Acum patru ani

Thursday, 04 February, Year 2 d.Tr. | Author: Mircea Popescu

Fata cu proaspat descoperitul destin al lui Mircea Geoana, acest Al Gore neaos, de-a conduce partidul, tara si lumea (pe care nimeni nu si-l va aminti peste trei zile, dupa o a doua topaiala), nimeni nu-si mai aminteste ce se intampla acum doua luni, darmite acum patru ani. Sunt, nu-i asa, chestii mult mai impadante decat ce se intampla acum trei ani, care se intampla chiar astazi. In fiecare zi.

muhammad_cartoon_1 Hai sa vedem cum ne functioneaza memoria. Niste prosti nespalati, care intamplator se numeau ei pe sine musulmani (chestie in care de altfel nici Islamul, nici Allah si nici Muhhamad n-au multa vina ori contributie) formulau niste pretentii despre cum si ce anume au dreptul alti oameni sa scrie si sa deseneze. Mai tineti minte ?

Eu mai tin. Nu prea imi sta in obicei sa uit. Si tin minte de asemenea si reactia de mototoli a birocratilor din toate partile, incepand cu Doug Herzog de la Comedy Central si sfarsind cu cine doriti dumneavoastra de prin administratiile Europei Unite.

Asa ca, in loc sa discutam non-teme precum nu-stiu-ce film de trei rahati, care-i special prin detalii tehnice care n-au, de fapt, de-a face cu cinematografia, nu-stiu-ce obiect electronic perfect, dar perfect inutil, si nu-stiu-ce politician atat de prost incat ridicolul in care se zbate provoaca mai degraba mila, hai sa incercam o tema serioasa.

Acum patru ani, niste tipi voiau sa-si bata joc de-o icoana, si niste alti tipi nu voiau sa-i lase sa-si bata joc de aceeasi icoana. Tipii din urma au dat fuga la Mami, mami! si-au amenintat ca daca tipii dintai isi permit batjocura, ei fug de-acasa. Mami, mami le-a facut pe plac, si a interzis batjocura. Din corul de urlete, ragete si zbierete de-atunci, un argument particular imi retine atentia : Teoria conform careia orice incalcare, oricat de mica, este la fel de grava ca incalcarea totala. Un singur episod cenzurat, intr-o cat de mica parte, dintr-o chestie cat de irelevanta echivaleaza complet si total cu extinctia nu doar a faptului, ci chiar si-a notiunii libertatii.

Chestia asta, astfel privita, nu este doar profund ridicola, pe tiparul un sarut e un viol si-o ciupitura de fund e asalt cauzator de moarte, dar e si simptomatica pentru modul oarecum idealist in care gandeste mai nou lumea alba. Am ajuns cu gandirea la un soi de idealism dialectic, in care se imbina in mod placut ramasite din realismul stiintific de-acu 50 de ani cu pulsiunile incontrolabile ale copiilor rasfatati ce-au luat cu asalt lumea civilizata.

S-ar parea, la patru ani distanta, ca decizia magarilor de mami-mami a fost in fapt judicioasa. Pe de-o parte a impiedicat doua trupe de prosti sa-si scoata ochii, si pe de cealalta, nici n-a stirbit mare lucru din nimic anume. S-ar parea, la patru ani distanta, ca nu avem, nici aici cat n-au nici ei acolo, in "lumea araba" suficienti oameni sanatosi la cap difuzati prin societate asa incat sa nu fie nevoie de un stat-mamica.

S-ar parea. Vi se pare ?

Comments feed : RSS 2.0. Leave your own comment below, or send a trackback.

22 Responses

  1. te duci in jos mirciulica sau vrei sa traduc in limba ta, a schilodeniilor

  2. Si cu toate astea in Elvetia s-a facut un referendum pentru a interzice minaretele de pe moscheile musulmanilor!

  3. Mie imi pare ca problema nu-i rezolvata ci doar amanata. Tipii dintai ii tin minte pe tipii din urma si, la primul semn, o sa fuga la mami mami, cum ca ii randul lor.
    Si ca tot ii cu rezolvatul broblemilor, la o ferma de gaini, unde mureau gainile pe capete, asta ca broblema, veterinarul nu o rezolvat nimic, chimistul asemenea, o ramas fizicianul care o scris un top de coli albe timp de zece ore, ca dupa topul de coli si cele zece ore sa declare "problema s-ar putea rezolva daca gaina ar fi rotunda si ar trai intr-o sfera, in vid".
    Cam asa ma gandesc ca-i si cu genul asta de broblemi.

  4. Mda nu stiu ce sa zic. Acumai descoperit nuantele. Te pomenesti ca poate nici Obama asta nui exact exact ca Hitler, cine stie?

    Nui ca si cum un sarut e un viol. E mai degraba ca si cum un viol scurt ca violatoru acuma e prins cu altele e tot un viol. Nui acelasi lucru, un viol scurt cu unu lung, aiai clar. Toata lumea normala ar trebui sal prefere pe ala scurt. Dai tot un viol.

  5. Mircea Popescu`s avatar
    5
    Mircea Popescu 
    Thursday, 4 February 2010

    @HOBBITU In jos fata de ce, bre, fata de cum eram ieri ?

    @Ionutu Nici nu-i condamn, ca traitor in targul Cairului poci pentru ca sa spun ca obicei mai enervant decat cataratu-n turn si urlatu' de-acolo de nebun la spartul zorilor nu se exista. Nici macar sapaturile si gauriturile prin zidurile unor blocuri vechi si instabile nu se compara.

    @Florin O fi cum zici tu, da' nu crez. Eu crez mai degraba ca tampenia asiaticilor s-a mai faramat putin, si tampenia astorlalti idem si la fel, din frecusul reciproc. Optimismul din mine, deh.

    @dadatroll E, Obama e tot ca Hitler, doar ca mai nuantat.Respectiv la problema de viol, tu vii sa ma-nveti pe mine cum e cu violurile ? Pai sa-l intrebi numa pe zoso, auzi ?

  6. stii, e bine, chiar 'reconortant' in minuteele de la cafea sa conzstati din off,
    sa vezi/constati ca altii isi amintesc chiar mai bine decit tine [ adica decit mine];
    re confirma ca
    a picat al naibii de bine -exact ceea ce imi lipszea la cafeaua asta scurta si scurrtata --- argumentul particular ca nu s-a stirbit mare lucru din nimic anume;

    .... mi se pare? ,,,, da, mi se pare (sau as vrea)

    [ nu e sau nu mi se pare prea fortata comparatia (asociera numelor, doar ?) dintre Al Gore si Geoana pina intr-un .... 'punct']

    gatat cafeaua, trimite-ma la lucru, ca am o stiva de hirtoage si mina inca cere a fi menajata;
    weekend fain (na, asa, pt ciitorii tai nuantati.... ]

  7. Mircea Popescu`s avatar
    7
    Mircea Popescu 
    Friday, 5 February 2010

    Pai daca ti se pare, foarte bine :p (Mai putin viata noastra, pe care o stirbeste timpul, incet incet si zi de zi, prin macinare, pana cand se face nisip si-o spulbera vantul).

    Spor la treaba. Treaba n-o macina timpul, dimpotriva, o adauga.

  8. Radu Ciocan`s avatar
    8
    Radu Ciocan 
    Friday, 5 February 2010

    Asa cum astazi proaspatul lansat Ipad intruchipeaza gadgetul perfect [poate pentru cei din secta Apple] ;). Maine va fi doar un altul dintr-o lunga lista.

    Asa cum era Kindle, Iphone, Android sau mai in trecut alte gadgeturi mai mult sau mai putin interesante.

    Imediat dupa 9/11, monstruosul atentat s-a transformat in conspiratie iar baietii rai din peliculele hollywoodiene au devenit arabi teroristi. Astazi sunt doctori, indragostiti sau aventurieri.

  9. Ei au justificat asta prin faptul ca n-au nici o legatura cu religia islamica si este doar o dovada a puterii lor politice ... e o chestie ramasa de pe timpul imperiului otoman! Uite intreaga justificare: http://tiny.cc/l4505

  10. Mircea Popescu`s avatar
    10
    Mircea Popescu 
    Friday, 5 February 2010

    @Radu Ciocan Exact asa cum zici.

    @Ionut Sigur, pe de alta parte orice bucatica din orice practica religioasa e atacabila pe aceleasi criterii, zic eu.

  11. Stai cătinel să-nţeleg.

    Pe internete zici că-i bine să ignori trolii şi restul animalelor, pe principiul că le dai apă la moară şi valoare acţiunii. Pe de altă parte bag de seamă că le creditezi acţiunea ălora de-au apelat la Mami, pe motiv că simbolurile au o valoare şi deci putem discerne moduri de acţiune în funcţie de valoarea lor culturală or whatever?

    Sorta lost me.

  12. Mircea Popescu`s avatar
    12
    Mircea Popescu 
    Monday, 8 February 2010

    @dAImon Ba. Zic ca tre' sa stii ce-s si ce fac. Nu zic ca-i bine sa ignori trolii mai mult decat zic ca-i bine sa ignori aia de-ti dau carti de vizita.

  13. the majesticreature`s avatar
    13
    the majesticreature 
    Sunday, 14 March 2010

    Revin cu intrebarea: trilema vine de la dilema, ca bila de la trila? sunt foarte ingrijorata cand nu inteleg ceva. astept raspuns. Mj.C.

  14. Mircea Popescu`s avatar
    14
    Mircea Popescu 
    Sunday, 14 March 2010

    Trilema vine de la mine.

  15. standdowncafe`s avatar
    15
    standdowncafe 
    Friday, 13 May 2011

    Hm...de ce ai italic doar pe caractere de IT&c...curios doar :)
    i pad

  16. Mircea Popescu`s avatar
    16
    Mircea Popescu 
    Friday, 13 May 2011

    Say wut ?

  17. standdowncafe`s avatar
    17
    standdowncafe 
    Friday, 13 May 2011

    impadante..ai italic doar pe i pad...
    Si ca sa fiu ontopic...Mami mami iubeste situatia :)

  18. Mircea Popescu`s avatar
    18
    Mircea Popescu 
    Friday, 13 May 2011

    Pai daca scrii <em>i</em>m<em>pad</em>ante cum te astepti sa arate ?

  19. standdowncafe`s avatar
    19
    standdowncafe 
    Friday, 13 May 2011

    Pai nu nu...ai avut un scop anume sa scrii asa?...imi scapa :)

  20. Critic`s avatar
    20
    Critic 
    Friday, 13 May 2011

    lol, ce troll mai sus, trilema e un cuvant real, gee.

  21. Mircea Popescu`s avatar
    21
    Mircea Popescu 
    Friday, 13 May 2011

    Mai real decit libertatea presei, hatere :D

  22. Critic`s avatar
    22
    Critic 
    Friday, 13 May 2011

    mnu, io zic sa prezentam faptele obiectiv :P

    cum sa fiu eu invidios ji hater pe stralucit-ul-orul tau succes▲ :-j

Add your cents! »
    If this is your first comment, it will wait to be approved. This usually takes a few hours. Subsequent comments are not delayed.