim creativ și pozitiv, zic.

  4. N'are domle nici o treaba, asa is femeile cu pruncii, ce mare tara-taram, soc si groaza.
    Acuma problema e a lui ca e prea inchis la minte si paranoic.
    Ca sa explic mai clar:
    Astea e treburi de femei, nu-ti bate capu.

  5. Dorin Victor Vasile`s avatar
    5
    Dorin Victor Vasile 
    Sunday, 3 October 2010

    O descriere aproape identica a povestii dvs. (si cu explicatia linistitoare de rigoare) o puteti gasi intr-o carte aparuta recent la Editura Trei, "19 cazuri de psihoterapie romaneasca".

    Psihoterapeutul (Vasile Dem Zamfirescu) povesteste (in legatura cu un caz oarecum similar) ca traditia la tara era ca femeile batrane (bunici etc) sa ia in gura penisul bebelusului. Pacientul a fost foarte speriat de aceasta imagine pana cand si-a dat seama de adevarata ei semnificatie (manifestarea iubirii etc)

    Asa cum va spunea si dl. Popescu foarte plastic mai devreme :) gestul mamei de a se juca cu copilul nu are nici un fel de incarcatura sexuala. E ca si cum am spune ca atunci cand sugarul nu mananca dar se joaca in continuare cu sanul este deja ceva kinky.

    Ca sa nu ma lungesc prea mult, parerea mea este ca:

    1. va faceti griji degeaba

    2. undeva, ceva, cumva in relatia pe care o aveti cu sotia dvs. nu e tocmai ok daca reusiti sa va faceti griji mari asa, din nimic.

    In afara de indemnurile evidente de a avea rabdare si incredere in sotia dvs. v-as mai sugera sa discutati cu un psihoterapeut din zona in care locuiti (banuiesc ca puteti gasi destul de usor unul pe internet, poate chiar de limba romana) cu care sa explorati intr-o intalnire sau mai multe temerile dvs. din povestea de mai sus.

    V-as mai sugera sa nu faceti aceeasi greseala ca dl. Freud, aceea de a vedea in cel mai mic gest pe care il facem o aluzie/intentie sexuala, vremea pansexualismului a cam apus... :)

  6. Mircea Popescu, aceasta mama Dolores a internetului care este...
    Aceasta revista AS al blogosferei de limba romana...

  7. Mircea Popescu`s avatar
    7
    Mircea Popescu 
    Sunday, 3 October 2010

    @Dorin Victor Vasile Cu multumiri!

    @cipslim Ejti hater mo ?

  8. Anonimosu`s avatar
    8
    Anonimosu 
    Sunday, 3 October 2010

    Eu cred mai degraba ca tipul are o problema in relatia cu ma-sa.

  9. Dar totusi unde e grammarnazi? deci pe bune, nu se autosesizeaza nimeni, nu vine nimeni sa ne explice ca el e educat si net superior?

  10. Mircea Popescu`s avatar
    10
    Mircea Popescu 
    Sunday, 3 October 2010

    @Anonimosu Cred c-ai zis o noutate :)

    @cipslim Corect, ia uite ce oameni alesi comenteaza pe-aici.

  11. Porcul de York`s avatar
    11
    Porcul de York 
    Sunday, 3 October 2010

    Hai ca nu s-a intamplat nimic prietene :))) ...da' chiar nimic. Acuma...daca nu era copilu' si era un mecanic de prin zona pe nume Oprea, sau altul ... era o problema. Da' nici asa nu era una mare ca ai fi aflat cu cine stai in casa si ziceai "multumesc Doamne, acum stiu". Dar asa.. prietene...s-a intamplat CE ? Ai cosmaruri ca CE ? yo as zice sa fii tu mai ferm ...cand esti. Mult mai ferm si mai hotarat :) Vrei cosmaruri ? Hai ca ne-om gasi vreo 2-3 aici sa iti povestim lucruri horror. Hai ..iubiti-va mult si lasa prostiile !

  12. Mircea Popescu`s avatar
    12
    Mircea Popescu 
    Sunday, 3 October 2010

    Tu consilier matrimonial trebuia sa te faci, ce mai.

  13. Porcul de York`s avatar
    13
    Porcul de York 
    Sunday, 3 October 2010

    intr-un fel si sunt ocazional, problema este ca zidarului ii cade casa in cap si zugravul are cea mai urata casa din sat :)

  14. Mircea Popescu`s avatar
    14
    Mircea Popescu 
    Sunday, 3 October 2010

    Aia deja-i traditie, nu mai e o simpla problema :)

  15. Nu stiu cat e de normal sa faca o mama asta. In mod normal, in primii ani de viata energia sexuala exista la orice copil dar nu trebuie starnita in felul acesta, e bine sa ramana acolo pana pe la 15 ani.(nu ganduri sexuale, nu constientizate, dar energia exista)

    Esti nelinistit pentru ca nu stii ce inseamna, nu stii ce reprezinta pentru ea ceea ce face, nu stii daca sau cum o sa-l afecteze pe copil lucrul asta, nu stii pana cand o sa dureze si te macina aceste intrebari in tot timpul cand esti constient ca se intampla.

    E un subiect care, desi e greu sa discuti despre el, trebuie sa faci asta. Ai nevoie de raspunsuri de la sotia ta. Ca sa nu creasca tensiunea dintre voi incearca sa vorbesti cu ea despre asta fara sa judeci sau sa te incrunti, ci sa dai de inteles ca vrei doar sa intelegi si sa te linistesti pentru ca tie nu-ti da o senzatie foarte placuta sa stii ca se intampla asta.

    Ti-as spune si eu sa vorbesti cu un psiholog insa nu iti poate spune nimeni punctele sotiei de vedere. Adica isi poate da cu parerea insa nu poate sti sigur. Pe de alta parte te poate ajuta sa ai rabdare daca nu vrei sa vorbesti cu ea. Insa amanand discutia o sa se mareasca distanta intre voi si o sa existe tot timpul semne de intrebare.

    Apropo, orice ai decide, e o diferenta intre o mama care-si pupa copilul peste tot si o mama care "nu stiu ce face" cu gura la oranul sexual masculin al copilului. Intreab-o ce anume facea, sau urmareste sa vezi exact ce se intampla, poate ti-ai facut tot felul de ganduri insa imaginatia ta ti-a dat mai multe decat vroiai.

  16. u`re wellcome Popescule.

  17. Mircea Popescu`s avatar
    17
    Mircea Popescu 
    Wednesday, 6 October 2010

    @Gina Nu stiu cit de bine e sa "ramina acolo" cum zici tu pina pe la 15 ani, dar iti garantez ca de ramas nu ramine, in practica.

  18. Eu am fost finuta mai... Vroiai sa-i spun omului ca e bine sa-si inceapa viata sexuala de la 7 ani?

  19. Mircea Popescu`s avatar
    19
    Mircea Popescu 
    Wednesday, 6 October 2010

    Eu tin minte ca faceam operatii cu niste colege de gradi. Aveam si trusa medicala!

  20. yaaay... hai sa povestim despre cum era in copilaria noastra la postul despre necazul unui om ... ntz ntz :)

  21. Mircea Popescu`s avatar
    21
    Mircea Popescu 
    Thursday, 7 October 2010

    Poate oi face post separat ;)

  22. Asta e modul tau de a ma tine pe blog cat mai mult timp ? :)

  23. vine Gina cu sfaturi de genul press alt+f4 it's cool.

  24. Mircea Popescu`s avatar
    24
    Mircea Popescu 
    Thursday, 7 October 2010

    @Gina Lol da, te-ai prins :D

    @cipslim Ejti hater bre :D

  25. true dat, ca daca nunu.

  26. @cipslim - eu sunt pro comunicare deschisa asa ca sfatul meu e de asa natura, daca tu preferi altfel si intre timp sa se sape o prapastie intre tine si cei dragi esti invitatul/a meu/mea

  1. [...] aceasta natura, ca educatia e o forma "mai inalta" de consumare-a pulsiunilor sexuale, care altfel ingrijoreaza privitorii. Daca nu ne preocupa sa aflam cine-i peste si cine-i sub, gindind prin experienta ca oricum nu [...]

Add your cents! »
    If this is your first comment, it will wait to be approved. This usually takes a few hours. Subsequent comments are not delayed.